Dodaj do ulubionych

Prokuratura na tropie Żabki

26.05.06, 02:42
Proszę państwa! Przecież Żabka - tak samo zresztą jak wcześniej Biedronka -
została stworzona przez Mariusza Świtalskiego, jednego z największych oszustów
III RP. Dorobił się na przemycie papierosów, wyłudzaniu VATu i oszustwach
podatkowych, potem wyprał pieniądze inwestując we wspomnianą wcześniej
Biedronkę, potem przyszła Żabka... Z takim gościem NIE ROBI się interesów;
jeżeli ktoś dał się nabrać - niech teraz płacze i płaci. Najgorsze jest to, że
ajenci żabek pracowali w nich całymi rodzinami, wkładali w ten interes cały
majątek i olbrzymią ilość pracy i poświęcenia.
Nikt inny za to nie odpowie, bo niby kto??
Obserwuj wątek
    • Gość: genyo Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.ppp.dion.ne.jp 26.05.06, 03:28
      b12.ie napisał:

> Proszę państwa! Przecież Żabka - tak samo zresztą jak wcześniej Biedronka -
      > została stworzona przez Mariusza Świtalskiego, jednego z największych oszustów
      > III RP. Dorobił się na przemycie papierosów, wyłudzaniu VATu i oszustwach
      > podatkowych, potem wyprał pieniądze inwestując we wspomnianą wcześniej
      > Biedronkę, potem przyszła Żabka... Z takim gościem NIE ROBI się interesów;
      > jeżeli ktoś dał się nabrać - niech teraz płacze i płaci. Najgorsze jest to, że
      > ajenci żabek pracowali w nich całymi rodzinami, wkładali w ten interes cały
      > majątek i olbrzymią ilość pracy i poświęcenia.
      > Nikt inny za to nie odpowie, bo niby kto??
      >

rzeczywiscie, chyba jedyny problem tkwi w tym Mariuszu jakims tam, bo
      seven/eleven to bardzo znana w wielu krajach siec sklepow, i nie ma nic
      wspolnego z zadnymi przekretami. No to uniemozliwic facetowi robienia dalszych
      przekretow, nie jest to chyba wielka sztuka??? Oto uklad, ktory warto rozniesc
      do cna.
      • fritz.fritz Ludzie zaczynaja walczyc - rzad PiS daje im ta 26.05.06, 11:11
        mozliwosc.

Brawo Ziolbro.

Przedtem, za czasow SLD i KL-D (obecnej PO, szefem KL-D byl Tusk) nie mieli
        najmniejszej szansy- kochani sedziowie i prokuratura po prostu ich kasowala...
        w doslownym znaczeniu tego slowa.
        • Gość: marcin aleś ty głupi IP: *.chello.pl 26.05.06, 11:57
          A procesy z Biedronką to za czyich rządów się niby zaczęły? Krótka pamięć, co?
          Również nagłaśnianie sprawy Żabki zaczęło się jeszcze za SLD. No ale oczywiście
          pisowskie oszołomy potrafią nagiąć każde fakty do swoich potrzeb.
          • Gość: Stach Re: aleś ty głupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:03
            Marcinek aleś Ty głupi! Czym innym jest medialne nagłaśnianie sprawy Żabek, a
            czym innym robienie porządku w sądzie. Za czasów SLD-owskich wymiar
            sprawiedliwości skutecznie pałował wszelkie ruchy w sprawie Żabek. Podobnie
            zresztą w sprawie Biedronek (pojedynczy przypadek pani z Elbląga nie zmienia
            całego obrazu). Dopiero na polecenie ministra Ziobro rozpoczęto prokuratorskie
            śledztwo w sprawie tej firmy. Możesz mieć obsesję na punkcie PISu, ale faktów
            nie zmienisz.
          • Gość: ryś Re: aleś ty głupi IP: *.wpiszu.pl / 80.54.32.* 26.05.06, 14:51
            za lsd był też afery z Kluską itp.
        • Gość: karol Re: Ludzie zaczynaja walczyc - rzad PiS daje im t IP: *.chello.pl 26.05.06, 12:16
          no dobrze, ze zawarles tyle waznych informacji o tym, kto odpowiada za wszystkie
          nieszczescia swiata w jednej wiadomosci! chwala ci za to!

czuwaj!
        • Gość: microB Re: PiS-uar daje??? IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 26.05.06, 16:02
          "fritz.fritz" w wiekszosci swoich postow
          (oprocz zwyklych, anty-niemieckich haselek)
          wykazuje baaaardzo krotka pamiec!
    • Gość: mzrty Re: Prokuratura na tropie Żabki... IP: 132.170.7.* 26.05.06, 04:54
      A czy ajenci mieli swiadomosc, ze calym tym "biznesem"
      zarzadza pospolity oszust i kretacz?
      • polakmoronslayer Re: Prokuratura na tropie Żabki... 26.05.06, 07:08
        Tam zaraz oszust i kretacz.To polski byznesmen.
      • krzych.korab Mając szansę na pracę nie zastanawiasz się kto 26.05.06, 07:38
        kieruje. A ponieważ rządzacy mają "gdzieś" obywateli płacących na ich
        utrzymanie, może taki proceder trwać.
      • koham.mihnika czy gdybys inwestowal oszczednosci calego zycia 26.05.06, 09:42
        i celej rodziny, czy bys nie sprawdzil z prawnikiem takiej umowy?
        Tak sie msci brak wiedzy, naiwnosc, chytrosc.

Gość portalu: mzrty napisał(a):

> A czy ajenci mieli swiadomosc, ze calym tym "biznesem"
        > zarzadza pospolity oszust i kretacz?
        • rafvonthorn Re: czy gdybys inwestowal oszczednosci calego zyc 26.05.06, 15:10
          W tego typu sytuacjach (duży koncern, mały i słaby ajent) umowy są zawsze
          skonstruowane "przeciwko" klientowi (ajentowi, najmecy w przypadku centrów
          handlowych). Jak nie podpiszesz, to nie wejdziesz i koniec... A alternatywą
          bezrobocie...
          • Gość: bylyajent Re: czy gdybys inwestowal oszczednosci calego zyc IP: *.sulechow.net 26.05.06, 16:58
            Znam ten problem od środka! Prawda wygląda tak, że będąc osoba w wieku przedemerytalnym i na bezrobociu propozycja zostania ajentem takiego sklepu to jak ziarno dla ślepej kury. Gdy uda ci się zostać kandydatem na ajenta, jedziesz na kurs dla ajentów w miejscowosci Brzednia (znajdź na mapie). Jest to ośrodek ukryty głęboko w lesie i otoczony palisadą, której pilnują ochroniarze i nawet rodzina aby cie odwiedzić musi być zaanonsowana. Na kursie warunki są super z wyjątkiem tego, że na początku jest opisana w artykule inscenizacja. Później okazuje się,że jest to bluff. Niewinna zabawa zorganizowana przez uczestników wcześniejszych turnusów wraz z "kadrą". Pomimo tego niesamowite wrażenie pozostaje. Zwłaszcza wśród kobiet. Pod koniec kursu dają Ci do ręki komplet dokumentów pt. "Umowa Współpracy" i weksel in blanco podobno w celu zabezpieczenia przekazanych ajentowi wyposażenia sklepu. Jeśli chcesz pracować, to musisz podjąć decyzję w ciągu kilku godzin. Oczywiście w lesie nie ma prawnika, z którym mógłbyś skonsultować umowę. Podpisujesz bo chcesz pracować. Bo masz rodzinę do wykarmienia. Juz w trakcie pracy jako ajent nie masz żadnej autonomii. Nie możesz reagować na koniunkturę na lokalnym rynku regulując ceny tak aby były konkurencyjne. Jak wpodpisywałem umowę, warunki były zupełnie inne. Miałem wybór dostawców i mogłem regulować ceny w pewnym zakresie.
    • Gość: pieroth Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.comax.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 07:19
      a może i przy okazji znaki akcyzy posprawdzac?????
    • olias Re: Prokuratura na tropie Żabki 26.05.06, 07:41
    • Gość: mysz Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:10
      Grafolog stwierdzi, który podpis został podrobiony.
    • Gość: camel 1676 sklepow zatrudnia 7 tys osob?????? IP: 81.19.200.* 26.05.06, 08:21
      to wychodzi ledwie 3 osoby na sklep.... KTOS COS POPIERNICZYL....
      • Gość: marcin Re: 1676 sklepow zatrudnia 7 tys osob?????? IP: *.chello.pl 26.05.06, 12:00
        nie 3, tylko ponad 4. A co w tym dziwnego? To calkowicie normalna liczba
        pracujących w typowych rodzinnych sklepach osiedlowych (a takimi można nazwać
        Żabki).
        • Gość: cami Re: 1676 sklepow zatrudnia 7 tys osob?????? IP: 81.19.200.* 26.05.06, 12:35
          no fakt....jakos mi si eskojazylo to z supermarketem:)
      • Gość: NAIWNA Re: 1676 sklepow zatrudnia 7 tys osob?????? IP: *.stargard.mm.pl 13.11.06, 09:42
        Nikt nic nie popierniczył, personel zasuwa po 9 godzin dziennie, 7 dni w
        tygodniu.BEZ WOLNEGO
    • Gość: Jerzy Njawyższe kary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:36
      Organizatorzy Żabki powinni być ukarani tak jak karani są zwykli bandyci. To co
      robią jest zwykłym bandytyzmem w białych rękawiczkach.
      Cały dobytek szefów i osób oskarżanych powinien być zatrzymany na czas sledztwa
      aby nie mogli wykorzystywać go do zatrudnienia najlepszych obrońców. Gdzie jest
      sprawiedliwość gdy oskarżony za ukradzione pieniadze zatrudnia najlepszych
      adwokatów a osoba poszkodowana nie może tego zrobić bo została okradziona.
      Takie postępowanie byłoby początkiem sprawiedliwości. Osoby oskarżone po
      udowodnieniu im winy muszą zwrócić cały ukradziony majątek osobom pokrzywdzonym.
      Dodatkowo musza zostac ukarani na długie lata. Co najmniej kilkanaście osób
      popełniło samobójtwo z pwodu bandytyzmu właścicieli i szefów Żabki. Nie
      potrafili dać sobie rady z problemami.
      Takie bandyctwo nie może być w jakikolwiek sposób akceptowane przez naszą
      podobno wspaniałą cywilizację. To nie są przypadki niewielkiej liczby osób.
      Pokrzywdzonych jest mnóstwo osób zatrudnionych z Żabce.
      Szokujące jest to, że takie dzialanie jest możliwe w współczesnej europie.
      Jeśli to prawda, że niejaki Świtalski był tego porganizatorem to powinien zostac
      skazany na 25 lat. Zbyt dużo osób skrzywdził choć mogłby się wydawać, że te
      krzywdy nie są tak wielkie jak zabicie człowieka. Nic bardziej mylnego.
      • lucusia3 Re: Njawyższe kary 26.05.06, 09:16
        Może wreszcie da się coś zrobic z takimi oszustami, bardzo bym chciała, ale oni maja ogromna kasę,więc da się pewnie wielu prokuratorów przekonac, że te grzechy to nie takie ciężkie. Pewnie zdanie o PISie by mi się trochę poprawiło, gdyby mieli odwagę sie wziąc za Żabki i inne tego typu oszustwa, i doprowadzić rzecz do końca.
      • koham.mihnika podpisali cyrografy z wlasniej i nie przymuszonej 26.05.06, 09:47
        woli. Trzeba bylo byc madrym PRZED szkoda.

Prawdopodobnie facetowi nic nie zrobia, poniewaz wszystko bylo legalne.
        Tak sie placi za glupote i naiwnosc.
        • Gość: l i on Re: podpisali cyrografy z wlasniej i nie przymusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:58
          mądralo - do czasu, aż ci się... pogląd zmieni.
          Po to jesteśmy społecznością wprowadzającą standardy prawne, aby chronić się
          przed wilkami w owczej skórze. Może sam jesteś jednym z tych wilczków, co ?
      • zapytaniaznak Re: Njawyższe kary 26.05.06, 15:57
        > Jeśli to prawda, że niejaki Świtalski był tego porganizatorem to powinien zosta
        > c
        > skazany na 25 lat. Zbyt dużo osób skrzywdził choć mogłby się wydawać, że te
        > krzywdy nie są tak wielkie jak zabicie człowieka. Nic bardziej mylnego.

Tak sądzisz ?
        A może dożywocie, albo publiczna chłosta zakończona poćwiartowaniem przez
        wzburzony lud ?

W tzw. państwie prawa o wyroku decyduje sąd. Sąd ocenia ogrom winy, ocenia
        jakość przedstawionych dowodów winy. To, że sądy są nieruchawe, że nic nie
        robią, że puszczają wolno przestępców to tylko część prawdy.
        Druga (moim zdaniem istotniejsza) część, to fakt, że prokuratura olewa swoją
        robotę - w końcu pensja leci, a w domu trzeba obiad ugotować. Wolą dokładniej
        się przyjrzeć sprawie emeryta sprzedającego 2 kalosze bez zezwolenia, albo
        jakiejś innej "ważnej". Emeryt jest bezbronny, nie wytknie błędów itd. A
        Świtalski może mieć dobrych prawników, dużo lepszych, niż głąby z prokuratury.
    • Gość: emes AIG zainwestowało w podejrzana firmę??? IP: 62.29.248.* 26.05.06, 08:52
      a ja mam u nich emeryturę! Nic dziwnego że mają takie kiepskie wyniki!!!
      Powaznie zastanowię sie czy jej nie zmienić, bo jak Żaba zacznie przegrywac
      procesy, odbije sie to na mojej emeryturze!!!!!!
      Firma zapowiadała się na odpowiedzialna społecznie.
      • lucusia3 Re: AIG zainwestowało w podejrzana firmę??? 26.05.06, 09:18
        No też sie muszę poprzyglądać AIG, tam mam III filar, a lepiej w takie imprezy nie inwestować.
    • Gość: studnia Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.zabka.pl 26.05.06, 09:20
      Autorzy artykułu powinni się zastanowić co publikuja w gazecie czytanej przez
      całą Polskę. Większość zawartych w artykule "faktów" to zwykłe oszczerstwa
      wymyslone przez byłych ajentów którzy nie potrafili prowadzić swojego interesu.
      Nie udało im się więc teraz całą winę próbuja zrzucić na centralę, a jednak
      prawie 1700 ajentów swoje sklepy nadal prowadzi i nie rezygnuje, więc oznacza
      to, że całkiem dobrze na tym zarabiają. Co do psychomanipulacji... brak słów, z
      tego co mi wiadomo na szkoleniach w Brzedni koło Poznania jest coś w rodzaju
      otrzęsin i jest to zabawa, w której jak ktoś nie chce to nie ma obowiązku
      uczestniczyć. A na pewno nie mają tam miejsca żadne orgie czy też bicie
      baseballami. Z resztą co tu duzo mówić.. Gazeta Wyborcza nadaje się tylko do
      czytania ogłoszeń o pracę, a na pewno nie tego typu artykułów..
      Pozdrawiam wszystkich normalnych ;)
      • Gość: kawa Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.zabka.pl 26.05.06, 09:36
        Pozdrowienia dla zdroworozsądkowej Studni.
        • Gość: miniu Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:38
          O następny(a). IP cię zdradza :)
          • alpepe Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca 26.05.06, 09:41
            jakie IP, przecież tylko część jest widoczna.
            • Gość: Jasco Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:27
              CO z tego że część, jak w nazwie jest Żabka.pl :) Widzę że kogoś zabolał
              artykuł, a co za tym idzie na pewno jest w nim trochę prawdy... strach się bać
              ile takich interesów brudnych jest jeszcze w Polsce
          • Gość: em Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:48
            wolność wypowiedzi pacanie, jak ktoś z Żabki, to juz ma się nie odzywać ?
        • Gość: z boku Re: pajace z centrali zabki sie pozdrawiaja...;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:43
          zdroworozsadkowa kawa pozdrawia zdroworozsadkowa studnie - bujajcie sie pajace
          z zabki, zdroworozsadkowo to wam teraz prokurator na d..pe wsiadzie !
        • Gość: microB Re: Panowie od 'public relations' na forum? IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 26.05.06, 16:09
          Czy pozdrawiasz "kawo" swego kolege z pracy (pseudo "Studnia")?
          Specjalista od "PR-u"?

p.S. Przecie widac, ze piszesz (piszecie) z "zabka.pl"!
      • Gość: miniu Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:37
        O widzę że centrala Żabki nie śpi. Dostaniecie po dupie złodzieje!
      • Gość: stu-dnia Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.chello.pl 26.05.06, 10:42
        nie po raz pierwszy GW o tym pisze

serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,2799082.html?as=1&ias=7
        tyle, że więcej i bardziej szczegółowo...
      • Gość: Mariusz Switalski Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.chello.pl 26.05.06, 10:44
        i jeszcze jedno - z Żabką można wygrać

praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,68745,3072149.html
      • Gość: klient lubie Zabke IP: 82.148.37.* 26.05.06, 11:54
        jako klient lubie Zabke, mimo ze obsluga jest zawsze ponura i przemeczona. ale
        jesli te zarzuty sie potwierdza, to na pewno juz sie tam nie pojawie. nie mozna
        pozwolic na wykorzystywanie ludzi
      • Gość: lodyga Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:14
        Komentarz do art. Panów z Gaz.Wyb. napisal na pewno ktoś z firmy. Miałam Zabkę
        przeez rok. Prowadzilam sklep bardzo solidnie i straciłam na nim ok. 10. 000
        zł.Podobnie moi znajomi. Znam środowisko żabkowiczów i wiem jak ten interes
        wygląda od środka. Jak też sobie oni "radzą". Dlaczego na barzdo długim
        szkoleniu nie znaleziono czasu na wyjaśnienie zasad umowy o współpracy i jakie
        konsekwencje wynikają dla obu stron
        • Gość: Liv2 Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: 80.54.234.* 27.07.07, 23:46
          Droga Pani chciałam w to wejść ze szczerego serca, ale po tym co tu poczytałam
          straciłam pewność czy to dobra byłaby decyzja. Za tydzień miałam jechać do
          Brzedni ale sie wycofałam.Czy są jacyś ludzie którzy po trzech latach
          działalności nie mają tego długu? Może faktycznie ajenci nie rozliczali się
          poprawnie....? jak to jest? Lodyga odezwij sie.
          • Gość: UDZIOR Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.access.telenet.be 08.10.08, 20:09
            DZIEKUJ BOGU ZE SIE WYCOFALAS!!
            POMIMO ZE MOJ ZNAJOMY ZREZYGNOWAL PO SZKOLENIU Z PODPISANIA UMOWY TO ZABKA
            OBCIAZYLA GO KOSZTEM SZKOLENIA BAGATELA PRAWIE 7 TYS ZLOTYCH!
            A PRZED KURSEM BYLA MOWA IZ MOZNA SIE ROZMYSLIC DO MOMENTU PODPISANIA UMOWY WIEC
            SPRAWA TRAFILA DO SADU I JAK TO BYWA W SPRAWACH ZABKI PROCES BYL W POZNANIU WIEC
            TRADYCYJNIE ZABKA WYGRALA I PLACIL

UCIEKAJCIE OD TEJ FIRMY!
            TO OSZUSCI!!
      • Gość: UDZIOR Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.access.telenet.be 08.10.08, 19:49
        TY PIE...!TE TWOJE 1700 OSOB TO TYLKO ZWYKLE KUMOTERSTWO I SA TO ZNAJOMI I
        TYLKO ZNAJOMI TAKICH JAK TY ZATRUDNIONYCH W TEJ CALEJ ZABCE!
        ZEBYM NIE BYL BYLYM AJENTEM TO PEWNIE BYM TEGO NIE WIEDZIAL ALE NIESTETY I JAK
        DZLEJ BEDZIECIE OCZERNIAC AJENTOW TO SPRZEDAM DO WYBORCZEJ WASZE ZDJECIA JAK
        ZABAWIACIE SIE Z AJENTKAMI!SORRY PROSTUJE bylymi juz ajentkami
        TA CALA FIRMA MAM NADZIEJE ZE KIEDYS ZOSTANIE OSADZONA
        ZLODZIEJE I KRETACZE

P.S.
        TE POZYTYWNE OPINIE NA TEMAT TEJ FIRMY TO TYLKO PRACOWNICY ALBO ICH ZNAJOMI
        PISZA BO RESZTE AJENTOW OKRADLISCIE!!!!
      • Gość: Normalna z Żabki Re: Panowie Robert Rewiński, Radosław Gruca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 10:57
        Albo jestem tak dalece naiwna i kopię sobie "kosmiczny dołek", ze jeszcze nie połapałam się w "manipulacjach" Żabki ??????? Prowadzę Żabkę już ładnych parę lat (niedługo "stuknie" 10!!!)i jakoś nikt mnie nie "zmanipulował". A może tego nie zauważyłam? Hihihihihi! I działam w błogim otumanieniu? Jest momentami cięzko sprostać wszystkim Wytycznym i Instrukcjom, ale jeżeli chce się coś mieć to trzeba pracować i to solidnie. A tym bardziej jeżeli jest to Pracodawca mający do ogarnięcia ponad 2000 sklepów to zrozumiałe, że nie będzie On dopasowywał działalności do pojedyńczych sklepów tylko wszyscy muszą się dostosować do JEDNEGO zarządzającego. Jest jedna sprawa, która "wkurza" , to : Obowiązek pracy w dni wolne (Świeta).Pracownika nie wolno w te dni zatrudnić, bo łamiesz Kodeks Pracy, ale Ajent POWINIEN (czyt. MUSI) bo inaczej traci 1000 - 1500zł.Kogo na to stać? I najlepiej (sugerują) abyś zatrudnił w tym dniu do pomocy kogoś z rodziny. Omijasz wtedy konieczność podpisywania Umowy. Lekka kpina, bo Rodzina to chce w dni świateczne mieć wolne,bo też pracują, a nie pomagać mi w sklepie.
        Generalnie nie jest aż tak żle, bo stać mnie było na zmianę dwóch samochodów, remont domu i żyć nie na najniższym poziomie. Fakt, że kosztem czasu dla Rodziny i przeliczając na roboczogodziny poświęcone dla sklepu, to są dni, że jako własciciel zarabiam "na czysto" 2zł na godzinę,ale w ostatecznym rozrachunku idzie wyżyć. Nie za bardzo rozumiem tych "byłych" Ajentów jak można narobić sobie tyle długów ?? Przeciez co miesiąc weryfikuje się saldo? Czy robili to na "odczepne"? Gdzie ich Księgowi?? Prowadzący ich rachunkowość??
        Czy jestem juz tak "przesiąknięta" manipulacją Zabki, że tego nie widzę?
    • lmblmb Trzeba być idiotą, żeby podpisać taką umowę 26.05.06, 09:41
      b12.ie napisał:

> Proszę państwa! Przecież Żabka - tak samo zresztą jak wcześniej Biedronka -
      > została stworzona przez Mariusza Świtalskiego,

Tak, ale teraz to portugalska firma.

Co do samej Żabki, to sprawa jest niestety prosta. Jeśli ktoś wierzy, że
      kontrahent nie wykorzysta zapisów umowy, to jest idiotą, a za to się płaci.
      Osobom nie znającym detali polecam artykuł Wyborczej na ten temat, są w nim
      detale umowy.
    • Gość: eva Ziobro dobierz się tym cwaniakom do d...y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:48
      ludzie tylko ci przyklasną, wyjaśnij również wcześniejsze oszustwa
      • Gość: przemo Re: Ziobro dobierz się tym cwaniakom do d...y IP: *.zabka.pl 26.05.06, 10:15
        Dziwi mnie trochę ta dyskusja, dyskusja ludzi, którzy tak naprawdę nie mają
        pojęcia o całej sprawie. Wystarczy, że sąsiadka za płotem coś powie, ktoś
        napisze w „jakiejś” gazecie dobrze sprzedający się artykuł i zaraz wielka
        afera. Nikt jednak nie zastanowi się nad tym, dlaczego ktoś pisze różne bzdury
        i podpuszcza do awantur ludzi, którzy „nie mają czasu” pomyśleć zanim coś
        napiszą. Może warto zwrócić uwagę na konkurencję? Prawda wygląda jednak trochę
        inaczej. Przy tak dużej ilości sklepów zawsze zdarzy się ajent, który traktuje
        utarg dzienny jako zarobione pieniądze i wydaje go, nie pamięta o tym że żyje z
        marży. Po jakimś czasie spostrzega, że nie ma czym zapłacić za towar i
        zaczynają się problemy. Wtedy najłatwiej narobić zamieszania bo może w ten
        sposób uda się nie zapłacić swoich zobowiązań. Na szczęście takich „krzykaczy”
        jest znacznie mniej niż rozsądnych ludzi, którzy potrafią prowadzić interes i
        czerpać z niego korzyści, ponad 1650 ajentów sklepów świetnie daje sobie rade.
        Druga sprawa, osoby krzyczące o „dobranie się” do Żabki. Czy zdajecie sobie
        sprawę z tego, że dzięki tej firmie zatrudnienie znajduje ponad 7 000 osób?
        Radzę więcej rozsądku w wypowiedziach.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: eva Przemo, pilnuj interesu bo ci dopiszą dług, bo kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:06
          służy wiernie to mu pan piernie.
        • Gość: UDZIOR Re: Ziobro dobierz się tym cwaniakom do d...y IP: *.access.telenet.be 08.10.08, 20:32
          MOGE SIE ZALOZYC ZE PRACUJESZ W CENTRALI TEJ FIRMY OSZUSTOW?
          CHYBA ZE JESTES ZWYKLYM AJENTEM TO DOSTALES TAKIE wytyczne?
          SZKODA ciE CZLOWIEKU!!
          POWODZENIA JAK CIE WYLEJA I TROCHE ci NALICZA DO ZAPLATY ZA NIESUBORDYNACJE!
          HII HII HII
          ZAL MI CIEBIE!!!
      • Gość: nowy Re: Rozsądek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:17
        Przede wszystkimtrzeba patrzeć na to, co się podpisuje... zwracać uwagę na
        detale, no niestety...
        Ajenci podpisują umowę dopiero po szkoleniach, mają jakiś czas 2-3 miesiące na
        podjęcie decyzji, a później gdy już się zdecydują dostają właściwie wszystko za
        darmochę! Muszą kupić tylko kasę fiskalną - następnie gdy przychodzą zyski,
        niektórym wydaje się, że to ich kasa, a tu niestety trzeba się podzielić - jak
        dostałeś to musisz oddać, więc tylko jakaś część należy do ajenta. Wiem, że
        jest wielu ajentów, którzy bardzo sobie chwalą współpracę z Żabką.
        • Gość: UDZIOR Re: Rozsądek IP: *.access.telenet.be 08.10.08, 20:37
          MASZ RACJE-CHWALA SOBIE WSPOLPRACE Z ZABKA ALE TYLKO TE OSOBY KTORZY MAJA UDUPIC
          AJENTOW!
          PEWNIE SEDZIOWIE I PROKURATURA TEZ,BO MALO KTO Z NIMI WYGRAL A POSZKODOWANYCH
          BYLO WIELU.....
          MAM NADZIEJE ZE JAKIS AMBITNY PROKURATOR A NIE CHABORNIK UKRECI TEN PROCEDER
          OSZUSTWA PRZEZ zabke...
      • Gość: marek Re: Ziobro dobierz się tym cwaniakom do d...y IP: *.marton.net.pl / 80.48.62.* 28.05.06, 06:54
        wierzysz w tego ziobra jak w boga!!!! zobaczysz nic im nie zrobi i do niczego
        sie niedobierze!!!!!
    • Gość: kotpirat Zajefajny kapitalizm i liberalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:21
      Ciekawe jaki procent polskiej gospodarki opiera się na takich lub podobnych
      zdrowych zasadach?
      • 1europejczyk Duzy, zeby nie napisac bardzo duzy 26.05.06, 12:01
        Byly dwie drogi: jedna kontynuowac ten tak zwany "rozwoj" pozwalajac oszustom w
        stylu wlascicieli Biedronki, Zabki i setek innych decydowac o naszym "rynku"
        przy wspoludziale polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci (tej bronila zaciekle
        nawet w negocjacjach koalicyjnych PO) i druga zrobic "wielkie sprzatanie" nawet
        jesli odbedzie sie ono w imie narodowo-religijnego wstecznictwa, ktore
        reprezentuje PiS, i wiazac sie bedzie z ryzykiem chwilowego
        przyhamowania "rozwoju".
        Poki co wybralismy druga: jak sie sprawdzi okaze sie za rok, moze dwa a na
        pewno za trzy (wybory pralamentarne).
    • acho Re: Prokuratura na tropie Żabki 26.05.06, 10:25
      A wiecie, że Żabka wydaje największy w Polsce "tygodnik opinii" ;-) a jego głównym felietonistą jest nie
      kto inny jak Stanisław Michalkiewicz?

Więcej tu:
      Piąta Władza
    • Gość: Kto z bandziorami Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 26.05.06, 11:33
      wchodzi w układy, wie doskonale czego może oczekiwać więc o co chodzi?
      że co, że niby wchodzący w mafijne geszefciki nie wiedzieli z kim mają do
      czynienia, nigdy nie słyszeli nazwiska Świtalski, ....he he he to bajki dobre
      dla trzylatków
    • Gość: Jonek Ręce opadają! IP: *.e-wro.net.pl 26.05.06, 12:10
      Dlaczego ludzie są tak głupi i podpisuja weksle inblanco albo umowy nie
      zaznajamiając się ze szczegółami? Wielu jest tak naiwnych że jak otwieraja swój
      biznes albo współpracując z jakąś dużą firmą to z podniecenia traca rozum i
      ślepo ufają i podpisuja wszystko co im sie podłozy. Gdyby facet nie podpisał to
      by wyleciał z pracy i miałby zasiłek a tak to ma 39 tys długu. Zanim wygra
      sprawe w sądzie minie kilka lat a w tym czasie komornik wyniesie mu wszystko z
      mieszkania. Skąd taka naiwność w ludziach. Njczęściej w takich sytuacjach ludzie
      sa sami sobie winni.
    • Gość: kasia Re:Switalski już dawno powinien gnić za kratkami IP: *.bredband.comhem.se 26.05.06, 12:23
      Ten oszust i złodziej tylko dzięki temu ,że skorumpował wymiar sprawiedliwości
      w Poznaniu ,jest w dalszym ciągu na wolności. Jest to wyjątkowej klasy bydle,
      które w swum chorym mózgu ubzdurało sobie ,że dobry byznesmen to taki ,który
      kradnie i oszukuje o czym świadczxy całe jego zasrane życie.
      • janunia6 Re:Switalski największy przewalacz 2,3,4 RP? 26.05.06, 12:47
        Jeżeli nie największy to na pewno czołówka.
      • kina9 Re:Robić interesy ze złodziejem Switalskim 26.05.06, 12:52
        .. to samobójstwo.Ta parcha nie wie co słowo uczciwość oznacza.
        • koham.mihnika przeciez z lapanki do biznesu nie brali 26.05.06, 15:00
          kazdy szedl dobrowolnie
          • polakmoronslayer Re: przeciez z lapanki do biznesu nie brali 26.05.06, 15:43
            koham.mihnika napisał:

> kazdy szedl dobrowolnie
            w Polsce biznes polega glownie na tym -Jak tu wyje...ac partnera najlepiej w
            du....
          • zapytaniaznak Re: przeciez z lapanki do biznesu nie brali 26.05.06, 15:44
            koham.mihnika napisał:

> kazdy szedl dobrowolnie

Bo tym się różnią oszuści i naciągacze od bandytów. Bandyta zabiera siłą, a
            oszust sposobem. Można się śmiać z nieroztropnych, ale nie umniejsza to winy
            oszusta.
      • kali23 Re:Ciekawe czy ten śmieć Switalski 26.05.06, 18:46
        wyląduje kiedyś w kiciu.Być może jak Kaczorki wezmą się za wymiar "
        sprwiedliwości" w Poznaniu to temu gadowi nie uda się uniknąć karceru?
      • Gość: UDZIOR Re:Switalski już dawno powinien gnić za kratkami IP: *.access.telenet.be 08.10.08, 20:44
        PODZIELAM ZDANIE NA TEMAT SWITALSKIEGO!
        ZA CICHYM PRZYZWOLENIEM SADOW I PROKURATURY OKRADA BYLYCH AJENTOW I PANSTWO
        KTORE TEZ SIE PO CICHU GODZI NA TO!
        BO TAKA DUZA FIRMA POIWINNA PLACIC JAKIS PODATEK A ZABKA Z SWOJA ARMIA
        NAJLEPSZYCH KSIEGOWYCH NIE PLACI NIC I DYMA NASZE PANSTWO!
        DOBRZE ZE SA EMERYCI TO CHOCIAZ ONI UTRZYMUJA BUDZET PANSTWA!
        PARANOJA
    • blq czemu ludzie są tacy głupi... 26.05.06, 15:42
      ... i kupują w sklepach mających ceny jak obiekty na dworcach kolejowych lub
      stacje benzynowe - tego doprawdy nie wiem.

może mi ktoś wyjaśni...?
      • zapytaniaznak Re: czemu ludzie są tacy głupi... 26.05.06, 15:50
        blq napisał:

> ... i kupują w sklepach mających ceny jak obiekty na dworcach kolejowych lub
        > stacje benzynowe - tego doprawdy nie wiem.
        >
        > może mi ktoś wyjaśni...?

To proste: Jestem na dworcu i chce mi się pić. Kupuję sok w cenie o 50% wyższej
        od sklepowej. Stać mnie. Oczywiście mogłem pomyśleć i zabrać soczek z domu. Ale
        to drobiazg, nie chce mi się tym gitary zawracać. W knajpie zamawiam piwo,
        pomimo, że piwo kupione w markecie i wypite w bramie będzie kosztować ok. połowy
        taniej. Podobnie na stacji.

Do marketu jadę po duże zakupy. Bo jest dużo towarów i zazwyczaj odrobinę
        taniej. Nie kieruję się ceną, a raczej wygodą.
        Po chleb i śmietanę lecę do sklepiku w sąsiedztwie. Może być drożej (i jest!),
        nie dbam o to.
        Umiem liczyć, to nie głupota, to WYGODA.

Co do głupoty ludzi... czemu ludzie BIEDNI chodzą do sklepiku w sąsiedztwie
        zamiast pojechać np. do Makro raz na 2 tygodnie ? Wtedy mogliby zaoszczędzić.
        Ale to właśnie biedni napędzają wszelkie Providenty, Biedronki itp.

• blq Re: czemu ludzie są tacy głupi... 26.05.06, 16:52
          no tak, tylko ja rozumiem, czemu na dworcach sa wyzsze opłaty, natomiast to co
          robi Żabka, to cwaniactwo i tyle. zresztą - przynajmniej w moim mieście jest
          tak, że obok żabek są zwykłe spożywcze z lepszymi cenami. a ciemni ludzie i tak
          do żabki idą.

tak samo jak pizze kupują w obleśnej telepizzy, zamiast w wyśmienitej Presto,
          czy innej Dell'Arte.

wygoda? pewnie też. ale głównie głupota i siła stereotypu oraz reklamy :/
    • Gość: petent Czyli tak działa polski kapitał !!! IP: 81.15.180.* 26.05.06, 16:35
      A przecież wg aktualnej oficjalnej wersji to wyłącznie zagraniczne supermarkety wykorzystjuą pracowników, a tu proszę.... taki kwiatek!
    • klaryska 7/11 jest Japonska siecia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 26.05.06, 17:03
      stamtad sie rozprzestrzenila, np do Szwecji.
    • 1309alek Re: Prokuratura na tropie Żabki 26.05.06, 20:39
      Panie Ministrze Ziobro tych wyzyskiwaczy i naciagaczy z kierownictwa Zabki
      trzeba bezwzglednie rozliczyc,zbadac dzialalnosc Mariusza Switalskiego mozg
      przekretow
    • Gość: Poznaniak z wyboru Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:08
      Wszyscy mają tu rację, zarąbać Żabkę - 7500 osób na bruk, zarąbać Biedronę (bo
      stworzył Świtalski)- sam nie wiem ile tysięcy osób na bruk, zaj...ać EuroCash -
      bo kupiony przez Portugali od Świtalskiego - następne ileśset ludzi na bruk.
      Tak trzymać - a te tysiące i ich żony i dzieci niech zgniją pod mostem w imię
      upieprzenia w mnajestacie p(is)prawa człowieka, który im dał pracę... Tak
      trzymać - zapitolić wszystkich Kulczyków, Świtalskich, itp. - zapitolić, a
      ludzi na bruk, na utrzymaniu "kochanego" państwa prawa lepiej im będzie...
    • washko Weksle nic nie znaczą? 26.05.06, 23:40
      Na pierwszy rzut oka wystawione weksle są wekslami gwarancyjnymi, a skoro tak,
      to w zarzutach od nakazu zapłaty można próbować udowadniać, że umowa, którą
      weksle zabezpieczają jest nieważna i przez to wpisana na wekslach należność
      jest nieprawidłowa. I pewnie tak się dzieje, jeśli tylko ktoś wziął prawnika do
      procesu, tylko dla tezy artykułu lepiej było napisać, że Żabka wygrywa
      wszystkie sprawy...
    • Gość: Były Ajent Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:17
      Faktycznie, nie pamiętam by ktoś przy mnie coś fałszował. Ale mimo wszystko
      muszę zapłacić firmie Żabka 140 tysięcy złotych wyssanego z palca długu.
      Fałszowanie odbyło się w Poznaniu, nie przy mnie. Po drugie jak znam w tej
      chwili około 12 sklepów Żabka, to prawie nikt tam nie kupuje. Skąd oni biorą
      pieniądze na reklamy w radiu i telewizji? Czyżby inżynieria finansowa? Jak ja
      pamiętam, to wywalili mnie z firmy, gdy zacząłem interesować się kto i jak
      płaci podatki, oraz gdzie idą pieniądze z mojej nadludzkiej pracy od rana do
      późnej nocy. W ciągu trzech miesięcy byłem w domu może siedem dni, pomagała
      rodzina. Nic nie pomogło. Obawiam się, że afera paliwowa to przy przekrętach
      byłego Elektromisu, a obecnie Żabka Polska S.A. bardzo mała afera. Tylko czy
      jest ktoś kto to sprawdzi? Tam prostej kontroli krzyżowej nie można było
      zrobić. Skarbowy rozkładał ręce, albo kontrolował tylko firmę Żabka bez
      sprawdzenia jak to wyglądało u tzw. Ajenta. Typowo bez sensu. Przestrzegam
      wszystkich chętnych do pracy w firmie Żabka - jeśli nie sprzedasz się z ciałem
      i duszą tej firmie, to zniszczą Cię bez namysłu. A pieniądze które stracisz to
      będzie jeszcze najmniejsza strata, a komornika można generalnie przyjąć od razu
      do rodziny. Jeszcze raz przestrzegam, ta firma wygląda ładnie tylko w
      reklamach.
      • zaba99222 Re: Prokuratura na tropie Żabki 15.07.06, 07:39
        TY JESTEŚ BYLYM AJENTEM, JA NADAL W TYM G.... SIEDZE OD TRZECH LAT .OD RANA DO
        NOCY , TERAZ SAMA BEZ PRACOWNIC BY ZMNIEJSZYĆ KOSZTY .OKAZALO SIĘ ZE MAM DZIURE
        FINANSOWĄ , NIE MAM KASY NA SPLATE ,WIĘC CHYBA MNIE ZAMKNĄ .MAJĄ NA MNIE WEKSEL
        POTWIERDZONY NOTARIALNIE , WIĘC LEŻE .NIC TYLKO PALNĄĆ SOBIE W LEB ,MAFIA
        PIE..NA.
      • Gość: UDZIOR Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.access.telenet.be 08.10.08, 21:05
        Gość portalu: Były Ajent napisał(a):

> Faktycznie, nie pamiętam by ktoś przy mnie coś fałszował. Ale mimo wszystko
        > muszę zapłacić firmie Żabka 140 tysięcy złotych wyssanego z palca długu.
        > Fałszowanie odbyło się w Poznaniu, nie przy mnie. Po drugie jak znam w tej
        > chwili około 12 sklepów Żabka, to prawie nikt tam nie kupuje. Skąd oni biorą
        > pieniądze na reklamy w radiu i telewizji? Czyżby inżynieria finansowa?Jeszcze
        raz przestrzegam, ta firma wygląda ładnie tylko w
        > reklamach.
        A TERAZ JESZCZE W REKLAMACH SMIEJA SIE W TWARZ ZE ZAMYKAJA ZABKI!!!!
        KTO DA IM RADE COS UDOWODNIC?
        ONI ZATRUDNIAJA NAJLEPSZYCH W KAZDYM FACHU!
        TO PARANOJA
    • Gość: nieznany Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.telpol.net.pl 02.06.06, 00:32
      Jedna wielka bzdura !!!
      • zaba99222 Re: Prokuratura na tropie Żabki 15.07.06, 07:42
        SPADAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: znajomy Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: 81.15.244.* 09.08.06, 14:41
          Współczuję Wam Wszystkim serdecznie i wbrew pozorom doskonale wiem co czujecie
          i jak Wam cięzko. Trzymam kciuki - nie dawajcie się
        • Gość: UDZIOR Re: Prokuratura na tropie Żabki IP: *.access.telenet.be 08.10.08, 21:12
          zaba99222 napisała:

> SPADAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          NIE ZALAMUJ SIE WIEM CO CZUJESZ!
          RZUC TE BAGNO WEZ KREDYT I OTWORZ WLASNY SKLEP NAJLEPIEJ OBOK TWOJEJ ZABKI I
          SPLACISZ IM WSZYSTKO BO LUDZIE PRZYCHODZA DO TEGO BURDELU TYLKO DLA CIEBIE A JAK
          BEDZIESZ OBOK TO CENA I TY SPOWODUJE ZE BEDZIESZ MIALA DWADZIESCIA RAZY WIECEJ
          KLIENTOW I KASY CO NIEMIARA!
          POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka