kathy27 02.12.07, 19:25 Witam, własnie założyłam działalność gospodarczą, od kwietnia zamierzam otworzyć klub małego dziecka-opieka nad dziećmi. W tej chwili jestem w trakcie przystosowywania lokalu. Czy mam szanse na dotacje z UE? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mama Kuby Re: klub malucha IP: *.hogart.com.pl 07.12.07, 14:34 Witam, też jestem zainteresowana dotacjami. Mam pytanie również do autorki: czy trzeba spełniać jakieś szczególne wymagania otwierając taki klub malucha? Odpowiedz Link Zgłoś
kokomodo Re: klub malucha 13.12.07, 11:17 Przede wszytkim musi to być zgodne z prawem polskim. A dotacje mozna uzyskać z EFS, z Kapitału Ludzkiego priorytet IX w którym jest poddziałąnie zdaje się 9.1.1. zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej. * Tworzenie ośrodków wychowania przedszkolnego na obszarach o niskim stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej (to badała zdaje się Fundacja Dzieci im Komeńskiego - warto zajrzeć, żeby wiedzieć jak to jest na naszym terenie z tym upowszechnieniem) * Wsparcie istniejących ośrodków wychowania przedszkolnego, poprzez m.in. : dłuższe godziny pracy przedszkoli, zatrudnienie personelu * Kampanie informacyjne promujące edukację przedszkolna. Wszytko zresztą doczytacie w dokumentacji KL m.in.: w Szczegółowym Opisie Priorytetów - www.mrr.gov.pl/ProgramyOperacyjne+2007-2013/Kapital+Ludzki/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: klub malucha IP: *.icpnet.pl 22.09.08, 10:14 czesc jestem zainteresowana dotacjami do klubu malucha, jesli masz wiecej info i doswiadczenie w tych sprawach napisz i.flis@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosha135 Re: klub malucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 15:50 witam czy mogly mi ktos poradzic i dac inf.na temat załozenia klubu malucha? Odpowiedz Link Zgłoś