Dodaj do ulubionych

Carrefour kupuje Hypernovą

IP: *.chello.pl 16.11.04, 09:42
i w koncu się wszyscy połączą w jeden wielki superhypermarket Durny Polak i
kilku kacyków dorobionych na tym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maras Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: 217.17.46.* 16.11.04, 10:22
      Ciekawe w Koninie nie sprzedaja a ma pow. 60 tys. Chyba jakas nieścisłość
      • Gość: z Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:07
        60 tys? market? chyba zwariowales
    • Gość: jerzy Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 16.11.04, 13:00
      Tylko małe sklepiki !!! - otwierane w porze odpowiadającej właścicielowi,
      zatrudniające za grosze zaledwie 2-3 osoby (traktowane zresztą jak służące)
      Sklepiki to zwykłę budy, stawiane za grosze nieoświetlone, na noc kratowane ( o
      czymś takim jak chodnik, zieleń wokół nikt nawet nie pomyśli). U nas w Tarnowie
      jst takich "budo-sklepików" i to w centrum, wiele. Pozdrowienia dla drobnych
      handlowców, a zwłaszcza małych osiedlowych piekarni - zamykanych o 15-16, a w
      soboty już o 12 !!!
      • Gość: rye Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 14:45
        Na tym dokładnie polega strategia uzależnienia Cię od supermarketu - jak widać
        sprawdza się. Gdyby osiedlowa piekarnia dysponowała takim zapleczem finansowym
        jak Carrefour, byłaby otwarta pewnie non-stop. W życiu nie zawsze chodzi o to by
        było łatwiej, prościej i szybciej, a stosowanie takiej dewizy w kraju, z którego
        ona do nas przyszła, skutkuje między innymi tym, że w Ameryce nie ma chodników.
        Każdy zapie.. wszędzie samochodem - przecież łatwiej, prościej i szybciej ! A
        że społeczeństwo nie wie już co to spacer jesienną porą wsród alejek
        żółto-czerwonych od liści - nikogo to obchodzi, bo i jakie z tego ktoś miałby
        zyski ?
    • yildiz Carrefour kupuje Hypernovą 16.11.04, 16:15
      W końcu Francuzi nas zjedzą. Wszystkie duże sklepy są francuskie. W mojoj
      okolicy nie ma innych Carrefour i Geant.
      To źli pracodawcy i mają w nosie klientów. Spróbujcie zrobić tam reklamację...
      • Gość: misio Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:41
        No ja niecierpię francuskich sklepów (ani francuskich samochodów) To właśnie w
        Auchan była afera z myciem zielonych kurczaków i wstawianiem umytych na półkę. Fe
        • Gość: alicja A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagle tes IP: *.speed.planet.nl 16.11.04, 17:01
          A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagle teskni sie za PRL-em;2-3 tepawe
          eksedientki ktore maja klopot z wydaniem reszty i zawsze myla sie na swoja
          korzysc.Wlasciciem pseudo biznesmen - burol, ktoremu sie marzy utarg jak
          markecie i dlatego winduje ceny. Wszystko szare i brudne....
          • Gość: Dario Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 17:10
            ...i zdrowe. Zamiast kolorowe, czyste i chemiczne. Ale co tam, wygląd przeca
            najbardziej się liczy.
            • Gość: gzoom Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:37
              Artykuł w sklepie "po drodze" podobne jak w hipermarkecie. Ceny zblizone.
              Godziny otwarcia atrakcyjne. Czysto, jasno i schludnie. Nie trzeba nigdzie
              specjalnie jezdzic, ani tracic na zakupy godzin. Ale oferowana jest tylko
              zywnosc ... jak chce zaopatrzyc sie w cos innego, ide do wiekszego sklepu,
              rowniez do hipermarketu.

Wiec wlasciwie o co chodzi, w czym problem?
              • Gość: berta Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:39
                jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o PIENIĄDZE i to DUŻĄ FORSĘ czy w końcu
                ZROZUMIECIE ...dlaczego dorabiacie innych ,a nie SIEBIE....
                • Gość: berta Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:41
                  p.s JA KOCHAM MAŁE SKLEPIKI ---BO ONE DORABIAJĄ MOJE MIASTO --a tym samym i mnie
                  • Gość: berta kocham małe sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:52
                    przepraszam ,że tyle postów , małe sklepy to ja i moje miasto podatki i
                    praca ,a super...czy to będzie ten czy tamten i cóż ...pieniądze popłyna
                    daleko ...i co ty z tego masz?
                    • yildiz Re: kocham małe sklepy 20.11.04, 19:10
                      Czasem lubię małe sklepy bo blisko (choć już w magazymie panie ukradły w moim
                      wszystkie literki z Danonków), hipermarkety też lubię bo wszystko jest w jednym
                      miejscu, ale dlaczego one muszą być francuskie? Z drugiej strony oni lepiej
                      negocjują ceny z producentami niż inne, wiem, bo jestem kupcem.
                      Nie kupuję za to francuskich produktów :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka