niezbo Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 10:41 wrex_urdnot poruszył kilka istotnych kwestii, jednak chciałbym zwrócić uwagę na minusowanie. Będzie OK, o ile treść nie będzie ukrywana po iluś tam minusach - tzn. komentarz będzie dalej wyświetlany nawet przy 100. minusach. @sex-login Sex?! to naprawdę TY?? Odpowiedz Link Zgłoś
wrex_urdnot Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 11:08 Sex napisz coś, bo komentarze bez Ciebie to jak Mass Effect bez Sheparda @radek.zaleski "cierpliwości. zdarzy się." u mnie słabo z cierpliwość, teraz nie będę mógł się doczekać. Ale i tak już poszliście do przodu z tym zakładaniem konta, może już nie będą się ludzie tak jechać jak to nie raz miało miejsce, a tak to się zablokuje takiemu delikwentowi konto i spokój Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 11:47 W związku z tą bezsensowną zmianą przypomniał mi się tekst Michała Olszewskiego i Pawła Wujca pt"Cenzura nie łagodzi obyczajów w internecie"(chyba można to jeszcze znaleźć gdzieś w przepastnych odmętach internetu).Fragment tylko "Proponowane przez Żakowskiego porozumienie wielkich wydawców, które miałoby ukrócić chamstwo w sieci, świadczy wyłącznie o niezrozumieniu tego, że internet nie należy do Agory, ITI, Bauera i TP SA, a internauci to nie bydło, które można zakolczykować i ogrodzić. Nawet gdyby tacy czy inni wydawcy połączyli siły w zbiorowym seppuku, ograniczając dostęp do swych forów, internauci przepłynęliby gdzie indziej - w miejsce, którego reguły im odpowiadają."ot tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
froz Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 12:23 @wytrawny_troll: słowa tych ludzi (czytałem i ich tekst, i tekst Żakowskiego, ten z kolei był naiwny strasznie) świadczą tylko o tym, że nie są właściwymi ludźmi na właściwym stanowisku. Jakoś nie wyobrażam sobie prawdziwego dziennikarza, który tłumaczy, że jego gazeta musi być jak Fakt, bo inaczej czytelnicy odpłyną, a nie można ich zakolczykować . Szkoda, że tak mało wpływowych ludzi rozumie, że jest też zapotrzebowanie na miejsca w internecie, gdzie można kulturalnie porozmawiać także na temat polityki, bez chamstwa, pieniactwa i wulgarności. Więcej nawet - że takie zapotrzebowanie należy podsycać. No, ale mniejsza z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 12:49 @froz.To zabawne co napisałeś.Wiesz dlaczego?Bo to są chyba szefowie między innymi tego portalu(było trzeba doczytać kim są ludzie którzy to napisali).ha ha ha.Jako odpowiedź następny cytat.Nie żebym Ciebie do czegoś przekonywał, bo mamy zapewne tak rozbieżne zdanie w tej materii że porozumienia to raczej w tej kwestii nie będzie .Ale spróbuję. "...forum Gazeta.pl składa się z 10 tysięcy forów, a korzysta z nich ponad 3 mln użytkowników miesięcznie. Ma więc wielkość metropolii. Jak w każdym wielkim mieście, i na nim są lepsze i gorsze ulice. Na forach politycznych agresji jest i będzie więcej niż - powiedzmy - na tych o ogródkach. To odpowiednik "trójkąta bermudzkiego", można oberwać. Komu nie odpowiadają panujące tam zwyczaje i polityka moderatorów, ten po prostu nie powinien tam zaglądać. Internet jest tak różnorodny, że każdy znajdzie miejsce do rozmowy na odpowiadających mu warunkach." Michał Olszewski jest opiekunem serwisu blogów Blox.pl Paweł Wujec jest dyrektorem wydawniczym w portalu Gazeta.pl .W taki razie zaproponuj pracownikom gamecorner żeby ich zwolnili bo"nie są właściwymi ludźmi na właściwym stanowisku."he he he.Oczywiście szanuje Twoje zdanie.Ale ja pod ich tekstem podpisuje się dwoma łapami Odpowiedz Link Zgłoś
bulekman Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 12:49 Doprawdy nie macie pojęcia na co się porywacie! Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 12:56 @froz.Jeszcze jedno."Szkoda, że tak mało wpływowych ludzi rozumie, że jest też zapotrzebowanie na miejsca w internecie, gdzie można kulturalnie porozmawiać także na temat polityki, bez chamstwa, pieniactwa i wulgarności. Więcej nawet - że takie zapotrzebowanie należy podsycać."Stwórz sam takie miejsce i podsycaj zainteresowanie nim.Będę Tobie kibicował .Naprawdę.Ale myślę że marne szanse.....wielu już próbowało a ich megabajtowe kości straszą na internetowym polu walki.Bo to jest wojna,a wojnie ludzie giną.Mimo to czekam na to co stworzysz.Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 15:39 @wytrawny_troll - tylko, że im nie chodziło o konieczność logowania w celu napisania komentarza manipulujesz faktami poprzez niedopowiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
true_mayonez Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 16:31 myślałem, ze będzie nas (zalogowanych mniej). a jest dość sporo to chyba dobra decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 16:45 Szczerze spodziewałem się takiej odpowiedzi.Ale....po pierwsze jakoś musicie ten zabieg wytłumaczyć.Po drugie niczym nie manipuluję,ponieważ patrzę na taki problem w szerszym kontekście niż Ty.Bo mogę sobie na to pozwolić.Jak byś nie kombinował jest to forma "małej cenzury".Sami to przyznajecie."Mamy nadzieję, że ten niewielki kłopot wynagrodzą Wam korzyści - trochę bardziej kameralna, ale ciekawsza dyskusja, mniej chamstwa i agresji."Czyli żeby,niektórzy nie za bardzo swobodnie się wypowiadali to nałożymy kaganiec.Oczywiście zaprzeczysz.Ale Twoje zaprzeczenie nie ma sensu,ponieważ po coś te zmiany wprowadziliście.Nie dopuściłem się w tym wypadku żadnej manipulacji.Oczywiście zaraz znajdziesz miliard absurdalnych tłumaczeń.Ale faktem jest,logowanie jest po to by powstrzymać kogoś by czegoś nie zrobił(nie napisał).Nie zarzucaj mi w takim razie manipulacji.Bo jej nie ma.Jak to widzę szerzej to może jeszcze tu napiszę.Ale jak przestanę grać.Sorry wodzu ale wolę popykać niż toczyć z Tobą jałowe dyskusje.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
froz Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 17:29 "Stwórz sam takie miejsce i podsycaj zainteresowanie nim.Będę Tobie kibicował .Naprawdę.Ale myślę że marne szanse.....wielu już próbowało a ich megabajtowe kości straszą na internetowym polu walki.Bo to jest wojna,a wojnie ludzie giną.Mimo to czekam na to co stworzysz.Pozdrawiam i powodzenia." --- Taa. Daj mi jeszcze portal z 30-milionową społecznością to będę mógł spróbować . BTW, nie tak wytrawny trollu, pomysł z logowaniem jest moim zdaniem nie do końca, a na pewno nie tylko, spowodowany chęcią odsiania co durniejszych komentarzy. Jest to zabieg przywiązujący do danego miejsca, w tym wypadku portalu. Żeby pisać na GC, musisz założyć konto na gazecie, a to niesie za sobą realne korzyści dla portalu (nie w skali jednej osoby, ale w skali całości czytelników GC). Oczywiście sporo z czytujących GC już tutaj miało konto, ale na pewno nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
froz Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 17:31 A, jeszcze jedno. Małe sprostowanie: "To zabawne co napisałeś.Wiesz dlaczego?Bo to są chyba szefowie między innymi tego portalu" Doskonale o tym wiedziałem . Ale wiem też, że jest pewna różnica między szefem odpowiedzialnym za cały portal, a szefem takiego kącika jak GC. Na Polygamii już dawno było obowiązkowe logowanie, co dowodzi, że w tej kwestii zespół danej strony ma wolną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
yarki1979 Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 17:34 I dobrze, im mniej troli tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkipieszwarszawy Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 18:21 Czytać pewnie będę, ale komentować już raczej nie - ToKu Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll Re: Komunikat techniczny 20.03.10, 19:27 "Taa. Daj mi jeszcze portal z 30-milionową społecznością to będę mógł spróbować ."Nie no ja Ciebie przepraszam ale ,nie mówiłem że coś sponsorujęA poważnie ,właśnie o to mi chodziło.Zacznij od stronki i spróbuj przyciągnąć ludzików swoją grzecznością i kulturalną dyskusją.Właśnie o to mi chodziło.Jeżeli od razu zaczniesz "przywiązywać" ludzi do stronki to zobaczysz jak szybko ona umrze.Przykład Polygamii jest chybiony.Ponieważ chamstwo i tak tam jest.Osobiście z tamtego portalu odszedłem właśnie dlatego że komentarze są tam głupie i chamskie.Z powodu ograniczenia długości wypowiedzi,większość z nich jest delikatnie rzecz ujmując:prymitywna.Ogólnie przez zmiany na forum mam wrażenie że ten serwis tonie(ale to moje osobiste wrażenia niczym nie poparte,mogę się mylić)Ale patrząc po ilości komentarzy pod tekstami to kiepsko.Co do argumentu o przywiązaniu do konta.To też chybione.Administrator ma dokładny licznik odwiedzin strony i wejść a także statystki na forach itd.Przywiązywanie do strony jest zbędne.Ale mniejsza.Dziwię się dlaczego nie wykorzystuje się na tych forach sprawdzonych mechanizmów z kasowaniem "wrednych"postów(taki mały kosz na śmieci koło postu,wystarczy zgłosić i jeżeli jest to uzasadnione post jest usuwany)Dlaczego nie tą drogą?I tu zgodzę się z @wielkipieszwarszawy .Ponieważ w pracy nie zawsze będę miał czas żeby się logować.I wpadnę czasami ale chyba przestanę się udzielać.Myślę że ogólnie to strzał w stopę.Zostaną sami "fani" ale to będzie bezproduktywne.ponieważ jeżeli ludzie tu pracujący oczekują aktów uwielbienia to dostaną ich w nadmiarze ale ogólnie dyskusje stracą na dynamice.Szkoda.Sex i czy ptaki ją twaróg może nie było najmądrzejsze ale za to zabawne i dające swoisty koloryt.Teraz tego nie będzie.Co będzie?Jeszcze jedna strona dla snobów mówiących "Ą" i "Ę".Wolałem chaos było wkurzająco , czasami zabawnie ,innym razem idiotycznie.Ale to był żywy zapis emocji graczy.Będzie porządek.To miłe i moim zdaniem zbędne.Bo to jest serwis rozrywkowy a nie klub intelektualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Komunikat techniczny 22.03.10, 11:51 @wytrawny_troll -- Marudzisz. 1. konieczność logowania nie równa się cenzurze. to oczywista oczywistość. dalej będzie miejsce na żwawe i mocne dyskusje. 2. logowanie wprowadziłem głównie dlatego, że na serwisie pojawiało się coraz więcej spamu. po prostu. 3. możliwość komentowania bez loginu często prowadziła do ZABICIA DYSKUSJI, ponieważ w debatę między dwoma osobami wbijał się jakiś słaby prowokator, którego celem było jedynie psucie. konieczność logowania odstraszy takich, bo trzeba się będzie wysilić, żeby coś napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
wytrawny_troll he he he 22.03.10, 12:51 a nie bede śpiewała bo jestem chora ,chciałam iść na pole poszłam do doktora Odpowiedz Link Zgłoś