Gość: crazy Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 82.139.16.* 03.11.06, 09:07 no niezle szkoda ze po 5 latach dopiero przy zwolnieniu pracownika sprawa wyszła na jaw ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:15 Nie tylko w Media Markt tak się dzieje, w EMPIKU jest to normalne, że pracownicy pożyczają sobie do domów: filmy, książki, gazety, płyty CD, gry, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoo Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 82.177.97.* 03.11.06, 09:23 Gazet i gier nie można pożyczać w Empiku...jak nie wiesz to nie pisz! Można pożyczać książki, CD i DVD w ramach tzw. doszkolenia pracownika. Hmm te posty i cały artykuł świadczy tylko o tym jak zazdroszczą inni darmowej wypożyczalni. Z drugiej strony taki system musi być, bo sami byśmy chcieli by sprzedawca się znał na tym co sprzedaje, a skąd ma brać pieniądze jak zarabia góra 800 zł na rękę? więc wszytskim co zazdroszczą a nie chca się do tego przyznać...popracujcie w takim miejscu, to będzie dobra "resocjalizacja" jak dacie radę wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
rocznik_74 Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt 03.11.06, 15:31 ... to moze Empik do doszkoli na swoj koszt tzn. wydzieli pule produktow do uzywania przez pracownikow - nie wpadles na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staefun Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:18 Tak być nie może! POWINNI TEGO ZABRONIĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoo Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 82.177.97.* 03.11.06, 09:26 Zwykła polska mentalność (NIESTETY) zganić i dobić tego, który ma lepiej. TYLKO czy pracownicy Media czy Empiku mają lepiej? HMM...kto tam pracował to wie jaki to syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:57 W Empiku w Warszawie Pani kierowniczka, która podobno jako jedyna mogła przecenić książkę z uwagi na to, że była wcześniej czytana bezczelnie stwierdziła, że tego nie zrobi, bo u nich nikt nie czyta książęk i na ekspozycji wszystkie książki są nowe. Po zafoliowanej płycie lub DVD nie poznasz zużycia ale z ksiązkami jest zupełnie inna sprawa. A tu akurat ewidentnie książka była wcześniej czytana. No coż - przestałam być klientem EMPIKu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:03 Magda a nie pomyślałaś że tą ksiażkę czytał klienta takich w empiku jest mnóstwo którzy przychodzą poczytać !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 195.136.30.* 03.11.06, 10:14 EMPIK to może syf jeśli chodzi o wynagrodzenia. Ale MM wcale tak źle nie płaci. Wypożyczanie jest potrzebne by sprzedawcy orientowali się czym handlują. Opinia dyrektora firmy Warner Bros to dyletanctwo. Nikt na tym nie zarabia, że pracownicy mogą zapoznać się ze sprzedawanym towarem i polecić/odradzić jego kupno klientom. Jedynymi beneficjentami tego procederu mogą być właśnie dystrybutorzy muzyki i filmu, którzy zarobią na sprzedaży. Były pracownik MM zachowuje się jak prostytutka, która udaje dziewicę !!! GRATULUJĘ POCZUCIA HUMORU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-terminator Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.brutele.be 03.11.06, 10:53 Jak MM chce zeby sie sprzedawcy orientowali, to niech przeznacza jedna sztuke z serii na szkolenie pracownikow. Foliowanie i wstawianie na polki uzywanego towatu jest niedopuszczalne. Nie za to sie placi 70-80 PLN. Jezeli robia inaczej, to sprzedaja niepelnowartosciowy towar i najzwyczajniej klamia i okradaja klientow. Kiepskie jest tlumaczenie, ze niby jak sprzedawca zarabia 700 to cos od zycia miec musi. jedyne co musi, to umrzec... Jak my wszyscy. Reszta to jego wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T007 Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 212.160.172.* 03.11.06, 12:05 > Jak MM chce zeby sie sprzedawcy orientowali, to niech przeznacza jedna sztuke z > > serii na szkolenie pracownikow. > > Foliowanie i wstawianie na polki uzywanego towatu jest niedopuszczalne. Nie za > to sie placi 70-80 PLN. > > Jezeli robia inaczej, to sprzedaja niepelnowartosciowy towar i najzwyczajniej > klamia i okradaja klientow. Skoro chcą być zorientowani w asortymencie, to powinni też brać do domu pralki, maszynki do golenia, depilatory, piekarniki, kuchnie, lodówki i.t.d. A może biorą? To by dopiero była afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.chello.pl 20.11.06, 21:00 HCWRIWDT Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt 03.11.06, 11:38 Od tego sa specjalne kopie a nie to co lezy na polkach to powinno byc nietykalne i jaka ku.. wypozyczalnia, do domu nie wolno im nic brac - oczywiscie aby dowiedziec sie o jakims programie, grze - trzeba go przejsc w calosci kilkadziesiat godzi a pozniej na wszelki wypadek skopiowac. Rozczaruje cie od tego sa dema i niech to se ogladaja a nie moj przyszly zakup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.devs.futuro.pl 03.11.06, 14:31 g**** mnie obchodzi ze jakis ktos chce sie zapoznac z zwartoscia cd/dvd, ja poprostu nie chce zeby moja NOWA plyte i ksiazeczke za ktora zaplacilem 5-6 dych obmacywal swoimi tlustymi paluchami jakis frajer, a jesli juz jest uzywana to chce obnizki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Podobnie jest z cyfrówkami, kamerami, telefonami IP: *.magma-net.pl 03.11.06, 09:45 wszystko się wypożycza "na kwit" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.centertel.pl 03.11.06, 09:46 Ale mi ktoś Ameryke odkrył, przecież oni tak robiąnie tylko z CD czy DVD ale z całym sprzętem. A wciskanie klientom ekzpozycyjnych towarów, albo po serwisowych nie informując ich o tym to jest normalne???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 193.164.157.* 03.11.06, 09:46 koleś przez 4 lata wypożyczał i raptem stwierdził że to nie legalne... mały parszywy człowieczek! dupek zrobił to żeby się zemścić...kiepskie pobudki. kto mieczem wojuje ten od miecza ginie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient MM Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:47 Skoro kupuje za pelna cene, to chce miec towar NOWY. Gdybym chcial uzywany to poszedlbym na pchli targ a nie do sklepu. To takie proste. Nie ma zadnego usprawiedliwienia na ten proceder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torch Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 213.17.214.* 03.11.06, 09:50 MM nie jest jedyny. Przypuszczam, że robi to większość sklepów. Wiem, że podobne rzeczy dzieją się np. w niektórych EMPIKach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saboth Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 195.136.30.* 03.11.06, 10:19 jak przychodzicie kupować płyty do MM albo Empiku to możecie je przesłuchać przed kupmnem więc to też powinno być zlikwidowane, przychodzicie i chcecie zwracać bądź wymieniać CD lub DVD i tego też nie powinno być bo jeśli nie ma ukrytej wady nie ma moiżliwości zgodnie z prawami autorskimi zwrotu CD lub DVD. dzięki MM potaniały płyty w Polsce, jest duży wybór i fachowa obsługa. ROBICIE BURZE W SZKLANCE WODY, TYPOWO POLSKIE SRANIE DO WŁASNEGO GNIAZDA, ZŁOTA WOLNOŚC SZLACHECKA PIERDU PIERDU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito To właśnie Polska... IP: *.chello.pl 03.11.06, 10:27 złodziejstwo, złodziejstwo, złodziejstwo... a jakie usprawiedliwienie - bo oni mało zarabiają! Tacy wszyscy biedni w tej Polsce, nic nie mają, źle niedobrze i w ogóle. To jest żadne usprawiedliwienie. LUDZIE ZACZNIJCIE ZMIENIAĆ TĄ POLSKĘ OD SAMYCH SIEBIE! MYŚLCIE ŻE TO NASZ KRAJ I MY GO TWORZYMY - nie przyzwalajmy na łamanie prawa! BĄDŹMY NORMALNI! I nie mówimy o tym ile oni zarabiają tylko o nielegalny wypożyczaniu filmów gier itd. Dlaczego pracownicy nie maja zniżki (np.50%) na zakup towarów oferowanych przez ich pracodawcę? tylko pod przykryciem mogą wziąć towar do domu pobawić sie i oddać, a cała reszta kupuje go za normalną cene! Ja gdybym pracował w fabryce prezerwatyw też bym pożyczał do domu... i później sprzedawał jako nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel MM Czeladz M1 IP: *.aster.pl 03.11.06, 10:11 znajomy pracowal w MM w Czeladzi (M1). Tam bylo to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star mogą im naskoczyć na kant......... IP: *.radom.pl 03.11.06, 10:16 jak ZAIKSY i inne podobne organizacje będą podskakiwały to MEDIA MARKT wypnie się na nich i tyle . ZAIKS jest mocny tylko w stosunku do małych firm i im nigdy nie odpuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej9927 Re: mogą im naskoczyć na kant......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:32 ZAiKS nie podskakuje, tylko upomina się o należne pieniądze autorów. Coś Ty człowieku taki ważny. Jak Ciebie ktoś uszuka, okradnie to będziesz walczył o swoje. Tak myślę. A cudze to niech sobie zabiorą. Fajnie...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:20 Podobna praktyka ma miejsce w KAŻDYM salonie empik. Wiem, bo tam pracowałem. I co? Czy tu też będzie zgłoszenie na prokuraturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Dobrze że prezerwatywami nie handlują IP: *.radom.pl 03.11.06, 10:26 to dopiero byłaby zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a pamiętacie reklamę z Polakami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:37 A pamiętacie "słynną" reklamę z Polakmi którzy okradli sprzedawców MM? No to teraz widać jasno, kto kogo oszukuje (pośdrednio okrada sprzedając jako towar nowy, towar używany...). MM to jednak sieć dla idiotów... Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka66 Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt 03.11.06, 10:40 To szczera prawda w Rybniku W Media Markt też stosuje się takie praktyki.Nie żasko też pracownicy przegrywają płyty i np.sprzedają znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient I bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 03.11.06, 10:49 Po pierwsze MM nie pobiera korzyści za ta praktykę. Po drugie jeżeli pracownik odda towar noszący slady użytkowania-to niestety kupuje go!! Po trzecie bardzo dobrze,że mają taką możliwość-gdyz jakby mieli opierać się i sugerować tylko prasą fachową-to ja dziękuję.Wiadomo,że recenzje są pisane bardzo nieobiektywnie i często na "zlecenie" autorów recenzowanej treści. A tak korzystają na tym WSZYSCY: i FIRMA -bo ma pracowników obeznanych w temacie i MY KLIENCI- BO SPRZEDAWCA poleci lub nie dany produkt,który sam przetestował Więc całe to zamieszanie to wiele hałasu o nic...jak zwykle.. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: I bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!! 03.11.06, 11:41 Oczywiscie opinia sprzedawcy bedzie lepsa , tak pewnie ! Poleci ci to co zalega na polkach lub co pasuje w jgo niekiedy chory gust. Ku.. mac istnieje cos takiego jak demo, fragment utworu, trailer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti kapuśz tego kolesia IP: 87.105.164.* 03.11.06, 10:44 Jak mu nie wstyd tak donosić na kolegów. Nic dziwnego, że kola wywalili i mam nadzieję, że nikt gto nigdy do pracy nie przyjmie. A moich płyt nikt nie słucha... sam je sobie wypalam po ściągnięciu z P2P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wododo kapuje się przestępców, nie uczciwych, czaisz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:17 Kapuś "kapuje" na kolegów przestępców, złodziei etc. Więc koleś "zakapował" kolegów - złodziei... Ale ujawnił proceder i wielu będzie się baczniej przygladać zakupom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaki Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.chello.pl 03.11.06, 10:47 1. Ciekawe, że wcześniej ten pracownik nie zawiadomił prokuratury i UOKiK. Sam uczestniczył w tym procederze, więc również ponosi odpowiedzialność. To on w sumie jako kierownik działu zezwalał (oczywiście na mocy odgórnego zezwolenia). Ta sytuacja przypomina mi troszkę Renatkę, która mając swoje za skórą, nagle stała się strażniczką prawa. 2. Takie praktyki zauważyłem też w innej dużej sieci (z planetą w nazwie:). Kilkakrotnie zdarzyło mnie się kupić u nich płytę, na której dopiero w domu zauważyłem odciski palców lub rysy. Chamstwo. Już nic nie kupuję w sklepach tego koncernu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzywany Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.axelspringer.pl 03.11.06, 10:49 to jak w dowcipie: - Kelner, to kawa czy herbata? - A czy Pan nie widzi? - Nie - To co za roznica jesli towar uzywany nie rozni sie od nowego, to jest nowy i koniec... Kazdy banknot 100 zl jest uzywany, ale placimy jak za nowy... wg mnie nie ma problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.skynet.net.pl 03.11.06, 11:01 A jaka rzecz zakupiona w sklepie jest zupełnie nieużwana?? Chyba tylko produkty spożywcze. W Empikach płyty przed zakupem można odsłychać- są więc już użyte. mogą zostać pobrudzone, uszkodzone, ale czy z odsłuchów nie korzystamy?? Kiedy kupuje ubranie, też wcześniej je przymierzam, co jeszcze nie znaczy, że kupię. Zakupiony towar mogę w ciągu kilku dni zwrócić, najczęściej po jakiejś formie używania- zaczęłam czytać książkę i nie spodobała mi się, przesłuchalam płytę i stwierdziłąm, że to jesdnak nie to. Czy uważamy, że zwracany przedmiot jest już niepełnowartościowy?? Nie. Co więcej- możliwość zwrotu bardzo sobie chwalimy. Nie rozumiem, czym rózni się takie wypożyczenie pracownikowi od mojego zwrotu?? Jeśli oddaje produkt niezniszczony i działający?? Autor artykułu napisał, że jeśli produkt został zniszczony, pracownik musi go kupić (po niższej cenie, ale takie pracownicze zniżki są przecież zwykłą formą gratyfikacji pracowników), więc jednak sklep dba, aby do klienta nie docierał produkt w jakiś sposób odbiegający od normy. Kwestia praw autorskich- nie poruszam. Nie znam się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rocznik_74 Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt 03.11.06, 15:41 w cywilizowanych krajach jest taka opcja "open package", z dodatkiem ze jak nowy lub lekko uzywany (wtedy znizka jest wieksza). Wybor dla tych ktorzy chca oszczedzic i nie zalezy im na tym czy towar byl uzywany czy nie. Ale zatajanie tego przed klientem to po prostu oszustwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bplg No i co z tego IP: 62.233.191.* 03.11.06, 11:04 Znowu konkurencja MM chce rozkręcić aferę :-) Nie można dać się zmanipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baQ Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:10 I co w tym dziwnego? Pracowałem w EMPIKu i takie wypożyczanie płyt jest na porządku dziennym... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk A ja pracuję na stoisku z papierem toaletowym 03.11.06, 11:21 Szef też pozwala nam pozyczyć parę rolek na tydzień. Nie ma problemu. Po użyciu pierze się, suszy, prasuje, zwija w rolki i oddaje. Jeszcze nikt sie nie pokapował:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marsellus_wolles W Empikach jest tak samo jak w MM 03.11.06, 11:44 Wszyscy wypożyczają i to w kazdym sklpie z muzyką nieważne czy to MM Empik czy mały sklepik z muzyka.Mam znajomych którzy pracuja w Empiku i wypozyczją mi wszyskie nowośći.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: W Empikach jest tak samo jak w MM IP: 212.180.147.* 03.11.06, 11:52 Zgadza się. Kiedyś w kupionej przeze mnie w warszawskim Empiku zafoliowanej grze znajdowała się karteczka z imieniem i datą wypożyczenia. Ktoś zapomniał wyjąć. Normalka, jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick't Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:50 Nie rozumiem, o co takie wielkie halo? Przecież Media Markt jest "nie dla idiotów" i chyba jasne, że pracownicy nimi nie są. A co do klientów... niech sami sobie odpowiedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:51 Empik robi to samo. A kiedyś w media kupiłam porysowana płytę, chciałam ją oodać to powiedzieli, że była zafoliowana i sama musiałam ją porysować. Jak powiedziałam, że wiem, że pracownicy pożyczają sobie płyty, wymienili mi bez słowa. Odpowiedz Link Zgłoś