frezer_pl Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 18:47 Halo3 które wyszło trzy lata temu nie miało w żadnym razie grafiki na 9 a co dopiero dzisiaj Halo ODST hehehe nawet nie chodzi w 720p i nie ma 60 klatek litości, o inne aspekty mozna sie spierać czy sie gra komuś podoba czy nie, ale napewno nie jest to grafika ponad ocene 7 Odpowiedz Link Zgłoś
frezer_pl Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 18:50 pewnie na 46 calowych TV po upskalowaniu z niepłęnego 720p do 1880p wygląda to żałośnie od strony technicznej Odpowiedz Link Zgłoś
piter-1986 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 19:22 Moim zadniem Halo 3 ODST zasługuje na miano gry co najmniej dobrej(8+/10) i dla każdego fana uniwersum będzie to gratka.Do tego trzeba wspomnieć , że do oddzielnej kampani dostajemy osobny dysk z trybem multiplayer , w którym zawarte są 3 map-packi a wszystko to za jedyne 129zł. Nie rozumiem tylko fanboyków , którzy zamiast malować plakaty na plastykę i zbijać karmnik dla ptaków na zpt, robią niepotrzebny burdel w komentarz. Serdecznie Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ripat Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 19:44 Ja w Halo ODST nie grałem tak samo zresztą jak i w poprzednie części. Nie mam Xboxa. Nie żałuje. Nie komentuje. Czy niektórym tak ciężko siedzieć cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 22:47 nie wątpię, że Halo 3 odst wielu ludziom przyniesie masę funu, ale ocena IGN za grafikę to naprawdę megapomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 07:22 @ripat widać bardzo ciężko. nie rozumiem co w tym wątku robią fanboye ps3 i tylko robią dym Odpowiedz Link Zgłoś
rafi5451 Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 07:44 @panzgryzliwy to samo co fani xboxa w wątkach o ps3 Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 08:41 @rafi5451 tylko że fani xboxa są dużo mniej agresywni Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 08:48 ''tylko że fani xboxa są dużo mniej agresywni'' ta jasne LOL Odpowiedz Link Zgłoś
rafi5451 Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 09:02 Jak chcecie to też potraficie (nie mam tu na myśli wszystkich) ale są tu takie elementy społeczne które to potrafią ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kry-pta Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 10:48 Do wszystkich którzy wypowiadaja sie na temat grafiki w Halo i uncharted i ocen jakie otrzymały za ten aspekt gry Graliście juz w obie gry ? widzieliście na oczy pełne wersje ze pierniczycie o grafice jaka to ona jest nędzna w Halo a dobra w uncharted Fanboje PS3 nie moga zrozumiec dlaczego tak wysoko oceniono grafe. Wiecie dlaczego ? To k...a włączcie gre a nie pierniczycie teksty wzięte z powietrza Odpowiedz Link Zgłoś
kry-pta Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 11:07 Jeszcze jedno kto wam wcisnął kit że w Halo3 jest słaba grafika ? Zgaduję.. fora internetowe ? gracze którzy widzieli tylko okładke gry w internecie ? Jeden grał a dwudziectu mówi że cienka Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 11:09 kry-pta: Czym się tak ekscytujesz? Już w recenzjach H3 w 2007 roku była mowa że grafika nie jest zła, ale brakuje jej do najlepszych. ODST pod tym względem jest jednakowe więc ocena może być tylko gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kry-pta Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 11:51 @kemiru Tak przeczytałem i widac nie miał sie do czego doczepić Lokalizacja Drobne błędy Co by tu jeszcze dodać ?..... chyba grafika bo przecież to Halo. Ciekawe jak wygląda Horda ? pewnie tak samo Tak prawdopodobnie myslał recenzent tej gry Grafika oceniana przez innych na 9 i wyzej jest dla niego wadą tej gry.Rozbroił mnie Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.org Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 11:55 @kemiru kilka - z rozszerzeniem bodajże com, org, de, es i więcej nie pamiętam, ale jakieś jeszcze się znajdą - używane naprzemiennie a wszystko dzięki radosnej, wybiórczej moderacji Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 11:55 kry-pta: Tylko co do "obiektywności" tych ocen można mieć spore wątpliwości, wydaje mi się że każdy widzi jak gra wygląda, filmiki (nawet HD) nie ukazują nigdy 100% wyglądu gry, jednak to co na nich widziałem pozwala mi stwierdzić ze ODST jest graficznym średniakiem. Nie bardzo wiem do czego dążysz, nawet fani serii to przyznają. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 12:05 kemiru: touche Wracając do tematu ocen: na Poly pojawiła się właśnie recenzja nowego Need for Speed. Ocena? 4+, znaczy że gra w znaczący sposób lepsza od Halo 3, tak? Nie mam pytań... twilitekid: zrozum, że nie ma znaczenia, co się ocenia - zawsze można to zrobić mniej lub bardziej rzetelnie, czyli właśnie obiektywnie. Wobec gier też istnieją pewne kanoniczne wręcz kryteria, takie jak oprawa audiowizualna, sterowanie, scenariusz, czy tzw. lasting appeal (kolejność zupełnie przypadkowa), więc naprawdę nic nie stoi na przeszkodzie, by w sposób możliwie sparametryzowany i obiektywny ocenić cudzą pracę. Wybacz, ale "podoba się/nie podoba/mam to gdzieś" to ocena pasująca do kolesia, który włączył sobie coś do popykania przy browarze, a nie do upublicznionej w Internecie, czytanej często przez setki tysięcy osób, recenzji. Każda ocena powinna być możliwie sprawiedliwa i nie wiem z jakiego powodu gry nie miałyby się na to łapać. Pomyślałeś o tym, co mogą czuć sami twórcy, czytając nierzetelną, subiektywną recenzję lub patrząc na ocenę wystawioną z przysłowiowej d$#@? Jeśli danemu recenzentowi dany gatunek nie podchodzi i nie jest on w stanie odpowiednio zdystansować się, to po prostu nie powinien pisać recenzji danej gry - to proste jak budowa cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
kemiru Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 12:07 @cypisek.org: Jedno muszę Ci przyznać, masz poczucie humoru @kry-pta: Sugerujesz, że Piotr umyślnie zaniżył ocenę tej grze? To zabawne, przecież jeszcze niedawno posądzano naczelnego o faworyzowanie x360 Odpowiedz Link Zgłoś
rafi5451 Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 12:11 taki cypisek to już fanboj nie jest... on żyje swoim światem a xbox to jest dla niego zbawienie.Kupił sobie playboxa i myśli że to prawdziwa konsola Odpowiedz Link Zgłoś
kry-pta Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 12:21 @kemiru Mógł dodać że grafika jego zdaniem nie jest taka jak powinna a nie pisać że to wada gry skoro jak wyżej napisałem oceniana jest przez innych wysoko @fuudimitzu Do niczego nie dążę.Tylko nie lubie jak ktoś wypowiada sie na temat gry i grafiki(fani także) jak ją widział tylko w internecie Jutro kupuję OTST to sam sprawdze a nie że bede powtarzał różne komentarze zawarte na forach jak jeszcze nikt(legalnie)nie grał Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.pl Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 12:37 @kemiru nie bardzo wiem o co ci chodzi, ale ok @rafi5451 i jak tu nie wierzyć w ten artykuł o najgorszych fanboyach...? eech Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 13:12 Brawo dla polygami ze odważyli sie wystawić tyle grafice na ile zasługuje! A ze jest kiepsko nie boją sie tego napisać. Taki IGN dał 9/10 za grafikę ,to w ich sakli ile powinien dostać Uncharted2? 15/10? Odpowiedz Link Zgłoś
gurafikku Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 13:57 Halo 3: ODST Platform: XBox 360 4-Player Online Co-Op 2-Player Local Co-Op 4-Player LAN/Ad-Hoc Co-Op wiec dla 4osobowej kooperacji online warto! Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.org Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 14:11 @rafi5451 z tobą to nawet nie ma co dyskutować. ------ biorę to za przyrzeczenie nie rzucania głupich tekstów w moją stronę i cieszę się bo to oznacza, że nie będę musiał prowadzić z tobą bezsensownych dyskusji w których i tak jesteś skazany na porażkę. liczę że wytrzymasz i nie palniesz znowu czegoś, czym się znowu skompromitujesz Odpowiedz Link Zgłoś
donsterydo Re: Recenzja Halo 3: ODST 21.09.09, 14:28 Jeżeli chodzi o grafikę to na dzisiejsze standardy ta w ODST co widać na screenach i filmikach zasługuje obiektywnie patrząc tak na 7.5, z uwagi na stary silnik i brak szerszej gamy bardziej szczegółowych animacji postaci, to co mogło mieć wpływ na lepsze oceny grafiki to moim zdaniem misje nocne i design, które po paru materiałach trzeba przyznać, że mają kapitalny klimat, na wyższą ocenę mógł mieć też wpływ, że recenzenci byli pod wrażeniem ile jeszcze wyciśnięto z tego starego silnika, dlatego nie doszukiwałbym się żadnego spisku. Jak ktoś chce jutro grę kupic to mam trochę smutną infrmację, wszystko wskazuje na to, że u nas będzie opóźnienie tak do czwartku/piątku. Odpowiedz Link Zgłoś