Dodaj do ulubionych

230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGHM

22.04.05, 00:18
I to się nazywają "firmy z udziałem skarbu państwa"!!! BUHAHAHA
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 00:32
      Myslalam, ze dzisiaj spokojnie pojde sobie spac.... Ale, k...a, tego chyba nie
      zniese:))))). Cale szczescie, ze jestem zgodna z ustawa o jezyku polskim (zeby
      glownie po polsku mowic, wiec rzuce sobie: fak ju:)))) i to mi pozwoli
      spokojnie sie udac do lozeczka (po urzednim wykapaniu).
      • openmind.desk.pl powinno się ich zwolnić, na rynku jest mnóstwo fah 22.04.05, 08:28
        powinno się ich zwolnić, na rynku jest mnóstwo kwalifikowanych pracowników
        • Gość: geathe I ponadto ... IP: *.inetia.pl 22.04.05, 08:35
          Lub przynajmniej zarządać sprawdzenie kwalifikacji WSZYSTKICH pracowników
          firmy. Być może wtedy sami by się zwolnili...
    • Gość: Kiepski 5600 na łba w KGHM buhaha... i kilka refleksji og. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 01:15
      Co za bzdury wypisujecie.Średnia pracowników(bez zarządu,doradców i innych
      pasorzytów)to niecałe 3000 brutto.To prawda ,że to niemało.Ale prezesi i doradcy
      mają od 12000 w górę(dolna granica to płaca sekretarki .o przepraszam asystentki
      prezesa). Poczytajcie co będzie dalej,jak wszystko się ,,sprywatyzuje przez SLD
      PO PIS''.....Prawda jast brutalna.Globalizm,liberalizm,wolny przepływ kapitału
      zaowocował
      wzrostem bezrobocia przy wzroście wydajności pracy.To było do przewidzenia przy
      automatyzacji i robotyzacji produkcji.Ale to nie te przyczyny spowodowały na
      swiecie wzrost bezrobocia.To globalizm ,czyli przepływ kapitału spekulacyjnego
      jest powodem.Vide polska giełda.Za drogo (to znaczy za małe są nasze
      dotychczasowe zyski chcemy więcej) to przenosimy produkcję do Polski.Przez
      chwilę w Polsce powstaje trochę miejsc pracy.Przez chwilę ,bo ja ,,globalny
      kapitalista'' chcę coraz więcej i więcej.Z Polski na Ukrainę z Ukrainy do
      Afryki.W tym czsie upodlą sie Niemcy to powracam.Efekt.Pracownik (zwany w
      globaliżmie obraźliwie pracobiorcą)ma coraz mniej (nieważne czy czarny biały
      żółty)a pracodawca ,,obywatel świata''coraz wiecej.I wracamy do dziadka
      Marksa.Miał łeb!!!
    • Gość: KIepski Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 01:26
      Prawda jast brutalna.Globalizm,liberalizm,wolny przepływ kapitału zaowocował
      wzrostem bezrobocia przy wzroście wydajności pracy.To było do przewidzenia przy
      automatyzacji i robotyzacji produkcji.Ale to nie te przyczyny spowodowały na
      swiecie wzrost bezrobocia.To globalizm ,czyli przepływ kapitału spekulacyjnego
      jest powodem.Vide polska giełda.Za drogo (to znaczy za małe są nasze
      dotychczasowe zyski chcemy więcej) to przenosimy produkcję do Polski.Przez
      chwilę w Polsce powstaje trochę miejsc pracy.Przez chwilę ,bo ja ,,globalny
      kapitalista'' chcę coraz więcej i więcej.Z Polski na Ukrainę z Ukrainy do
      Afryki.W tym czsie upodlą sie Niemcy to powracam.Efekt.Pracownik (zwany w
      globaliżmie obraźliwie pracobiorcą)ma coraz mniej (nieważne czy czarny biały
      żółty)a pracodawca ,,obywatel świata''coraz wiecej.I wracamy do dziadka
      Marksa.Miał łeb!!!
      • Gość: Lilia Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: 158.75.4.* 22.04.05, 09:26
        A wiesz, ze w latach 20-tych ubieglego wieku calkiem powaznie odbierano grozby
        strajkow woznicow, ktorzy bali sie, ze samochody zabiora im miejsca pracy? To
        nie liberalizm i swobodny przeplyw kapitalu sa powodem klopotow ekonomicznych,
        ile ich brak. Oczywiscie, Wielki Wodz, Wyrocznia Narodu, Swiatlo Tatr, Wiosenna
        Bryza - prof. ekonomii Lepper moze miec na ten temat inne zdanie.
        • darr.darek brawo Lilia !!! WRESZCIE JAKIEŚ MĄDRE ZDANIE !!! 22.04.05, 10:43
          Gość portalu: Lilia napisał(a):
          >A wiesz, ze w latach 20-tych ubieglego wieku calkiem powaznie odbierano grozby
          >strajkow woznicow, ktorzy bali sie, ze samochody zabiora im miejsca pracy? To
          >nie liberalizm i swobodny przeplyw kapitalu sa powodem klopotow ekonomicznych,
          >ile ich brak. Oczywiscie, Wielki Wodz, Wyrocznia Narodu, Swiatlo Tatr, Wiosenna
          >Bryza - prof. ekonomii Lepper moze miec na ten temat inne zdanie.

Z takimi "yntelygentami" jak Kiepski to mi osobiście już nie chce się
          polemizować. Swoją drogą to ciekawe jak ktoś kto potrafi czytać i pisać i
          zapewne ukończył szkołe podstawową może wierzyć w takie brednie o "odbieraniu
          miejsc pracy przez liberalizm i przepływ kapitału". Potrafię zrozumieć, że taki
          Kiepski był "noga" z nauk ścisłych i ekonomii i nie rozumie podstawowych
          powiązań. Jednak po to są przedmioty takie jak "geografia gospodarcza", aby
          nawet bez znajomości mechanizmów ekonomicznych, taki Kiepski przyswajał, że
          państwo z 4-krotnie wyższą od polskiej wydajnoscią pracy, jak USA, ma
          jednocześnie 4-krotnie NIŻSZY wskaźnik bezrobocia niż w Polsce.
          Gdyby Kiepski naprawdę przykładał się do nauki w szkole podstawowej powinien
          załapać takie proste porównanie statystycznie i nie płótłby na formum
          komunistycznych bredni.
          Z powyższego też powodu popieram pomysły Korwina-Mikke na temat nauczania.
          Jeśli takiemu Kiepskiemu nic nie da ukończenie szkoły podstawowej, bo i tak
          zdolność wnioskowania ma taką jakby nie chodził do żadnej szkoły, to może
          lepiej, gdyby od dziecka był uczony wyplatania koszyków wiklinowych lub
          naprawiania butów u szewca.
          • Gość: sceptyczny Re: brawo Lilia !!! WRESZCIE JAKIEŚ MĄDRE ZDANIE IP: 212.244.195.* 22.04.05, 11:11
            To nie jest takie proste i oczywiste jak piszesz a jeżeli chodzi o dane
            statystyczne to nie są one wyrocznią. Danymi statystycznymi można dowolnie
            manipulować i przedstawiać wnioski z nich płynące. Nie można też porównywać USA
            i Polski z uwagi już na samą przeszłość historyczną. USA nigdy nie były tak
            zniszczone jak nasz kraj i to wielokrotnie. Tych zniszczeń (nie tylko
            materialnych) nie da się nadrobić w jednym czy nawet dwóch pokoleniach.
          • rebjot Re: brawo Lilia !!! WRESZCIE JAKIEŚ MĄDRE ZDANIE 22.04.05, 12:01
            Dlaczego się czepiasz szewców?
            Z tego co napisałeś wynika, że Kiepski to skończony debil. Nie chciałbym chodzić
            w butach naprawianych przez debila
        • Gość: indis Lila - brak swobodnych przepływów IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.04.05, 10:51
          "To
          > nie liberalizm i swobodny przeplyw kapitalu sa powodem klopotow ekonomicznych,
          > ile ich brak. Oczywiscie, Wielki Wodz, Wyrocznia Narodu, Swiatlo Tatr, Wiosenna
          > Bryza - prof. ekonomii Lepper moze miec na ten temat inne zdanie."

Swoboda takich przepyływów maja sens w porównywalnych gospodarkach. Gospodarka
          słaba nie ma szans w 100%liberalnej konkurencji z gospodarka silną. Musi tu
          występować jakis regulator.
          Takie zdanie na ten temat wygłosił Stieglitz w Globalizacji.
    • Gość: wampir Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 22.04.05, 01:35
      przyjdzie czas ze wszyscy padniecie jak pies pluto.wy juz swoja nagrode
      odebraliscie pozostala wam tylko smola i ogien piekielny.
      • Gość: RzaDKI ZAWISTNI POLACY!!!!!!! IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 22.04.05, 09:15
        NARÓD, Z TAKIM PODEJŚCIEM DO ŻYCIA, LUDZI, JAK WY, NIE MA SZANS NA PRZETRWANIE.
        • darr.darek Oo !!! odezwał się przedstawiciel CZERWONEJ HOŁOTY 22.04.05, 10:57
          Gość portalu: RzaDKI napisał(a):
          > NARÓD, Z TAKIM PODEJŚCIEM DO ŻYCIA, LUDZI, JAK WY, NIE MA SZANS NA PRZETRWANIE

Definicja CZERWONEJ HOŁOTY :
          klasa ludzi nikomu niepotrzebnych a nastawionych na solidarne kreowanie
          zbędnych i szodliwych dla gospodarki, wysokoopłacanych stanowisk publicznych i
          solidarne żerowanie na gospodarce narodowej.
          Zasada działania CZERWONEJ HOŁOTY naśladuje mechanizmy funkcjonowania tworów
          pasożytniczych na zdrowej tkance organizmu żywiciela. Ideologia przetrwania
          CZERWONEJ HOLOTY również naśladuje zdolności przetrwania i dostosowywania się
          organizmów pasożytujących, przez całą historię świata ożywionego.

• Gość: redes Re: Oo !!! odezwał się przedstawiciel CZERWONEJ H IP: 195.47.201.* 22.04.05, 20:23
            Co do definicji to się zgodzę, ale obiektywnie spójrzmy na sprawę. Wszyscy
            prawie, co się tutaj tak oburzają robiliby to samo gdyby tylko mieli okazję.
            Niektórzy potrafią się do tego przyznać publicznie a niektórzy nawet sami przed
            sobą nie potrafią, ale ci są najgorsi.
            • darr.darek Re: Oo !!! odezwał się przedstawiciel CZERWONEJ H 23.04.05, 12:37
              Gość portalu: redes napisał(a):
              >Co do definicji to się zgodzę, ale obiektywnie spójrzmy na sprawę. Wszyscy
              >prawie, co się tutaj tak oburzają robiliby to samo gdyby tylko mieli okazję.
              >Niektórzy potrafią się do tego przyznać publicznie a niektórzy nawet sami przed
              >sobą nie potrafią, ale ci są najgorsi.

Dlatego podstawą działań powinno byc tworzenie SYSTEMU eliminującego
              pzasożytowanie jakiejkolwiek czerwonej hołoty (czy to marksistowskiej czy
              katolickiej). Takim systemem gospodarczym jest właśnie w pełni liberalna
              gospodarka z państwem minimum i surowym, silnym wymiarem sprawiedliwości.

A propos, czy wiesz, że jedyny system, w którym korupcja nie może się zdarzyć
              jest własnie taki system ? Czerwona hołota o tym wie, urzadza akcje "łapaj
              złodzieja" (tradycyjny okrzyk uciekającego kieszonkowca), ale NIGDY czerwona
              hołota nie przyzna tej powyższej prawdy. No cóż, ten dzisiejszy system korupcji
              to nie przypadek. To żmudnie tworzona praca tysięcy czerwońców.

• maly32 Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH 22.04.05, 02:02
      :) 230% -> zwolnic wszystkich!

M
    • Gość: Bogacz wg redaktor Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 03:29
      Ciekawe czy Pani i Pan którzy to pisali choć cokolwiek najpierw się dowiadywali.
      Powiem Państwu Redaktorom tak....średnia 5600 brutto??? Tak może jest ale na
      moim przykładzie za luty. Płaca brutto 5800 zł do wypłaty na ror 3200 zł ale
      małe ale przepracowanych dni 20 plus 5 dni w soboty i niedziele gdzie obowiązuje
      100% dodatku.JAKBY NIE PRZELICZAJĄC PAŃSTWO REDAKTORZY JEST TO ZAROBEK ZA 25 DNI
      PRACY POD ZIEMIĄ!!!!!!!!! NA 28 DNI MOŻLIWYCH W LUTYM!!!!!! Jest to zarobek
      górnika na 19 grupie zaszeregowania.
      PODSUMOWUJĄC: TO WSZYSTKO NIE PISZCZIE GŁUPOT PAŃSTWO REDAKTORZY O TYM O CZYM
      NIE WIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      JEŚLI JESZCZE TO PODLICZYCIE PRZEZ CAŁY ROK ŚREDNIO KAŻDY (OPRÓCZ WŁODARZY)
      GÓRNIK W CIĄGU ROKU ROBI W KGHM OKOŁO 2 MIESIĘCY NADGODZIN (LICZĄC ŚREDNIO
      4*12=48 DNI A TO DAJE OKOŁO DWA MIESIĄCE CZARNYCH DNIÓWEK).

P.S. Ja nie marudzę że jest to mało bo dużo ludzi chce tyle zarabiać ale nie
      można pisać takich bzdur bo to idzie w świat!!!!!
      • maly32 Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH 22.04.05, 03:39
        Dobrze mowisz....nadal -> ZWOLNIC WSZYSTKICH I ZAMKNAC INTERES!

M
      • Gość: a. do Bogacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:56
        mam wyższe wykształcenie, elitarny kierunek, pracuję od rana do wieczora,
        soboty i niedziele, chciałbym tyle zarabiać, panie górniku biedny
        • Gość: od bogacza Re: do Bogacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:36
          A Ty myślisz że ja mam jakie wykształcenie??? Dodaj do tego 10 lat pod ziemią
          jako staż. Ach żeby nie było Tobie źle to jestem po dziennych studiach i wcale
          się tym nie chełpię.
          A byłeś kiedyś pod ziemią na froncie eksploatacyjnym??
          Sądzę że po miesiącu niechciałbyś tyle pracować. Pozdrowienia
          • Gość: a. Re: do Bogacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:05
            z wyższym wykształceniem chciałeś pod ziemię? to tylko argument za tym, że
            skusiły cię dobre zarobki + apanaże, ja się nie chwalę wykształceniem, ot,
            próbuję sobie porównywać
            • Gość: do a Re: do Bogacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 03:07
              Nie skusiły mnie zarobki tylko tu w tym regionie nie ma nic innego, ale nie
              chodzi mi o podwyżkę tylko o pewne zasady tego co piszą redaktorzy z GW. A jeśli
              chcesz to zatrudnij się w KGHM i później to komentuj, takie jest moje zdanie. Co
              do zarobków prezesów to powinni mieć jakiś ustalony przelicznik zalkeżny od
              zarobków w firmie danego prezesa np. 10 razy średnia w jego przedsiębiorstwie
              czyli 56000 i jestem za takim rozwiązaniem. Przecież to jest chyba rozsądne
              prawda?? I nie chodzi mi tylko o KGHM ale o wszystkie spółki, spółeczki i takie
              tam firmy. Państwo ma to w nosie to może niekiedy gryzące się związki zawodowe
              coś wskórają. Po wyborach będzie rządzić prawica i znów związki zawodowe z
              lewicy będą wszystko negować (przyjedź i weź sobie w KGHM dwie gazetki Pryzmat i
              Związkowiec i przeanalizuj co piszą-same bzdury) a po następnych wyborach
              odwrotnie i tak jest w kółko. Takie jest nasze państwo.
              PS Przecież ja nikomu nie broniłem zatrudniać się pod ziemią w KGHM-ie ani
              nigdzie indziej, ale żeby coś komentować to trzeba najpierw tego czegoś spróbować.
              • Gość: a. Re: do Bogacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 13:07
                Gość portalu: do a napisał(a):

> Nie skusiły mnie zarobki tylko tu w tym regionie nie ma nic innego,

a kogo to obchodzi? w kraju jest 20% bezrobocie, a przymus pracy już dawno
                zniesiono

ale nie
                > chodzi mi o podwyżkę tylko o pewne zasady tego co piszą redaktorzy z GW. A
                jeśl
                > i
                > chcesz to zatrudnij się w KGHM i później to komentuj, takie jest moje zdanie.

Podejrzewam, że nawet gdybym chciał się zatrudnić, nie pozwoliłyby na to wasze
                wspaniałe związki zawodowe.

> Co
                > do zarobków prezesów to powinni mieć jakiś ustalony przelicznik zalkeżny od
                > zarobków w firmie danego prezesa np. 10 razy średnia w jego przedsiębiorstwie
                > czyli 56000 i jestem za takim rozwiązaniem. Przecież to jest chyba rozsądne
                > prawda??

tak, jest to cholernie rozsądne. Zwłaszcza, że duży udział w twojej firmie ma
                Skarb Państwa. Za rok kondycja firmy może się pogorszyć. Wasze skandaliczne
                zarobki zostaną na tym samym poziomie. W przypadku zwolnienia, odprawa ustawia
                was na resztę życia. Faktycznie, cholernie rozsądnie! Za odprawę będzie można
                kupić dziecku mieszkanie :)

I nie chodzi mi tylko o KGHM ale o wszystkie spółki, spółeczki i takie
                > tam firmy. Państwo ma to w nosie to może niekiedy gryzące się związki zawodowe
                > coś wskórają. Po wyborach będzie rządzić prawica i znów związki zawodowe z
                > lewicy będą wszystko negować (przyjedź i weź sobie w KGHM dwie gazetki
                Pryzmat
                > i
                > Związkowiec i przeanalizuj co piszą-same bzdury) a po następnych wyborach
                > odwrotnie i tak jest w kółko. Takie jest nasze państwo.

Takie jest nasze państwo. Dba o kieszenie nierobów i cwaniaczków. A związki
                zawodowe powinny być rozwiązane albo przymusowo tworzone zwłaszcza w prywatnych
                firmach. Co za niesprawiedliwość - nie mam szans dopominać się praw w SWOJEJ
                pracy, bo pracuję w firmie prywatnej, nie mogę brać zwolnień lekarskich itede.
                Waszym największym problemem są "zbyt niskie zarobki".

> PS Przecież ja nikomu nie broniłem zatrudniać się pod ziemią w KGHM-ie ani
                > nigdzie indziej, ale żeby coś komentować to trzeba najpierw tego czegoś
                spróbow
                > ać.

Oczywiście że tak. Mordy na kłódki, chcesz krytkować rząd, sam spróbuj
                rządzenia, w innym przypadku nie masz prawa głosu - tak mniej więcej brzmi
                twoja logika. Żałosne doprawdy. Mam prawo wypowiadać się, krytykować chamstwo i
                bzdury totalne czy czegoś próbowałem czy nie. Przecież tu chodzi też o moje
                pieniądze.

--------------------------------------------------------------------------------
                • Gość: a. Re: do Bogacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 13:08
                  cytowałem oczywiście Bogacza, a nie samego siebie ;-)
          • phmapet Re: do Bogacza 22.04.05, 17:10
            Cóż Pan taki wzburzony, przecież ludzi drażni te 230% dla zarządu, oni i tak
            pewnie mają już mnóstwo kasy, a co do wykształcenia itp. też mam wyższe też
            elitarny kierunek, zapi...szam po 11-12 h/dobe i zarabiam mniej niż 30% twojego
            netto, więc się nie dziw, że ludzi szlak trafia.
    • Gość: Burżuj Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 06:18
      Hołota chce pieniędzy, a do roboty.O to właśnie walczyła Solidarność.
    • Gość: Olga Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.technical.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 07:09
      Złodzieje
    • Gość: KUBA Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.ec.zgora.pl 22.04.05, 07:17
      Tylko, że ten zysk spółki za który oni chcą podwyżek jest osiągnięty dzięki
      bardzo wysokim ceną miedzi w ubiegłym roku i taka jest prawda poprostu im sie
      nie należy nic.
    • Gość: ED Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: 212.244.126.* 22.04.05, 08:05
      To jes doskonałe.... członkowie rady nadzorczej z ramienia skarbu państwa nie
      słuchają ministra......i co na to minister? Nie klęka przed nimi na kolana????
      Czysto polskie.....
    • Gość: Jurek Tak trzymac. Na liscie najbogatszych miliarderow IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.04.05, 08:22
      na swiecie jest 6 ludzi z wladz Jukosu. Co to miedz gorsza? A jak tlumek bedzie
      szumial, to mozna przeciez cos wplacic p.joli
      • Gość: RzaDKI NORMALNY CZŁOWIEK........ UFFF IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 22.04.05, 09:16
        PROMYCZEK NADZIEI. DZIEKI JUREK.
    • Gość: Monitor Zyski, rynki i podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:24
      KGHM to Spółka, której zyski zależą wprost proporcjonalnie od kursów walut i
      cen metali (głownie miedzi)na rynkach światowych. Z uwagi na to, że w ubiegłym
      roku ceny miedzi biły rekordy spowodowane olbrzymim popytem ze strony Chin, to
      i zyski KGHM są duże. Tym samym zyski nie są wynikiem działań zarządu, ale
      czynników od zarządu niezależnych. Także planowane podwyżki kierownictwa KGHM
      nie mają żadnych wymiernych podstaw, a są jedynie wynikiem "przewrotu w czterch
      literach" przyszłych spadochroniarzy.
    • antyzembaty Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH 22.04.05, 09:08
      Nareszcie prawidłowe podejście załogi jak szefowie sobioe tak i załodze czyzby
      to nie ona zarobiła te zyski.
      • Gość: Muerte Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 22.04.05, 11:17
        > Nareszcie prawidłowe podejście załogi jak szefowie sobioe tak i załodze czyzby
        > to nie ona zarobiła te zyski.

wedlug liberalow nie masz racji!
        pensja zalogi to tylko koszt funkcjonowania przedsiebiorstwa i trzeba ciagle
        ciac - motywajacja dla robotnika do ciezkiej pracy jest zwolnienie i to wystarczy...

wedlug liberalnych ekonomistow robotnik pracuje tak samo niezaleznie ile mu sie
        placi a o zyskach firmy decyduje tylko i wylacznie dobrze oplacana kadra
        kierownicza dlatego ciagle trzeba ja motywowac wprowadzajac tzw. programy
        motywacyjne (100mln w lotosie) czyli np. opcje na akcje czy tez podwyzki i premie...
    • Gość: a. Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:48
      a wiecie co jest najgorsze? oni te podwyżki dostaną
      • Gość: HEH żul IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 22.04.05, 09:57
        Ciekawe zawistny polaczku czy tez bys sie tak burzyl jak to ty bys mial dostac
        te podwyzke:)
        • Gość: a. Re: żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 10:22
          o, kolega żul ma pecha :) wyświetliło się jego IP :)

żulu, wiesz, interesuje mnie godziwa zapłata za godziwą pracę, ty wiesz, co to
          jest to ostatnie? :)
          • Gość: a. Re: żul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 10:27
            jeszcze jedno - proponuję koledze żulowi przenieść się do prywatnej firmy,
            pokory nauczy się tam w godzinę :)
    • Gość: ms Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.05, 10:11
      To co dzieje sie w tej firmie to skandal i szczyt aroganctwa ze strony tych
      pracowników powinno isę ich wszystkich zwolnic i zatrudnic mlodych
      wyksztalconych ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
    • mangold Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH 22.04.05, 10:17
      "- Żądania załogi mają księżycowy charakter - broni się rzecznik KGHM Dariusz
      Wyborski...." ten pan powinien mocno puknąć się w głowę.....
    • aintno1 Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH 22.04.05, 10:22
      Jak dla mnie niech sobie chca nawet 2300 %. Ale niech do cholery bedzie takie
      prawo dzieki ktoremu forsa z przekretow, kradziezy bedzie podlegala
      przepadkowi na rzecz skarbu panstwa. I nie ma przepisywania na bezrobotna
      malzonke czy dzieci uczace sie. Niech sie wytlumacza dziadkowie skad mieli na
      bmw ktorym jezdzi wnuczek bandyta.Niech zaplaca podatek od nielegalnych zrodel
      dochodu.Ukradles miliard nie masz z czego zwrocic to niech ci przelicza na
      dniowki w pierdlu.Mrzonki...
      • Gość: Iro Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 10:31
        Więc kochanie, oni kradną bardzo sprytnie, mają lata praktyki i nic specjalnie
        im nie udowodnisz, jest może jedna rzecz, ale komu by się chciało narażać i ją
        wskazywać.....

Generalnie nie są to żadni fachowcy, zwykłe kolesie, gdzie jeden ciągnie
        drugiego wegług zasady: złodziej ufa złodziejowi, gość z niskim IQ nie zaufa
        gościowi z wysokim.... broń boże kogoś, kto jest mądrzejszy, czy
        inteligentniejszy.... na jakim takim poziomie jest tylko kadra średnia, bo tu
        jak nie potrafisz - to nie podołasz obowiązkom....

A jak zalejesz szyb z głupoty - to ci się nic nie stanie.... nawet Prezesem
        zostaniesz....

• Gość: Aditer Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:03
      Już to widzę, jak za kilka lat, kiedy spadną ceny miedzi, rząd będzie musiał
      płacić z naszych podatków, aby ten kolos nie padł. Ale pensji już sobie nie
      obniża...
    • Gość: a. Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:10
      zauważcie, że nasze oburzenie z powodu tych podwyżek jest odbierane jako
      zawiść/zazdrość/żulostwo, a nie jako głos rozsądku i prośby o zwyczajną
      uczciwość i przyzwoitość
    • Gość: a. DROGA GAZETO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:59
      dlaczego ten artykuł znikł już ze strony startowej, czyżby był mniej ważny od
      kur KFC? przecież tu chodzi o pieniądze podatników!!!
    • Gość: Kto_komu. A to Polska właśnie! IP: 156.17.101.* 22.04.05, 12:19
      Boże! Nie wierzę w to co czytam. Co to za kraj, co za ludzie! Ja w służbie
      zdrowia biorę netto 920 zł po ponad 30 latach pracy, a o podwyżce nie mogę
      marzyć! Jeśli kiedykolwiek była w latach ubiegłych nie przekraczała 8%-16% od
      nędznej płacy podstawowej. Są też tacy, którzy zarabiają w granicach - 600-800
      zł netto nie sypiając po nocach co przyniesie następny dzień i jak długo
      jeszcze będą pracować. Nie wspomnę o tych, którzy od lat szukają byle jakiej
      pracy i z bólem oraz wstydem patrzą w oczy swoim dzieciom, którym sami
      częstokroć obiecywali, że - "Teraz będzie lepiej, sprawiedliwiej, godniej"!!!
      Czy znajdzie się kiedyś ktoś, kto zacznie społeczeństwo traktować poważnie nie
      dzieląc go na "księżycowych" prezesów i niby fachowców, członków przeróżnych
      rad biorących co miesiąc do łapy tyle ile inni dostają za rok pracy i na
      pozostałe 90% społeczeństwa, jak niegdyś - na "przypisane dusze" ? I to
      niezależnie od udziałów SP, bo są jakieś granice przyzwoitości i zasady etyczno-
      moralne!
      A może za ileś tam lat powtóreczka - Marks i Lenin?
      Tym razem będę chyba ZA.
      • darr.darek Re: A to Polska właśnie! 22.04.05, 13:40
        Gość portalu: Kto_komu. napisał(a):
        > A może za ileś tam lat powtóreczka - Marks i Lenin?

Przecież to właśnie sieroty po Marksie i Leninie tworzą ten cyrk czerwonej
        hołoty na publicznym żerowisku.

> Tym razem będę chyba ZA.

A gawiedź wyborcza ogłupiona nadmiarem hasełek niczego już nie rozumie i
        głosuje ciągle na jakąś tam odmianę czerwonej hołoty, która obiecuje, że ...
        lepiej "zajmie się" gospodarką narodową.

• Gość: Anna Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:56
      Złodziejstwo! Ponad 18% bezrobocie w kraju a kierownictwo KGHM serwuje sobie
      wysokie wynagrodzenia i jeszcze podwyżki! Jest to spółka Skarbu Państwa i
      powinny być granice dochodów po wysokości 10 000 zł miesięcznie. A jeżeli nie
      podoba się to niech odejdą - na ich miejsce znajdą się też dobrzy menagerowie.
      • maly32 Re: 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd KGH 22.04.05, 15:25
        Dokladnie.

Oczywiscie mozna by ominac te cale dyskusje gdyby rzad wreszcie sprzedal swoje
        udzialy KGHM i pieniazki wydal powiedzmy na edukacje czy opieke zdrowotna.

M
    • adrem63 KGHM- 230 proc. podwyżki chce dla siebie zarząd 22.04.05, 20:56
      Myślę, że zarobki brutto 120-127tys zł miesięcznie dla członków zarządu
      wielkiej firmy w porównaniu do innych nie są wygórowane, zwłaszcza przy
      założeniu podatku 50% od zarobków ponad 600tys rocznie, który mam nadzieję
      wejdzie w życie. Zarobki wysoko kwalifikowanej kadry zarządzającej powinny być
      wysokie, a szczególnie zależeć od wyników. Nasuwa mi się porównanie z bankami,
      gdzie nawet niekompetentny prezes bierze kilkaset tys. miesięcznie. Ważniejszą
      sprawą jest, aby wynagrodzenia dla zarządów wielkich spółek pochodziły głównie
      z zysku po opodatkowaniu, czyli z kwoty do podziału. Wtedy właściciele podzielą
      sprawiedliwie. O ile są to prawdziwi właściciele.
    • che81 Jazda do roboty, ...........nieroby 23.04.05, 10:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka