Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MPPK 2005 odwołane :-(

10.07.05, 23:14
    szkoda, kupiłem nowy aparat by robić zdjęcia w czasie zawodów a tu taki zawód
    Obserwuj wątek
      • Gość: greg Rusko kombinator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 00:26
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=26268190
        ciekawe czemu naprawdę zawody zostały odwołane??
        • cancro Re: Rusko kombinator 11.07.05, 08:10
          Jadąc przed południem za miasto, widziałem kilka busów zawodników ciągnących na
          zawody z kierunku Poznania. Już ok. 13.00 niebo nad Wrocławiem było granatowe.
          Później (ok. 14.00) lunęło! Prawą jest, że padało tylko półgodziny, za to jak!
          Niczym z przysłowiowego cebra! Później jeszcze przez godzinę padał dość słaby
          deszczyk.
          Zawody zapewne odwołano dlatego, że nikt po takiej ulewie w ciągu jednej godziny
          nie przygotuje toru. Poza tym ludzie i tak by nie przyszli - kto (oprócz
          zapalonych kiboli) lubi siedzieć na mokrej ławce, przedzierać się przez kałuże itd.?
          Nie szukajmy więc kolejnego spisku prezesa Ruski i Pana Boga... :-)
          • Gość: Jazon Re: Rusko kombinator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 08:27
            Alez Cancro to był na pewno spisek pana Karwana- zeslał deszcz poniewaz chcial
            udowodnic że Wroclaw ze wzgledu na kapryśna aurę nie nadaje sie do
            przeprowadzania zawodow żużlowych ;-)
            • cancro Re: Rusko kombinator 11.07.05, 09:17
              Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Alez Cancro to był na pewno spisek pana Karwana- zeslał deszcz poniewaz chcial
              > udowodnic że Wroclaw ze wzgledu na kapryśna aurę nie nadaje sie do
              > przeprowadzania zawodow żużlowych ;-)

Prawdę mówiąc moje podejrzenia zmierzały w tym właśnie kierunku, ale nie
              chciałem rozpętywać drugiej burzy, tym razem na forum :-). Mimo wszystko dzięki
              za wyrozumiałość!
              PZDR!
              • dk310 Re: Rusko kombinator 11.07.05, 16:23
                od dawna zastanawiam się, czy to jest wielki problem żeby na torach wzorem np.
                tenisa rozkładać folię, po kórej deszczyk powoli spływałby na murawę poza tor.
                Przecież koszt takiej folii nie jest duży, a na pewno wiele zawodów które
                zostały odwołane, mogłyby się odbyć....hmmm
      • Gość: jac Chyba bez sensu... IP: *.tvgawex.pl 11.07.05, 20:45
        A gdzie to miałoby być po takim deszczu wylane, boiska nie są przygotowane do
        takiej ilosci wody, wszystko i tak spłynełoby z powrotem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka