Gość: jankop IP: *.chello.pl 16.11.04, 09:42 i w koncu się wszyscy połączą w jeden wielki superhypermarket Durny Polak i kilku kacyków dorobionych na tym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maras Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: 217.17.46.* 16.11.04, 10:22 Ciekawe w Koninie nie sprzedaja a ma pow. 60 tys. Chyba jakas nieścisłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:07 60 tys? market? chyba zwariowales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 16.11.04, 13:00 Tylko małe sklepiki !!! - otwierane w porze odpowiadającej właścicielowi, zatrudniające za grosze zaledwie 2-3 osoby (traktowane zresztą jak służące) Sklepiki to zwykłę budy, stawiane za grosze nieoświetlone, na noc kratowane ( o czymś takim jak chodnik, zieleń wokół nikt nawet nie pomyśli). U nas w Tarnowie jst takich "budo-sklepików" i to w centrum, wiele. Pozdrowienia dla drobnych handlowców, a zwłaszcza małych osiedlowych piekarni - zamykanych o 15-16, a w soboty już o 12 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 14:45 Na tym dokładnie polega strategia uzależnienia Cię od supermarketu - jak widać sprawdza się. Gdyby osiedlowa piekarnia dysponowała takim zapleczem finansowym jak Carrefour, byłaby otwarta pewnie non-stop. W życiu nie zawsze chodzi o to by było łatwiej, prościej i szybciej, a stosowanie takiej dewizy w kraju, z którego ona do nas przyszła, skutkuje między innymi tym, że w Ameryce nie ma chodników. Każdy zapie.. wszędzie samochodem - przecież łatwiej, prościej i szybciej ! A że społeczeństwo nie wie już co to spacer jesienną porą wsród alejek żółto-czerwonych od liści - nikogo to obchodzi, bo i jakie z tego ktoś miałby zyski ? Odpowiedz Link Zgłoś
yildiz Carrefour kupuje Hypernovą 16.11.04, 16:15 W końcu Francuzi nas zjedzą. Wszystkie duże sklepy są francuskie. W mojoj okolicy nie ma innych Carrefour i Geant. To źli pracodawcy i mają w nosie klientów. Spróbujcie zrobić tam reklamację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Carrefour kupuje Hypernovą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:41 No ja niecierpię francuskich sklepów (ani francuskich samochodów) To właśnie w Auchan była afera z myciem zielonych kurczaków i wstawianiem umytych na półkę. Fe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagle tes IP: *.speed.planet.nl 16.11.04, 17:01 A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagle teskni sie za PRL-em;2-3 tepawe eksedientki ktore maja klopot z wydaniem reszty i zawsze myla sie na swoja korzysc.Wlasciciem pseudo biznesmen - burol, ktoremu sie marzy utarg jak markecie i dlatego winduje ceny. Wszystko szare i brudne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.11.04, 17:10 ...i zdrowe. Zamiast kolorowe, czyste i chemiczne. Ale co tam, wygląd przeca najbardziej się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzoom Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:37 Artykuł w sklepie "po drodze" podobne jak w hipermarkecie. Ceny zblizone. Godziny otwarcia atrakcyjne. Czysto, jasno i schludnie. Nie trzeba nigdzie specjalnie jezdzic, ani tracic na zakupy godzin. Ale oferowana jest tylko zywnosc ... jak chce zaopatrzyc sie w cos innego, ide do wiekszego sklepu, rowniez do hipermarketu. Wiec wlasciwie o co chodzi, w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:39 jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o PIENIĄDZE i to DUŻĄ FORSĘ czy w końcu ZROZUMIECIE ...dlaczego dorabiacie innych ,a nie SIEBIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta Re: A ja nienawidze malych sklepikow gdzie ciagl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:41 p.s JA KOCHAM MAŁE SKLEPIKI ---BO ONE DORABIAJĄ MOJE MIASTO --a tym samym i mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berta kocham małe sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:52 przepraszam ,że tyle postów , małe sklepy to ja i moje miasto podatki i praca ,a super...czy to będzie ten czy tamten i cóż ...pieniądze popłyna daleko ...i co ty z tego masz? Odpowiedz Link Zgłoś
yildiz Re: kocham małe sklepy 20.11.04, 19:10 Czasem lubię małe sklepy bo blisko (choć już w magazymie panie ukradły w moim wszystkie literki z Danonków), hipermarkety też lubię bo wszystko jest w jednym miejscu, ale dlaczego one muszą być francuskie? Z drugiej strony oni lepiej negocjują ceny z producentami niż inne, wiem, bo jestem kupcem. Nie kupuję za to francuskich produktów :) Odpowiedz Link Zgłoś