Gość: avip IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.04, 08:12 Jak się idzie do lekarza to najpierw trzeba zobaczyć czy jest trzeźwy. Czy wszyscy lekarze to alkoholicy? Prawie codziennie gdzieś w Polsce przyjmuje pijany lekarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: służba zdrowia 28.10.04, 12:22 zobacz ilu pijanycjh kierpwcow jest, nauczycieli, urzednikow, politykow.... ba, nawet prezydent jakis czas temu dal sobie w golen podczas oficjalnej wizyty. nie przelewaj swoich zali na cale srodowisko, wytykaj palcami pijakow, od trzezwych todczep sie prosze. idz do pierwszego lepszego szpitala, przychodni i sprawdz ilu medykow jest dzis pijanych zanim zaczniesz takie pierdy wypisywac i podnosic cisnienie. wole je sobie podwyzszac kawa niz cudza glupota i populizmem na miare dziennika "fakt"-- myślisz, że możesz wszystko...to trzaśnij drzwiami obrotowymi:)))) gg:559322 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: służba zdrowia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.10.04, 18:06 no właśnie ,może zaczniemy wizytować urzędy i sprawdzać stan trzexwości pracowników bo widze że wszędzie piją -nie tak dawno byłam w urzędzie miejski i w toalecie damskiej w koszu ?? 2 puste butelki po koniaczku -to chyba nie petenci cichcem łykają w toaletach no może oni tylko przyniesli. a co do noszenia to czy nie pacjenci sa powodem picia medyków i nie tylko -to oni przynoszą te buteleczki swoim lekarzom ::DD Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: służba zdrowia 29.10.04, 19:57 To że coś jest rzadkim przypadkiem nie oznacza,że mało ważnym. Pacjent nie nosi ze sobą alkomatu i ma prawo czuć się bezpiecznie,mieć pewność ze spotka trzeźwego lekarza no i uprzejmego. Ta twoja wypowiedź nie pasuje nawet do Faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: służba zdrowia 28.10.04, 19:06 Codziennie do lekarzy w Polsce zgłaszają sie pijani pacjenci. A jak się idzie do lekarza (że powtórzę ten brzydko brzmiący zwrot) to należy być trzeźwym. I nie mowię tu o pacjentach z wypadków (po 23.00 trzeźwy pacjent urazowy to duża rzadkość) ale o pacjentach którzy udają sie do lekarza planowo. A jak się już jest pijanym to nie należy awanturowac się w poczekalni, wchodzić po kilka razy do gabinetu choć wizyta się skończyła, awanturować się z rejstratorką i udowadniać jaką ważną jest się osobą i twierdzić że "wszystkich was załatwię". Czy wszyscy pacjenci to alkoholicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: służba zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 00:12 Pacjenci bywają nie tylko pijani, ale i zejszczani, osrani i zawszawieni także. Ale czy to zaraz ma znaczyć, że wszyscy ? Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: służba zdrowia 29.10.04, 20:02 Nie pisz takich rzeczy na Forum,mam nadzieję ze nie jesteś lekarzem! Przecież jakaś kultura obowiązuje, a pacjent to powinna być jakaś świętość dla lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
maszar do xv123 29.10.04, 21:26 piszesz "a pacjent to powinna być jakaś świętość dla lekarza"; Wybacz, ale podobnej bzdury dawno nie słyszałem. Jeśli przychodzi do mnie pacjent, to nie po to, abym się do niego modlił, ale go leczył. Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 do maszara 29.10.04, 21:51 Przecież pisząc świętość chciałam podkreślić że każdy człowiek ,również pacjent jest godny szacunku. Czy ty tego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żmijojad Re: do maszara IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 13:54 A ty nie możesz zrozumieć, że skoro każdy człowiek ma prawo do szacunku, to i lekarz je ma? Ale ty tej grupie zawodowej odbierasz to prawo , za to z radością opluwasz je jak żmija. Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re:do żmijojada 30.10.04, 19:53 To nieporozumienie,bo ja właśnie szanuję lekarzy i zależy mi na ich dobrej opinii. Zacytuj co w moich wypowiedziach było złośliwego to się nad tym zastanowię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja3 Re: służba zdrowia 29.10.04, 09:02 Jakie społeczeństwo - tacy lekarze. I to chyba wszystko na ten temat. Zawdzięczmy to carskiej Rosji, okupacji nazistowskiej i epoce "sczęśliwości społecznej" w latach 1944-1980 (potem był "suchoj zakon" Jaruzelskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ru Re: służba zdrowia IP: *.crowley.pl 29.10.04, 10:04 brawo.wreszcie ktos to racjonalnie zsyntetyzował. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja3 Re: służba zdrowia 11.11.04, 08:17 Czytając wypowiedzi forumowiczów, a szczególnie lekarzy, odnoszę wrażenie, że zatracilismy pojęcie słowa "służba". Ja osobiście przez wiele rat pracowałem na stanowisku, na którym objęty byłem "służbą wyższego nadzoru górniczego", i wiedziałem, że jeżeli telefon zadzwoni o ej w nocy informując o wypadku w zakładzie górniczym i powołaniu komisji wypadkowej, to nalezy "wskoczyć w kamasze" i jechać na drugi koniec Polski, bo to jest służba. Nasi pracownicy etatowi "służby" zdrowia jakoś o tym zapomnieli. Praca od kropki do kropki a potem ja jestem "wolny" człowiek. Nieprawda! Nazwiska i telefony lekarzy w ksziążkach telefonicznych powinny być wytłuszczone jako tych osób, które są do dyspozycji w każdej chwili. Zaraz się podniesie krzyk, że nie za te pieniądze. A to jest już inna rzezcz. O tym moąna i należy dyskutować. Natomiast lekarz jest osobą, która powinna być dostępna dla chorego człowieka o każdej porze doby. Inaczej niech się zwolni z pracy w "słuzbie" zdrowia i prowadzi tylko prywatną praktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: służba zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 11:48 Rozumiem ,że jest to propozycja powolania współczesnego niewolnictwa.... Interesujące.... Reasumując zaczęłam wlasnie 4 dniowy dyżur pod telefonem Pozdrawiam i zycze zdrowia Iza Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: służba zdrowia 12.11.04, 20:33 gaja3 napisał: "Ja osobiście przez wiele rat pracowałem na stanowisku, na którym objęty byłem "służbą wyższego nadzoru górniczego", i wiedziałem, że jeżeli telefon zadzwoni o ej w nocy informując o wypadku w zakładzie górniczym i powołaniu komisji wypadkowej, to nalezy "wskoczyć w kamasze" i jechać na drugi koniec Polski, bo to jest służba." Mój drogi, z całą pewnością, jeśli dojdzie do masowej katastrofy, to każdy z nas uda się natychmiast do swojego szpitala, aby pomóc i nikt nie będzie pytał w takiej sytuacji o pieniądze. Jeśl natomiast uważasz, że KAŻDY ma prawo zadzwonić do mojego domu o KAŻDEJ porze dnia i nocy z KAŻDEGO powodu , to wybacz, jesteś niereformowalny i dalsza dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. PS. Chciałbym zarabiać chociaż cząstkę wynagrodzenia "służby wyższego nadzoru górniczego", nie mówiąc już o innych przywilejach (13-tka, 14-tka, itd.), ale to już temat na zupełnie inną bajkę; Odpowiedz Link Zgłoś
walerinka pijani lekarze to najgorsze zło ! ! ! 29.10.04, 12:57 Mam nadzieję, że Ci wszyscy, którzy mówicie tu w obronie pijanych lekarzy sami nie jesteście lekarzami. Jak ktoś nie widzi różnicy między pijanym urzędnikiem czy pacjentem a pijanym lekarzem to współczuję. Lekarzowi poświęcam swoje zdrowie i życie i on ma być absolutnie trzeźwy!!! Jeśli pijany urzędnik źle wypełni druczek to chyba szkoda jest nieporównywalna do tej jaką wyrządzić może pijany lekarz, zwłaszcza lekarz pogotowia. Tak, ta solidarność między lekarzami jest do granic absurdu chora.. Oczywiście nie piją wszyscy lekarze, ale Ci którzy piją powinni być srogo ukarani. A w rzeczywistości to dopiero po takiej wpadce koledzy śpiewają na cześć kolegi lekarza hymny pochwalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustol musze pic IP: *.protonet.pl 29.10.04, 16:28 muszę pic w pracy bo jestem zestressowany małymi zarobkami Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: musze pic 29.10.04, 20:07 Czy uważasz alkohol za lek na stresy? Chyba nie zalecasz tego pacjentom,którzy też mało zarabiają? Upijanie się to nie temat do żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: pijani lekarze to najgorsze zło ! ! ! 29.10.04, 20:05 Brawo,jestem tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiko Re: pijani lekarze to najgorsze zło ! ! ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 13:51 Czyli jesteś pedofilem. Ja jestem innego zdania : jest jeszcze wiele innych gorszych przykładów a pijany lekarz to wcale nie największe zło. Myślę, że ty jako pedofil reprezentujesz jedno z nich : pedofilię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta Re: służba zdrowia IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 13:34 Większość pacjentów przychodzi do lekarza brudnych, niemytych od tygodnia, z żółtymi albo czarnymi zębami, śmierdzących potem, z tłustymi włosami a zdarzają się nawet tacy, co głośno pierdzą. Czy w tym kraju nikomu nie jest wstyd, że glośno pierdzi? Czy w tym kraju wszycy pacjenci to niepohamowani pierdziele? Forumowiczu, który tak ujeżdżasz na lekarzach : zanim pójdziesz do lekarza, to wcześniej wypirdź się w domu, bo to niełdnie puszczać gazy w towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowa Re: służba zdrowia IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.10.04, 19:21 przecież on do Ciebie idzie z tym pierdzeniem , może mu pomozesz chyba że jesteś okulistą -a to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: służba zdrowia 29.10.04, 20:21 esteto patrzysz na to co zewnętrzne,a to wnętrze człowieka jest ważne. Można poznać wnętrze człowieka po jego wypowiedziach, Twoje wnętrze zionie pogardą i nienawiścią do ludzi. Poczytaj jak matka Teresa z Kalkuty opiekowała się ludźmi nie patrząc na to czy ładnie pachną. Życzę ci przyjęcia takiej postawy wobec ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: służba zdrowia IP: *.oc.oc.cox.net 29.10.04, 21:22 xv123 napisała: > esteto patrzysz na to co zewnętrzne,a to wnętrze człowieka jest ważne. Można > poznać wnętrze człowieka po jego wypowiedziach, Twoje wnętrze zionie pogardą i > nienawiścią do ludzi. Poczytaj jak matka Teresa z Kalkuty opiekowała się ludźmi > nie patrząc na to czy ładnie pachną. Życzę ci przyjęcia takiej postawy wobec > ludzi. Czy pouczanie innych i moralizowanie sprawia ci satysfakcję?Buduje twoje poczucie wartości?Czy zrobiłaś cokolwiek w życiu takiego,by porównywac innych (i siebie zarazem) do Matki Teresy?Jakim prawem osądzasz kogokolwiek?Serdecznie zapraszam do podjęcia pracy jako wolontariuszka w hospicjach,oddziałach intensywnej opieki,oddziałach medycyny paliatywnej.A potem do wygłaszania swoich sądów i opinii. P.S.Jako lekarz mam takie samo prawo do szacunku ze strony pacjenta,jak i pacjent z mojej.Śmierdzący,pierdzący,brudny,niechlujny pacjent okazuje wyraznie,że nie szanuje i mnie i mojej pracy.Więc do domu! Umyć się ,przebrać,ogarnąć.Nie ma żadnych powodów by tolerować prowokacje,chamstwo,niechlujstwo czy lenistwo. To nie są slumsy Kalkuty! To jest rok 2004,Polska (kraj środkowoeuropejski,członek UE , podobno tradycyjnie zakorzeniony w kulturze europejskiej).I każdego stać na kawałek mydła,szczoteczkę do zębów i odrobinę kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: służba zdrowia 29.10.04, 22:02 Na forum mogę wyrażać swoją opinię i swoje odczucia i nikogo nie osądzam. Ja również nie widzę powodu aby mnie osądzać. Każdy ma prawo do wyrażania swich opinii i swoich uczuć. A człowiek ma obowiązek pouczać innych ale w duchu życzliwości.Człowieka szpeci nie tylko brud fizyczny ale również pycha ,arogancja,brak ludzkich uczuć i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: służba zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 00:00 Masz rację xv123. Ale ponieważ brak brudu szpeci człowieka jakby mniej, to przestań bronić brudasów i śmierdzieli. Sama idąc do lekarza też umyj się proszę, to będziesz jeszcze bardziej godna szacunku z jego strony bez względu nawet na Twoje wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 do noname 30.10.04, 11:00 Nie wolno ludzi nazywać brudasami i śmierdzielami, bo są to obelgi. Pozatym niektórzy pocą się nadmiernie i niestety żaden dezodorant nie pomoże. Pocą się tez pacjenci ze strachu jak mają muszą skorzystać z pomocy niezbyt uprzejmego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: do noname IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 16:08 xv123, o czym ty w ogóle mówisz ? Nie o poceniu się ze strachu tu piszę, a o braku kąpieli od kilku dni lub nawet tygodni ! Kim innym jest pacjent z nagłym zachorowaniem lub z wypadku, który nie mógł się przygotować do wizyty, a czym innym ten, który na planową wizytę idzie śmierdzący i w brudnej bieliźnie. To obelgą dla lekarza jest właśnie, jeśli pacjent potrafi przyjść na planowaną wizytę w osranych majtkach i z rzepą rosnącą między palcami stóp. Takich brudasów i śmierdzieli nazywać należy po imieniu, bo na nic lepszego nie zasługują. Walka z brakiem podstawowych nawyków higienicznych u naszych rodaków należy do obowiązków wszystkich lekarzy, gdyż to właśnie brud stanowi przyczynę wielu groźnych dla nas wszystkich chorób. Chcesz mi powiedzieć, że na zwykłe mydło ludzi nie stać, że czystych majtek i skarpet w domu nie mają ? Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: do noname 30.10.04, 20:01 Każdy człowiek w czymś nie dopisuje. Jeśli twoje dziecko nie odrobi z lenistwa lekcji chciałbyś aby je nauczyciel nazwał przy klasie śmierdzącym leniem. Nauczyciel ma obowiązek walczyć z lenistwem ale nie takimi metodami,nie obelgami. Tak samo lekarz , walczący z brakiem nawyków higienicznych u pacjentów nie powinien odreagowywać swojej frustracji obelgami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: do noname IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 01:17 Czy ty uważasz, że zwracam się do brudnego pacjenta - "brudasie" lub "śmierdzielu" ??? Czy Cię rozum opuścił ? ;) Pacjentowi zwracam uwagę w sposób taktowny, bo jestem lekarzem i tak mnie zresztą wychowano. Ale gdzie jak gdzie, ale na forum nie muszę bawić się w konwenanse i mogę nazywać rzeczy po imieniu. Nawiasem mówiąc pamiętam nauczycieli, którzy gorzej zwracali się do uczniów aniżeli "śmierdzący leniu". Być może w obecnych czasach nauczyciel nie powie tak przy całej klasie, ale czy uważasz, że tego nie zrobi w pokoju nauczycielskim mówiąc o leniwym uczniu w rozmowie z innymi nauczycielami ? Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: do noname 01.11.04, 21:02 Jak człowiek może zwracać drugiemu taktownie i grzecznie uwagę krytyczną a za jego plecami nazywać go brudasem i śmierdzielem. Tu na forum też obowiązują pewne wymogi odnośnie kultury wyrażania myśli i uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: do noname IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:16 No tak. Straszna krzywda dzieje się jakimś anonimowym brudasom, bo za ich plecami inny anonimowy lekarz pisze o nich anonimowo na forum, że są brudasami i śmierdzielami. Jak może anonimowy człowiek robić drugiemu anonimowemu człowiekowi taką krzywdę. To rzeczywiście straszne i okrutne i jak dotąd nikt nie zrobił nikomu nic gorszego. Czy nie widzisz sama, że wypowiedź Twoja jest tak pełna przesady, że aż śmieszna ? Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: do noname 02.11.04, 09:55 Już Pana polubiłam za te dwie ostatnie wypowiedzi na Forum. No dobrze ,czasem trzeba dosadnie powiedzieć prawdę,bo tylko wtedy niektórych ludzi można skłonić do zmiany postępowania. Pozdrawiam i życzę czystych i miłych pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: do noname IP: *.protonet.pl 31.10.04, 09:20 czy tobie także zdarza sie isc do urzednika bedac brudna i smierdzacą przetrawionym alkoholem??? to nie kwesta niedomagania tylko lekceważenia lekarza.większość z tych pacjentów gdyby tylko zechciała to mogłaby się przygotowac pod względem higienicznym do tej wizyty.oni po prostu to mają w dupie.nie mówię tu o ludziach bezdomnych,narkomanach czy marginesie społecznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: służba zdrowia IP: *.oc.oc.cox.net 30.10.04, 00:23 A gdzie ty widzisz "życzliwość" w twoim pouczaniu?Ale fajne takie "pouczanie",nieprawdaż?"Popouczać" innych?Czemu nie,to nic nie kosztuje,a mozna się samemu lepiej poczuć.Tylko znajdz sobie inny temat,bo jak dotąd to bronisz brudu,lenistwa i chamstwa z zaciekłością godną lepszej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: służba zdrowia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 10:20 Lekarze to najbardziej prymitywna grupa społeczna. Jeśli ktokolwiek miał osobe bliską chorą w szpitalu to wie jak wygląda rozmowa z lekarzem. Żeby sie czegoś dowiedzieć o stanie pacjenta, należy zapisać się na liste oczekujących. Nie mają czasu dla pacjenta bo w godzinach pracy (niektórzy) przyjmuja prywatnie, albo spieszą się dwie godziny przed końcem swojego dyżuru do następnej pracy. Jeżeli lekarz w szpitalu powinien być do godziny 15 to o 14 jest już w drodze do następnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: służba zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:22 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Lekarze to najbardziej prymitywna grupa społeczna. Uwaga wszystkie matki - nauczycielki, tkaczki, prawniczki, księgowe !!! Nie pozwólcie swoim synom i córkom studiować medycyny, bo staną się (jak to twierdzi Ewa) najbardziej prymitywną grupą społeczną. Dodam, że wszyscy ci, którzy nie zdołali dostać się na medycynę, bo okazali się za mało prymitywni już na starcie i nie rokowali odpowiednio prymitywnego prymitywizmu powinni tylko się cieszyć, bo dzięki temu będą mogli teraz tworzyć inne mniej prymitywne grupy społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Ewa Re: służba zdrowia IP: *.chello.pl 02.11.04, 15:12 Najbardziej prymitywna grupa społeczna to osoby wypisujące bzdury i wsadzające wszystkich do jednego worka. Z lekarzem rozmawia się normalnie pod warunkiem, że nie będzie to histeryczny bełkot ani żądanie NATYCHMIASTOWEGO poświęcenia czasu swojemu krewnemu. Mnie osobiście szlag trafia jak np. rozmowę czy konsultację przerywa mi ktos z rodziny, kto przychodzi nie umówiony i nie może poczekać 20 minut. Wtedy wypraszam za drzwi. Na listę oczekujących nikt nie musi się zapisywać, ale dobrze jest umówić się telefonicznie, bo my nie pracujemy 24 godzin na dobę i mamy pod opieką nie jednego chorego . Nikt nie moze nas zmusić, abyśmy siedzieli w pracy i nie śpieszyli się do domu. Też mamy rodziny, dzieci i życie prywatne. Złapałaś konkretnego lekarza na przyjmowaniu prywatnych pacjentów ( za pieniądze). Zgłoś to jego zwierzchnikom. Ja np. w ramach pracy prowadzę punkt konsultacyjny, do którego zgłaszają się pacjenci z zewnątrz. Może to wyglądać na przyjmowanie chorych prywatnie, a nie jest. Zaś tego typu bezpodstawne oskarżenia są pomówieniem. Wielu z nas ma krótszy dzień pracy niż do 15.00 Np. mój mąż pięciogodzinny. Większość ordynatorów zwalnia tuż po odprawie ( tzn, ok. 9.30) do domu lekarza dyżurnego- takiego, który przez 24 godziny był na nogach. I ma do tego prawo. Najbardziej prymitywną grupa społeczna są więc roszczeniowi pacjenci i ich rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
xv123 Re: służba zdrowia 30.10.04, 10:38 Drogi Patryku ,przecież zależy mi na tym aby lekarze i pacjenci szanowali się nawzajem. Po to piszę a nie po to aby się wywyższać,ja osobiście bardzo szanuję lekarzy i z szacunku do nich chciałabym, żeby rozwijali w sobie współczucie i empatię tak niezbędną w tym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc trzeba byc ciezkim idiotom..... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 09:54 zeby na trzezwo, umiec pracowac w polskiej publicznej sluzbie zdrowia, Odpowiedz Link Zgłoś
ingerg Re: służba zdrowia 01.12.25, 20:32 Czy lekarze z Ukrainy i Białorusi nie znający języka Polskiego, mogą leczyć Polaków ? Czy ktoś sprawdził ich uprawnienia czy są legalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
moingeal Re: służba zdrowia 26.01.26, 21:25 Byłem z dzieckiem u lekarza ale lekarz nie mówił po Polsku. Lekarz nas nie zrozumiał a ja nie wiem co lekarz zalecił ? Znów muszę zarejestrować się do lekarza bo patrząc na lekarstwa jakie zapisał to chyba nie był lekarz. Z służbą zdrowia w Polsce jest coraz gorzej. Jak nie dasz łapówki lekarzowi to niema leczenia a terminy celowo odległe. Odpowiedz Link Zgłoś