Dodaj do ulubionych

Mount & Blade: Ogniem i Mieczem - poradnik

• maciejk441 wioska 06.07.11, 19:20
      Pomogłem królowi polski odbić Warszawę.On w zamian uczynił mnie szlachcicem i przekazał jedną wioskę.Po dwóch dniach szwedzi ją przejeli(próbowałem bronić ale nie miałem z nimi najmniejszych szans).Chciałbym się dowiedzieć czy można ją jakoś odbić lub zrobić coś żeby król znowu mi ją nadał.Jest to dla mnie dosyć ważne ponieważ z wioski można rekrutować chłopów a potem awansować ich nawet na husarza,otrzymujemy również podatek.Proszę o szybką odpowiedź
      • maciejaroszko Re: wioska 08.10.11, 21:47
        witam,
        miał ktoś taki problem gdy przychodzi się do Skrzetuskiego po misję KONIOKRAD po kliknięciu "mam do Ciebie sprawę" gra się zacina.
        czy macie na to jakąś radę??
    • maliniak2502 help 17.02.12, 21:58
      Ej nwm co trzeba zrobić w qescie plecak z buławą hetmańską w RP. Ilu lordów muszę przekonać lub co zrobić żeby kaziu pozwolił mi wziąć udział w wyborach?
    • balyanprdx Re: Mount & Blade: Ogniem i Mieczem - poradnik 20.03.12, 12:44
      witam,
      Mam do was pytanie, jestem lennikiem Rzeczpospolitej, król przyjął mnie w swoje szeregi, mam w oddziale pana Zagłobę, obroniłem już Częstochowę, teraz mam za zadanie odbić Warszawę z rąk szwedów, i mam takie pytanie czy to nie dziwne,że nie dostałem jeszcze chorągwi od króla, i jakiejś ziemi? Czy to dostaje się po odbiciu Warszawy z rąk szwedzkich? Czy jeżeli mam list z pospolitym ruszeniem od króla to mogę szlachciców parę razy do tego nakłaniać, bo na przykład jak jeden mi odjedzie, to czekam aż wszyscy odjadą i później szukam więcej szlachciców R, czy szlachciców mogę tylko raz nakłonić do ruszenia na Warszawę ze mną?
    • garet1989 pomocy 19.05.12, 15:58
      Witam , gram sobie w dzikie pola i nie wiem paru rzeczy , nadal nie moge rekrutowac husari jak to zrobic? w zamku swoim wybudowalem i zatrudnilem wszystko i wciskam 5 husarzy na 4 dni i nie mam zadnego nie wiem o co chodzi , nie idziemi takze dalej fabula, pokonalem wszystkich szwedow ( przestali istniec ) a misje potop , czy zdobycie warszawy dalej sa , jak wyrzec sie lojalnosci wobec krola?
    • wielkihetman4 POMOCY!!! 10.06.12, 10:38
      ludzie pomocy
      jak podbijam całą mape i Rzeczpospolita jest jedynym władcą to pojawia się jakiś gościu i mnie zabija co mam robić?
      POMOCY!!!
    • adamus4412 Chanat Krymski 01.10.12, 15:43

Wracając do tego zadania z Chanatem Krymskim. Wy odchodziliście od Rzeczpospolitej please szybką odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka