draam 01.06.06, 03:05 Witam, zdaje sie, ze jestem dumna ;) posiadaczka mieszkania w IX etapie. Czy ktos jeszcze? Prosze dajcie znac jak szlo Wam negocjowanie umowy z NW. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agul86 Re: IX ETAP 01.06.06, 13:07 ja też jestem z IX etapu :) apartament dolny, narozny od strony osiedla kwadratowa ;) Witam sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonais Re: IX ETAP 01.06.06, 13:21 Witam sąsiadów, ja jestem z IX etapu, apartament dolny segment 2 od osiedla kwadrat - więc będziemy bliskimi sąsiadami z agul86. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
draam Re: IX ETAP - o to jeszcze tylko 7ka 02.06.06, 00:22 ...i bedziemy mieli komplet sasiedztwa ;) Jak na razie to widze, ze ladny babiniec nam sie szykuje ;) I jeszcze pytanko: powiedzcie prosze - jaki termin Wam podano jesli chodzi o przekaznie mieszkan w nasze lapki? ...bo mnie ostatnio powalono terminem grudzien 07. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: IX ETAP - o to jeszcze tylko 7ka 02.06.06, 17:49 co??? grudzien??? my jeszcze nie podpisalismy umowy w formie aktu (wciaz czekamy na odpowiedz z banku) ale w umowie przedwstepnej jest lipiec 2007! Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: IX ETAP - o to jeszcze tylko 7ka 02.06.06, 17:55 tzn tak mi sie wydawalo, ze jest... wlasnie przegladam i chyba jednak nie ma o tym zapisu. za to do konca grudnia maja obowiazek przekazac nam pozwolenie na uzytkowanie segmentu. czyzby chcieli przedluzyc oddanie o 5 miesiecy? Odpowiedz Link Zgłoś
draam Re: IX ETAP - Gruzdien 07 03.06.06, 12:10 No i wlasnie o to chodzi. Ja w umowie tez mam termin wakacyjny ALE... w rozmowie telefonicznej, kiedy pytalam o oddanie segmentow, uslyszalam GRUDZIEN 07. Na poczatku tygodnia bede podpisywac finalna umowe, to dopytam ;) A jak sie po 1,5 roku okaze, ze to jednak grudzien 2007, to bedzie oznaczalo, ze takie opoznienia sa w strategi firmy ;) ...cholera, Boze Narodzenia chcialam juz w nowym mieszkanku :P Odpowiedz Link Zgłoś
iwonais Re: IX ETAP - Gruzdien 07 04.06.06, 18:24 Z tego, co wiem to kolejna inwestycja Naszej Willi – Zielone Ogrody na Julianowskiej ma być oddana w grudniu 2007. Nasze mieszkanka – lipiec 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: IX ETAP - Gruzdien 07 05.06.06, 15:10 Chaos informacyjny :) Pozdrawiam przyszlych sasiadow!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wito74 Re: IX ETAP - o to jeszcze tylko 7ka 16.07.06, 12:25 Witam Sasiadow )blizszych i dalszych, bo jestem z Vi etapu :-)! Z tego co sie orientuje, wystepuja 2 terminy. 1 to termin podpisania protokołu odbioru i przekazania kluczy, i to pewnie bedzie (dla XI etapu) VII 2007. Drugi to termin wydania pozwolenia na uzytkowanie przez gmine - po zakonczeniu prac bud, gmina musi wydac pozwolenie na uzytkowanie czy jakos tak sie to nazywa (z czym wiaze sie inspekcja budynku, sprawdzenie istalacji, przylacza, etc, etc.) - i na to NW rezerwuje sobie kolejne 5-6 mcy (choc mam nadzieje ze bedzie to trwac krocej). Teoretycznie dopiero po otrzymaniu pozwolenia na uzytkowanie mozna zasiedlac budynek.. jednak z tego co sie orientuje, to nie wszyscy i nie zawsze sie tym przejmuja - ponoc komus udalo sie nawet uzyskac zameldowanie jeszcze zanim gmina wydala pozwolenie na uzytkowanie :-) Takie, polskie realia ;-) Ja tez mam nadzieje, ze nie bede musial czekac az tyle czasu z wprowadzeniem sie ;-) pozdrawiam, /Wito Odpowiedz Link Zgłoś
iwonais Re: IX ETAP 15.07.06, 15:59 Czy wiecie, co słychać na budowie IX etapu? Czy widać już, choć kawałek murów? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: IX ETAP 15.07.06, 16:38 bylam tam w zeszlym tygodniu i na razie widac tylko fundamenty. ekipa zajmowala sie raczej pierwszymi etapami. moze teraz sie cos zmienilo :) oby. pan andrzej bzdzion zapewnial nas, ze przed zima chce "postawic i zamknac" nasz etap- cokolwiek by to oznaczalo. ja jestem dobrej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: IX ETAP 21.07.06, 11:01 Bylam wczoraj na budowie. Zaczeli budowe naszego etapu, zaczeli od strony osiedla kwadratowa, czyli od mojego mieszkanka! Na razie to tylko kilka scian, ale ciesze sie ze w koncu zaczeli! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonais Re: IX ETAP 21.07.06, 12:37 bardzo mnie to cieszy - trzymam kciuki i mam nadzieje że zdążą przed zimą zadaszyć nasze mieszkanka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś