Gość: Ja IP: *.pools.arcor-ip.net 16.03.11, 07:52 i bardzo dobrze , moze wreszcie skonczy sie ta plaga palenia , przeciez to zabija nas wszystki tak palacych jak i biernych palaczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kores Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 08:08 Robaczku, to nie ma nic z plagą palenia tylko żeby wiciąć konkurencję na rynku produkcji tytoniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6ik Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 08:40 Gdyby ten robaczek palił papierosy, to rozumiałby co czyta. Ale nie pali, więc jest wtórnym analfabetą, jak wszyscy niepalący, czyli większość bolszewickiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1-jas Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 08:45 A wam nikotyna mózgi wypaliła do końca, dlatego jesteście debilami anty unijnymi i zwolennikami teorii spiskowych a co za tym idzie PiSu i PRLu. Czyli wszystkiego, co najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6ik Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 09:54 Z tego, co napisałeś, wynika niezbicie, że nie palisz tytoniu... - Toś kiep! - powiedziałby król Staś. I miałby rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-nick Strata pracy IP: *.iop.krakow.pl 16.03.11, 11:17 Pracę traci wiele osób z różnych powodów: - złodzieje, kiedy policji się chce pracować, - naziści po wkroczeniu bolszewickich wojsk, - pracownicy firm utylizujących odpady, kiedy wpadną na wywalaniu rtęci w krzaki, - kat, kiedy ludzie przestają się wzajemnie mordować, etc. Przypadków możnaby mnożyć. Ale czy to źle, że tracą pracę? Ja tam się cieszę. Paliłem fajki ale udało mi się spojrzeć na to z dystansu i doszedłem do wniosku że to czysta (?) głupota. Dorośli ludzie wciągają powietrze przez papierową rurkę z żarzącymi się liśćmi, po to, żeby dowieść jacy są dorośli i wyluzowani, a w konsekwencji umrzeć na raka (czyt. "w męczarniach"), albo stracić nogę od niedokrwienia, a potem skarżyć się, że nikt ich nie ostrzegł, że to niedobre. Nic dodać nic ująć. Polskie rządy zamiast znaleźć sposób aby nie przybyło bezrobotnych będą biadać nad ich losem. Są też inne sprawy w których UE powinna zająć ostrzejsze stanowisko - np. bomby kasetowe, albo miny przecipiechotne. Polska na tym też by straciła, ale ile szczęścia przybyłoby na świecie od tego bezrobocia? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Strata pracy 16.03.11, 11:59 A taka mała parafraza na temat producentów i sprzedawców "męskich spodni": Ale czy to źle, że tracą pracę? Ja tam się cieszę. Nosiłem spodnie ale udało mi się spojrzeć na to z dystansu i doszedłem do wniosku że to czysta (?) głupota. Dorośli zakładają dwie połączone szmaciane rury wywołując uczucie niewygody i groźne w skutkach zablokowanie naturalnych układów regulacji temperatury, po to, żeby dowieść jacy są męscy i macho, a > w konsekwencji umrzeć na raka (czyt. "w męczarniach"), albo stracić potencję od nie > dokrwienia, płodność, względnie prostatę (co automatycznoie powoduje dwie poprzednie) z powodu przegrzania, a potem skarżyć się, że nikt ich nie ostrzegł, że to niedobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.u.itsa.pl 16.03.11, 09:17 Szanowna KE chyba już trochę przesadza, co im do tego jakie papierosy ludzie palą? że smakują lepiej to źle? powinny być "czyste"? to może też alkohole smakowe wycofajmy(to też trucizna)! żadnych piw/win/likierów/whisky tylko czysty spiritus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Takie to dzisiaj "dziennikarstwo" IP: 62.29.174.* 16.03.11, 09:28 Z pseudo-artykułu nie możemy się dowiedzieć czym niby jest motywowany zakaz używania dodatków, jakie inne odmiany tytoniu się uprawia i czemu jedna jest gorsza od innej. Jest tylko kolejna bzdura, że UE zwalnia nam 20 tys. ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd1987 "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.03.11, 09:29 już powoli mam dość tej Unii a szczególnie ich biurokratów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.fbx.proxad.net 16.03.11, 11:27 Rosja juz czeka. Zawsze tez mozesz sie wyniesc na Ukraine. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 12:19 Po co uciekac? Wystarczy poczekac az to stetryczale spoleczenstwo, trzesace portkami za bezpieczenstwem i zdrowiem zostanie opanowane przez mlodych i krnabrnych przybyszow spoza UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarko74 "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 09:42 Z artykułu wynika że 40% tytoniu w Polsce to jakaś "zła" odmiana więc nie będzie się jej uprawiać i pracę straci 20tys osób. Czy oznacza to że 40% palaczy zerwie z nałogiem ??? Czy ktoś policzył ile państwo straci na akcyzie i innych podatkach ??? Ten artykuł to jedna kompletna bzdura, redaktorek coś tam usłyszał i wyskrobał bez zastanowienia kilka wierszy bo za to mu płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 10:31 Nie rozumiem za bardzo. A to nie określili odrazu jaki tytoń będzie można używać w europie? A to polscy plantatorzy nie mogą zaopatrzyć się w odpowiednie sadzonki/nasiona po wprowadzeniu tej regulacji? tylko jedna magiczna odmiana MUSI być uprawiana przez tychże ludzi? Ktoś tutaj z lekka przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 buuuhahhhhaa , głuoi - zacznij w końcu myśleć : 16.03.11, 10:40 Dodawanie cukru zwiększa uzależnienie i uczucie łaknienia.Unia akurat Was broni , Lemingi ! A amplifierzy i sponsorowana redaktorzyna - won ! Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: buuuhahhhhaa , głuoi - zacznij w końcu myśleć 16.03.11, 11:06 gaucho123 napisał: > Dodawanie cukru zwiększa uzależnienie i uczucie łaknienia.Unia akurat Was broni Nie słyszałam, żeby unia nas broniła przed branżą spożywczą, w której w każdym przetworzonym produkcie kapie od chemii i cukru. Wręcz przeciwnie, normy unijne są bardzo liberalne. Jakoś wybiórczo nas bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Panstwo nianka 16.03.11, 11:48 Lemingi to akurat ci, ktorzy nie potrafia mysles sami za siebie i potrzebuja bezpieczenstwa i ochrony panstwa, na kazdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Panstwo nianka IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 14:08 > Lemingi to akurat ci, ktorzy nie potrafia mysles sami za siebie i potrzebuja be > zpieczenstwa i ochrony panstwa, na kazdym kroku. Lemingi to akurat ci, którzy myślą, że "wolny rynek" wszystko załatwi, a państwo jest niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: Panstwo nianka 16.03.11, 14:13 Acha, czyli jakies 1.5% spoleczenstwa to lemingi. Gdzie tu logika w takim okresleniu, skoro lemingi kojarza sie raczej z masówka? I co chciales powiedziec, ze wolny rynek nie zalatwi tego jakie papierosy chcesz palic czy jakie czekoladki jesc? Musi za ciebie decydowac urzednik? Odpowiedz Link Zgłoś
gaucho123 miałem na myśli ,że w tym kraju odbywa się hodowla 16.03.11, 16:34 bardziej uzależniającej odmiany tytoniu mieszanego z cukrem-meleasą lub lukrecją.Ot i wszystko a co do :Leming: "...Człowiek, który bezkrytycznie wierzy w to, co usłyszy w telewizji, albo przeczyta w Internecie i przyjmuje to wszystko bez żadnego zastanowienia; uważa się przy tym za mądrego. Głupek. Jednym z podstawowych źródeł zdobywania wiedzy leminga jest portal Onet.pl , gazeta.pl ... " Miłego dnia L... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: miałem na myśli ,że w tym kraju odbywa się ho 16.03.11, 17:40 A niech se uprawiaja chocby mahorke, czy jak to sie tam nazywa, i mieszaja ja z suszonym konskim lajnem. Jak ktos to chce palic to nie twoja ani nie moja sprawa, a tym bardziej urzednika z UE czy Warszawy. A cukier to akurat krzepi a nie uzaleznia. Wiem bo widzialem panstwowe plakaty. Czemu panstwo mialoby mnie oszukiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 10:49 Czekam na instrukcje jak wygladac ma stolec mieszkanica uni ile ma byc gowna w gownie. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 11:07 > Czekam na instrukcje jak wygladac ma stolec mieszkanica uni ile ma byc gowna w > gownie. No własnie o tym artykuł mówi - o gó...e, tyle że wydalanym otworem gębowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbkk Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.11, 11:28 danny_boy napisał: > > Czekam na instrukcje jak wygladac ma stolec mieszkanica uni ile ma byc go > wna w > > gownie. > No własnie o tym artykuł mówi - o gó...e, tyle że wydalanym otworem gębowym. Każdy ma swoje gó..o. Bądź pewny danny_boy, że za chwilę zajmą się twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
bena1209 "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 11:14 no tak, u nas zabronią, ludzi pozwalniaja i wyrzuca na bruk i będziemy sprowadzać z wielkiej i pięknej Unii, za 5 x tyle, tak sie w jewropie robi biznes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Będa uprawiać truskawki IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 11:39 Z ekonomicznego punktu widzenia uprawy tytoniu są bardzo energochłonne,dużo wody,energii na suszenie - po prostu będzie się uprawiac coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 11:53 > przeciez to zabi > ja nas wszystki tak palacych jak i biernych palaczy Skąd biorą się we współczesnym świecie bierni palacze, skoro obowiązuje zakaz palenia w miejscach publicznych? Moze z wyobraźni? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 12:28 Z tego samego miejsca, z ktorego brali sie bierni palacze w palarniach i pubach. Wchodzili zeby sie meczyc i narzekac. Ludzie w Polsce generalnie nie sa szczesliwi jak nie maja na co i na kogo narzekac. Kazdy kazdemu chce dokrecic srube. Lepiej zeby sasiad mial gorzej, niz zebym ja mial lepiej. Wystarczy poczytac gazete. Wszyscy zra sie miedzy soba. Piesi, rowerzysci, motocylkisci, kierowcy, palacze, biegacze, handel uliczny, handel sklepowy, esteci i radioesteci. Slowem, jak nie ma problemu (np. ktos sobie pali z dala od innych lub w miejscu do tego przeznaczonym, jak knajpa) to Polak sobie problem stworzy (czytaj - stanie zaraz obok palacza tak, zeby ten mu chuchal dymem w twarz, po czym zacznie krzyczec jaki on biedny i dyskryminowany! Palacze juz sa w miare zalatwieni, teraz panstwo zabiera sie za muzyke i alkohol. Na razie na stokach, ale od czegos trzeba zaczac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klusia Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.hsd1.md.comcast.net 16.03.11, 13:51 strikemaster napisał: > > przeciez to zabi > > ja nas wszystki tak palacych jak i biernych palaczy > > Skąd biorą się we współczesnym świecie bierni palacze, skoro obowiązuje zakaz p > alenia w miejscach publicznych? Moze z wyobraźni? Wczoraj byl artykul i wyprowadzeniu "kilku pan" z restauracji/knajpy gdyz zareagowaly na osoby palace pod napisem "palenie zabronione". Wyprowadzila je Policja bo zaklocaly atmosfere i spokoj w tym miejscu publicznym [poprosily menedzarke o egzekucje niepalenia w miejscu publicznym, potem dzwonily po Straz Miejska, a potem wyprowadzila je Policja] Masz racje: Polska krajem prawem stojacym. Przeciez jestesmy dumni z bycia cwaniakami i omijania praw i przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem 16.03.11, 14:17 Ba! Ja jestem dumny z lamania niektorych a nie tylko omijania. Przestrzegam tylko prawa, ktore uwazam za sluszne. Lamie prawo, ktore narusza moja wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.devs.futuro.pl 16.03.11, 15:15 Mogę cię skopać?Też będę dumny z łamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Zawsze mozesz spróbowac ;) 16.03.11, 15:41 Swoja droga jestes dosyc prymitywnym czlowiekiem, jesli tak wlasnie zrozumiales moj wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko rek chce tylko wyegzekwowac IP: *.dyn.optonline.net 16.03.11, 17:21 jedna ze swoich wolnosci. Wolnosc decdowania czy moze skopac twoja dupe czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: rek chce tylko wyegzekwowac 16.03.11, 17:42 A ja tylko stwiedzam fakt ze skoro tak rozumie wolnosc to jest prymitywem. Napisalem mu tez ze moze spróbowac. Niech powie kiedy i gdzie to udziele mu lekcji wolnosci. Nastepnym razem bedzie wiedzial ze wolnosc jego nogi koczny sie na wolnosci mojej dupy. Chcesz, mozesz przyjsc razem z nim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MixEr Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: 173.233.223.* 16.03.11, 15:50 Ci, ktorzy uprawiaja tyton moga zmienic rodzaj upraw! p.S. Tyton uprawiany, zbierany i suszony w Polsce NIGDY nie byl zbyt dobrej jakosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jio Re: "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.limes.com.pl 16.03.11, 11:58 stracą pracę czyli co? "nie mogę tytoniu sprzedać to pie... całą resztę i nie robię! Tak będę stał!" jak unia chciała ograniczenia produkcji cukru to nie było krzyków o utracie pracy tylko mowa o zmianie produkcji, pan 'redaktór' niech się puknie w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: *.home.aster.pl 16.03.11, 15:02 Buraków nie tytoniu nie i EU tez NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torchwood "Rz": Czarne chmury nad polskim tytoniem IP: 195.94.195.* 16.03.11, 15:47 Gdzie dokładnie ta utrata miejsc pracy? Jeżeli odmiana tytoniu teraz uprawiana nie będzie się nadawać, to niech plantatorzy posadzą inną odmianę, która nie wymaga dodawania cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz ciekawostka 16.03.11, 15:56 państwo tępi palaczy ale dopłaca do produkcji tytoniu czyli tepionej trucizny.... Czy to nie dwulicowe? Odpowiedz Link Zgłoś
tatazygmunta I bardzo dobrze 16.03.11, 16:28 W usa jeszcze niedawno firmy tytoniowe mogly legalnie dodawac 600 roznch zwiazkow chemicznych do papierosow. Ostatnio zostalo to chyba troche ograniczone. W UE prawdopodobnie korzysta z podobniej gamy koktajli chemicznych. Poza tym ten tekst o stracie pracy przez 20 000 ludzi tez jest czysta manipulacja (wyglada ze ostatnio coraz wiacej gazet i portali internetowych stosuje praktyki manipulacyjne rodem z PRLu) Wcale nie wiadomo czy zabronia dodawania cukru do tytoniu. Poza tym jesli cukier jest az tak waznym skladnikiem w produkcji tytoniu. to moze faktycznie lepiej przestac palic. Zreszta to tylko wymowki ze strony koncernow tytoniowych, ktore boja sie nowych regulacji Odpowiedz Link Zgłoś