Gość: mama IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 10:27 czy ktos z Was obarczony niepracujacym wspolmalozonkiem i dziatwa ubezpieczal dodatkowo rodzine? Jesli tak to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stuzia Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 10:41 ACE Insurance S.A. -N.V., avenue des Nervies 9-31 , 1040 BXL To mi kiedys podala jedna babka jak mnie to interesowalo ale w koncu nie skorzystalam wiec nie mam zdania. Ale jesli powiedzialas w PMO, ze Twoj maz nie pracuje, wiec nie ma ubezpieczenia to podlega on pod JSIS. Dziecko oczywiscie tez- automatycznie. Jednak z doswiadczenia wiem jak na poczatku moja corcia chorowala mi co 2 tygodnie to troszke tez juz mialam dosyc specjalistow za 45E za kazdym jednym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:19 to jest nie do konca tak - rodzina nie ma ubezpieczenia w razie wypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi A to juz sprawdzona informacja IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:22 czy na razie srednia wazona sprzecznych informacji uzyskanych od sympatycznych pan w caisse maladie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: A to juz sprawdzona informacja IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:50 prostuje: ubezpieczenie do 85% w razie wypadku/hospitalizacji. Dodatkowe ubezpieczenie niestety moze sie przydac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleszanka Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: 212.190.74.* 17.11.05, 11:43 Stuziu, nie rozumiem twojego rozgoryczenia, przeciez kasa powinna zwrocic za kazda wizyte u specjalisty twojej corki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleszanaka stuzi Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:45 tak 18 euro za wizyte;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuzia Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:57 Dzieki moja kolezanko! Dokladnie tak jest. Teraz juz wiem ile kosztuje specjalista a ile GP i juz sie przyzwyczailam do tego ale na poczatku nieco mnie szokowala roznica miedzy tym co ja place a co mi moje JSISowe "ubezpieczenie" zwraca. No ale nic to, nie jest zle i po rozgoryczeniu sladu nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolaszanka Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: 212.190.74.* 17.11.05, 12:12 nie zwrocilam na to uwagi, bo do specjalisty z maluchem nie chodzilam jesli mnie pamiec nie myli ale zdarzylo mi sie byc u lekarza ogolnego za granica, ktory sobie policzyl 120 euro za wizyte w hotelu na wczasach i dostalismy te 80 czy 85 proc, nie pamietam... Podobnie z dentysta, ale dentysta to chyba nie jest specjalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 13:27 Dentysta nie, ale stomatolog juz tak :) Pzdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi owszem IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:47 > Stuziu, nie rozumiem twojego rozgoryczenia, przeciez kasa powinna zwrocic za > kazda wizyte u specjalisty twojej corki ? "up to the limit set-up by this Insurance Scheme" tak wiec ja wydaje na wizyte u pediatry 27 E z czego okolo 20 dostaje back. Jesli stuzka zdecydowala sie wydac 45 za tego samego lekarza, it's up to her -> ale kasa zwroci jej rowniez 20 Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 pytanie 17.11.05, 11:51 Moze nie rozumiem czegos, ale to nie jest tak, ze zwraca sie procentowo? Np w Luxie jest, ze oddaja 80% itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beee Re: pytanie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:53 80%, ale do maksymalnej kwoty x... czytac umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: pytanie 17.11.05, 11:56 Hmmm, nic nie czytalem a wiem tyle, ze: Ide do lekarza i place a potem oddaja 80%. Tyle ze ty sa ponoc 2 standardowe ceny, dla doroslych i dla dzieci. Mowie o interniscie oraz dziececym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Tomi zastanow sie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 12:02 A co by zrobil zaradny Polak, jesli kasa zwracalaby 80% bez pulapu gornego ? Mala podpowiedz: Masz w bliskiej rodzinie lekarza, ktory szuka pracy za granica ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Re: Tomi zastanow sie 17.11.05, 12:05 :) Ja juz dawno powiedzialem, ze Polacy by ta Unie z zwlaszcza Lux puscili z torbami. Szczescie, ze ludzie sa na poziomie i nie robia nikogo w trabe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? caly tomi IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 12:09 "Hmmm, nic nie czytalem a wiem tyle" no comments Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 frajer jestes 17.11.05, 14:56 I tyle, bo ja napisalem tak: "Hmmm, nic nie czytalem a wiem tyle, ze:" Jak Cie denerwuje to nie czytaj. A jak chcesz komus przysrac, to zrob to chociaz tak jak nalezy a nie "po lebkach" Odpowiedz Link Zgłoś