Dodaj do ulubionych

Cała prawda o Alane Wake

18.02.10, 16:05
www.gameblog.fr/news_13854_alan-wake-5-minutes-de-gameplay-inedit
5 minut gameplay potwierdziło moje wczesniejsze zdanie, ze tej grze daleko to horroru i
że każdy wcześniejszy filmik to z lekka render. Autonamiezanie na wrogów jest smieszne
dotego ta latarka idiotyczna nie potrafia zrobic zakończenia, kamera kiepska wykonanie
potwórów mutantów ludzi medeli postaci daje wiele do zyczenia kiepskie i tyle.

Napoczatku dałem szanse tej firmie ktora zrobiła takie gierki :

Death Rally - PC (1996)
Max Payne - PC, Sony PlayStation 2, Xbox, Mac OS, Game Boy Advance (2001)
Max Payne 2: The Fall of Max Payne - PC, Sony PlayStation 2, Xbox (2003)
Alan Wake - Xbox 360

Nie twierdze ze gra jest słaba tylko ciagle jakies bieganie uciekanie i autostrzelanie w
niby potworki jest kiepskie naprawde deadspace i stalker były straszne nawet a to jest
zabawne.

Oceniam to z punktu widzenia filmowego bo lubie horrory szczególnie japonskie a to
jest nieby dramat niby jakiś serial słabiutka gra

Remedy Entertainment jest fińskim producentem gier finlandczycy mało na horrorach
sie znaja
Obserwuj wątek
    • cypisek.org Re: Cała prawda o Alane Wake 18.02.10, 17:29
      heheheheh krucjaty raburskiego, przeciwko wszystkiemu co wychodzi na xboxa360,
      ciąg dalszydevil
      • cypisek.org Re: Cała prawda o Alane Wake 18.02.10, 17:31
        ale nie ma co się dziwić smile wychodzi świetna gra, dzięki której ludzie zapomną o
        Uncharted2, i fanboje ps3 panikujądevil
        • Gość: Raburski123 Re: Cała prawda o Alane Wake IP: *.152.129.89.dsl.dynamic.eranet.pl 18.02.10, 19:37
          Ale ja nie jestem żadnym fanboyem uważam, że seria gear of war i forza 3 to świetne
          gry oczywiscie jeszcze fable jest super
    • aste.rix Re: Cała prawda o Alane Wake 23.02.10, 11:00
      Serwis gametank.pl uznał Alan Wake za jedną z najbardziej wyczekiwanych gier
      2010 roku: gametank.pl/artykuly/5-najbardziej-wyczekiwanych-gier-w-2010r/
      Określono grę jako psychologiczny thriller, trzymający w napięciu.
    • the_mister_a Re: Cała prawda o Alane Wake 23.02.10, 13:47
      Przede wszystkim robisz błąd. Alan Wake to nie jest horror jako horror jak np. RIng itp. TO raczej porównanie do Miasteczka Twin Peaks było by bardziej odpowiednie. Troche straszy, troche zagadki i troche psycholigicznych zabaw z widzem/graczem. Prosze sobie przypomniec klimat Maxa Payne1 i 2 i jego ciężkie walki z samym sobą i psychodeliczne sny. To była jedna z pierwszych gier, w której jak grałem to poczułem się jakbym oglądał dobry film sensacyjny taki z lat 80tych i wcześniej, gdzie budowano napięcie poprzez mroczny klimat i postaci. Z filmów od razu przychodzi na myśl Życzenie Śmierci, a z czasów wcześniejszych świetne Chinatown Polańskiego. Dlatego ja ufam twórcom.

Co do gameplayu. Autocelwoanie jest pewnie opcją dla xboxowych graczy, aby nie odstręczało ich cięższe niż na myszce celowanie. Na filmikach gra przecież jakiś robiący grę lub marketingowiec, więc moze być dużo mniej wprawny, a przecież nie chca ludzie aptrzeć jak pada. Włączył sobie autocelowanie, nie robiłbym z tego afery. Większość obytych z padem wyłączy to i tyle.

A ty po 5 minutach gameplaya stwierdzasz, że gra jest słabiutka. Weź się za testy płatek kukurydzianych, bo ostatnio czytałem chyba twoje o Battlefieldzie, które nawet do Głosu Ziemii Czerwińskiej by się nie nadawało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka