22.11.04, 13:26
piszesz ze forum ci sie wykrusza!??? moze w takim razie wyjasnisz ktore
wypowiedzi sa twoje a ktore nie, bo jesli pod twoim nickiem widmowolnosci
pojawiaja sie teksty o tym ze bardzo ci nas szkodz bosmy sie glupie babska
nabraly itd...to nie dziw sie ze wszycy sie czuja oszukani i zagrozeni.jesli
chcesz zeby ktokolwiek w necie ci zaufal, wyjasnij publicznie co sie stalo i
powiedz co pisales ty a co jak mowisz troll...
Obserwuj wątek
    • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 15:01
      Gdzie tak napisalem.Kiedy. O co chodzi ? Niewatpliwie jestem
      kontrowersyjny ale nie chamski.Wybacz ze na tego typu napasci nie bede
      odpowiadal.oczywiscie nie bede ich tez kasowal.Serdecznie Pozdrawiam.Widmo
      • nastka72 Re: do widma 22.11.04, 15:07
        kontrowersyjny ??

a to dobre :)

nastka
    • zuzka71 Re: do widma 22.11.04, 15:15
      dziwi mnie twoje zdziwienie widmo, ty juz chyba sam nie kontrolujesz tego co piszesz!? ale tez nie bronisz sie specjalnie przed naszymi oskarzeniami wiec chyba to nie jest zaskoczeniem ze nie mamy do ciebie juz zaufania...
      • payuta Re: do widma 22.11.04, 16:13
        Kontrowersyjny???????????????????????????????
        Wez sie Widmo nie osmieszaj.Wykorzystales nas.Powstalo fajne forum z fajnymi
        ludzmi.Mielismy do siebie zaufanie,bawilismy sie dobrze,bylo milo i
        przyjemnie.Ty miales w tym swoj cel,calkiem inny niz my.Zabrales i zniszczyles
        to forum.A ja na twoim miejscu zawstydzilabym sie ,schowala i przestala sie tu
        udzielac.
        Bo to nie jest,nie bylo i nie bedzie Twoje forum.
        PROSZE TEZ BYS WYKASOWAL WSZYSTKIE MOJE POSTY BEZ WYJATKU.
        Powiedz mi jak sie czujesz jako zdrajca bez honoru i czci?????
        Bo ja jako naiwna krowa nawet niezle. Ja sie z tego forumowego dna odbije a ty
        sie pograzasz i zapadasz coraz glebiej.Szkoda mi cie -urode sie jeszcze
        wyklepie,glupoty sie nie da.Nie pozdrawiam Wykresl mnie z tego forum i moje
        posty.Payuta
        • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 16:45
          Z zainteresowaniem przeczytalem Wasze posty.Wolnosc wypowiedzi, nie
          zamierzam nic kasowac, w chwili kiedy cos napisalas , stalo sie to
          wlasnoscia publiczna.Wyobraz sobie ze autor napisal list czy tekst do
          gazety a potem zarzadal od niej wykasowania tekstu czy listu z
          nakladu poniewaz jest autorem.Moja ambicja jest otworzyc forum, poniewaz
          nie chcialyscie mi w tym pomoc musialem sie wycofac ale tylko
          tymczasem.Wiec jezeli nie chcecie otworzenia forum i okreslacie to jako
          zdrade ...to sa wasze mysli i nie zamierzam z nimi wchodzic w
          dyskusje.Szanuje wasze przekonania i dazenia do zamkniecia sie we
          wlasnym kolku .Zycze powodzenia.Nieustannie Serdecznie Pozdrawiam.Niech
          swiatlo madrosci bedzie z Wami. Widmo Wolnosci
          • dutchman Re: do widma 22.11.04, 16:54
            Witam;
            Faktycznie wykreslenie tekstu z wydanej juz gazety jest bardzo trudnym
            zadaniem... ale z forum powinno sie udac ?.
            Piszesz ze nie chciano Ci pomoc w otwarciu forum. Czy masz na mysli otwarcie
            forum dla uczestnikow z zewnatrz ? Naturalnie ze jako zalozyciel tego forum
            masz wplyw na to co sie z nim stanie, ale wydawalo mi sie ze sporo osob
            udzielalo sie rowniez na tym forum ? Czy nie wziales pod uwage ich pogladow ?
            Czy jest prawda ze niektore osoby stracily swoje prawa na tym forum ?
            Mam nadzieje ze nie.....
            najlepsze pozdrowienia
            dutchman
            • marialudwika Re: do widma 22.11.04, 17:18
              Jesli masz choc troche ambicji to nasze posty usuniesz.Tak ,jak usunales
              posty ,w ktorych obrzucasz kilka osob epitetami,pisanymi pod Twoim nickiem,wiec
              napisac je mogles tylko sam.
              ml
              • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 17:29
                Podaj mi link do tych postow w ktorych obrzucam kogokolwiek
                epitetami , a to ciekawe ?Pozdr.Widmo
            • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 17:35
              Nie wiem co masz na mysli chyba nie to ze wczoraj duzej grupie
              ludzi dalem prawa wspoladmina , czego efektem bylo przywracanie postow
              trolli ktore ja kasowalem.Wtedy przestalem miec zaufanie.Nie moge dawac
              mocy ludziom ktorym nieufam. Nie musze dodawac ze Tobie ufam.Sznuje
              kazda Wasza decyzje co nie znaczy ze sie do nich dostosuje.Pozdr.Widmo
              • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 17:51
                Sprawdzilem, Na calym forum sa usuniete tylko trzy watki 1. Do
                najaktywniejszych uczestnikow forum z dznia 23.09, moge go przywrocic
                jak chcecie. 2.jednopostowy watek papatka napisany przez bebe 3, oraz
                watek beemelki potrzebuje pomocy prawnej.Wszystkie trzy watki zostaly
                usuniete na prosbe ich inicjatorow.Poza tym jest jeden post moj ktory
                sam usunolem w ktorym jest mowa o poltyce ale nie o ludziach z
                forum.Bardzo was przepraszam ale nie jestem dalej zainteresowany ta
                dyskusja wiec pozwolicie , ze zajme sie czyms bardziej konstruktywnym
                np , obmyslaniem jak otworzyc forum i ochronic je przed atakami.Na
                razie to trudne ,bo od paru tygodni sam jestem celem atakow , teraz
                otwartych , przedtem zakamuflowanych.Pozdr.Widmo
                • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 17:59
                  Aha to byly te powaznie wykasowane poza watkami troli podpisywanymi
                  poprzez nicki widmus733,monika i gienek 773.W tym pierwszym rzeczywiscie
                  jest wymieniony moj nick, ale ja go tylko kasowalem non stop a nie
                  pisalem.Mam nadzieje ze udzielilem Wam wystarczajacych wyjasnien.Nie mam
                  obowiazku kasowania postow ktore nie obrazaja nikogo.Ja sie nie czuje
                  obrazony ani przez was ani przez kogokolwiek z wyjatkiem troll.Ich
                  posty sa wykasowane.Pozdr.Widmo.
                  • nastka72 Re: do widma 22.11.04, 18:09
                    no jak to jest ze tylko twoje biedne forum jest atakowane ? inne istnieja sobie
                    spokojnie a twoje biedne jest atakowane ?
                    przez kogo wedlug ciebie widmo forum jest atakowane ? przeciwnikow wolnosci
                    slowa ?wolnosci wypowiedzi ? czego ?

zalozyles forum z grunty nadajac mu ramy d e m o k r a t y c z n e
                    pokaz mi chociaz jedna decyzje jaka zostala podjeta tu demokratycznie ??

wszystko byloby oki gdybys zakladajac forum jasno okreslil ;sluchajta mozecie
                    se tu pisac ale ja tu rzadze i na podstawie swoich przemyslen ,nastroju
                    zmieniam sobie decyzje wedlug uznania
                    i wtedy oki akceptuje i dolaczam lub nie

stworzyles obloczek (bo ciezko nazwac to nawet widmem) dla ludzi ktorzy chcieli
                    sluzyc sobie pomoca ,rada i informacja i to ci ludzie wlasnie doprowadzili do
                    rozwoju tego forum

admin powinien szanowac uzytkownikow swojego forum
                    czy Ty szanujesz uzytkownikow tego forum ?

szkoda ,po prostu szkoda
                    rozczarowanie czlowiekiem jest chyba jednym z najgorszych

nastka
                    • payuta Re: do widma 22.11.04, 21:01
                      I tak chce zebys moje posty usunol.Prosic juz wiecej mi sie nie chce.Wyobraz
                      sobie ze ci we wszystkich moich postach naublizalam,z tym nie masz
                      problemu,prawda?????? Payuta
                      • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 21:38
                        Payuta rozejrze sie w regulaminach forumowych, poniewaz skarzycie sie
                        na mnie gdzie sie da i jak sie da.Jezeli Twoje zadania sa
                        podstawne , rozpatrze je.Poinformuje Cie imejlem.Nie pisz wiecej na ten
                        temat bo bede mial wiecej do ewentualnego usuwania.Serdecznie
                        Pozdrawiam.Widmo
                    • widmowolnosci Re: do widma 22.11.04, 21:33
                      no jak to jest ze tylko twoje biedne forum jest atakowane ? inne istnieja sobie
                      >
                      Tez zadawalem sobie to pytanie , pare tygodni , zastanawialem sie jak
                      to sie dzieje ze takie forum np Jelonki istnieje i nigdy nie jest
                      atakowane a to tak. Znalazlem odpowiedz.Tobie tez tego zycze.

admin powinien szanowac uzytkownikow swojego forum
                      > czy Ty szanujesz uzytkownikow tego forum ?
                      Ja szanuje uzytkownikow tego forum , inna rzecza czy oni szanuja
                      admina.poszanowanie uczestnikow forum nie polega na tym ze uczestnik
                      poprosi czy wyda rozkaz a admin biegnie go wykonac merdajac ogonem i
                      podszczekujac radosnie.

zalozyles forum z grunty nadajac mu ramy d e m o k r a t y c z n e
                      > pokaz mi chociaz jedna decyzje jaka zostala podjeta tu demokratycznie ??
                      >
                      > wszystko byloby oki gdybys zakladajac forum jasno okreslil ;sluchajta mozecie
                      > se tu pisac ale ja tu rzadze i na podstawie swoich przemyslen ,nastroju
                      > zmieniam sobie decyzje wedlug uznania
                      > i wtedy oki akceptuje i dolaczam lub nie

forum demokratyczne to dobra idea , dla ludzi ktorzy szanuja principia
                      demokratyczne a nie naduzywaja ich dla soich wlasnych celow.

szkoda ,po prostu szkoda
                      > rozczarowanie czlowiekiem jest chyba jednym z najgorszych
                      Wspolczuje. pozdrawiam serdecznie, widmo
                      • payuta Re: do widma 22.11.04, 21:46
                        Jasne Widmo jasne.A jutro obudzisz sie jako Czerwony Kapturek.Sie zegnam.
                        • beba3 Do Widma 23.11.04, 05:46
                          Widmo!
                          Moje emocje nieco opadly i tak juz na spokojnie moge napisac:
                          Lubilam i lubie faceta ktory wspozalozyl to Forum w odpowiedzi na trolowanie na
                          poprzednim. Zostal adminem bo ktos nim zostac musial. Tak ja to widzialam, moze
                          blednie?
                          Jak wiesz rowniez zalozylam Forum, ale po to aby dla wygody i lenistwa nie
                          biegac po 'Dziecku', 'eDziecku', 'Swiat' i nie szukac czy tez pojawila sie
                          jakas mamuska z Holandii i chce troszke pogadac. Musze przyznac, ze ambicji na
                          _admina_ nie mam. Jezeli jeszcze torszke sie Forum rokreci dokoptuje ze dwie
                          osoby do pomocy.
                          Na tym Forum tez byly takie osoby, ktore mialy wiecej mozliwosci niz inni
                          uzytkowincy. Wiele razy tez podkreslano, ze 'rzady' sa demokratyczne a Ty
                          jestes od wdrazania w zycie wspolnych postanowien. Byla w kilku watkach
                          poruszana sprawa otwarcia Forum. Wiekszosc, zeby nie pisac wszyscy, byli za
                          pozostawieniem Forum zamknietym.
                          Bylam pierwsza osoba ktora o godzinie 3 nad ranem przekonala sie, ze Forum
                          nagle zostalo otwarte. Bylam niemal pewna, ze zrobil to ktos niepowolany bo:
                          _Ty_bys_czegos_takiego_nie_zrobil_bez_porozumienia_z_nami_. Tym bardziej ze
                          wczesniej juz o tym dyskutowalismy i _nasza_ decyzja byla na _nie_. Przypominam
                          ze _Twoja_ rowniez.
                          (Czy musze wklejac tu link czy tez to pamietasz?)
                          Szczerze mowiac, gdyby zrobil to jakis Troll to wszyscy byliby wkurzeni ale
                          zamkneloby sie je jeszcze raz, watki obrazliwe usunelo i zylo z cicha nadzieja
                          na 'swiety spokoj'. Nie wiem Widmo dlaczego otworzyles Forum, jest to dla mnie
                          zagadka.
                          Moze ostro zabalowales i mailes jakas wizje...;-D - Zartuje!
                          A moze 'monika733' osiagnela to co zamiezala. Sklucila nas przez twierdzenie,
                          ze Ty i ona to jedna i ta sama osoba?
                          Mam nadzieje, ze mi nie przytrafi sie to co Tobie. Ze nie bede podejmowala
                          decyzje nie baczac na zdanie uzytkownikow.
                          Sa takie Fora, na ktorych cholbi sie admina, nazywa 'nasza matka
                          zalozycielka', 'guru', 'oz' itp Ja sie na takie rzeczy nie pisze.
                          Jesli chodzi o moje odczucia to pisanie, ze jestem gruba nie robi na mnie
                          wrazenia. Nie mam kilku czy kilkunastu lat i nie bede plakac w poduszke z tego
                          powodu. Innym osoba bardziej sie oberwalo, byly wulgaryzmy i jakies pogrozki.

Przestalas byc dla mnie wiarygodny jako czlowiek ktory, jak podkreslasz, walczy
                          o wolnosc wypowiedzi, i jako admin ktory, mial pelnic role osoby scalajacej
                          Forum i dbajacej o jego bezpieczenstwo.
                          Nie czuje sie juz tu dobrze.

Moze to sie zmnieni, nie wiem ale na dzien dzisiejszy skupie sie na czytaniu i
                          moze od czasu do czasu dodam cos od siebie... moze...
                          Bylo mi bardzo milo i tym bardziej jest mi przykro teraz, ze moje odczucia sie
                          zmienily na negatywne a pokladane zaufanie zostalo zawiedzione.
                          • widmowolnosci Re: Do Widma 23.11.04, 07:30
                            Dziekuje za sympatyczny i obszerny post, nie bylo Cie kiedy sam
                            zakladalem to forum i go urzadzalem , wiec niewiele mozesz na ten
                            temat powiedziec . Przeczytaj sobie pierwsze posty.Zaproponowalem
                            moderowanie ,i zalozylem drugie ukryte forum jako zabezpieczenie. Caly
                            czas tez bylem i dazylem i daze za otwarciem forum nienawidze
                            terroryzmu sieciowego .Oto kilka faktow.Rzeczywiscie utworzylem cos w
                            rodzaju zarzadu, skladal sie on z 5 ludzi,na forum ukrytym radzilem
                            sie co do spraw blogow, ale z czasem z wyjatkiem ml nikt tam nie
                            zagladal. Ale w razie kryzysu jak wtedy kiedy niektorzy ludzie
                            dostawali pogrozki na imejla, moglismy tam nad sytuacja wspolnie sie
                            zastanowic.Niestety kilka tygodni temu w okolicach daty zalozenia Twojego
                            forum zaczely sie ataki na mnie.Regularnie blokowalo mi tylko strony
                            forow.Reszta gazety i reszta swiata byly otwarte tylko tam nie moglem
                            wejsc, ani sie zalogowac. nastepnie w czasie kiedy Nesla byla w szpitalu
                            zaatakowano blogi.Moze bym tego nie zauwazyl nie siedze tam tak czesto
                            jak tutaj ale podnioslyscie larum na forum i rzeczywiscie uzytkownicy
                            znikali,innych dopisywano.Dla pewnosci postanowilem wszystkich skasowac ,
                            to nic nie pomagalo.Paru osob np ml nie bylo.Ja kasowalem a niektore
                            nicki z powrotem sie pojawialy, nicka Nesli wogole nie moglem skasowac
                            z dostepu.Wkoncu sie udalo. Te sprawy omawialismy na forum
                            ukrytym.Nastepnego dnia kiedy na blogu nie bylo juz uzytkownikow ktos
                            wprowadzil mi w czasie wstawiania zdjecia logo Wisly krakow zdjecie
                            nie zostalo wprowadzone.Udalo mi sie to logo usunac.Moje Ip od dawna
                            maja to jasne , rzeczy ktore opisuje to nie sa proste rzeczy, zdalem
                            sobie sprawe ze ktos probuje nas sklocic . Napisalem zreszta o tym do
                            Nesli. Przed ostatnim weekendem, w piatek w czasie pisania posta
                            wylogowalo mnie, kiedy poszedlem na poczte aby zmienic haslo
                            zalogowalem sie ale po zmianie hasla haslo sie nie zmienilo tylko
                            dostalem informacje ze stare haslo jest niewlasciwe.Nie moglem sie do
                            niedzieli zalogowac ani na stare haslo ani na nowe haslo.Napisalem
                            do Was na forum jako franek 117 , to taki nick ktorym na forum
                            testowym testowalem linki i inne cuda ktore widzicie na tym forum, ze
                            nie moge sie logowac , myslalem ze ukradli mi haslo i je zmienili ,
                            zostalo na szczescie tylko zablokowane . Od razu napisalem na pomoc do
                            gazety i jak wczesniej powyzej napisalem w koncu udalo im sie odblokowac
                            i moje nowe haslo zaczelo dzialac.Od wielu dni bylem na blogach dla
                            bezpieczenstwa jako franek117, na moja wlasna prosbe. Kiedy mnie
                            zablokowalo jako widmo, z wszystkich trzech blogow jak jeden maz
                            zostalem usuniety.Odsylam do postow o tym mnie zawiadamiajacych.Na
                            ukrytym forum od dawna kazdy wiedzial nazwy moich nickow , nigdy nie
                            robilem z tego tajemnicy.Mam je dla bezpieczenstwa.Najpierw mnie
                            usunelyscie z blogow potem zaczelyscie kwestionowac to czy franek to
                            widmo , bo widmo byl inny, odsylam do postow. Zdalem sobie sprawe ze
                            wiele rzeczy ostatnio jakos dziwnie sie
                            sklada w jedna calosc.W miedzyczasie , pomimo tego ze na moim blogu od
                            dawna nie bylo zadnych poza mna uzytkownikow , penetracja ciagle trwala,
                            w noc z soboty na niedziele jak odblokowalo moj nick na blogu byla
                            wstawiona animacja taki filmik na ktorym czarny kot goni zoltego
                            kurczaczka.Zdalem sobie sprawe ze nie ma co uciekac nalezy
                            nieprzyjacielowi wyjsc na przeciw.Wiedzialem ze w ciagu minuty zawsze
                            moge z powrotem wyjsc z opcji otwartej w zamknieta.Tylko z ukrytej
                            nie ma mozliwosci manewru. Niestety na polu boju zostalem sam ,
                            poniewaz nagle zrobilyscie ze mnie zdrajce , bo nie poradzilem sie
                            Was.Zaprosilem na forum paru poznanych na forum dla adminow ekspertow.
                            To oni przestrzegli mnie ze mam we wlasnych szeregach rebelie dazaca
                            do zniesienia mnie. Masz trolow we wlasnych szeregach.Nadal jestem za
                            forum otwartym.Swojego zdania nie zmienie. Moja ambicja jest forum
                            otwarte , bo jakosc naszego forum jest delikatnie mowia niewysoka ,
                            duzo postow o niczym , powazni ludzie omijaja to forum dzieki miedzy
                            innymi takim postom jak Twoje , payuty ,np, watek bebe gdzie jestes,
                            albo cimcia zajrzyj na maila albo pysia przejdz na GG, ettc, etc.Co to
                            za watek kiedys zaczelas zatytulowany papatka.Czasem odnosilem wrazenie
                            ze to jest takie elegakie trolowanie.Poczytajcie sobie inne fora sa do
                            rzeczy, dyskusje moze mniej lub bardziej ciekawe ale do rzeczy . Problem-
                            napisala dziewczyna z prosba o wierszyki mikolajkowe , kto jej poza
                            mna odpisal.To forum nawet zamkniete wcale nie jest
                            bezpieczne.Podejrzenia o to ze ja wam chce odebrac wspaniala czaciarnie
                            do komunikacji sa niesluszne i niesprawiedliwe , bo jestem i bylem
                            bardzo liberalny. Ale czasy kompromisow minely.Wasze bezpodstawne skargi
                            na mnie daly mi tez duzo, bardzo duzo do myslenia.Nie ja a Wy
                            spowodowalyscie swoim pochopnym miejmy nadzieje wyciaganiem blednych
                            wnioskow i nieznajomoscia sytuacji ze forum zostalo zagrozone
                            likwidacja.Nikt tyle pracy nie wlozyl co ja.Tak tworzylyscie forum ale
                            piszac posty i gaworzac rozkosznie. Czasem jakosciowo dobre ostatnio
                            takie jakie same mozecie sobie przeczytac.Czas na zmiany. Uwazam ze
                            podjelas sluszna decyzje beba.pa
                            -
                            • nastka72 Re: Do Widma 23.11.04, 09:39
                              widmowolnosci napisał:

) Dziekuje za sympatyczny i obszerny post, nie bylo Cie kiedy sam
                              ) zakladalem to forum i go urzadzalem , wiec niewiele mozesz na ten
                              ) temat powiedziec . Przeczytaj sobie pierwsze posty.Zaproponowalem
                              ) moderowanie ,i zalozylem drugie ukryte forum jako zabezpieczenie. Caly
                              ) czas tez bylem i dazylem i daze za otwarciem forum nienawidze
                              ) terroryzmu sieciowego .Oto kilka faktow.Rzeczywiscie utworzylem cos w
                              ) rodzaju zarzadu, skladal sie on z 5 ludzi,na forum ukrytym radzilem
                              ) sie co do spraw blogow, ale z czasem z wyjatkiem ml nikt tam nie
                              ) zagladal.
                              ****a to bardzo ciekawe widmo ,bardzo ciekawe ....

Ale w razie kryzysu jak wtedy kiedy niektorzy ludzie
                              ) dostawali pogrozki na imejla, moglismy tam nad sytuacja wspolnie sie
                              ) zastanowic.
                              Niestety kilka tygodni temu w okolicach daty zalozenia Twojego
                              )
                              ) forum zaczely sie ataki na mnie.Regularnie blokowalo mi tylko strony
                              ) forow.Reszta gazety i reszta swiata byly otwarte tylko tam nie
                              moglem
                              ) wejsc, ani sie zalogowac. nastepnie w czasie kiedy Nesla byla w
                              szpitalu
                              ) zaatakowano blogi.Moze bym tego nie zauwazyl nie siedze tam tak
                              czesto
                              ) jak tutaj ale podnioslyscie larum na forum i rzeczywiscie uzytkownicy
                              ) znikali,innych dopisywano.Dla pewnosci postanowilem wszystkich skasowac ,
                              ) to nic nie pomagalo.Paru osob np ml nie bylo.Ja kasowalem a
                              niektore
                              )
                              ) nicki z powrotem sie pojawialy, nicka Nesli wogole nie moglem
                              skasowac
                              )
                              ) z dostepu.Wkoncu sie udalo. Te sprawy omawialismy na forum
                              ) ukrytym.Nastepnego dnia kiedy na blogu nie bylo juz uzytkownikow ktos
                              ) wprowadzil mi w czasie wstawiania zdjecia logo Wisly krakow zdjecie
                              ) nie zostalo wprowadzone.Udalo mi sie to logo usunac.Moje Ip od dawna
                              ) maja to jasne , rzeczy ktore opisuje to nie sa proste rzeczy,
                              zdalem
                              ) sobie sprawe ze ktos probuje nas sklocic . Napisalem zreszta o tym
                              do
                              ) Nesli. Przed ostatnim weekendem, w piatek w czasie pisania posta
                              ) wylogowalo mnie, kiedy poszedlem na poczte aby zmienic haslo
                              ) zalogowalem sie ale po zmianie hasla haslo sie nie zmienilo tylko
                              ) dostalem informacje ze stare haslo jest niewlasciwe.Nie moglem sie do
                              ) niedzieli zalogowac ani na stare haslo ani na nowe haslo.Napisalem
                              ) do Was na forum jako franek 117 , to taki nick ktorym na forum
                              ) testowym testowalem linki i inne cuda ktore widzicie na tym forum,
                              ze
                              ) nie moge sie logowac , myslalem ze ukradli mi haslo i je zmienili ,
                              ) zostalo na szczescie tylko zablokowane . Od razu napisalem na pomoc
                              do
                              )
                              ) gazety i jak wczesniej powyzej napisalem w koncu udalo im sie odblokowac

****przeczytaj co tu napisales widmo i zastanow sie jak to brzmi ,toz to jest
                              belkot widmo,belkot
                              pytam raz jeszcze czemu tylko Ty biedne widmo jestes
                              celem 'atakow' 'penetracji'i nie zamierzam siedziec i sie nad tym zastanawiac
                              jak suerowales w innym poscie ,mam wazniejsze sprawy w zyciu

) i moje nowe haslo zaczelo dzialac.Od wielu dni bylem na blogach dla
                              ) bezpieczenstwa jako franek117, na moja wlasna prosbe. Kiedy mnie
                              ) zablokowalo jako widmo, z wszystkich trzech blogow jak jeden maz
                              ) zostalem usuniety.
                              **** na blogu trzecim jako franek pozostawales do niedzieli wieczorem !

Odsylam do postow o tym mnie zawiadamiajacych.Na
                              ) ukrytym forum od dawna kazdy wiedzial nazwy moich nickow , nigdy
                              nie
                              ) robilem z tego tajemnicy.Mam je dla bezpieczenstwa.Najpierw mnie
                              ) usunelyscie z blogow potem zaczelyscie kwestionowac to czy franek to
                              ) widmo , bo widmo byl inny, odsylam do postow. Zdalem sobie sprawe
                              ze
                              ) wiele rzeczy ostatnio jakos dziwnie sie
                              ) sklada w jedna calosc.W miedzyczasie , pomimo tego ze na moim blogu
                              od
                              ) dawna nie bylo zadnych poza mna uzytkownikow , penetracja ciagle
                              trwala,
                              ) w noc z soboty na niedziele jak odblokowalo moj nick na blogu
                              byla
                              ) wstawiona animacja taki filmik na ktorym czarny kot goni zoltego
                              ) kurczaczka.Zdalem sobie sprawe ze nie ma co uciekac nalezy
                              ) nieprzyjacielowi wyjsc na przeciw.Wiedzialem ze w ciagu minuty zawsze
                              ) moge z powrotem wyjsc z opcji otwartej w zamknieta.Tylko z ukrytej
                              ) nie ma mozliwosci manewru. Niestety na polu boju zostalem sam ,
                              ) poniewaz nagle zrobilyscie ze mnie zdrajce , bo nie poradzilem sie
                              ) Was.Zaprosilem na forum paru poznanych na forum dla adminow ekspertow.
                              ) To oni przestrzegli mnie ze mam we wlasnych szeregach rebelie dazaca
                              ) do zniesienia mnie. Masz trolow we wlasnych szeregach.

**** to jest chore co ty tu wypisujesz ....

Nadal jestem za
                              ) forum otwartym.Swojego zdania nie zmienie. Moja ambicja jest forum
                              ) otwarte , bo jakosc naszego forum jest delikatnie mowia niewysoka ,
                              ) duzo postow o niczym , powazni ludzie omijaja to forum dzieki
                              miedzy
                              )
                              ) innymi takim postom jak Twoje , payuty ,np, watek bebe gdzie jestes,
                              ) albo cimcia zajrzyj na maila albo pysia przejdz na GG, ettc, etc.Co
                              to
                              )
                              ) za watek kiedys zaczelas zatytulowany papatka.Czasem odnosilem
                              wrazenie
                              ) ze to jest takie elegakie trolowanie.Poczytajcie sobie inne fora sa do
                              )
                              ) rzeczy, dyskusje moze mniej lub bardziej ciekawe ale do rzeczy .
                              Problem
                              **** no bardzo ci dziekujemy ze nasze posty ktore ustawialy ci twoje forum na
                              drugim miejscu na forum swiat byly takie 'glupiutkie' ciekawe tylko czemu sam
                              pisales 'puste' posty jak ten o twoich mikolajkach w NL ...no ale ty masz prawo
                              do takich postow ,jak sie domyslam maja one ukryte przeslanie ....
                              do wszystkiego widmo mozna sobie dorobic filozofie i teorie spiskowa !

) napisala dziewczyna z prosba o wierszyki mikolajkowe , kto jej poza
                              ) mna odpisal.

**** a kto mial jej odpisac ???? Ludzie przerazeni tym co sie dzieje na forum !
                              tym ze sa straszeni i wyzywani od glupoli ????
                              gdzie jest ten watek widmo ?? dlaczego zostal usuniety ??? niewygodny byl
                              czyzby ?

To forum nawet zamkniete wcale nie jest
                              ) bezpieczne.Podejrzenia o to ze ja wam chce odebrac wspaniala
                              czaciarnie
                              )
                              ) do komunikacji sa niesluszne i niesprawiedliwe , bo jestem i bylem
                              ) bardzo liberalny.

**** no ty chyba raczysz zartowac albo nie znasz znaczenia slowa liberalny

Ale czasy kompromisow minely.

****pokaz mi chociaz jeden kompromis na jaki tu poszedles !

Wasze bezpodstawne skargi

**** no jezeli bezpodstawna skarga jest opisanie sytuacji na forum na ktorym
                              uzytkownicy sa zastraszani,obrazani i admin sie tym calkiem dobrze bawi ..to ja
                              gratuluje logicznego myslenia !

) na mnie daly mi tez duzo, bardzo duzo do myslenia.Nie ja a Wy
                              ) spowodowalyscie swoim pochopnym miejmy nadzieje wyciaganiem blednych
                              ) wnioskow i nieznajomoscia sytuacji ze forum zostalo zagrozone
                              ) likwidacja.Nikt tyle pracy nie wlozyl co ja.Tak tworzylyscie forum
                              ale
                              )
                              ) piszac posty i gaworzac rozkosznie. Czasem jakosciowo dobre ostatnio
                              ) takie jakie same mozecie sobie przeczytac.Czas na zmiany. Uwazam ze
                              ) podjelas sluszna decyzje beba.pa

Ja juz wiecej nie bede tu dyskutowac i bawic sie w "a ja tak a ty tak "
                              straciles widmo zaufanie ,jestes niewairygodny jako admin ! zmieniajac swoje
                              decyzje tylko li na podstawie swoich przemyslen
                              Nie sil sie na odpowiedz ..nie jestem zainteresowana

Zycze stworzenia silnego forum ,na wysokim poziomie merytorycznym
                              wokol ktorego skupione bedzie grono myslicieli i wojownkow o wolnosc wypowiedzi

nastka

• beba3 Re: Do Widma 23.11.04, 14:39
                              Widmo!
                              Wszystko fajnie, pieknie opisales. Nie wnikam juz w to ale....
                              _teraz_ czuje sie naprawde urazona.

W poprzednim poscie napisales ze usuneles 3 posty, w tym jeden moj pt:'papatka'
                              i zrobiles to _na_moja_prosbe. Prosze od dowod. Czy napisalam do Ciebie maila w
                              tej sprawie, czy tez prosilam Cie na lamach Forum. Jesli tak, podaj linka.
                              Nic takiego nie nastapilo, nie prosilam Cie o skasowanie tego posta. Zrobies to
                              sam. Oczywiscie, ze to zauwazylam i zrobilo mi sie przykro. Pomyliles chyba
                              role admina z cenzorem. Nie te czasy Widmo! W tej kwestji nie mowisz prawdy.
                              Moglabym to nazwac dosadniej ale po co?

Co do watkow typu "papatka": spotkalam sie jeszcze z takimi: dzien dobry,
                              koniec pracy - spadam do domu, wlasnie pije herbatke/kawe, nocne rozmowy
                              (czacik na Forum w poznych godzinach nocnych).

Poszlam Ci na reke i sprawy zwiazane z dziecmi opisywalam na nowo powstalym
                              Forum bo jakos przez skore czulam, ze nie odpowiada to niektorym, rowniez Tobie.

Piszesz, ze powazni ludzie omijaja to Forum dzieki moim postom i postom Payuty.
                              Co do Payuty: To Ty byles glownym gawedziarzem i spijales kazde Jej slowo
                              cokolwiekby nie powiedziala. Ja odnioslam wrazenie, ze bardzo sie lubicie a Ty
                              dazysz Ja szacunkiem i zaufaniem.
                              Moim zdaniem teraz tak piszesz, aby Ja zdyskredytowac i urazic. Niskie zagranie.

Co do mnie: I ja i Ty i inni... Kazdy z jakiegos powodu tu pisal. Moge Ci
                              napisac jakie byly moje oczekiwania ale sadze, ze nie zrozumiesz.
                              Na pierwszym Forum byl watek gdzie pisalam sobie ku pamieci i pokrzepieniu jak
                              dzielnie walcze i gubie kilogramki. Z czasu ktos odpisal, pogratulowal,
                              podtrzymal na duchu. Byl to moj watek prywatny. Mozna bylo pytac ale ten kto
                              nie byl zainteresowany po prostu tam nie zagladal. Chcialam tez cos takiego
                              zalozyc na tym Forum, ale jakos sie nie moglam zebrac. Dopiero przykro by mi
                              sie zrobilo jak bys go skasowal bez slowa ew napisal, ze z takimi rzeczmi
                              odsylasz na "Diety". Jestem juz pewna, ze nie ma tu miejsca dla mnie.
                              Mam prowadzic powazne rozmowy po to aby podnies poziom Forum? Co jeszcze?
                              Ubierac sie odswietnie, malowac i obkladac madrymi ksiazkami aby wrzucic kilka
                              cytatow, powiedzonek lacinskich itp?

Co do pomocy: bardzo chetnie pomoge kazdemu kto o to poprosi lub choc
                              zasugeruje, ze ma jakis problem. Zdaje sie, ze jestem jedyna osoba na tym Forum
                              ktora nie zna jezyka holenderskiego. Jest to jak sadze dobre usprawiedliwienie?

Piszesz: "Swojego zdania nie zmienie. Moja ambicja jest Forum otwarte..."
                              Ambicje to jedno a mozliwosci to drugie.
                              No i to podkreslanie _moje_Forum_, _moje_ambicje_ itp
                              Mysle, ze mozesz miec otwarta formule Forum ale to Forum nie jest otwarte na
                              ludzi. Mnie zaliczyles do jakiejs gorszej kategorii. Prosze bardzo. Jest to
                              obrazliwe i przykre ale pokazuje rowniez jaki poziom Ty soba reprezentujesz.
                              Rozumiem, ze nie bedzisz za mna i za moimi postami tesknil. Tym lepiej.
                              Ja bede tesknila za atmosfera Forum, takimi a nie innymi ukladami, za Twoim
                              wczesniejszym wcieleniem.
                              • payuta Re: Do Widma 23.11.04, 16:57
                                Bebus,ja naprawde Widmo lubilam i szanowalam.No i atmosfere tego forum.
                                o ile sobie przypominam to pisalam pare razy ze fajnie ze jestescie.
                                Ale.....stalo sie tak nie inaczej.Was nadal lubie i szanuje,WIDMA juz nie.Pa
    • mamakubusia11 Re: do widma , a wlasciwie do wszystkich 23.11.04, 09:54
      nie jestem do konca przekonana czy wtracic swoje trzy grosze,
      ale z drugiej strony ciagle mam wrazenie, ze czegos nie dopowiedzialam.

na tym forum jestem stosunkowo niedlugo,szczerze mowiac po wojnie na starym
      forum czulam pewien niesmak,bo padaly wtedy bardzo ostre slowa.Nie pod moim
      adresem,tylko takiej Malgosi,ktora zapewne wszyscy pamietaja.Nie tylko ja
      zwrocilam na to uwage,do uwag przylaczylo sie tez kilka osob.Mnie nie chodzilo
      wtedy o owa Malgosie,a o to jak ja na forum potraktowano.Jeszcze ktos wyrazil
      podobna opinie i od tego zaczela sie ta cala wojna.
      Wylaczylam sie z forum,kiedy weszly na nie pokemony ,jak je nazwaliscie.
      I nagle ktos zaczal mnie z nimi identyfikowac.
      Pozniej WW zalozyl nowe forum zamkniete.Szczerze mowiac mialam ochote sie
      przylaczyc, ale powstrzymaly mnie posty WW o wolnosci slowa,ze on jest za
      demokracja.Po tym co czytalam na starym forum przeczyl sam sobie.Jak ktos nie
      byl z nim ,to byl przeciw niemu.
      No to tylko sobie podczytywalam,ale z czasem poznawalam Was coraz blizej i wiele
      osob polubilam
      Kiedy powstalo nowe forum holenderskie znowu czulo sie w powietrzu wojne.WW znow
      zaczal pisac,ze czuje sie zagrozony,ze dostaje pogrozki.Nie wiem dlaczego wogole
      zrodzil sie spor o to nowe forum,bo kazdy idzie tam gdzie mu pasuje."Przeciez
      jest demokracja i tak wiele osob jest za wolnoscia slowa..."
      Niestety przez to ,ze wlaczylam sie do nowego forum znow stanelam na celowniku.
      Emocje po jakims czasie opadly,Beba zalozyla forum dla matek i poczulam sie
      blizej niektorych dziewczyn,czulam,ze mamy wspolny jezyk,dlatego dolaczylam do
      Waszego forum zamknietego.
      Widmo przywital mnie tekstem "zapraszamy do kulturalnej dyskusji".
      Za niedlugo zaczal wspominac,ze ma problemy ze swoim haslem.
      Ja tez tez to mialam i jeszcze kilka osob. Kiedy nastepnym razem zajrzalam na
      forum, w niedziele wieczorem, forum stalo na glowie,ale nie widzialam tu zadnych
      trolli ,o ktorych pisal WW.

Do dzis przeczytalam wszystkie posty o tym co sie wydarzylo,ale i tak nie
      wszystko rozumie.Dotarlo do mnie jednak,ze pewnie znow ja jestem podejrzana.
      Dlatego chce postawic kropke nad i po raz ostatni.
      Ja jestem tylko mamakubusia,to moj jedyny nick,posluguje sie nim na wszystkich
      forach.Zalozyl mi go moj maz ,bo ja jestem do tego za tepa.Chcialabym tak
      doskonale znac komputer,by nie dzwonic co chwile do M. jak wlaczyc chocby gre
      mojemu synowi,a coz dopiero wejsc do czyjegos systemu.W weekendy nie mam czasu
      na forumowanie,bo moj M tylko wtedy jest w domu.Chce ten czas spedzic z nim,a
      mamy tez dwoje dzieci i obowiazki.
      Poza tym ja akurat wiem na 100% ,ze nie jestem Monisia,Malgosia i kto jeszcze
      chcecie.Jesli ktos ma nadal watpliwosci,to moge nawet podac moj nr IP,(jak mi go
      znajdzie moj M. kiedy wroci).
      A tak na marginesie,to forum powinno podnosic czlowieka na duchu,a nie dolowac.

Chce jeszcze podziekowac Payucie,Zuzce,Nastce,Bebie,Ricie za to ,ze milo mnie
      przyjely.Bardzo tez uroslyscie w moich oczach za to, ze nie boicie sie
      powiedziec swojego zdania .Ja kiedys spasowalam dla swietego spokoju i ciagnelo
      sie to za mna do dzis.
      POzdrawiam.Marzena
      • beba3 Re: do widma , a wlasciwie do wszystkich 23.11.04, 14:52
        Marzeno!
        Bardzo madrze to napisalas. Mam nadziej ze bedziemy w kontakcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka