Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A może Rutecki na tor ?

IP: *.era.pl 08.07.04, 09:49
    To by było fajnie. Wprawdzie Zdzisiu jest starszy od Smith'a, ale napewno
    jest młodszy od Huszczy. Może przykładem pokaże jak zwyciężać mamy na
    wyjazdach ? Ciekawe czy pan trener objeżdżałby na torze swoich podopiecznych
    tak jak to czyni w gazetach ?
    Obserwuj wątek
      • rok1978 Re: A może Rutecki na tor ? 08.07.04, 10:12
        Ja pamiętam, że Rutecki miał charakterystyczny sposób startowania. Z jedna noga
        wysunieta do przodu w momencie startowym (druga trzymal w tylnej czesci
        motocykla). Wygladalo to raczej archaicznie, ale czasem bylo skuteczne. Niech
        sie pokaze to sie posmiejemy :)
        • Gość: byzydura hhhhhmmmm... IP: *.net / *.net 08.07.04, 20:54
          trener jest od trenowania zawodnikow i zganiania ich za zla jazda, a nie od
          jezdzenia. zreszta on juz swoje wyjezdzil. a ty debilu lepiej wsiadz na motor i
          sam pokaz jak sie wygrywa. albo lepiej-idz na trening i trenuj kowalikow i
          innych krzyzaniakow do skutecznej jazdy na wyjazdach!!! wtedy mozna isc i sie z
          ciebie posmiac.
          • Gość: aUthor Re: hhhhhmmmm... IP: *.era.pl 09.07.04, 12:06
            Mój post był pewna prowokacją i zachętą do dyskusji. jak widać nie każdy
            dorósł, by móc polemizować.
            Ponieważ internet pozwala na swobodę wypowiedzi i zapewnia pewną anonimowość,
            każdy kto sięga do klawiatury komputera może smarować co chce i używać języka
            odpowiedniego do poziomu inteligencji i wychowania. Juz miałem nie odpowiadać
            na wypociny byzydury, ale też przejść obok tego nie mogę.

Gość portalu: byzydura napisał(a):

> trener jest od trenowania zawodnikow i zganiania ich za zla jazda, a nie od
            > jezdzenia. zreszta on juz swoje wyjezdzil.

No to powiedz znawco co taki trener jak Rutecki może poprawić u Krzyżaka czy
            Kowalika choć sam jako zawodnik osiągnął znaczenie mniej ! Vide IMP Krzyżaniaka
            czy medale w mistrzostwach krajowych wychowanków Apatora lub wielokrotne
            reprezetowanie kraju. Z tego co pamiętam Rutecki był typowym, średnim ligowcem.
            Nie znam znaczących wyników indywidualnych Ruteckiego. Może ktoś mi przypomni ?
            No chyba, że trzecie miejsce w mistrzostwach Pomorza ( za Bizoniem i
            Miastkowskim )? Medale MP osiągnął chyba tylko w drużynie. Proszę o
            sprostowanie jeśli się mylę. Albo ilu wychowanków Ruteckiego zrobiło
            oszałamiającą karierę ? Jakoś nikt nie przychodzi mi do głowy. A już kilka lat
            zajmóje się trenerką. Był już jeżdżącym trenerem Polonii na początku lat
            dziewięćdziesiątych ( szybko z niego zrezygnowano )i trenrem GKM ( jak
            przyszedł do Grudziądza to od razu spadli z ligi - a to chyba nie był
            sukces ?).

>i zganiania ich za zla jazda
            A to ciekawe ! Ja myślałem, że raczej powinien znajdować błędy i szukac
            rozwiązania. Samo stwierdzenie, że jest źle jezcze nikomu nie pomogło.

>a ty debilu lepiej wsiadz na motor i
            >
            > sam pokaz jak sie wygrywa. albo lepiej-idz na trening i trenuj kowalikow i
            > innych krzyzaniakow do skutecznej jazdy na wyjazdach!!! wtedy mozna isc i sie
            z
            >
            > ciebie posmiac.

A w tym fragmęcie byzydura udowadnia, że nie czyta ze zrozumieniem. Czyli
            kłania się szkoła podstawowa. Ach, rozumiem pewnie było "pod górkę".
            Przecież sam mówię o tym, że potrzeba prawdziwego mistrza ( np. Malinowski,
            Koselski czy nieodżałowany Kasa ) a nie czeladnika na tym stanowisku. Najlepszy
            przykład to choćby Zenon Kasprzak pomogający swoim synom.
            Najpierw przeczytaj, póżniej poproś kogoś starszego o wytłumaczenie a póżniej
            spróbuj złożyc kilka zdań.
            • Gość: iks Re: hhhhhmmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 16:31
              Do wypowiedzi Authora mozna w zasadzie dodac tylko 1: jesli nawet w postawie
              zawodnika jest cos do poprawienia, to zaden szanujacy siebie ani tym bardziej
              zawodnika, szkoleniowiec nie bedzie zawodnikowi wytykal bledow na lamach gazet.
              Zrobi to w 4 oczy albo w gronie zainteresowanych czlonkow druzyny. To sa
              podstawy, z ktorych znajomoscia chyba u niektorych nie jest najlepiej...
              Pozdrawiam.
              P.S. Panowie, czy roznica pogladow to wystarczajacy powod do tego, by obrzucac
              sie blotem? Krytykujecie trenera, a postepujecie dokladnie tak samo jak on
              wzgledem zawodnikow. Niekonsekwencja czy...?
              • Gość: krisss Re: hhhhhmmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 16:41
                Powtarzam raz jeszcze Rutecki won do Grudziądza(nie chodzi o obrażanie jego
                mieszkańców). Zawsze był średniakiem i teraz też jest co najwyżej średni. Więc
                Zdzisiu sio z ekstaklasy do ligi średniej...Papa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka