bunch 21.09.09, 02:39 Kurczę, wie może ktoś dlaczego nie ma wsparcia PhysX w Batman Arkham Asylum? Wchodze w opcje gry i nie ma! W demie wszystko było w porządku, a w pełnej nie widzę takich opcji. Wie coś ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bunch Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 08:45 Chyba coś poradziłem. Zainstalowałem patch 1.1. To skandal, żeby z oficjalnej strony gry nie można było normalnie ściągnąć tylko przez jakieś durne GFWL. Inna sprawa, po pojawieniu się tych opcji wyboru, wyskakuje komunikat, że moja karta nie obsługuje PhysX'a. Taaa? To dziwne, w demie Batmana było wszystko w porządku z PhysX ale w pełnej wersji, już nie?! Jakaś paranoja! Tak, jasne... "nie obsługuje". Jak ja kocham takie sytuacje... Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.pl Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 08:47 odpowiem krótko: urok grania na PC Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Standardowe pytania pecetowców :) 21.09.09, 09:00 Dziwne, patch 1.1 powinie pomóc. A wlasciwie to jaka masz karte, jaka wersja sterownków do karty i jaka wersja sterowników PhysX? Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 08:50 Też mam taki komunikat, ale mimo to PhysX w grze się pojawia. Problem jest taki, że teraz gra zaczęła się sporadycznie wywalać. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 08:58 Jeśli to pirat, to już masz odpowiedź. W każdym razie zaaplikuj patcha 1.1 ktory powinien dodać physx. Ja sie przyznaję wysoki sądzie, preorderowałem Batmana w cenedze po czym sciagnalem pirata żeby grać z angielskimi napisami (now kill me, jak mawiają coponiektórzy ). Odpowiedz Link Zgłoś
bunch Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 09:04 Tym razem - o dziwo - to nie pirat. I co dziwne, wchodząc w "test wydajności" który widnieje w menu, widzę te flagi, mgłę itd. Ale w grze już ich nie ma! Karta graf. to GeForce 9800GT 512MB. Bez jaj - w demie PhysX na fulla a w pełnej wersji JUŻ JAKIEŚ JAJA oczywiście muszą się zacząć! Odpowiedz Link Zgłoś
bunch Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 09:08 Poza tym... "pirat czy nie pirat". Żadna różnica, to po co w ogóle o takie rzeczy pytać, skoro problem jest innej natury? Sterowniki do wszystkiego oczywiście najnowsze. Zainstalowałęm patch - opcje się pojawiły, ten GŁUPI komunikat co ma Venmort również a w grze nie widac efektów PhysX. Jedynie w "teście wydajności" (gdzie kamera jeździ po miejscach w grze i pokazuje to co dodane za pomocą PhysXa) widać. No bez jaj, takie nielogiczne durnowatości tylko na PC. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 09:14 Roznica jest taka, ze w przypadku pirata mozna zaaplikować piracki pacz 1.1 bez potrzeby tykania kupy jaką jest WGFL kijem przez szmatę. Moze pytanie o to czy to pirat czy nie bylo bezzasadne w tym kontekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 09:11 Na Steamie jest dostępna od razu wersja 1.1 Ja i tak się cieszę, że wersja Cenegi się w ogóle uruchamia, bo wyczytałem na zachodnich forach, że niektórzy posiadacze wersji 1.0 nie mogą w ogóle uruchomić gry z powodu konfliktu z PhysX (WTF!) i w tej sytuacji nawet patcha z GFWL ściągnąć też nie mogą Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 09:16 > Na Steamie jest dostępna od razu wersja 1.1 > Za jedyne 200zł, taniocha! Odpowiedz Link Zgłoś
bunch Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 09:21 Ja nie wiem... ale dlaczego zawsze na złość człowiekowi Owszem, obejde się bez PhysX, ale skoro spełniam wymogi, to dlaczego mam nie odbierać gry w pełnej krasie? Piracki patch? Powiem szczerze: mam gdzieś społeczność graczy (zaśmiecające ekran achievmenty na konsolach itd) i nie mogę normalnie pobrać patcha czy czegokolwiek innego (DLC na przykłąd) bez tego chrzanionego GFWL któe jest NA SIŁĘ wciskane wszędzie gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 09:44 Nie nazwałbym tego patcha, rozpowszechnianego poza GFWL, pirackim. To jest dokładnie to samo, nie ma w nim żadnego cracka czy czegoś w tym stylu. Pojawił się on właśnie dla takich ludzi, o których wspomniałem powyżej. Tych, co posiadając oryginał nie mogli zalogować się do GFWL. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 10:37 Patch o ktorym mowilem nazwalem pirackim bo on od razu crackowal gre umozlwiiajac gre bez plyty w napedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 10:42 Aw right. Myślałem, że mówisz o tym, co się pojawił na oficjalnym forum Batmana. Ale, ale, czyżbyś sugerował, że ten piracki patchuje poprawnie? Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 12:42 NIe jestem pewien, sprawdze w domu Wydaje mi sie ze angielski Batman zpaczowany tym paczem umozliwial wlaczenie physx. Odpowiedz Link Zgłoś
bunch Re: Brak PhysX w Batman: Arkham Asylum 21.09.09, 16:55 Przemówiono! Do not use the EFIGS Patch on the polish version. There will be a specific polish patch released shortly via the distributor (as i know GFWL isnt available in poland yet) Odpowiedz Link Zgłoś