Dodaj do ulubionych

kaczmarski inkasso krd

26.05.15, 19:16
omylkowo wpisalem pewną firmę do krd jako mojego dłużnika , opiekunka z krd poprowadziła mnie krok po kroku jak mam to zrobić:kliknij tu , kliknij tam,zaakceptuj regulamin i wszystko.dłużnik jest wpisany.gdy na drugi dzień z rana okazało się,że to jest niefortunna pomyłka,że nie mogłem dopisać go do rejestru szybko go wykreśliłem.oczywiście opiekunka z krd oznajmiła że nic się nie stało-pomyłki zdarzają się.niestety po tygodniu ogarnęło mnie zdziwienie jak zobaczyłem fakturę od kaczmarskiego na 4800 zł .nic nie dały wyjaśnienia że to pomyłka ,że nic mi nie odzyskali .usłyszałem w odpowiedzi że przecież wczoraj był mi klient winny a dzisiaj już nie, tzn że kasa należy się dla Kaczmarskiego.co z tym zrobić?czy ktoś może coś poradzić.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: kaczmarski inkasso krd 26.05.15, 19:46
      co jest w regulaminie?
      Mnie się zdaje, że adwokat uzyskałby anulowanie tej faktury, skoro to była pomyłka.
      • karo1970 Re: kaczmarski inkasso krd 01.06.15, 12:17
        w regulaminie jest ,że każda zmiana salda upoważnia kaczmarskiego do wystawienia faktury.To tak jest w moim przypadku, wpisałem firmę i na drugi dzień wypisałem.Nawet jak by popełnić błąd i zamiast 100 zł wpisać 10 000 zł .Na drugi dzień korygujesz swój błąd , a kaczmarski od 9900 zł wystawi fakturę na 792 zł (to jest 8 % od wartości zmiany salda) i nie ma żadnego tłumaczenia .
        • mordimer.madderdin Re: kaczmarski inkasso krd 01.06.15, 22:05
          Pozostaje kwestia zdefiniowania owego "salda". Czym innym "saldo" z punktu widzenia systemu informatycznego Kaczmarskiego, czym innym z punktu widzenia księgowości. Ja zawalczyłbym z jakimś prawnikiem, 5000 piechotą nie chodzi, wiele nie ryzykujesz.
    • Gość: marian paździoch Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 31.05.15, 16:42
      otóż to, jeśli ktoś myśli iż postraszy swojego dłużnika wpisem do KRD, BIG Infomonitor czy tym bardziej śmiesznym ERIF, i dłużnik na skutek tego narobi w gacie i w zębach siano przyniesie - to jest w ogromnym błędzie żyjąc w jakimś matriksie nakreślonym mu przez ową panienkę z okienka czyli ze słuchawki w owych firemkach.

kto ma zapłacić należność - to zapłaci gdyż będzie chciał uniknąć dodatkowych kosztów sądowych i komorniczych. kto nie ma zamiaru - tego straszenie wpisem i sam wpis rozbawi do łez.

owszem, firemki będą mamić klienta statystykami, ileż to już długów zniknęło z baz... tak, tylko że te wpisy w 99% znikają z takich przyczyn jak:
      - oddalenie powództwa
      - zaprzestanie opłacania abonamentu przez wpisującego :)
      - upadłość dłużnika

no ale w statystykach dla klientów do złowienia stoi jak byk: te długi zniknęły z bazy - znaczy się dzięki nam odzyskano :D

ps. dlaczego marian paździoch to ciekawy gość? chętnie poznam co się kryje za tym stwierdzeniem :)
      pzdr
      • Gość: robertas Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.15, 22:03
        Panie Paździochu jak to nie wie Pan? daj Pan spokój... panie Paździochu, my tu z Waldusiem i z babką Kiepską czytamy Pana, panie Paździochu wpisy i nawet czasami Halinka czytuje...
        A serio, podoba mi się nawet nie merytoryczna wiedza, ale podejście do problemu... Charakterystyczne dla osoby z wypracowaną zaradnością, zdystansowanej ale i zaangażowanej w problematykę, trochę oblatanej w sądach, nie zdziwiłbym się Panie Paździochu jakbyś pan był kiedys przedsiębiorcą, który nie jeden raz sądził się o swoje ale i nie jeden raz musiał coś chachmęcić żeby na swoje wyjść.
        Jeśli tak jest Panie Paździochu to wiedz Pan że takich jak my nic nie chroni. Tacy jak my nawet jeśli żyją w zgodzie z prawem są banitami i tacy jak my nie znają pojęcia święty spokój
        Dla takich jak my święty spokój skończył się jak założyliśmy swoje firmy, ja 15 lat temu Pan panie Paździochu - nie wiem. Od tamtej pory tysiące razy byliśmy oszukiwani, naciągani z rozmaitym skutkiem, setki razy mieliśmy dylemat czy zapłacić i mieć święty spokój - który jednak wówczas nie następował czy iść na wojnę i pozbyć się złudzeń. I takie tam...
        Wpajano nam uczciwość a z drugiej strony okazywało się ze nieznajomość prawa szkodzi...i... że prawo nie ma nic wspólnego z ucziwoscią
        Tylko zdrowa ryba płynie pod prąd...

• Gość: aqq Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.range86-130.btcentralplus.com 01.06.15, 15:29
      Teraz sprawdzisz skuteczność KRD jako dłużnik :)
      Resztę już napisano ...
      • Gość: marian paździoch Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 02.06.15, 00:38
        niestety to nie o takie sprawdzenie teraz chodzi. tutaj KRD poda go do sądu, albowiem to KRD chce dostać siano, a nie wpisujący wierzyciel.
        owszem, KRD może też wpisać do KRD :) ale tym wpisem zapewne by się pytający nie przejął. ale pozwem sądowym to jednak trudno się nie przejąć, jeśli chce się wyjść na swoje.
        • login_do_forum Re: kaczmarski inkasso krd 21.10.15, 18:58
          To chyba skrót myślowy.
          Z wierzyciela stał się dłużnikiem i tyle ma ze współpracy z KRD...
          To jest główny profil działalności tej firmy - zarobek na wpisach a nie z odzyskania dla kogokolwiek pieniędzy...
    • Gość: stefan Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.centertel.pl 08.09.15, 18:15
      Czesc Karo, jestem w podobnej sytuacji. Czy udalo Ci sie rozwiazac jakos kwestie prowizji ? Prosze o info
    • Gość: Grzegorz [...] IP: *.play-internet.pl 05.10.15, 11:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Emil [...] IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.11.15, 19:36
    • Gość: marian paździoch Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 18.11.15, 03:39
      Gość portalu: szpak napisał(a):
      W jaki sposób dłużnik ma być obciążony automatycznie tymi kosztami przez KRD? G
      > dzie to jest napisane? Na podstawie czego? Dłużnik nie zawierał żadnej umowy z
      > KRD.
      > Dłużnik koszty tego zlecenia poniesie, bo wierzyciel ma prawo żądać od niego zw
      > rotu poniesionych kosztów egzekucji długu.

Koszty w KRD to nie są koszty egzekucji
      • Gość: szpak Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.centertel.pl 18.11.15, 22:14
        Koszty każdej czynności podejmowanej przez wierzyciela są kosztami egzekucji długu. Można użyć określenia - dochodzenia należności- co w potocznym języku ma to samo znaczenie.
        • Gość: hhh Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.cf.lnet.pl 14.03.16, 14:12
          skąd w ogóle ten pomysł przekazywania należności przez klikanie... kliknijcie się ludzie....to są wasze pieniądze
    • Gość: marian paździoch Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 18.11.15, 15:08
      a na jakiej podstawie ma egzekwować tę prowizję?
    • Gość: szpak Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.centertel.pl 18.11.15, 22:05
      Nie jestem pracownikiem żadnej firmy związanej z obsługą długów.

Jeszcze raz - na podstawie czego KRD może egzekwować od dłużnika prowizję, czy opłatę, którą powinien uiścić klient tej firmy, czyli wierzyciel wpisujący dłużnika do rejestru. Jeżeli jest gdzieś w umowie taki dosłowny zapis, to jest to kłamstwo.

Wierzyciel może żądać zwrotu tych kosztów od dłużnika.
      • Gość: marian paździoch Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 19.11.15, 05:49
        Gość portalu: szpak napisał(a):
        > Wierzyciel może żądać zwrotu tych kosztów od dłużnika.

Podstawa?
    • Gość: Mila Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.15, 10:19
      Hej, ja najpierw złożyłam doniesienie do prokuratury. Pewnie postępowanie sądowe też mnie czeka. Pozew grupowy też byłby dobry. Chętnie się przyłączę.
    • teresa_taras Re: kaczmarski inkasso krd 14.12.15, 10:15
      Witam, jestem w podobnej sytuacji, wpisałam dług bez kosztów sądowych, bo ich nie poniosłam, a na zgłoszeniu pan z krd kazał mi je wpisać, zaraz otrzymałam fakturę prowizyjną na 800,00 i żadne wyjaśnienia, że to zwykła pomyłka ich nie interesują, próbowałam wyjaśnić sprawę w krd, żeby poprawili zgłoszenie, ale ich to oczywiście nie interesuje, więc o ironio to ja jestem dłużnikiem. Krd nie zrobiło nic przez 4 miesiące pobierania abonamentu, jedynie pod ich dyktando wypisaliśmy dokumenty do Kaczmarski inkaso i to okazało się fatalne w skutkach, dlatego chętnie przyłączę się do pozwu zbiorowego.
    • uzbb [...] 06.01.16, 20:38
      • drewbud0 Re: kaczmarski inkasso krd 06.01.16, 20:47
        Witaj uzbb, co zamierzasz dalej zrobić? Ja na razie próbuję z nimi walczyć. Zamierzam także skontaktować się z prawnikiem. Będę informować na bieżąco co dalej w sprawie.
        • Gość: kkkk Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.16, 12:21
          witam, czu komuś udało się już coś konkretnego począć z KI ? mam podobny problem , na razie wymiana pism ale oni wciąaż się powtarzają w swoich odpowiedziach i nie reagują na żadne sensowne argumenty. jak z pozwem zbiorowym ? ktoś się podejmuje?
          • Gość: Hania Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.15-3.cable.virginm.net 05.10.16, 16:36
            ja ma podobny problem z KI i KRD - umowa wporwadza w blad , pozew ziorowy chetnie- macie prawnika?
            • armandopn Re: kaczmarski inkasso krd 06.10.16, 12:10
              Witam ja już jestem z KI w sądzie jeżeli wygram dam Wam informacje z czym iść do sadu i co przedstawiać za dowody
              • Gość: dłużnik Re: kaczmarski inkasso krd IP: 5.174.9.* 21.11.16, 12:41
                Dzień dobry !
                ja mam podobny problem, z tym, że to ja byłem dłużnikiem, spłaciłem dług, wierzyciel anulował mi odsetki, jednak powiedział, że mam zapłacić krd za windykację, nie zgodziłem się bo nie miało to żadnego wpływu na moją spłatę ! a koszty krd to prawie jak komornicze. To prywatne przedsiębiorstwo które żeruje na nieszczęściu jednej i drugiej strony, zawsze jest wygrane wg ich pomysłu na biznes. Mam sprawę z nimi w najbliższym czasie to się podzielę. Nadmienię też, że byłem ich klientem i też się dość późno zorientowałem, że to "dziwna" firma, mimo płacenia abonamentu nie mogłem się dowiedzieć dlaczego nagle mnie chcą wpisać do rejestru, aby to wiedzieć musiałbym im dodatkowo coś zapłacić ! W pierwszej kolejności wskazać należy, iż "windykator" nie jest żadnym organem państwowym, nie znajduje się ponad prawem, nie ma również uprawnień takich jak komornik. Przysługują mu – co najwyżej – takie same uprawnienia, jakie posiada przedsiębiorca (wierzyciel) z którym zawarliśmy umowę (wszystko zależy m.in od tego czy dług został sprzedany, czy jedynie została zlecona windykacja należności). Bez względu na podstawę rozpoczęcia procedury windykacyjnej, konsument nie może zostać obciążony z tego tytułu żadnymi dodatkowymi opłatami, niż te, które określone są w umowie, wyroku sądu lub wynikają z przepisów ustawy.
                Zgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z dnia 4 marca 2010 r. (sygn. I CSK 404/09) w umowach z konsumentem nie zawsze jest możliwe odgórne ustalenie odpowiedzialności odszkodowawczej konsumenta za zwłokę w spłacie Należności
    • drewbud0 Re: kaczmarski inkasso krd 03.02.16, 18:29
      Witam, czy ktoś ma już za sobą rozprawę sądową z KRD? Jak wygląda sytuacja? Ja w dalszym ciągu odbijam piłeczkę i nie daje się zastraszyć. jeśli komuś udało się wygrać tą batalię to proszę o kontakt.
    • 55ariadna Re: kaczmarski inkasso krd 22.10.16, 21:43
      Pozew zbiorowy przeciwko KRD - kto dołączy?
      55ariadna@wp.pl
      • armandopn Re: kaczmarski inkasso krd 02.11.16, 04:57
        Witam wszystkich zainteresowanych
        Chciałbym powiedzieć ze wygrałem w sądzie z KI
        Jeżeli potrzebujecie porady i pomocy
        Polecam z czystym sumieniem kancelarie która mnie reprezentowała
        apdk-adwokaci.pl/kontakt/
        • Gość: mira62 Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.16, 15:38
          Armandopn. Gratuluję wygranej sprawy. Bardzo proszę o informację czego konkretnie dotyczył twój pozew. Mam też problem z firmą Kaczmarski. .Będę wdzięczna za kontakt e-mail: mira.mirecka@interia.pl
    • Gość: masaj [...] IP: *.wad.pl 02.11.16, 16:30
      • Gość: hekas Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.96.134.9.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.17, 20:42
        Witam.
        W dniu dzisiejszym jestem po rozprawie w sądzie z Kaczmarski Incaso tak samo w 2014 roku wziąłem KRD do odzyskania długu i stałem się dłużnikiem na 28000,00 zł plus odsetki po zdjęciu dłużnika z listy KRD mimo braku spłaty długu( nic nie odzyskali). 20 lutego ma być ogłoszenie wyroku. Kontakt tel. 503 043 531
    • Gość: masaj Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.wad.pl 02.11.16, 16:39
      Należy sądzić się z pozwu zbiorowego bo to stała praktyka tej firmy , dzwoncie
    • kamjarosz Re: kaczmarski inkasso krd 19.02.17, 21:22
      Hmm.. u mnie się sprawdzili. Skutecznie ściągnęli moje długi w dosyć krótkim czasie.
    • kiajk Re: kaczmarski inkasso krd 20.02.17, 21:16
      ale KRD nie ma ściągać długów, nie od tego są ;) oni umożliwiają nam sprawdzanie potencjalnych podmiotów, z którymi chcemy współpracować. ja tam jestem zadowolona. wiem z kim mam do czynienia, nikt mnie nie zrobi w jajo itd.
    • madzielaa Re: kaczmarski inkasso krd 10.03.17, 16:59
      z KRD mam dobre doświadczenia. świetnie się spisują jeśli chodzi o informacje nt potencjalnych klientów, niestety zdarzyło mi się,że się nacięłam i teraz wolę ich sprawdzać w KRD właśnie.
      • marrryy Re: kaczmarski inkasso krd 29.03.17, 19:15
        zgadzam się, możesz sprawdzić firmy z którymi chcesz współpracować i nie tracisz czasu, nerwów i często pieniędzy. a teraz tu też wyczytuję, że można też sprawdzić siebie, np. w przypadku kradzieży dokumentów. Sprytnie, warto wiedzieć takie rzeczy.
    • Gość: karina Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.17, 14:14
      nie wiem co poradzić, ale mi się KRD bardzo przydało jak mi ukradli torebkę z wszystkimi dokumentami. zgłoszenie na policję to jedno ale w KRD założyłam sobie konto i wiem,że nikt na mnie nic nie zaciągnął żadnej pożyczki a jeśli spróbuje to dostanę info.
    • kornelia1996.96 Re: kaczmarski inkasso krd 22.03.17, 14:57
      czesc
    • lisi_jar50 Re: kaczmarski inkasso krd 27.03.17, 17:41
      nie wiem po co zaraz obrażać, bo ktoś ma dobre zdanie o firmie windykacyjnej? dobrze rozumiem że długi to jest nic miłego, ale znam Kaczmarski, pracują porządni ludzie, bardzo profesjonalni, taka prawda. i w wielu przypadkach się dogadują, trzeba dobrej woli.
      • Gość: szpak Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.centertel.pl 28.03.17, 14:47
        Przestańcie wszyscy bredzić.
    • martynawww Re: kaczmarski inkasso krd 14.04.17, 15:27
      jak łatwo przychodzi obrażanie zza monitora, przykre :/ nie lubię rozmawiać o takich sprawach,bo to nie powinno nikogo interesować, ale miałam długi parę razy i trochę tych firm windykacyjnych przerobiłam. pech chciał, że ostatnie zaległości były spore ale szczęście w nieszczęściu że właśnie kaczmarski inkasso mnie obsługiwało. nie potraktowali jak zło konieczne tylko porozmawiali jak z człowiekiem, tak że miałam szansę wyjść z twarzą z tych długów, co niestety jest jeszcze rzadkością.
    • innym_razem Re: kaczmarski inkasso krd 23.04.17, 22:21
      Na Kaczmarski Inkasso nie mogę narzekać, niezawodna firma, która działa szybko i profesjonalnie. Obsługują nas i odzyskują nasze należności od dłużników, bardzo dobrze nam się z nimi współpracuje, bo prezentują wysoki poziom, także w stosunku do dłużników, traktując ich po ludzku i pomagając im ustalić rozsądny plan działania w zadłużeniu.
      • unhappy Re: kaczmarski inkasso krd 24.04.17, 08:40
        Już miałem tego posta skasować, ale zanim to zrobię polecam eksperyment - wejdźcie sobie na wyszukiwarkę i poszukajcie postów tej osoby. I zadajcie sobie pytanie - czy KRD to naprawdę niezawodna i profesjonalna firma :D

Inny chwalca, madzielaa podobnie - choć dorobek znacznie mniejszy. Tak się robi ludziom wodę z mózgu.
        • Gość: marian paździoch Re: kaczmarski inkasso krd IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 24.04.17, 15:47
          dokładnie - jakiś klakier z KRD. po co w ogóle klient KRD miałby pisać takie bzdury że firma windykacyjna jest przyjazna dla dłużników, co go to interesuje, jak interesuje go tylko odzyskanie należności?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka