Dodaj do ulubionych

Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves

• herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:18
      gamecorner.pl/gamecorner/1,86580,6321512.html i tu pare ciekawych fotek pokazujacych mozliwosci tego silnika... wink moglibyscie takie fotorealistyczne ujecia z silnika u2 pokazac? nie? ojej jaka szkoda... wink
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:20
      herr cules
      Uncharted 2 ma zawsze jak na sceenach, a Crysis może wyglądać tak

www.breakitdownblog.com/wp-content/uploads/2007/10/crysis_low.jpg (czyli dramatycznie nędznie). Rzucasz linkami jak do nowicjuszysmile Powtarzam: mam 2 komputery, każdy sporo silniejszy od ps3, mam tez za sobą okres hype na Crysis, zakup tej i gry, grę pod dx10 i totalne nią rozczarowanie.

• nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:23
      polygamia.pl/Polygamia/51,95390,6427072.html?i=12
      a tu Cry Engine na konsole jak już off topujemy na maksasmile
      herr cules mysle, że nie masz już nic więcej do powiedzenia. Proponuję tematy o Crysis.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:24
      nathandrake ale czy to zmienia maksymalne osiagi crysisa? smile nie smile po prostu Crysis ma na ta chwile najlepsza grafike a mody do crysisa powoduja jeszcze bardziej realistyczna grafike. a u2... cóż... jest gorszy graficznie smile btw. a jak wyglada u2 u kogos kto odpali go na 14calowym tv w sd? da sie w ogole jakiekolwiek napisy przeczytac? wink
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:30
      nathandrake wiem jak wyglada crysis na konsole. duzo gorzej niz na pc wink wyzej masz nawet jakiegos linka porownujacego jak slabo silnik crysisa sie na konsolach prezentuje smile
      ale to i tak nie zmienia faktu ze pecetowy crysis ma lepsza grafike niz u2 smile
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:34
      herr cules

z każdym postem dziecinniejesz.
      no ten Crysis ma grafę

www.breakitdownblog.com/wp-content/uploads/2007/10/crysis_low.jpg

hehhee far cry jedyna czy co?
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:39
      ja dziecinnieje? smile powalilem wszystkie twoje argumenty a ty mi od 3 postow pokazujesz ten sam link, ktory nic nie wnosi i nic nie zmienia, bo innych argumentow nie masz smile ile razy pokazesz jeszcze raz tego samego linka? wink

co nie zmienia faktu ze crysis pc w detalach na max ma lepsza grafike niz uncharted2 smile
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 16:42
      btw. zauwazyliscie ze silnik forum nie radzi sobie z tymi 450 komentarzami? big_grin
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:00
      @herr_cules

Obejrzyj sobie ten film

www.youtube.com/watch?v=HiRvchugREU&feature=player_embedded
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:01
      co nie zmienia faktu ze crysis pc w detalach na max ma lepsza grafike niz uncharted2 smile

Co nie zmienia faktu, że Crysis był klapą i na konsolach jest dużo więcej lepszych fpsów, oraz co nie zmienia fakntu że większośc użytkowników gra w Crysis w jakości pierwszego Far Cry.

Crysis w max detalach wygląda lepiej niż U2 bo potrzebuje do tego maszyny co najmniej 5 krotnie silniejszej niz ps3. Wniosek oczywsity nie wiem czemu z uoprem maniaka się tego trzymasz. Jakby Naughty Dog pracowało na takich konsolach (najnowsze karty graficzne , conajmniej 2 GB RAM) to Crysis nie miałby podskoku do ich produkcji.

Uncharted 2 zawsze wygląda świetnie Crysis nie zawsze, czasami wygląda żenująco słabo po to był ten link. Temat do skończenia.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:11
      "Crysis w max detalach wygląda lepiej niż U2"
      o właaaaasnie smile nie mozna tak bylo od razu?smile
      bo cala reszta to juz sprawy wtorne smile

@dzierzba-pustynna - ladne. nie tak ladne jak crysis ale ladne. (troche nienaturalnie wspinal sie po tych siedzeniach w spadajacym autobusie ale nie czepiajmy sie szczegolowwink (ale moze jednak - czemu w 4.00 gosc nie rzuca cienia? to jakas film z bety jest?)
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:14
      ale przyznaje ze pomysl z grafika w troche bajkowym stylu jest fajny. dobrze ukrywa male niedoskonalosci grafiki-kiedys takim patentem popisala sie gra "XIII" - dobrze to ukrylo niedoskonalosci silnika unreal 2 w niej uzytego smile
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:24
      wpisz sobie w youtube Crysis bugs. I to nie są filmiki z Bety hahaha.

Grafika w Crysis też jest mocno przekoloryzowana, bardziej realia pola bitwy odwzorowano w Killzone2.

Twoje posty naprawdę nic nie wnoszą do dyskusji.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:26
      nathandrake ale co tu wnosić - offtopic jest o tym ktora gra ma najlepsza grafike - a najlepsza ma crysis, sam to przyznales. W dodatku chciales zamknac temat a wciaz piszesz, wiec moze sie zdecyduj czy konczymy offtopa czy nie wink
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:32
      skupmy się na Uncharted 2, a nie na powtarzaniu oczywistości.
    • fatality002 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:42
      nie. idac moim tropem rozumowania lepsza i ladniejsza grafike generuje silnik ktory pozwala na totalna roznorodnosc grafiki przy super wypasionej jakosci wszystkich elementow graficznych, z duzo lepszymi teksturami i jakoscia efektow w wysokich rozdzielczosciach(czyli Cryengine2). a jakie mozliwosci i w jakich rozdzieloczosciach oferuje silnik u2? patrzac chociazby na drzewa czy tekstury na bohaterze u2 widac ze mniejsze niz w crysis smile no i ta wspaniala rozdzielczosc z jaka pracuje u2 wink"

Jeśli chodzi o modele postaci to wybacz ale kłócił bym się w której grze lepiej wyglądają smile Widać to chociażby po jednym screenie w tym newsie na gamecorner. Owszem silnik w U2 jest słabszy jeśli chodzi o te elementy, które wypisałeś, ale cała gra nadrabia sporo róźnorodnością - już Ci o tym pisałem. W Crysisie tego nie uświadczysz. Nawet tak dobry silnik jak Cry Engine może być słabo wykorzystany - dowód:

www.youtube.com/watch?v=VoqUm_IRz0c - to jest gra na Cry Engine 2.

"a z przykladem z sadem to powiedz mi dlaczego w normalnym zyciu w sadzie licza sie DOWODY a tutaj te dowody (screenshoty ) nie maja sie liczyc? bo pokazuja ze crisis ma lepsza grafike? smile"

Nie wiem, który raz z kolei już to pisze. By ocenić grafikę do końca musisz POZNAĆ cała grę. Podałem Ci przykład z San Andreas. Ocena po jednym screenie jest nie fair dla gry i tyle. Czy recenzja produktu opiera się na jednym jego zdjęciu?

"wiem jak wyglada crysis na konsole"

Rozumiem, że juz grałeś smile Mi się wydaje, że gra nawet jeszcze nie wyszła.

Tak szczerze to zaczeło mnie to już bawić smile Dyskusja jest bez sensu i do niczego nie prowadzi. Dlatego kończe ją bo wole porobić coś pożyteczniejszego. Właśnie wychodze do dziewczyny więc bawcie się dobrze koledzy smile
    • flaters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:42
      herr_cules ile razy jeszcze będziesz próbował nam wmówić że Crysis ma łądniejsza grafikę. Powtarzanie tego samego w kółko nic tutaj nie zmieni. Nie odnosić się kompletnie do animacji w U2 i do genialnego HDR'u i ogólnie oświetlenia. Ten aspekt grafiki miażdży Crysisa. Tekstury w U2 też są przepiękne. Ale trzeba zagrać żeby się przekonac a nie rzucać screenami z tech dema. Ja grałem w obie więc jestem bardziej wiarygodny. Ty grałeś jedynie w Crysisa i nawet konsoli nie masz. FAIL!
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:43
      nathandrake nie na sprawy smile przecież to oczywiste że Crysis ma lepszą grafikę niż uncharted2, w dodatku obaj się z tym zgadzamy więc nie musimy tego już więcej powtarzać smile
      więc co chciałbyś o tym Uncharted2 powiedzieć? smile
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:48
      zaczynasz robić się smieszny

Z Tobą akurat o Uncharted 2 nie ma o czym rozmawiać, bo niewiele wiesz. Może jakbyś miał konsolę nabrałbyś dystansu do kiepskiej produkcji jakim jest Crysis.

Dla zainteresowanych częśc anglojęzycznej recenzji:
      NZGamer

Graphically Uncharted is almost entirely phenomenal. Not just good, great or awesome but truly and utterly incredible.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:53
      fatality002 oczywiscie ze nie masz racji. roznorodnosc modow do crysisa oraz stopien zblizenia do rzeczywistoci w tychze modach najlepiej to pokazuje. a u2, ot taka troszku bajkowa gra brzydsza od crysisa smile
      "Tak szczerze to zaczeło mnie to już bawić smile Dyskusja jest bez sensu i do niczego nie prowadzi. Dlatego kończe ją bo wole porobić coś pożyteczniejszego. Właśnie wychodze do dziewczyny więc bawcie się dobrze koledzy smile"
      Widzisz? mowilem ze to fajna zabawa smile co prawda nie jest jakos specjlanie rozwijajaca ale fajnie sie pobawic w przerwach robienia zlecenia smile milego wieczoru z dziewczyna zycze smile
      @flaters ale ja nic nie wmawiam smile takie są fakty ale rozumiem ze posiadaczom ps3 zapatrzonym w swoja maszynke ciezko sie z tym pogodzic smile
      a to ze grales.. heh przeczytaj pare postow wyzej moj przyklad z sadem i dowodami i zrozumiesz ze to ty popelniasz maly, malusi ale jednak FAIL wink
      no i obejrzyj podane wyzej fotorealistyczne fotki z crysis - masz takie z u2? nie? ojej... wink
      coz - ja rozumiem ze posiadaczy ps3 to boli ale fakty mowia same za siebie - najlepsza grafike ma crysis smile
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 17:58
      nathandrake ja gram na konsolach w rzeczy ktore mnie interesuja wiec nie bardzo wiem o co ci chodzi wink
      po prostu pozyczam konsole smile to jak z przejazdem przez miasto zeby dojechac z jednej dzielnicy do drugiej nie musze kupowac autobusu, albo samochodzu smile moge kupic bilet albo pozyczyc fure od kolegi wink
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:04
      no tak pożyczasz konsole hehehehehehesmile jaaaaaasne. "flaters ale ja nic nie wmawiam smile takie są fakty ale rozumiem ze posiadaczom ps3" znowu się powtarzasz. Większośc właściciela ps3 ma pcty, częśc z nich (jak ja )grała w Crysisa.

Crysis mimo super grafy (powtarzam na mocnym sprzęcie) nie ma nic wspólnego z fotorealizmem.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:04
      myslicie ze przebijemy dzisiaj bariere 500 postow? big_grin
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:11
      nathandrake to zalezy jak definiujesz fotorealizm wink
      co nie zmienia faktu ze crysis ma lepsza grafike niz u2 smile

kurcze zona zaczyna sie krzywo patrzec na te moje zabawy, istnieje szansa ze wymysli sobie wieczorne wyjscie do mamusi i nie dobijemy do 500tki... uncertain
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 18:11
      ja kończe temat Crysisa, herr cules jak większość posiadaczy pc jedynie marzy by zobaczyc tą grę w jakości ze screenów na gamecornersmile Dla zainteresowanych Crysisem jak macie sprzęt który pozwala Wam grac w Crysis z takimi detalami i tak nie łudźcie się zanudzicie się po pierwszej misji. Multi też kuleje. Jak nie macie takiego sprzętu to jak Wam pójdzie to będzie wyglądać ja stary Far Cry.

Żeby herr cules przestał juz bredzić powtórzę (bo ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem)
      Crysis pod dx 10 w wysokiej rozdzielczości i ustawiony ma high wygląda lepiej niż Uncharted2. Różnica nie jest jednak tak duza jak ogromne są dysproporcje sprzętowe potrzebne do zagrania w obie gry w maksymalnej rodziałce. W każdym innym aspekcie Crysis jest daaaaaaleko w tyle, za U2, Killzone 2, Cod MW, Halo 3, Gears of War.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka