Dodaj do ulubionych

Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising

• czachurek Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 19:00
      chwila chwila, ale na Xboxa wyszla pierwsza czesc Operation Flashpoint z dodatkiem w nazwie Elite !!! ktos tu nie odrobil pracy domowej ;p
    • razermail Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 19:01
      A, jeszcze jedno. Jak powoli widać szósteczka dla U2 zaczyna się mścić. "dlaczego tylko 4", "dlaczego nie 6" - nie wiem czy to prawdziwe oburzenie czy uszczypliwe uwagi, ale sam fakt że się pojawiają o czymś świadczy. Ludzie, 4 to ocena "dobra", to znaczy że OFbig_grinR to DOBRA gra. Nie jest "zła" ani nawet "dostateczna". Nie jest średniakiem, a kto się na nią napalał i tak w nią zagra niezależnie od oceny, jak np. podpisany wyżej silvergary smile
    • julmar7 Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 19:34
      razermail bardzo dobrze mówisz (piszesz)
      Kto czekał na ten tytuł, takie racki czyta z lekkim dystansem. Przecie co nie podoba się komuś, nam może wydawać się wprost bajeczne, i na odwrót. Ocena końcowa to ocena proponowana przez Piotra, on pisał rackę i ma prawo wystawić ocenę taką, na jaką jego zdaniem gra zasługuje. Nie musicie się z tym zgadzać,ale powinniście to uszanować. Wasza ocena przecież może być zupełnie inna. Recenzja to nie wyznacznik w co mamy grać lub nie. Więcej dystansu do rzeczywistości.
    • powercontrols Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 20:07
      tvgry.pl/?ID=641 Dla nie bomba.
    • iniemamocnii Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 20:08
      jezeli jest to recenzja gry na Xbox360 to jakoś wole tego nie czytać a i nota mnie nie dziwi to samo dotyczyło się Ghost Racon gdzie na konsolach ogolnie inaczej sie grało niż na PC dlatego wole poczekać i zobaczeć to na blaszaku niż na konsoli dla mnie konsole są cudowne ale napewno nie dla FPS`ów
    • mikemike77 Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 20:30
      Recenzje gra dostaje kiepskie... Jak na razie w okolicach 75%
    • razermail Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 20:34
      Średnia ocen 7,5/10 to kiepsko??? Chyba rzeczywiście wysoka skala ocen się nie sprawdza.
    • cypisek.org Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 20:47
      @razermail

z tą skalą ocen to faktycznie lipa. I może być jeszcze większe niezadowolenie społeczne jak kolejne szóstki będą (albo wręcz przeciwnie - nie będą) się pojawiać.
      Ale redaktor sam sobie nawarzył piwa to niech je teraz sam pije :] (tak, trochę złośliwy jestem)

Bardzo fajną propozycją jest skala ocen z ostatniego Graj'u utraconego :]

Co do oceny, pewnie fan tej serii nie przejmie się tą oceną (tak jak ja nie przejąłem się żenująco niską oceną ODST i dzięki temu zagrałem w wspaniałą grę) i zakupi tą gierkę smile
    • iniemamocnii Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 21:04
      halo halo ale jezeli to recenzja Xbox360 to wcale sie nie dziwie bo w taktyczne gry poprostu nie da sie dobrze grac używając pada... to nie MW2 gdzie idziesz i strzelasz... z całym szacunkiem dla konsol ale ta wersja nie ma prawa byc dobra przez sterowanie na padem ...
    • julmar7 Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 22:10
      @iniemamocnii
      Naprawdę myślisz że to narzędzie czyni mistrza?
      To że Ty nie potrafisz grać padem, nie znaczy że wszyscy mają taki sam problem.
      @razermail
      7,5 to jednak nie rewelacja. Skoro takich raczej średnich ocen przydziela coraz więcej recenzentów.
      Spodziewałem się 8,5.Szczerze.
    • iniemamocnii Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 22:21
      julmar7
      narzędzie czyni mistrza co za brednie wypisujesz ??
      to normalne ze klawiatura + mysz daje dużo więcej swobody znajdz mi na padzie tyle przycisków które są umieszczone w wer PC na klawiaturze a podam ci dłoń bo na razie to tylko moge ci podać pada haha
    • iniemamocnii Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 22:27
      julmar7 to tak jakby grać na padzie w Conter Strike hehe no pewnie Ty byś doszedł do mistrzostwa nie wątpie haha ale naprawde puknij się w główke myśląc że na padzie będzie ta sama przyjemność co klatwiatura + mysz szczególnie w takim gatunku gry
    • barracudo Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 23:11
      Ja bym ocenił na 5= za realizm. Co do kwestii klawiatury i myszy vs. pad no to odpowiedź jest prosta ze to pierwsze wygrywa. Na padzie da się grać i da się przejść grę na najwyższym poziomie , ale nie oszukujmy się, klawa i mysz w tym momencie wygrywa (dla tego ja zainwestowałem w xfps-a). Nie lubię też konserwatywnego myślenia typu "na konsoli powinno się grać tylko na padzie", a bzdura ! Jeśli jest możliwość zagrać na konsoli w FPS-a przy użyciu klawy i myszy to czemu nie ? Inaczej się ma sprawa jak ktoś wchodzi na Multi z takim sprzętem vs reszta gra na padach, to już jest ostre lamerstwo.
    • piotrek.pawel Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 06.10.09, 23:21
      @barracudo
      z nieba mi spadłeś. pytanie a propos XFPS
      jak na tym się gra? dokładnie jak na klawiszach i myszy na pc czy jest inne przełożenie? chodzi mi o subiektywne odczucia a nie opis działania wink
    • tomi1988pl Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 09:30
      razermail, nie wiedziales, ze dzisiejsze oceny zaczynaja sie od 7, a koncza na 10?
      7 to crap,
      8 to sredniak,
      9 to gra dobra,
      10 to gra, ktora mozna kupic,
      wink
      gra jest napewno dobra, a oceny tylko to potwierdzaja - wiekszosc recenzentow to jednak gracze grywajacy w CoD'y. podobnie bylo z Race Pro - srednia ocen jeszcze nizsza niz OF2, a gra jest najlepszym symulatorem dostepnym na konsolach, a oberwalo jej sie za to, ze wyglada odrobine gorzej od innych gier wyscigowych.
    • iniemamocnii Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 11:47
      tomi1988pl mnie jednak ciekawi różnica między tą grą na PS3/Xbox360 a PC bo jak wiadomo np taki Ghost Racon 2 dla mnie był szokiem kiedy przesiadłem się z blaszaka na konsole niby ta sama gra a całkiem inaczej się grało pewnie przez ograniczenia jakie dają pady
      konsole moim zdaniem nie są stworzone dla bardziej taktycznych symulacji wojny... zbyt wielkie ograniczenia w postaci poruszania się na padzie i choć można dokupić mysz i klawiature to jednak gra nie jest pisana z myślą o tym by ją w 100% wykorzystać tak jak to ma się w odniesieniu do PC gdzie wystarczy wejść w menu ustawień klawiszy aby zobaczyć ile przycisków musiałby mieć pad aby to wszystko się pieknie zgrało w całość
      co jak co ale konsole nie są moim zdaniem stworzone do takich gier jak Operation Flashpoint itp...
      dlatego uzyskała takie noty
    • julmar7 Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 11:55
      @iniemamocnii
      Oh jakiś ty żałosny w tym zacietrzewieniuwink
    • julmar7 Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 11:58
      Ja nigdzie nie napisałem że pad jest lepszysmile Napisałem że nie narzędzie czyni mistrza. Dobry gracz zagra na padzie tak że innemu nawet trzy klawiatury nie wystarczą. Uderz w stół a.....smile
    • iniemamocnii Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 12:27
      julmar7
      właśnie napisałeś że nie narzędzie czyni mistrza i kto tu jest żałosny w tym zacietrzewieniu ?
      bez urazy ale właśnie to narzędzie czyni ci lepszym i nie tylko w grach ale i w życiu smile
      pisze to kiedy konsole nie są mi obce i choć tak samo gram w gry fps na konsolach np K2 to i tak zawsze dla mnie to będzie inne doświadczenie niż mając myszke pod ręką bo nawet najlepszy gracz na padzie nie dorówna komuś na myszcze grając np w Conter Strike smile
    • julmar7 Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 12:49
      Ile ty masz lat? Nie narzędzie czyni mistrza oznacza to że: Jeśli jesteś naprawdę dobry to i na dupie słonia zagrasz Marsyliankę. Michał Anioł miał tylko proste dłuta i młotek, stworzył cuda. Dziś robią to samo ale za pomocą komputerówwink Aby dyskutować musisz mieć choć odrobinę wiedzy ogólnej,mniej grania więcej czytania i nauki. Ja z Tobą już skończyłem bo widzę że musisz mieć ostatnie słowo,choćby nie wiem jak głupie.
    • don.wroc.love Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 12:50
      @iniemamocnii

mnie jednak ciekawi różnica między tą grą na PS3/Xbox360 a PC bo jak wiadomo np taki Ghost Racon 2 dla mnie był szokiem kiedy przesiadłem się z blaszaka na konsole niby ta sama gra a całkiem inaczej się grało pewnie przez ograniczenia jakie dają pad
      ----------
      Mówisz o Ghost Recon Adwanced Warfighter 2?
      pytam bo wersja konsolowa i pc to były 2 różne gry. Z kolosalną przewagą wersji konsolowej
    • iniemamocnii Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 14:01
      don.wroc.love
      dokładnie masz racje z tą różnicą że jednak milej wspominam zabawe na PC ale to pewnie kwestia gustu lecz jednak nie tylko ja to zaóważyłem smile dzieki za info smile

julmar7
      hehehe mniej grania więcej czytania hehehe czyli Twoim zdaniem praktyka jest gorsza niż lektura ojjj współczuje w niektórych dziedzinach tego a jeżeli Ty z siebie robisz Michała Anioła gier to tym bardziej odłóż te książki na bok bo już ci w główce poprzewracały... kiedyś miałem podobnego inżyniera na swoim wydziale który wiecej gadał niż pewnie robił no i z Tobą pewnie tak samo jest jeżeli dla ciebie lektóra bardziej pożyteczna jest niż praktyka smile
      no prosze prosze Michał Anioł Gier sie znalazł big_grin
      hmmm założę się że jesteś magistrem lub inżynierem lub dążysz do tego z całych sił bo gadka o nauce i czytaniu to właśnie od takich typków tylko można usłyszeć big_grin
    • your.shot Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 07.10.09, 14:19
      Z opinii graczy którzy już grają można wywnioskować że gra utrzymała swój klimat,marniej wygląda od strony graficznej ale taktyka bije na głowę wszystko co do tej pory pokazało się na konsole.

iniemamocnii
      Przesadzasz człowieku, albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem co napisał julmar7.
      W normalnej rozmowie też tak przekręcasz słowa i ubliżasz innym? Nie ładnie, bardzo nie ładnie się zachowujesz.

• sielak2 Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 08.10.09, 01:26
      Jak na razie grałem 3 misje i jak na razie moja nota
      20/100
      Na razie beznadzieja najbardziej denerwóją kompani są
      irytujący a ich IQ wynosi -1.
      Jest z 50 komend a oni nie umieją wykonać najprostszych.
    • to_mee Re: Recenzja: Operation Flashpoint: Dragon Rising 08.10.09, 06:27
      Na gamecornerze gra dość średnio oceniona - warto przeczytać, bo ta opinia może być znacząca dla kogoś kto grał w OFP1.
      Ja sobie odpuszczam - za dużo fajnych gier teraz wychodzi, aby grać w coś takiego wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka