agata.w.wawa 24.08.06, 11:30 I zwykla dziewczyna moze znalezc w Lux swojego ksiecia (nietylko z bajki)... :-) www.wort.lu/articles/5756679.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anteklux Re: niech zyje milosc? :-) 24.08.06, 12:47 Nie wiem na ile znasz lokalny "problem" tego malzenstwa. W skrocie ci opowiem, ze dwor Ksiecia mial z tym (i ma nadal) OGROMNY problem. Czemu? A bo panna zlapala Ksieciunia Juniora na stara kobieca sztuczke czyli... "na dziecko". To byla typowa wpadka i dwor dlugo sie zastanawial co z tym fantem zrobic. 200 lat temu, problem by sie rozwiazalo na poziomie tego ze Panna by "umarla" w nie wyjasnionych okolocznosciach - wraz z dzieckiem - co teraz jest niemozliwe. Z drugiej strony jednak, kolega wiedzial co robi i z kim robi i jak robi... a okolicznosc ze byl pijany nie jest obecnie okolicznoscia "lagodzaca" ;-) Ps Z kregow "palacowych" wiem ze byl pijany ;-) Odpowiedz Link
agata.w.wawa Re: niech zyje milosc? :-) 24.08.06, 13:24 dzieki za wyjasnienia, znam ta historie. Co do bycia lub nie pod wplywem tego czy owego trunku, to jak dla mnie to slabe 'usprawiedliwienie'. Jakby kazdy wie w pewnym wieku o roznych konsekwencjach roznych zachowan i juz. A do do zlapania Ksieciunia na kobieca sztuczke... Hmmm, chyba nikt go nie zmuszal? Bo jesli tak, to na prawde jest to smutna historia... ;-) Moje 'niech zyje milosc' mialo byc raczej zartem z wielkiego ksiestwa i wielkiej milosci, i szukania ksiecia z bajki... Odpowiedz Link
szymbi Re: niech zyje milosc? :-) 24.08.06, 20:37 Mnie w tej informacji najbardziej zainteresowało to zdanie: "Mit der Entscheidung, seine bürgerliche Freundin vor den Altar zu führen, verzichtet Prinz Louis gleichzeitig auf das Recht der Thronfolge." Czyżby ten ślub z "niegodną" automatycznie pozbawiał Ludwika prawa do miejsca w kolejce do tronu? Z informacji na ten sam temat, którą czytałem na station.lu wynikało raczej, że on sam zrezygnował z tego prawa. Czy ktoś potrafi nieco przybliżyć temat zwyczajów i praw panujących w rodzinie wielkoksiążęcej a propos sukcesji tronu i mezaliansów? Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: niech zyje milosc? :-) 24.08.06, 22:30 > "Mit der Entscheidung, seine bürgerliche Freundin vor den Altar zu führen, > verzichtet Prinz Louis gleichzeitig auf das Recht der Thronfolge." > prawdziwa milosc nie zna granic (poswiecenia)? > Czyżby ten ślub z "niegodną" automatycznie pozbawiał Ludwika prawa do miejsca w > kolejce do tronu? Z informacji na ten sam temat, którą czytałem na station.lu > wynikało raczej, że on sam zrezygnował z tego prawa. > Jedni maja syndrom "nie chcem ale muszem" a inni widac odwrotnie ;-) Odpowiedz Link
albano1947 Re: niech zyje milosc? :-) 24.08.06, 23:10 Agata witaj !!! Zdradz nam prosze ile masz jeszcze pasji poza tenisem i miloscia. Gwarantujemy ze obskoczymy . Nas i tak juz nic nie zaskoczy. Chyba ze Kaczynski bedzie chcial otworzyc konto bankowe w Luksie hehehehehe !!! Odpowiedz Link
agata.w.wawa moje pasje? 25.08.06, 09:35 Hej Adam, to milosc jest pasja? Hmmmm, to w takim razie wszystkim zycze takiej pasji, i do diabla z tenisem. Obstawiajmy milosc :-) Odpowiedz Link
albano1947 Re: moje pasje? 26.08.06, 15:07 Czesc !!! U mnie kobiety zawsze maja racje !!! Odpowiedz Link
nina243 Re: moje pasje? 26.08.06, 18:41 Witajcie!! Myslę, że miłość może być pasją tak samo jak poezja i muzyka a ludzie są zdonli oddać naprawde wszystko za to uczucie i to jest piękne . Wiec kochajmy się w tym naszym ponurym i poblenowym świecie. P.S Pozatym miło słuszeć, że chociaż jeden mężczyzna zgadza się, że my kobiety jednak mamy w wielu sprawach rację:)hehehe Odpowiedz Link
albano1947 Re: niech zyje milosc? :-) 28.08.06, 22:50 Jedna sie zakochala i na luzku nie kimala Bo milosdc szalona ja zalapala no wiec nie kimala Bo wielka milosc nigdy nie podrobisz tylko sobie klopotu narobisz i dzisiaj, jutro, zawsze i wszedzie Jak ta nasza dajaca na grzedzie Milosc kwitnaca, az do blasku jestem juz od rana w potrzasku Tego wielkiego, spragnionego, zlaknietego he !! a co ci do tego kolego !! Nie daj sie tej wielkiej milosci Bo Ciebie i tak przegraja w kosci No tak, a moze to jest nieprawda !!! Odpowiedz Link
piratonita Re: niech zyje milosc? :-) 29.08.06, 11:18 Czy to przypadkiem nie Konopnicka...? :) Odpowiedz Link
albano1947 Re: niech zyje milosc? :-) 29.08.06, 17:21 Jezus Maria cos to jest albanowska rodem z piekla....Pozdrawiam Odpowiedz Link