Dodaj do ulubionych

Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising

• han_solo_79 Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising 08.10.09, 18:47
      @simplex

Dzienks! Ze dwie se na pewno wybiorę.
    • Gość: dany Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 23:18
      Jako niedzielny gracz, zaliczywszy niedawno COD4 i 5, po przeczytaniu opinii ze OFbig_grinR do COD-a jednak podobny, stwierdzam, jest trudniejszy, trzeba sie nauczyć korzystać z komend itp. żołnierze faktycznie realniej się zachowują i nie da się podejść na 2m. Ok wszystko fajnie, tylko niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego powrót do checkpointa ładuje od nowa grę ? Mama x0 arcade, i trwa to wkurzająco długo ....
    • Gość: fan Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.centertel.pl 08.10.09, 23:43
      arma 2 z pewnością jest fajna, ale wymagania sa kosmiczne, a optymalizacja kwiczy. na niższych detalach gra wygląda jak kupa. dr testuję, ale jeśli chodzi o grafę to wszystko hula ma max detalach przy 50 fps
    • Gość: gh Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.chello.pl 09.10.09, 02:38
      @Już nie rozumiem tych recenzji. Nie pierwszy raz zdarza mi się czytać jak to autor wychwala grę, żeby na końcu napisać, że gra jest słaba, albo że się zawiódł big_grin.

Bo te teksty to tylko takie luźne pieprzenie o niczym dla nabicia wejść
    • Gość: eneduerabe Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.elpos.net 09.10.09, 06:57
      arma ma wieksze wymagania, ale zwroccie uwage na pewien myk - widocznosc w OFDR jest znacznie mniejsza ... w ARMA2 dystans widzenia mam ustawiony na 2000metrow, a w OFDR jest zdecydowanie pozniej 1000m na max ustawieniach.. do tego w wiekszosci przypadkow biegamy po pagorkach, wiec widocznosc jest naprawde niewielka ................... no i gra jest moim zdaniem brzydka graficznie
    • Gość: Leśny Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: 195.205.238.* 10.10.09, 12:26
      Porzadna gra... jest realna w duzym stopniu smile sa błedy w grze ktore mozna dopracowac.. np przenikajacy karabin przez sciane.. albo jak chciałem z wyrzutni rakiet wystrzelic z budynku przez szybe....no własnie to rakieta wybuchła na szybie xD a powinna ja przebic ! big_grin
    • Gość: b2naf4 Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 16:38
      Strzelanka, w której nie można się wychylać? Taki mały szczególik, a jaki ważny w przypadku tego gatunku gier. Już zapomniałem o tej grze...(a tak się dobrze zapowiadała)
    • Gość: PanTom Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 12:27
      Rozegrałem w co-opie ponad połowę misji, zagrałem parę godzin w multi o oto moje przemyślenia.

Grafika:
      Okrojona pod potrzeby konsoli wygląda biednie. Gdyby te pagórki nie były pokryte trawą nic by z niej nie zostało - bardzo słaba jakość tekstur, monotonne dekoracje, jedynie modele postaci je ratują.

Realizm - jaki taki jest, jak się gra co-opa ze znajomymi to ujdzie w tłoku ale na rewelacji nie ma. Misje są zaskryptowane na maksa, grałem z kumplem, który grę przeszedł całą grę i co chwila "przewidywał" co się stanie, skąd przyjdą, przyjadą wrogowie.

Multi>
      Jako, że w obecnych czasach multiplayer ma duże znaczenie dla graczy skreślę nieco więcej na ten temat.
      Brak dedykowanych serwerów to porażka
      -trudno zagrać ze znajomymi co-opa - gry rankingowe nie pozwalają na hasłowanie i "kopanie" graczy, co powoduje, że rozpoczęcie zabawy zaczyna się po 30 min
      -wyszukiwarka serwerów i friendsy działają żałośnie
      -ledwo kilka map do ledwo dwóch przeciętnych trybów gry
      Tak naprawdę, żeby pograć multi ze znajomymi trzeba wiele cierpliwości. Wczoraj po 40 min próby połączenia się z serwerem kumpla w kilka osób zrezygnowaliśmy ze wspólnej gry bo jak już pisałem wyszukiwarka działa fatalnie i nie wszyscy się "znaleźliśmy".

Generalnie bardzo przeciętna gra, z szumnych zapowiedzi została gra, która naprawdę mało oferuje.
    • Gość: ofp vs arma 2 Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.09, 17:32
      W pojedynku OFP2 vs Arma 2 dzielo Czechow wygrywa i to dosc wyraznie.
      1. Pojazdy - duzo wiecej w Armie2 i lepiej sie je prowadzi
      2. Druzyna - w OFP2 dowodzimy tylko 3 zolniezami w Armie moze byc nawet grubo ponad 20.
      3. Grafika w OFP2 nie jest brzydka, ale w Armie 2 chyba ladniejsza
      4. Wymagania sprzetowe to na plus dla OFP2. Arma 2 zabija kompy wink
      5. Bugi - tu Arma 2 wygrywa zdecydowanie wink
      6. Multi - Arma 2 bez dwoch zdan
    • Gość: leo Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.bmtinternational.pl 12.10.09, 08:34
      "W pojedynku OFP2 vs Arma 2 dzielo Czechow wygrywa i to dosc wyraznie." ??? Ooo w morde!!
      To chyba nie grales w ARMA2 jak tylko pojawila sie na polkach sklepowych. Byla tak zbugowana, ze wrecz nie grywalna!
      1. Pojazdy w arma poruszaja sie jak kartonowe pudełka, co z dego ze jest ich wiecej jak nie da sie nimi jezdzic.
      2. Ile czasu spedzilem zeby przygotowac druzyne w arma do akcji, a oni na koniec wszystko i tak spierniczyli...
      3. Animacja postaci w arma byla zalosna, grafika jakby z wycinanek smile
      4. Ladnie smiga OF2, w arma zawsze cos sie krzaczylo
      5. Bugow bardzo malo, arme przez bledy odinstalowalem
      dwukrotnie
      6. coop w of jest rewelacyjny, arma jest dla psycholi co lubia lezec pod drzewem 2 godziny czekajac na ofiare
    • simplex Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising 12.10.09, 11:18
      Nadal brakuje mi recenzji coopa - bez tego ta recenzja jest niepelnowartosciowa. W coopie mozna przejsc cala gre i podobno jest to bardzo fajna zabawa (jak wiekszosc coopow).
      Radosc psuje to, ze ponoc trudno jest sie "zgrac" zeby zagrac akurat ze swoimi ziomalami.
    • simplex Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising 12.10.09, 11:20
      I jeszcze jedno mi sie rzucilo w oczy, mianowicie jakaś schizofrenia wink

Sławek Serafin, Gamecorner: "Na plus trzeba grze policzyć niewielką, niedostrzegalną prawe ilość błędów i niedopracowań"

Maciej Kowalik, Polygamia: "OF: Dragon Rising ma TYLE błędów, że to aż śmieszne. Trudno tę grę polecić w pełnej cenie, bo... ehh, dużo by gadać. Emiel mógł przełazić przez budynki na np :]"

WTF? Grali w dwie rozne gry, czy jak?
    • Gość: leo Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.bmtinternational.pl 13.10.09, 10:27
      Moze grali w bete, osobiscie nie trafilem na jakies duze bledy, a przeszedlem ponad polowe gry.
      AI towarzyszy tez nie jest zle, ale duzo przyjemniej jest grac z innymi.
      Coop jest spoko, niestety kampania jest troche przykrotka i zbyt liniowa
    • Gość: Plod Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 21:49
      OFP2 vs Arma2
      1. Arma- pseudo realizm ze sciemnionym cieniowaniem i natezeniu swiatla
      2. prowadzenie smiglowcem w armie jest niegrywalne, duzo lepsze jest w OF.
      3. Arma2 ma miliard przyciskow funkcyjnych, wychylanie sie, skakanie -po co to komu?? to nie jest COD ani SWAT4 tylko gra na zupelnie otwartym terenie
      4. Pojazdy w Arma2 sa nierealistyczne
      5. Po co komu krzaki w Arma2 skoro w zblizeniu przez celownik snajperki po 100m wszystkie krzaki znikaja?? wiec po co w ogole te krzaki skoro nie mozna sie schowac??
      6. Arma2 - ai strzelal do mnie (bylem pieszo) z wyrzutni przeciwpancernej stojac... ee. cos tu nie gra?
      7. W armie 2 nie da sie celowac- celujesz na prostych rekach - a chyba celownik powinien byc troche blizej oka? W of tak jest. W armie celownik tylko przeszkadza.
      8. Itd itd
      OF DR> Arma2
    • Gość: gosc Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 22:11
      Zdecydowanie zbyt rzadko wrogowie tchórzą i uciekają nawet w obliczu przewagi wroga...
    • galekanalek Re: Recenzja Operation Flashpoint: Dragon Rising 17.10.09, 00:04
      "Animacja postaci w arma byla zalosna, grafika jakby z wycinanek smile"
      LOL! Czytanie komentarzy pseudo rozwiniętych istot zawsze towarzyszy takim artykułom.
      Nawiązując do Ploda:
      ad 1. Czy HDR nazywasz "ściemnionym cieniowaniem"? Bełkoczesz.
      ad 2. Uproszczone w stosunku do symulatorów lotniczych pełną gębą, jednak podlegające prawom fizyki i jak najbardziej do opanowania - co daje frajdę.
      ad 3. Widać, żeś ułomny, jak nie potrafisz operować klawiaturą na tyle, by opanować sterowanie w grze.
      ad 4. Pojazdy w Arma2 są lepiej odwzorowane niż w jakiejkolwiek grze wojennej i ich modele są jak najbardziej wierne wzorcom, czego nie można powiedzieć o Dragon Rising.
      ad 5. Krzaki nie znikają, trawa natomiast owszem. Wynika to z ograniczonych możliwości Pecetów i podejrzewam, że na przestrzeni kilku patchy wypracuje się kompromis, jaki znaleziono w Arma1.
      ad 6. E, widać głupi jesteś i nie wiesz, że z RPG można strzelać spokojnie nie klękając. Ba! Można nawet na leżąco strzelać z granatnika ppanc. Trzeba tylko dobrze się ustawić - te możliwości przyjdą wraz z modem do Arma2 - ACE2.
      ad 7. Widać też, że z celownika też nigdy nie korzystałeś. Ten zoom na szczerbinkę w OFP: DR to fantasy.
      ad 8. itd itd.
      Małpy w ZOO > Plod

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka