Dodaj do ulubionych

Kasy fiskalne - całe szczęście

20.04.11, 21:26
że trzeba je kupować jeśli osiąga się dochody powyżej 40000 zł rocznie oczywiście tego POZAFAKTUROWEGO. W tej sytuacji myślę, że dotyczy to 5-7 % lekarzy. Szlachcicowi i podobnych jemu grozi torsio testis z zawiści ( o ile je ma).
Obserwuj wątek
    • pct3 Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 21.04.11, 19:12
      W tej sytuacji myślę, że dotyczy to 5-7 % lekarzy.

szacuję podobnie.
      I już się cieszę na widok min pacjentów widzących lekarza prywatnego, bez kasy, a potem dowiadujących się (a niechby nawet po donosie do skarbówki - my lekarze nie mamy nic do ukrycia) że jest to w pełni legalne.
      Jeszcze tylko potem konieczność wybulenia 600 zł za miesięczne leczenie (brak szansy na zdobycie recept refundowanych) - czyżby los wreszcie wyrównywał lekarzom dziesięciolecia czasów pogardy w wykonaniu pacjentów?
      • slav_ Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 21.04.11, 19:24
        > I już się cieszę na widok min pacjentów widzących lekarza prywatnego, bez kasy,

Nie ciesz się.
        Będzie mnóstwo donosów do US że "doktor nie ma kasy" - czyli popełnia przestępstwo - bo pisali że jest obowiązkowa.
        Że legalnie nie musisz mieć nikogo nie przekonasz (żądanie było takie żeby mieli wszyscy, nawet ci pracujący tylko na etatach i żeby "wbijali wizytę na kasę" i tego oczekują pacjenci).
        Nie wytłumaczysz, nie ma szans.
        Będziesz chodził do US i tam się tłumaczył po każdym donosie.
      • slav_ Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 21.04.11, 20:23
        He, he - pct3 - przeczytaj sobie wpis niejakiego wustera.

Nie musisz mnie nazywać jasnowidzem :-)
        • pct3 Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 23.04.11, 09:51
          Nie musisz mnie nazywać jasnowidzem :-)

Od dawna wiem że masz bardzo trafne spostrzeżenia i świetne zdolności analityczne.
          Jak dobrze wiesz, podzielam Twój pesymizm poznawczy. Niestety.
          Pozdrawiam świątecznie.
    • igor14141 Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 21.04.11, 20:08
      33kk napisał:
      "Szlachcicowi i podobnych jemu grozi torsio testis z zawiści"

Ha to lekarze już dawno powinni mieć poskręcane- takich zawistników i mściwych ludzi jak lekarze w innych środowiskach ze świeczką szukać.
      • pct3 Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 23.04.11, 09:49
        a to lekarze już dawno powinni mieć poskręcane- takich zawistników i mściwych ludzi jak lekarze w innych środowiskach ze świeczką szukać.

Igor, brawo, 100% racji. Ale to dotyczy "lekarzy w innych środowiskach".
        "Lekarze w środowisku lekarzy oraz pacjentów" to z kolei ludzie przepełnieni altruizmem, poświęceniem i pragnieniem pomagania innych. Wiem coś o tym. Pracuję od lat. Znam wielu lekarzy. Znam opinie pacjentów.
    • wuster Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 21.04.11, 20:10
      Przykręcą wam śrubeczkę, oj przykręcą. Właśnie słyszałam,że mają być we wszystkich gabinetach.
      • pct3 Re: Kasy fiskalne - całe szczęście 23.04.11, 09:52
        Właśnie słyszałam,że mają być we wszystkich gabinetach.

a gów.no!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka