Gość: filippom Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:55 Ale mnie to bawi, a zwłaszcza tłumaczenie - "podnosimy bo w Europie Zachodniej sa droższe". Ciekawe że nikt nie zauważył że w Polsce mamy o wile niższe zarobki niż w Europie Zachodniej. Chcą nam wyrównać wszystko do Unii prócz pensji. Ciekawe dlaczego płacimy różne stawki w Polsce? a do większości opłat urzędowych brana jest średnia krajowa (ZUS)? Już w tej chwili często zdarza się że ludzie nie maja OC a po podwyżce będzie jescze gorzej lub nawet ludzie zaczną kupować jakieś lewe papiery z pieczątkami. Przy wypadku niby bedzie ok ale po jakimś czasie obudzimy się z rką w nocniku i usłyszymy od ubezpieczyciela "tamten Pan nie miał OC" Odpowiedz Link Zgłoś
makary21 Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje 22.11.04, 15:04 Obecnie za merca 240 z 60 % upustem place prawie jedna swoja pensje(wliczajac nieduze nnw).Ciekawe jak na zachodzie ma sie wyskosc OC do zarobkow moze czas zeeby firmy zamiast wynajmowania biur w centrach miast wytnioslasie nagleboka prwocje. zaoszczedzimy nie co na kosztach. Odpowiedz Link Zgłoś
sportif Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje 22.11.04, 14:58 "wyrównanie różnic w ubezpieczeniach płaconych przez kierowców w Europie Zachodniej i w Polsce" - zgoda, ale tylko wtedy, gdy najpierw wyrównamy różnice w zarobkach na zachodzie i w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!! !!!_a wiecie że np. w niemczech nie ma obowiązku.. IP: *.limes.com.pl 22.11.04, 14:59 wykupienia OC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: !!!_a wiecie że np. w niemczech nie ma obowią IP: *.arcor-ip.net 22.11.04, 22:29 podaj prosze zródlo Twojej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:02 ceny europejskie, zarobki dziadowskie, korupcja zżera kraj, jak będe tyle zarabiać co Niemiec na moim stanowisku, to chętnie zapłacę 500 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodorr Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 15:03 Naprawy są dlatego takie drogie, że kosztorysy ich są robione na wyrost, obejmując czynności, których warsztat wcale nie wykonuje, a które są wstawiane do rozliczenia, bo były w kosztorysie. Np. przy naprawie mojego auta, gdzie była naprawa karoserii(przód i błotnik)w kosztorysie ujęto wymontowanie i zamontowanie silnika (spora kwota - paręset złotych, dokładnie nie pamietam),-a silnik wogóle nie był wymontowywany (byłem przy naprawie). - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pshemo koszty napraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:36 Bierze się to stąd iż każdy kto zajmuje się weryfikacją kosztów naprawy w firmie ubezpieczeniowej ma za zadanie je obniżyć stąd warsztaty zawyżają ubezpieczenia obcinają i jakoś idzie, a w skórę dostaje właściciel bo np ja otrzymałem w kosztorysie taką pozycję: amortyzacja części 35% kwota 1300 pln a bierze się to stąd iż PZU stoi na stanowisku iż zamontowanie po kolizji nowych części podniesie wartość samochodu (ja stanąłem na innym i po 2 latach opinii Rzecznika Praw Ubezpieczonych oraz sprawie sądowej uzyskałem w/w kwotę odsetki oraz zadośćuczynienie i wtedy dopiero z tego się robi pieniądz, który podnosi sładkę OC bo kilku takich którzy się nie zgodzą na traktowanie jak (...) i zaraz podnosi się krzyk że wzrastają odszkodowania! Tylko że gdyby mnie uczciwie rozliczyli to nie było by problemu... A nie mogłem się z tym pogodzić - nie byłem sprawcą kolizji ale musiałem do niej dopłacać i to jest w/g PZU po prostu OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P(.)Z(.)U Olejcie PZU IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.11.04, 15:17 Ja mam OC od 10 lat w Unice (wcześniej Polonia) i olewam tę złodziejską bandę PZU do spółki z Wartą. PZU życzę im aby obroty spadły jeszcze bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: 217.153.118.* 22.11.04, 15:44 Żeby żądać zachodnich stawek, najpierw trzeba podnieść pensje do zachodniego poziomu. Nie mówiąc o jakości świadczonych usług - w tej dziedzinie do zachodu jeszcze daleka droga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: 80.48.245.* 22.11.04, 15:56 Tylko że mieszkańcy Europy Zachodniej swoich zarobków nie liczą w PLN, ale w EUR!!! Poza tym jaka rentowność??? Firmy ubezpieczeniowe tarzają się w kasie! Skąd te biurowce, luksusowe limuzyny? (jeden z dyrektorów PZU jeżdzi lexusem LS 2005, o wartości 90000 USD, miesięczne rachunki za jego służbową komórkę wynoszą ok 3000-4000 PLN, korzysta z karty paliwowej bez żadnych ograniczeń i napełnia baki całej rodzinie na koszt firmy, ma okazałą wille z basenem i kortami tenisowymi pod Warszawą, dwa apartamenty przy Al. Jana Pawła II, a jego miesięczne zarobki wynoszą ok. 25000 PLN netto bez dodatków i premii). Nic dziwnego że z taką "kadrą" biznes staje się nierentowny i są potrzebne podwyżki. Ale to przecież wina tek niedobrej Unii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:00 podnieście, q!@#a najpierw zarobki, my nie zarabiamy tyle co na zachodzie, dlaczego więc mamy płacić tyle co oni, złodzieje, kapitalistyczne świnie, tylko zdzierać z ludzi, a sami q!@#a ozicie dupy limuzynami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarkowski Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:00 wszystko drozeje, ale my polacy nie damy sie,nie zginiemy! za 1400 cm3 pojemnosci przy 60% znizki place w tanim link4 380zl,za malucha w pzu tez 60% znizki 400zl.A co do pracowitosci polakow- kto na zachodzie zapie.. na dwoch etatach by zyc lepiej i dostatniej?tylko qrwa my! polacy zawsze byli pracowici,nawet za komuny,bo inaczej to zarobiliby tylko na zarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
freeky Głupota 22.11.04, 16:02 Głupota ludzi nie zna granic... Jak można wyrównywać polskie ceny do unijnych??? Najpierw niech zajmą się wyrównywaniem poziomu życia, a dopiero potem, kiedy ludzi będzie stać na europejskie ceny niech wprowadzają poziom unijny... Banda Kretynów Polską rządzi...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:05 JAkie 50 - 100€ za 98-letniego poldka warta zdziera za mnie 930 zł za samo OC czyli wychodzi jakieś 211€, banda kłamców, opinie publiczną zaczynają urabiać, kilka miesięcy popiszą artykuły a potem wyjdzie że sami domagamy się podniesienia opłat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek O bandycki lichwiarski i zlodziejski kraju, IP: *.bb.online.no 22.11.04, 16:20 w ktorym obywatele sa manipulowani, oglupiani i kolowani! O kraju, w ktorym wiecznie zrownuje sie wszystko i bezkrytycznie do poziomu Unii Europejskiej! Wyglada na to ze dzis wroce do domu i oznajmie rodzinie ze od teraz bedziemy zarabiac na wyzsze stawki oc kosztem wszystkiego innego badz bedziemy chodzic pieszo! Ale tak na powaznie, to meczy mnie ciagle podnoszenie obciazen fiskalnych na zasadzie doscigania wzorcow europejskich... rece opadaja i nawet pozdrawiac sie juz nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: 80.55.201.* 22.11.04, 16:25 jak slysze wyrownanie oplat do unijnych to mnie szlak trafia - wyrownajcie place do unijnych i wtedy podnoscie oplaty to jest sens - a w taki sposob to jest niszczenie tego co jeszcze zostalo. Jezdze 30 lat samochodem bez kolizji i co z tego mam podwyzki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:28 Najpierw niech mi pensję wyrównają do europejskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Zrobić coś w kierunku normalności ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:43 Coś zrobić można w tym kierunku. Na początek proponuję nie czytać jedynie słusznych gazet, jak GW i inne libertyńskie ( i kretyńskie). Odbywa się tam codzienne pranie mózgu czytelnika, wmawianie różnych kłamstw i ukrywanie prawdy, czyli manipulacja. Mieć odwagę myśleć samodzielnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:36 to bardzo ,,madre" tylko ciekawe kto u nas zarabia tyle co w krajach bylej EU, chyba dyrektorzy firm ubezpieczeniowych... ,,bardzo madrze"gratuluje aby tak dalej to bedzie jeszcze wiecej chetnych BRAWO!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irro Gdzie mozna za 50 lub 100 Euro kupić OC???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:38 Co to za nierzetelna informacja - cytowanie jakichś wymyślonych tez o ubezpieczeniu za 50 Euro! Rosnąca wartość samochodów... co to za powody??? Od 1 maja sprowadzono ok. 500 tysięcy !!!! używanych samochodów! Wykluczając margines tych, kórzy nie ubezpieczyli, pozostaje ogromna ilość płantików OC! To jest dodatkowy przychód niespotykany wczesniej dla firm ubezpieczeniowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandzia Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.icpnet.pl 22.11.04, 16:41 P = Podpie..ć Z = Zaje.. U = Ukraść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny gonzo Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: 217.153.94.* 22.11.04, 16:43 czy ich pogrzało. a kto mi pensje wyrowna, jak zrabiam 5 razy mniej niz moj odpowiednik w Europie na tym samym stanowisku i w tej samej firmie... Glupota tych ubezpieczycieli siega zenitu. Proponuje zbojkotowac ubezpieczenia AC!!! jak oni nam tak my im. pogadamy wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: ONI mają zarobki jak w UE, dlatego tak myślą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:50 Tym gościom trzeba urealnić dochody, zaraz bedą mieli inne myślenie i inne wnioskowanie. Jak gość bierze ponad 100 tys zł miesięcznie, to on nie rozumie dlaczego OC na poziomie europejskim jest nie do przyjęcia. Dla niego jest OK! Dajmy mu płacę 3 tys miesięcznie - to go uleczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarbowy Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:47 Znowu jakiś półgłówek porównuje opłaty Tam i Tu .Niech zacznie porównywać dochody . Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Bandyckie organizacje,bandyckie metody ! 22.11.04, 16:48 Po prostu zlodzieje ! A miala byc konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Bandyckie organizacje,bandyckie metody ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:09 ZORGANIZUJMY SIE-nie wolno nam się zgadzać na ciągłe okradanie nas ( ceny paliw ,akcyzy ,płatne nibyautostrady ,ceny rozmów telefonicznych ,abonament radiowo telewizyjmy ,można by przykłady mnożyć i mnożyć . ZŁÓZMY SIĘ -WSZYSCY OKRADANI, NA PRAWNIKÓW POLITYKÓW POLICJANTÓW PREMIERÓW I PREZYDENTÓW itp.-SPROWADŹMY ICH Z ZAGRANICY .PODPISZEMY Z NIMI UMOWĘ ZLECENIE ,UMOWĘ O DZIEŁO .KONTRAKTY I WYPIER...LMY TO polskie TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frycek Re: Bandyckie organizacje,bandyckie metody ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:35 Masz całkowitą rację , zgadzam się z tobą, już dawno mówiłem, że polak nie umie rządzić tylko potrafi kraść jak się dochrapie stanowiska i ma koryto pełne zapewnione, ale powiedz tylko, z którego kraju chciałbyś ściągnąć zastępstwo za naszych wiecznych nieudaczników , żeby potem nie było zgodnie z porzekadłem "zamienił stryjek siekierkę na kijek".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.csk.pl / *.csk.pl 22.11.04, 17:20 co mnie obchodzi że "Mieszkańcy Europy Zachodniej za ubezpieczenie OC muszą zapłacić od 300 do 500 euro, my od 50 do 100 euro.". ja mam zarobki biednego Azjaty, a ci dorównują z cenami do mieszkańca europy zachodniej. gnojeeeee ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frycek Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:24 "Mieszkańcy Europy Zachodniej za ubezpieczenie OC muszą zapłacić od 300 do 500 euro, my od 50 do 100 euro" - to stwierdzenie jest nieczyste, to syfiaste s...syństwo robić takie porównania. Gdzie my jesteśmy z zarobkami???!!!! Jak w tym zasranym kapitaliźmie płacą !!!. Już za czrwonych s...synow robili takie porównania. Przecież my jako obywatele mamy gó.no do powiedzenia i jakikolwiek wpływ na cokolwiek w tym syfie !!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.master.pl / *.master.pl 22.11.04, 17:28 TAK ,A ILE ZARABIAJĄ NA ZACHODZIE.ZRÓWNAĆ PŁACE WTEDY PODWYŻKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid zoladki wszyscy mamy rowne! IP: 192.5.109.* 22.11.04, 18:36 ale to chyba juz bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h ALE MY NIE ZARABIAMY 3000 EURO!!!!! 22.11.04, 17:41 CO TO ZA CHOLERNE WYRÓWNYWANIE PIEPRZONYCH RÓŻNIC! DLACZEGO NIE WYRÓWNUJĄ PŁAC? JA TEŻ CHCĘ ZARABIAĆ TYLE ,ILE NIEMIEC CZY FRANCUZ .JESTEM GORĄCO ZA WYRÓWNANIEM RÓŻNIC PŁACOWYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: ALE MY NIE ZARABIAMY 3000 EURO!!!!! IP: *.pepowo.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 18:03 Popieram! A pier..... PZU wyklada sie marmurami. A jak przychodzi do wyplaty odszkodowania to cholera wija sie jak zmija zeby tylko nic nie dac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: ALE MY NIE ZARABIAMY 3000 EURO!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:21 popieram annikę h. też chę tyle zarabiać a podwyżki nie będą bolały.tomasz ch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid USA, 0% znizek - $450 za rok IP: 192.5.109.* 22.11.04, 17:49 2 litry, benzyna (osobowych diesli sie tu nie widuje), samochod z 1995 roku. w polsce chyba nie bede mial jednak samochodu. :) Odpowiedz Link Zgłoś