Gość: Trojan1 IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.05, 21:14 Sila Apatora to mlodziez,i tak trzymac.Wspaniale derby jak zwykle.Zycze Polonistom wysokiego miejsca w tabeli.Pomorze najlepsze w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jazon Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:19 Niby tak ale: - budowanie wyniku na młodziezy to zawsze ryzyko. Dwóch naszych zdolnych juniorów raz pojedzie tak jak dzis, a raz tak jak w Lesznie. - po drodze trzeba nie spaść z E-ligi, i starac sie utrzymać zdolnych zawodników Generalnie fajnie ze wygrali, super ze nasi juniorzy pokazali się z dobrej strony, bo wychodzi na to że bez nich w tym sezonie nie da rady nic wygrac. Na punkty Puszaka chyba licza juz tylko najwieksi optymiści (zastapił Bajerskiego najwyzej:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:19 > - po drodze trzeba nie spaść z E-ligi, i starac sie utrzymać zdolnych zawodnikó > w i to jest najwiekszy problem, okazuje sie ze w wydaniu torunskim nie sztuka jest wychowac a sztuka jest zatrzymac (kosciecha, chrzanowski...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:27 Z oceną młodych trzeba poczekać do meczów wyjazdowych. Nie jest sztuką wygrywanie "u siebie". Fakt, Zabik dał dzisiaj popis - 13+1 to dokladnie tyle samo co Crump. Warto przypomniec ze Ząbik debiutowal wlasnie w derbach w 2003 r, zdobyl 1 punkt w 1 biegu, a malo brakowalo zeby objechal wowczas Wiltshira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan1 Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 09:12 Jednak chyba mam racje.Mlodziez w tym sezonie odegra glowna role?Jest szansa na mistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:21 Nie. Ale pomarzyc dobra rzecz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toma Toruń Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:22 W ubiegłym roku Apator wygrał na torze Włókniarza i co?? Większość się podpaliła a była wtopa. Fakt młodzi robią postępy ale to nie powód żeby widzieć ich na na podium. To dopiero początek sezonu i trudne mecze przed nami Przestrzegałbym przed nadmiernym optymizmem. Pozdrawiam kibiców żużla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:25 Witaj Jazon, witajcie pozostali. Mysle, ze Trojana odrobine ponioslo z tym mistrzostwem. Choc byloby super! Mam wrazenie, ze popelniasz ten sam blad jaki zrobil dyrektor Batorski opowiadajac na prawo i lewo, ze "Puszakowski ze Smithem mieli zastapic Protasiewicza". Wedlug mnie kazdy z zakontraktowanych zawodnikow mial zrealizowac cel: jak najlepsze miejsce w lidze. I kazdy, nawet Puzon, to zadanie realizuje bardzo dobrze. Bylem w Zielonce, bylem na pozostaluch meczach Apatora. I twierdze, ze Puszak odgrywa w zespole wieksza role niz wskazuje na to jego dorobek punktowy. Dlatego nie nakrecajmy wokol niego "spirali niezadowolenia", zeby nie popadl w kompleksy. Z 2j strony nie popadajmy tez w zachwyt nad calym zespolem - zeby chlopakow nie zaglaskac. Niech robia "swoje" tak jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan1 Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.05, 23:16 W cale mnie nie ponosi?To realia.Nasi mlodziezowcy to w tej chwili potega krajowa.Crump,mistrz swiata w bardzo dobrej formie,do tego Jagus i reszta.....Nie ma mocnych jak mawial Pawlak.Pozdrawiam i trzymajmy kciuki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:25 szansa jest zawsze. na razie jest dobrze, jak bedzie dalej- czas pokaze. w sumie juniorzy dosc dobrze jezdza, ale wezmy pod uwage to, iz jest to dopiero poczatek sezonu, sa jeszcze w pelni sil, a z tego co pamietam to Miedzinski startuje w 4 ligach. Zgadzam sie z Jazonem, ze na juniorach druzyny budowac nie mozna. Co do Puszakowskiego to mozna miec nadzieje, ze bedzie lepiej. W koncu chlopak ma dosc duze problemy ze sprzetem. pzdr;];];] Odpowiedz Link Zgłoś
bemii Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! 15.05.05, 04:21 Ząbik i Miedziński to w tym sezonie REWELACJA! pamiętam kilka lat temu na zawodach młodzieżowych prezentowali w przerwach między biegami, jako adepci szkółki, bezbłędną jazdę parową. teraz to procentuje. najbardziej podoba mi się w Karolu jego brak strachu - a nawet respektu - przed najlepszymi. nie zastanawia się, z kim rywalizuje, po prostu walczy i wygrywa. serce roście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krono Power Horse Siła całego polskiego żużla już tylko w młodych !! IP: *.ztpnet.pl 15.05.05, 13:51 Ale czy nie powielą błędów swoich porzedników? Czy włodarze klubów wstawią ich do składu i dadzą szansę rozwoju? Każdy młody musi mieć opiekuna-mecenasa/ nie mylić ze sponsorem/, który pokieruje karierą zdolnego utalentowanego/jak trzeba da klapsa a jak trzeba poda rękę/.Czy PRZYPADKOWO synowie Jankowskiego i Kasprzaka odnoszą dość szybko sukcesy??? Oczywiście nie jest to regułą bo są tak charakterni młodzi sportowcy że siłą swego talentu przebijają się mając dobrego trenera-pedagoga-psychologa w jednej osobie. Taką 'sierotą żużlową', z kasą ,sławą,dziewczyną,mieszkaniem i jeszcze innymi gadżetami był śp Rafał Kurmański,który ugrzeczniony,uśmiechający się sprawiał wrażenie że jest ok.A tylko splot niekorzystnych wydarzeń i ...Chciałbym być dobrze odebrany.Ze szwagrem płakaliśmy jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krono Power Horse Zapomniałem wspomnieć o mlodym Ząbiku! IP: *.ztpnet.pl 15.05.05, 13:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 15:57 uważam, iż jesli Ząbik i Miedziński będą nadal jeździli dobrze, albo i coraz lepiej i będą chcieli reprezentowac Apator, miejsce w skłądzie się dla nich znajdzie zawsze, gdyż Apator lubi sie opierać o swoich wychowanków. co do Kurmańskiego- powiem tylko tyle, że każdy z nas ma swoje życie, które może albo wygrać, albo przegrać. nie odbierzcie mnie źle, szanuję to, co Kurmański zrobił, ale on przegrał swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan1 Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.05, 22:47 Nie zapominajmy,ze mamy jeszcze M.Jagusia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.torun.mm.pl 16.05.05, 02:13 Właśnie. Marcin Jaguś. Ja liczę, że on też jeszcze nabroi w tym sezonie. Nie tak jak Karol czy Adrian, ale wierzę, że nas pozytywnie zaskoczy. Bo w sumie to ostatni dzwonek dla niego. Albo dobre występy i szansa na załapanie się do składu na przyszły sezon, albo kierunek Grudziądz (chyba, że GTŻ awansuje ;) ) Tylko w końcu by musiał pojechać więcej niż jeden, albo dwa biegi w meczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:37 wsytawianie Jagusia do pierwszego biegu to bardzo dobre rozwiązanie. jednak przy naszym składzie, gdzie żeby wygrać wszyscy zawodnicy powinni być w optymalnej kondycji, wystawianie M. Jagusia jest sporym ryzykiem. Gdyby w tabeli była teraz chcoiaż jedna taka drużyna jak Rybnik, nie byłoby problemu. poza tym uważam, że Marcin powoli się rozbudza, na zawodach młodzieżowych zaskakuje świetną dyspozycją, lecz to za mało. faktycznie, to jego ostatni dzwonek, za rok zostaje seniorem, ale myślę, że i tak nigdy nie uda mu się wyjść z cienia brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:45 Moim zdaniem o Marcinie Jagusiu juz zbyt dlugo mowiono, "zdolny", "utalentowany", "perspektywiczny" czy cos tam jeszcze. Moim zdaniem marne ma szanse żeby zaistniec w Ekstralidze- to nie te progi chyba jednak. Kontuzje bardzo opoźnily jego rozwoj jako zawodnika, nie mozna zreszta zakładac że talentem dorównuje bratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iviiiii;] Re: Sila Apatora w mlodych!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 16:18 ja wcale nie zakładam, iż Marcin dorównuje talentem bratu. chodzi mi o to, że tak czy siak, zawsze pozostanie w jego cieniu i chyba nigdy z niego nie wyjdzie, bez względu na osiągnięte wyniki, na których to wpływ z pewnością miały liczne kontuzje. poprzedni sezon nazwany "sezonem m. Jagusia" rozpoczął się kuntuzją. w tym powinien dać z siebie wszystko, co pokazuje li i jedynie na zawodach młodzieżowych. wystawianie go na meczach ligowych jest dużym ryzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś