Dodaj do ulubionych

Pierwsze screeny z Crysisa 2

04.03.10, 23:13
hehe big_grin ciekawe tyko jakie wymagania będzie miał crysis 2 tongue_out
Obserwuj wątek
    • Gość: don_wroc_love Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.chello.pl 04.03.10, 23:24
      oj siejesz Pawle defetyzm tongue_out screenów ci od groma - znacznie więcej niż 2 smile i większych wink
      www.pcgames.de/aid,686641/Crysis-2-High-Res-Screenshots-in-3840-x-1920-Pixeln/PC/News/?menu=browser&image_id=1254158

najbardziej podoba mi się ten pierwszy,

www.pcgames.de/aid,686641/Crysis-2-High-Res-Screenshots-in-3840-x-1920-Pixeln/PC/News/?menu=browser&mode=normal&entity_id=-1&image_id=1254158&browsersize=fullscreen

który kojarzy mi się z kultowym cytatem" Ogniu krocz za mną" big_grin
    • shalick Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 04.03.10, 23:54
      @don_wroc_love - tak się składa, że godzinę temu skończyłem oglądać Twin Peaks smile
    • Gość: kajot Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.dyn.optonline.net 05.03.10, 00:32
      przeciez to sa kompozyty z fotoszopa a nie zadne skriny z gry, cos wrodzaju tapetek, widac przeciez po kompozycjach ze to dzielo specow od PR a nie zadne screeny z crysis 2.
    • Gość: kajot Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.dyn.optonline.net 05.03.10, 00:36
      www.pcgames.de/external/gfx/firstpage/imagelayers/screenshot.gif skrin jak **uj!

haha
    • Gość: Seba Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.150.181.99.fenomenalny.net 05.03.10, 01:02
      Najśmieszniejsze będzie jak ogłoszą ze XP jest nieobsługiwany.....
    • Gość: el Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: 212.76.37.* 05.03.10, 03:03
      tak, i co jeszcze.. przeciez to są podrasowane screeny uncertain/ z pierwszym crisisem bylo tak samo, diabeł tkwi w szczegółach.
    • fuudimitzu Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 05.03.10, 05:32
      Postać Nomada jest chyba doklejona w "fotoszopie", reszta kompletnie nie zachwyca...
    • snejki Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 05.03.10, 08:20
      Akurat ten pierwszy screen było już dawno temu opublikowany w jakimś czasopiśmie, które skany pojawiły się na GC (bez tej doklejonej postaci)

Na wielu screenach widać barykady. Jeżeli okaże się, że nie da się ich przeskoczyć, to z zamiast dżungli i swobody, będzie jedna, czy dwie drogi do celu.

W sumie i tak mnie to nie obchodzi, poprzedni Crysis był w mojej opinii fatalny, natomiast "pierwowzór" czyli Far Cry 1, to dla mnie nadal najlepsza singlowa gra FPS. smile
    • Gość: plum Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: 82.139.159.* 05.03.10, 09:01
      Szału nie ma, dżungle z pierwszej wersji robiła większe wrażenie.
    • Gość: w_head Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 09:16
      @snejki

Dlaczego fatalny? Nie rozumiem tych zarzutów wobec tej wybitnej jak dla mnie gry. Owszem, nie była ona mistrzynią gameplayu (np denerwowalo to, że troche gorzej sie "zabijało" jak np. w COD - trudniej było serią położyć koreańca, chyba, że z lunetą snajperską headshot, który zawsze skutkował smile ).
      Poza tym jednak - wszystko inne było zajebiste. Niezależnie żyjący od siebie świat żab, ptaków (które np. podbiegały do mnie na plaży myśląc chyba, że dam jeść.... dałem, ale ołowiu!), świetna fizyka otoczenia, szczegółowość wszystkiego, różne sposoby przechodzenia misji (FAR CRY 2 juz był za bardzo przekombinwany w swojej "swobodzie" i nudził, CRYSIS był właśnie w sam raz).
      Na pewno CRYSIS stracił przez ówczesny HYPE, bo oczywisćie jak sie zapowiada cuda, to sceptyków i malkontentów liczba samoczynnie rośnie i zanim takowa gra wyjdzie, to juz ma tyleż samo zwolennikow co przeciwników. Do tego zbyt duże wymagania sprzętowe w dniu premiery dobiły gwóźdź do trumny. Ale teraz? Kiedy każdy ma już sprzęt, żeby solidnie w tą gre pomłócić? Polecam każdemu, by chociaż spróbował i zobaczył, że tak naprawdę od 2007 roku nie ma lepiej wyglądającej gry na PC (może teraz BC2 dorównuje, ale jeszcze nie wiem, bo osobiście nie sprawdzałem), a do tego bardzo sympatycznie można pograć (tylko nie na hurra na każdą zasadzkę koreańców, tylko spokojnie, zaplanować, uderzyć...). Nanosuit to potęga!!!
      Przeszedlem gre 3 x, i za kazdym razem nieco inaczej (polecam tylko i wyłącznie poziom DELTA). Za każdym też razem odkrywam jakiś nowy szczegół, nowy sposób wykonania "czegoś".
      Będę bronił Crysisa jak lew, gdyż naprawdę większość negatywnych opinii na jego temat powstała już dawno i niektórzy tylko ją przekazują dalej, nawet nie sprawdzając smile CRYSIS 2 na pewno będzie dobry, o to jestem osobiście spokojny (chyba, że zlikwidują czołganie, wychylanie i kucanie nawet co jest ostatnio bardzo modne smile ).

No a do tego wszystkiego oczywiście pozostaje jeszcze KWESTIA GUSTU wink
    • snejki Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 05.03.10, 09:44
      @w-head:

W Crysisa grałem na średnich detalach około godziny. Później jeszcze czasami patrzyłem jak gra w to inna osoba.

Grając w Crysis denerwował mnie ten cały superstrój, przez który na średnim poziomie trudności gracz był nieśmiertelny. Odniosłem także wrażenie, że większą swobodę mam w Far Cry1, gdzie było jakby więcej dróg, środków lokomocji, a i sama lazurowa woda, złoty piasek wszystko wyglądało bardziej epicko.
      W Crysisie paleta barw była bardziej surowa, szara, zrobiono poważniejszą grę, nawet jakiś szerszy konflikt był zarysowany w tle. Ja chciałem tylko grać na epickiej wyspie jako człowiek, który ma karabin i strzela, chowa się, ucieka, lata paralotnią itp. A nie zmieniać co 2 sekundy kombinezon z siły na niewidzialnośc, na szybkość itp

Dodatkowo odniosłem również wrażenie, że AI w Far Cry1 było lepsze (w FC1 wdałem się w wymianę ognia na dalszą odległość z grupką wrogów, a jeden z nich cichaczem opłynął wysepkę na której się zabunkrowałem i mnie zaatakował od tyłu i zastrzelił wink ), a i sama gra na normalu trudniejsza.
    • Gość: w_head Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 09:52
      @snejki
    • Gość: @w_head Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 10:05
      @snejki

NANOSUIT to własnie podstawa w CRYSIS. TO przez niego można kombinować rózne akcje, kryć się, przyspieszać (np w celu uczieczki, ale nie tylko), skakac wysoko, czy też rozwalać coś, czego zwykły człowiek nie da rady smile
      Co do wyglądu FAR CRY 1 nic nie moge powiedzieć, gdyż nie grałem, widziałem niegdyś screeny, ale nic poza tym. Natomiast wygląd CRYSISA siłą rzeczy musi być lepszy, gdyż jak wiadomo CRYENGINE to najlepiej wyglądający silnik graficzny obecnie na świecie. Sceny w jakichś małych pomieszczeniach, oświetlenie, cień, motion blur - czasami czułem się jakbym występował w filmie smile
      Bardzo ważny jest DX10 i patch 1.2, który bardzo usprawnia grę.
      Jeśli chciałeś grać jako człowiek, to właśnie chodzi o gust i preferencje. Ja chciałem grać jako "nadczłowiek", jakbym chciał grać zwykłym człowiekiem grałbym w inną gre smile
      Co do AI - zgodzę się, że Koreańcy byli głupi bardzo często, zwłaszcza, jak się ich ostrzeliwało z pewnej odległości. Ale nie było to też najgorsze AI w grach FPS. Jedni lubią chamskie skrypty z serii COD, a inni wysokie AI rodem z F.E.A.R. 1 . CRYSIS plasuje się gdzieś pośrodku.
      Jedną z najlepszych rzeczy było modyfikowanie broni "w locie", w kazdej chwili montować można nasadkę, czy celownik, ktory w danej chwili jest potrzebny (np skonczyl mi się karabin snajperski, wyciągam szturmowy, montuję lunetę, przestawiam na tryb jednostrzalowy - cel, zblizenie i headshot big_grin ) DLA MNIE PO PROSTU MIÓD.
      Tak naprawdę CRYSISOWI trzeba dać szansę, nie można po pierwszym epizodzie na plaży się zniechęcać, bo dalej jest naprawdę różnorodnie i fajnie, a wszystko, naprawdę WSZYSTKO zależy od stylu gry gracza. Tak jak wspomniałem wczesniej - bieganie na hurra na nic się nie zda, za to wykorzystanie otoczenia i nanosuit to podstawa w tej grze smile
    • Gość: wygladajajak Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.inowroclaw.mm.pl 05.03.10, 10:26
      Co oni za photoshopki odstawiają. Stucznie to wygląda, dziwny klimat, choć ładne, ale nie ma nic wspólnego z realizmem (nie liczę fizyki, animacji, elementów).
    • snejki Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 05.03.10, 10:31
      Oczywiście, że grafika w Crysis jest najlepsza na świecie wink
      Co z tego, skoro jest utrzymana w nieinteresującej mnie tonacji. Far Cry miał świetny baśniowy klimat i grafikę. Crysis był jakby tak smutniejszy i mimo, że grafikę miał lepszą, bardziej napawałem się widokami w Far Cry1.
      Realtime'owe modyfikacje broni w locie, fajna sprawa, ogólnie sam system strzelania był b.dobry (Far Cry był nieco archaiczny pod tym względem), ale gra nie dawała mi radości, motywacji. Po prostu z niej zrezygnowałem.
      Może po prostu Far Cry1, który jest wg mnie najlepszym fpsem singlowym wszechczasów postawił zbyt wysoko poprzeczkę Crysisowi. Oczekiwałem tego samego z lepszą grafiką, dostałem coś innego, nie odtwórczego, ale coś co nie przypadło mi do gustu

Gdybym miał dużo wolnego czasu i nie miał w co grać, to pewnie odpaliłbym Crysisa i przeszedł go, bo to wysokobudżetowa produkcja, trzymająca poziom. Gdybym miał wydać w miarę obiektywną opinię o tej grze nie powiedziałbym, że jest fatalna. Gdybym wydał opinię wyłącznie swoją własną i ekstremalnie subiektywna to powiedziałbym, że gra jest fatalna. Odrzuciła mnie po godzinie gry.
    • snejki Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 05.03.10, 10:34
      No i dodam jeszcze, że w Far Cry 1 grałem na najnizszych detalach, a gra i tak wgniatała w fotel ... wink
    • Gość: w_head Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 10:44
      @snejki

Kwestia gustu smile
      Szkoda, ze nie widziałeś tej gry w DX10 na VERY HIGH, ale może kiedyś... wink
    • Gość: krasnalek Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 11:20
      Co do gościa w tym skafandrze, to jest on przygotowany specjalnie po to by zaprezentować grę. W grze będzie normalny widok oczami bohatera. Po za ty screenów jest już więcej ale nie pokazują nic ciekawego tylko ładna grafikę. Akurat te screeny na GC to są te najlepsze, szczególnie ten drugi. A sreeny widziałem w wersji na ps3. Jak nie będzie obsługiwać Xp to się nie zdziwię, ale dziwią mnie już wymagania co do sprzętu szczególnie co do karty graficznej. Pewnie zaraz podadzą, że zalecane to gtx 480. Jak była pierwsza część Crysisa to zalecana byłą karta gf 8800ultra i była to w wydaniu tej gry najlepsza karta graficzna na rynku a i tak Crysisa na fula to ona nie pociągła. A teraz przypuszczam, że będzie tak samo, że ten gtx480 na fula nie pociągnie tej gry
    • Gość: w_head Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 11:31
      Ja w CRYSISA gram na 8800GT (lekko fabrycznie podkręcona), DX10, patch 1.2, WIN7, CoreDuo 2.66, 4GB RAM, prawie wszystko VERY HIGH (chyba oprocz cieni), rozdz. 1280x1024, AAx2 i gra się bardzo płynnie. Czasami, jak jest zadyma (heli, wybuchy, duzo wody w tle) lekko przycina, ale te 25-30 fps non stop jest. Można smiało obniżyć opcje do HIGH i nie widać różnicy smile
      NA DX9 gralem z AAx4, wszystko HIGH, to smigało bardzo sympatycznie smile
      Z CRYSIS 2 będzie podobnie, najpierw nastraszą, a za chwile okaże się, że nie taki on straszny jak go na screenach namalowali tongue_out
    • Gość: marcin Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.wmdata.fi 05.03.10, 11:52
      Wyjdzie nędzny port z przestarzałych konsol, tylko na viste, z pierdyliardem zabezpieczeń. Sprzeda sie 10 kopii i wydawca bedzie marudził że na pc gierki słabo schodzą smile
    • strzyka_w_kolanie Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 05.03.10, 12:48
      Nomad jest rzeczywiście podrobiony - render wklejony w screenshot z silnika. Otoczenie jest dobre ale d*py nie urywa - poziom MW2, BC2.
    • Gość: ufoludek Re: Pierwsze screeny z Crysisa 2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 22:33
      Masakra, jak czytam już samą nazwę Crysis 2 to aż mi się karta graficzna od razu przegrzewatongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka