zb567 15.03.06, 16:50 Brydzysci rozwijaja sie preznie - i chwala im. Ale moze wsrod nas sa tez jacys ukryci szachisci, szukajacy kogos z kim by sie mogli zmierzyc?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rczarn11 Re: Szachy 15.03.06, 16:55 witam, jestem zbyt nieuwazny na szachy, ale z tego co wiem to funkcjonuje tu jakas liga szachowa- znajomy sie tam udziela wiec moge poprosic o namiary, jak cie to b.interesuje. pzdr Rafal Odpowiedz Link
szymbi Re: Szachy 15.03.06, 16:55 Grać to ja potrafię, ale niestety moje doświadczenie nie wyszło poza wielogodzinne oczekiwanie przy szachownicy na odbiór przez rodziców ze świetlicy szkolnej... zb567 napisał: > Brydzysci rozwijaja sie preznie - i chwala im. > > Ale moze wsrod nas sa tez jacys ukryci szachisci, szukajacy kogos z kim by > sie mogli zmierzyc?? Odpowiedz Link
mczapl Re: Szachy 16.03.06, 13:20 Jezeli bedziecie cos organizowac, mozecie liczyc na szachistow z Brukseli. Musze sie przyznac, ze lepiej gram w szachy niz w brydza. Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Szachy 16.03.06, 15:34 > Jezeli bedziecie cos organizowac, mozecie liczyc na szachistow z Brukseli. > Musze sie przyznac, ze lepiej gram w szachy niz w brydza. Nie ma sie co frustrowac Odpowiedz Link
mczapl Re: Szachy 18.03.06, 20:38 Alez ja sie nie frustruje - zawsze mowilem, ze gram w brydza, ale nigdy nie powiedzialem, ze gram w brydza dobrze :) A co do szachow, to obiektywnie musze byc lepszy w szachach niz w brydzu, bo brydz poznalem bedac juz na studiach, podczas gdy szachy jeszcze w przedszkolu. Ale znam kilka osob, ktore spokojnie mnie bija w szachy... Odpowiedz Link
zb567 Re: Szachy 16.03.06, 17:44 I dopiero sie teraz przyznajesz przy najblizszej okazji musimy zagrac! Odpowiedz Link
jespere Re: Szachy 18.03.06, 21:15 ja gram pewnie mniej wiecej jak szymbi, ale rowniez chetnie pocwicze mam nawet szachy :) Odpowiedz Link
danka44 Re: Szachy 19.03.06, 10:44 Nie wiem, czy wiecie, że Polak Mieczysław Bakałarz jest trenerem narodowej ekipy luksemburskiej. Uczy też gry w szachy dzieci w szkole europejskiej. Odpowiedz Link
rczarn11 Klub szachowy w Lux 22.03.06, 08:07 Dostałem od znajomego taki link do klubu: www.philidor.lu podobno organizuja zawody, liga na poważnie i nawet jak na zawodowców przystalo kopią się pod stolikiem po kostkach ;) Pozdrawiam Rafal Odpowiedz Link