Dodaj do ulubionych

Da się sprzedać Bioshocka 2 PC?

14.02.10, 23:41
Zastanawiam się nad zakupem (bo w sumie jest dość tani - poniżej 80zł na
allegro) i chcialbym miec mozliwosc odsprzedaży po przejścu.
Gra wykorzystuje trojana znanego też jako Game for Windows Live, gdzie (o ile
mi wiadomo) przypisuje się grę do swojego gamertaga.

Czy ktoś wie, czy da się kupić Bioshocka 2, przejść i bez problemu odsprzedać
tak, żeby kolejna osoba mogla grać? (najlepiej bez kombinowania typu
"zakladanie osobnego konta GfWK z jedną grą").
Obserwuj wątek
    • simplex to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predator PC 14.02.10, 23:41
      jak w temacie.
      • mathiuss Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat 15.02.10, 01:02
        Przypisuje klucz do gamertaga na stale, jesli chce sie grac w multi. Do singla
        jest potrzebny tylko profil (moze byc offline), by moc zapisywac stany gry, ale
        klucza sie nigdzie nie podaje. Ja dzisiaj skonczylem, przejde jeszcze raz na
        hardzie i tez sprzedam. Multi mnie nie interesuje.
        • mathiuss Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat 15.02.10, 01:03
          Pisalem o Bioshocku naturalnie smile
          • errabundi Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat 15.02.10, 11:47
            Z własnego doświadczenia wiem, że wszystkie gry da się sprzedać, nawet wbrew umowie. Jeśli wymaga Steama itp., wystarczy, że tworzysz nowe konto na potrzeby nowej gry. Potem sprzedajesz paczkę wraz z kontem. Jeśli nie wymaga, po prostu gry nie rejestrujesz, pozbawiając ją wyłącznie folii. Chętnych będzie mnóstwo, jeśli cena będzie atrakcyjna.
            • don_wroc_love Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat 15.02.10, 11:51
              a nie lepiej/taniej/szybciej wymienić wersję konsolową za jakąś inną grę
              konsolową, a później znowu wymienić na coś innego? wink
              • Gość: wincenty.okon Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 13:48
                Mowa jest o wersji PC.
                Wersja konsolowa nie kosztuje 80 lecz 180 zł więc odpada.

tak jak pisali wyżej, masz profil offline i wogóle się kluczem nie interesujesz.
                Wiedz jednak, że draństwem jest sprzedawać już zarejestrowane gry. Kiedys tak
                się nadziałem i musiałem cracka z neta wgrywać.
                Sprzedanie zużytej (zarejestrowanej) gry może grozić negatywem.
                • don_wroc_love Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat 15.02.10, 13:57
                  @wincenty okon
                  wiem że mowa jest o wersji pc...

ale przecież simplex posiada konsolkę, więc zwyczajnie rzuciłem propozycję - po
                  co ma się męczyć z wersją pecetową, jak może spokojnie wymienić, w jakimś
                  sklepie z grami konsolowymi, jakiś tytuł w jaki nie gra na bio2, a potem
                  przecież w sklepie z grami wymieni go na jakiś inny wink nie dość że będzie go to
                  kosztować pewnie mniej niż te 80 zeta, to jeszcze zajmie to mniej czasu niż
                  kupowanie na allegro, a potem sprzedawanie na allegro.... wink
                  • Gość: wincenty.okon Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:00
                    może występować sytuacja , że simplex woli w fpsa zagrać przy użyciu myszki i
                    klawiatury?
                    ja chyba nigdy sie nie nauczę komfortowo grać w fpsy na padzie.
                  • simplex Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat 15.02.10, 15:07
                    Jest kilka powodow:
                    - Gra na PC kosztuje 80zl, na konsole ponad 2 x tyle.
                    - Mam stosunkowo mocny sprzet (GTX260), wiec moge odpalic bioshocka na 42'' TV w
                    rozdzialce FullHD (siedze na tyle blisko ze naprawde widze roznice miedzy
                    1280x720 a 1920x1080 - bylo nie bylo to ponad 2x wiecej pikseli). Mam tez
                    Microsoft Wireless Gaming Receiver pozwalajcy podlaczyc mi bezprzewodowo pada od
                    x360 do peceta i rozwalic sie na kanapie wink
                    - A nawet gdybym go nie mial, to i tak lepiej mi sie gra w FPSy myszka niz na
                    padzie (napisalem ze mnie sie lepiej gra na myszce, a nie ze myszka jest lepsza
                    do fpsow, zeby nie wywolywac flame'a).

Prosze nie traktowac tego jako flejm pc vs konsole smile
                    • wincenty.okon Re: to samo pytanie odnośnie Aliens versus Predat 16.02.10, 14:50
                      i bardzo dobrze. Trzeba grać na PC i kupować na niego gry, żeby znów twórcy w
                      niego uwierzyli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka