Dodaj do ulubionych

dodatkowe ubezpieczenie

IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 10:27
czy ktos z Was obarczony niepracujacym wspolmalozonkiem i dziatwa ubezpieczal
dodatkowo rodzine? Jesli tak to gdzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: stuzia Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 10:41
      ACE Insurance S.A. -N.V., avenue des Nervies 9-31 , 1040 BXL

To mi kiedys podala jedna babka jak mnie to interesowalo ale w koncu nie
      skorzystalam wiec nie mam zdania. Ale jesli powiedzialas w PMO, ze Twoj maz nie
      pracuje, wiec nie ma ubezpieczenia to podlega on pod JSIS. Dziecko oczywiscie
      tez- automatycznie.
      Jednak z doswiadczenia wiem jak na poczatku moja corcia chorowala mi co 2
      tygodnie to troszke tez juz mialam dosyc specjalistow za 45E za kazdym jednym
      razem.
      • Gość: mama Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:19
        to jest nie do konca tak - rodzina nie ma ubezpieczenia w razie wypadku...
        • Gość: Sofi A to juz sprawdzona informacja IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:22
          czy na razie srednia wazona sprzecznych informacji uzyskanych od sympatycznych
          pan w caisse maladie ?
          • Gość: mama Re: A to juz sprawdzona informacja IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:50
            prostuje: ubezpieczenie do 85% w razie wypadku/hospitalizacji. Dodatkowe
            ubezpieczenie niestety moze sie przydac
      • Gość: koleszanka Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: 212.190.74.* 17.11.05, 11:43
        Stuziu, nie rozumiem twojego rozgoryczenia, przeciez kasa powinna zwrocic za
        kazda wizyte u specjalisty twojej corki ?
        • Gość: koleszanaka stuzi Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:45
          tak
          18 euro za wizyte;-)
          • Gość: stuzia Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:57
            Dzieki moja kolezanko! Dokladnie tak jest. Teraz juz wiem ile kosztuje
            specjalista a ile GP i juz sie przyzwyczailam do tego ale na poczatku nieco
            mnie szokowala roznica miedzy tym co ja place a co mi moje
            JSISowe "ubezpieczenie" zwraca.

No ale nic to, nie jest zle i po rozgoryczeniu sladu nie ma!

• Gość: kolaszanka Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: 212.190.74.* 17.11.05, 12:12
              nie zwrocilam na to uwagi, bo do specjalisty z maluchem nie chodzilam jesli
              mnie pamiec nie myli ale zdarzylo mi sie byc u lekarza ogolnego za granica,
              ktory sobie policzyl 120 euro za wizyte w hotelu na wczasach i dostalismy te 80
              czy 85 proc, nie pamietam...
              Podobnie z dentysta, ale dentysta to chyba nie jest specjalista
              • Gość: Texas Re: dodatkowe ubezpieczenie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 13:27
                Dentysta nie, ale stomatolog juz tak :)

Pzdr;)
        • Gość: Sofi owszem IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:47
          > Stuziu, nie rozumiem twojego rozgoryczenia, przeciez kasa powinna zwrocic za
          > kazda wizyte u specjalisty twojej corki ?

"up to the limit set-up by this Insurance Scheme"

tak wiec ja wydaje na wizyte u pediatry 27 E z czego okolo 20 dostaje back.

Jesli stuzka zdecydowala sie wydac 45 za tego samego lekarza, it's up to her ->
          ale kasa zwroci jej rowniez 20
          • tomi_22 pytanie 17.11.05, 11:51
            Moze nie rozumiem czegos, ale to nie jest tak, ze zwraca sie procentowo? Np w
            Luxie jest, ze oddaja 80% itp...
            • Gość: beee Re: pytanie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 11:53
              80%, ale do maksymalnej kwoty x...
              czytac umiesz?
              • tomi_22 Re: pytanie 17.11.05, 11:56
                Hmmm, nic nie czytalem a wiem tyle, ze:

Ide do lekarza i place a potem oddaja 80%. Tyle ze ty sa ponoc 2 standardowe
                ceny, dla doroslych i dla dzieci. Mowie o interniscie oraz dziececym.
                • Gość: Sofi Tomi zastanow sie IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 12:02
                  A co by zrobil zaradny Polak, jesli kasa zwracalaby 80% bez pulapu gornego ?

Mala podpowiedz:
                  Masz w bliskiej rodzinie lekarza, ktory szuka pracy za granica ?
                  • tomi_22 Re: Tomi zastanow sie 17.11.05, 12:05
                    :) Ja juz dawno powiedzialem, ze Polacy by ta Unie z zwlaszcza Lux puscili z
                    torbami. Szczescie, ze ludzie sa na poziomie i nie robia nikogo w trabe :)
                • Gość: ? caly tomi IP: *.cec.eu.int 17.11.05, 12:09
                  "Hmmm, nic nie czytalem a wiem tyle"

no comments
                  • tomi_22 frajer jestes 17.11.05, 14:56
                    I tyle, bo ja napisalem tak:

"Hmmm, nic nie czytalem a wiem tyle, ze:"

Jak Cie denerwuje to nie czytaj. A jak chcesz komus przysrac, to zrob to
                    chociaz tak jak nalezy a nie "po lebkach"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka