maciejk441 wioska 06.07.11, 19:20 Pomogłem królowi polski odbić Warszawę.On w zamian uczynił mnie szlachcicem i przekazał jedną wioskę.Po dwóch dniach szwedzi ją przejeli(próbowałem bronić ale nie miałem z nimi najmniejszych szans).Chciałbym się dowiedzieć czy można ją jakoś odbić lub zrobić coś żeby król znowu mi ją nadał.Jest to dla mnie dosyć ważne ponieważ z wioski można rekrutować chłopów a potem awansować ich nawet na husarza,otrzymujemy również podatek.Proszę o szybką odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
maciejaroszko Re: wioska 08.10.11, 21:47 witam, miał ktoś taki problem gdy przychodzi się do Skrzetuskiego po misję KONIOKRAD po kliknięciu "mam do Ciebie sprawę" gra się zacina. czy macie na to jakąś radę?? Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak2502 help 17.02.12, 21:58 Ej nwm co trzeba zrobić w qescie plecak z buławą hetmańską w RP. Ilu lordów muszę przekonać lub co zrobić żeby kaziu pozwolił mi wziąć udział w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
balyanprdx Re: Mount & Blade: Ogniem i Mieczem - poradnik 20.03.12, 12:44 witam, Mam do was pytanie, jestem lennikiem Rzeczpospolitej, król przyjął mnie w swoje szeregi, mam w oddziale pana Zagłobę, obroniłem już Częstochowę, teraz mam za zadanie odbić Warszawę z rąk szwedów, i mam takie pytanie czy to nie dziwne,że nie dostałem jeszcze chorągwi od króla, i jakiejś ziemi? Czy to dostaje się po odbiciu Warszawy z rąk szwedzkich? Czy jeżeli mam list z pospolitym ruszeniem od króla to mogę szlachciców parę razy do tego nakłaniać, bo na przykład jak jeden mi odjedzie, to czekam aż wszyscy odjadą i później szukam więcej szlachciców R, czy szlachciców mogę tylko raz nakłonić do ruszenia na Warszawę ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
garet1989 pomocy 19.05.12, 15:58 Witam , gram sobie w dzikie pola i nie wiem paru rzeczy , nadal nie moge rekrutowac husari jak to zrobic? w zamku swoim wybudowalem i zatrudnilem wszystko i wciskam 5 husarzy na 4 dni i nie mam zadnego nie wiem o co chodzi , nie idziemi takze dalej fabula, pokonalem wszystkich szwedow ( przestali istniec ) a misje potop , czy zdobycie warszawy dalej sa , jak wyrzec sie lojalnosci wobec krola? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkihetman4 POMOCY!!! 10.06.12, 10:38 ludzie pomocy jak podbijam całą mape i Rzeczpospolita jest jedynym władcą to pojawia się jakiś gościu i mnie zabija co mam robić? POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamus4412 Chanat Krymski 01.10.12, 15:43 Wracając do tego zadania z Chanatem Krymskim. Wy odchodziliście od Rzeczpospolitej please szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś