Dodaj do ulubionych

Będą zapomogi dla emerytów

• Gość: jb.pach@gazeta.pl Będą zapomogi dla emerytów IP: 81.190.126.* 17.02.07, 18:22
      to co zrobil rzad za zgoda p. kalaty i samoobrony to wstyt /wymazcie ze strony
      samoobrony co glosiliscie dla emerytow/mysle ze emeryci wam tego nie zapomna
      dzieki a pani kalata niech wezmie na apaszki i bzdur nie opowiada ze w 2008 to
      zrobi cud tak bo pani juz nie bedzie w rzadzie
    • Gość: lizostwo Będą zapomogi dla emerytów IP: *.tvk.torun.pl 17.02.07, 18:45
      PiS dając jednorazowy dodatek wybranym świadczeniobiorcom /w większości
      moherowym beretom/dokonał zamachu na pozostałych emeyrtów .Zyskał elektorat
      radia"MARYJA" I tv"TRWAM"Jest to liczący się elektorat nie wątpię,ale większy
      został napewno bezpowrotnie utracony.
      Emeryt
    • Gość: stanley1945 Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:22
      Oj cierpliwy narodzie ! Nastała już najwyższa pora, by kaczorowe rządy zostały
      zmiecione najpierw próbujmy metodami demokratycznymi, a główni przywódcy za nie
      spełnione obietnice i programy którymi czarowali w czaie kampanii wyborczej
      surowo ukarani .Dośc juz pobłażania oszustom, laikom, niekompetentnym
      nieudacznikom. Kochani wskażcie formy konstytucyjne obalenia kaczorów, a jak to
      nie pomoże to trzeba wyjśc na ulice. Dość okradania i oszukiwania weteranów
      pracy, których dorobek marnotrawią.Raporty WSI, teczki, IPN i różne sensacje z
      przeszłości nie zastąpią nam rewaloryzacji /pienieniedzy na żywność, leki, itp/.
    • Gość: bonsai Będą zapomogi dla emerytów IP: *.acn.airbites.pl 17.02.07, 20:03
      zapomogi dla biednych emerytów i "rencistów ", a co z tymi co przepracowali 4o
      i więcej lat i mają pare złotych więcej? "Rencistki ", które przez 5 lat
      machnęły kilka razy szmatką są takie biedne, ja przepracowałam w służbie
      zdrowia 4o lat ,straciłam zdrowie , mam I gr. inwalidzką i nic mi się już nie
      należy.
    • Gość: ewka Re: umowa zlecenie ,umowa o dzieło IP: *.jmdi.pl 17.02.07, 20:26
      Mam takie pytanie mam nadzieję ,że ktoś mądry mi podpowie. Dziś dostałam
      propozycję pracy na umowa zlecenie lub umowa o dzieło. Może ktoś mi wytłumaczyć
      czym one się różną. Pracodawca zaoferował 11 zł brutto jaki podatek z tego
      odprowadza??? Słyszałam że od studentów 19% a jeżeli ktoś sie nie uczy to 33%.
      Proszę o podpowiedz>>>ewka
      • profes79 Re: umowa zlecenie ,umowa o dzieło 17.02.07, 20:49
        Umowa zlecenie jest umowa ktora moze obejmowac pewien okres czasowy. Umowa o
        dzielo zpowinna konczyc sie oddaniem jakiegos konkretnego efektu (Malowanie
        sciany - 5PLN/H przy umowie -zleceniu, 50 jak pomalujesz przy umowie o dzielo).
        Z tego co mi wiadomo to podatek zawsze odprowadza sie taki sam (20% zaliczka)
        tyle ze jak ktos sie uczy to nie placi skladki ZUS, a jak nie to niestety juz
        musi (nawet jak pracuje gdzie indziej z tego co wiem). W zaleznosci od tego co
        Pani ma robic prosze pomyslec - zawsze jednak jest bezpieczniejsza umowa-
        zlecenie, bo umowy o dzielo czesto sa stosowabe w bardzo specyficznych
        sytuacjach.
        • Gość: beret ZUS buduje kościół , bieda i głód nadchodzi !!! IP: *.c31.msk.pl 17.02.07, 22:07
          Świątynie i plebanie , zamiast ratowanie ludzi , co nie maja za co leków wykupić. OBŁUDA , FAŁASZ i dewotyzm to efekt głodu i nędzy .
      • Gość: Senior Re: umowa zlecenie ,umowa o dzieło IP: *.aster.pl 17.02.07, 22:02
        Gość portalu: ewka napisał(a):

> Mam takie pytanie mam nadzieję ,że ktoś mądry mi podpowie. Dziś dostałam
        > propozycję pracy na umowa zlecenie lub umowa o dzieło. Może ktoś mi
        wytłumaczyć
        >
        > czym one się różną. Pracodawca zaoferował 11 zł brutto jaki podatek z tego
        > odprowadza??? Słyszałam że od studentów 19% a jeżeli ktoś sie nie uczy to
        33%.
        > Proszę o podpowiedz>>>ewka

Nie słyszałaś o Googlach, Ewo ? Do roboty.
        www.google.pl/search?hl=pl&q=Umowy+zlecenia%2C+umowy+o+dzie%C5%82o&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
      • pos3gacz Re: umowa zlecenie ,umowa o dzieło 18.02.07, 02:49
        Gość portalu: ewka napisał(a):

> Mam takie pytanie mam nadzieję ,że ktoś mądry mi podpowie. Dziś dostałam
        > propozycję pracy na umowa zlecenie lub umowa o dzieło. Może ktoś mi
        wytłumaczyć
        >
        > czym one się różną. Pracodawca zaoferował 11 zł brutto jaki podatek z tego
        > odprowadza??? Słyszałam że od studentów 19% a jeżeli ktoś sie nie uczy to
        33%.
        > Proszę o podpowiedz>>>ewka
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Praktycznie to nic z tego nie bedziesz miała.Umowa-zlecenie pracodawcę do
        niczego nie zobowiązuje.Nie masz żadnych praw pracowniczych,jedynie co to tylko
        będzie ci płacił/albo nawet nie zapłaci za wykonaną pracę/
        Umowa o dzieło jak sama nazwa mówi jest to umowa na wykonanie pewnej pracy na
        rzecz pracodawcy i w terminie wspólnie ustalonym,za okresloną zapłatę.I też z
        tego nic więcej nie masz.Jak mówią-=-jak nie kijem go to pałką.
      • Gość: stanley1945 Re: umowa zlecenie ,umowa o dzieło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:32
        Ewa - Podatek płaciszw wysokości 19 %.
    • Gość: jazz Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:15
      Cymanski jak zwykle klamie ,lub zdawal mature giertychowska.8 zl to 1 % .Kiedy
      waloryzacja wynosila 1% ,puknij sie w czolo jesli je masz.
    • emeryt21 Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 22:30
      Kolejne rozdawnictwo wladzy.Jestem emerytem i zapewniam Was,ze z tego powodu
      nie bede na Was glosowal.Nie liczcie na to.
      • Gość: Marta50 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.pools.arcor-ip.net 17.02.07, 23:18
        Czuja ze ich popularnosc spada wiec chca rzucic ochlap przynenty emerytom aby
        robic sobie nadzieje w nastepnych wyborach, wiadomo duzo mlodych wyjechalo z
        kraju, pozostali wiec emeryci.
    • a.ba Kaczyński zamienia emerytów w żebraków - zapomogi? 18.02.07, 01:31
      coś im się we łbach do reszty popiepszyło:
      Może od razu wprowadzą jednakowe emerytury=zapomogi dla wszystkich?
      Komuchy pisowskie to może by tak wam też wprowadzić w sejmiku
      diety=zapomogi=najniższej płacy?
    • Gość: pos3gacz To jest jałmużna nie zapomoga. IP: 83.2.24.* 18.02.07, 01:48
      Dlaczego dla siebie mają na podwyżki i tak już wyśróbowanych przez nich samych
      diet.Dlaczego z pieniędzy przeznaczonych dla ZUS ukradli 40 mln.Dlaczego sami
      ze swoich nie zabrali,myślą,że wszyscy starzy są głupi i bedą żyć modlitwą,będą
      leki kupować za bóg zapłać.Tych "dlaczego"byłoby dużo wiecej.Przepracowałem
      30 lat,więcej nie mogłem ze względu na chorobę.Siadły mi stawy biodrowe.
      Poruszam się z trudem i o lasce już 12 lat.Na operację jestem jeszcze za młody
      mam 58 lat.Czy więcej napiszę to coś da.Chyba nie.
      • Gość: Marta50 Re: Dla dospodyn domowych tez trzeba cos wygospoda IP: *.pools.arcor-ip.net 18.02.07, 10:49
        dla gospodyn domowych musi tez starczyc, jak widac w POlsce tkwi niezmierne
        bogactwo.
        www.egospodarka.pl/20277,Emerytury-dla-gospodyn-domowych,1,11,1.html
    • Gość: A-Z Będą zapomogi dla emerytów IP: *.artronik.net 18.02.07, 09:35
      Z DWOJGA ZŁEGO DECYZJA SEJMU TRAFNA. KOMUCHY Z ZDRAJCAMI I PIENIACZAM Z PO
      ZNOWU NAS NIE OKRADLI.
      • Gość: Marta50 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.pools.arcor-ip.net 18.02.07, 13:07
        Odpowiadasz na :

Gość portalu: A-Z napisał(a):

> Z DWOJGA ZŁEGO DECYZJA SEJMU TRAFNA. KOMUCHY Z ZDRAJCAMI I PIENIACZAM Z PO
        > ZNOWU NAS NIE OKRADLI.
        Po rozum juz zapozno, jak myslisz ile bracia blizniacy wraz z swoimi towazyszami
        cie okradaja prowadzac Polske do ruiny?
    • Gość: homo homini Będą zapomogi dla emerytów IP: *.as.kn.pl 18.02.07, 09:38
      Waloryzacja powinna być i dotyczyć wszystkich emerytów.Zapomogę powinni dostać
      osoby mające najniższe emerytury. A co z osobami którzy mają emerytury wyższe
      ich nieobejmują zapomogi i moze słusznie, ale nie dostają nic. Spłaszczenie
      dochodów z powoduje e wiecej bedziemy mieli ludzi biedniejszych. Nedzarzami i
      biednymi rząd chce poparcia, ale kij ma dwa końce.Panowie Kaczyńscy "wy tam
      sobie winko popijacie a ja gore". Oj chyba szybko nastąpi V RP bo IV przypomina
      PRL w najlepszym wydaniu.
    • Gość: Marta50 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.pools.arcor-ip.net 18.02.07, 10:05
      Odpowiadasz na :

szasza7 napisała:
      ,...na budowę świątyni już dali z pieniędzy ZUSowskich.Kacze fekalja nie mają za
      > grosz wstydu.Psychole.
      Po prostu posluzyli sie spolecznymi pieniedzmy nie nalezacymi do nich, jak to
      nazwac - cyniczna, jawna kradziez w bialy dzien, okradanie terazniejszych jak i
      przyszlych emerytow, rencistow, chorych i zdrowych.
    • Gość: jacenty Będą zapomogi dla emerytów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.07, 10:53
      Jak tak można mieć "gdzieś" ludzi, którzy pracowali długie lata. Jak można
      wypracowanymi przez nich pieniędzmi obdzielać tych, którym praca nie leżała. Jak
      można nie wyrównywać emerytur tym którym obniżono w latach 1991 - 1998 "kwotę
      bazową" Gardzą tymi posłami, którzy i w tej dziedzinie psują państwo. Gardzą
      prezydentem którego wymyśliła "właściwa obcja"
    • Gość: gosc zrezygnowac z OFE i Funduszy z udzialem SP IP: *.6-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.02.07, 10:59
      Minister Finanasow chyba wie doskonale gdzie szukac pieniedzy, ale dlaczego nie
      rozwiazuje Otwartych Funduszy Emerytalnych i Funduszy z udzialem Skarbu Panstwa,
      tylko zabiera pieniadze Emerytom. Moze Minister Finansow, Premier Buzek i prof.
      Gora wyjasnia czemu i komu sluza OFE, przeciez nie Emerytom. Na jakich zasadach
      powolano OFE. Mysle,ze ludzie przestaja juz wierzyc w lansowane haslo, ze jak
      emeryt umrze przed terminem zakonczenia wyplaty emerytury z OFE / nie znane sa
      wciaz kryteria wyplaty emerytury z OFE/ rodzina otrzyma zaoszczedzona nadwyzke
      finansowa do swojej kieszeni.
      • Gość: Marta50 Re: zrezygnowac z OFE i Funduszy z udzialem SP IP: *.pools.arcor-ip.net 18.02.07, 12:44
        nic dodac nic ujac.
        www.egospodarka.pl/20277,Emerytury-dla-gospodyn-domowych,1,11,1.html
    • Gość: emeryt Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:54
      NO SUPER JA MAM NA 4 osoby1700 ZŁ –z tego robię wszystkie opłaty dzieci uczące
      się i co dalej??NO ZPOMOGI NIE DOSTANE BO SOM GORSI I LEPSI Rydzyk tak a
      rodzina WON i tu jest kraj katolicki !!nie to co się dzieje to woła o pomstę do
      nieba!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka