Dodaj do ulubionych

BC2 vs MW2

22.03.10, 10:16
Witam,
ostatnio zakupiłem BC2 bo lubię strzelanki fpp do tego sieciowe. Jednak po przesiadce z serii COD to dla mnie kompletnie inny świat. Wszedłem na serwer DM i w zasadzie każde moje wyjście na wolne pole to była kulka w łeb i do piachu, tam jest kompletnie inny świat. Nie mówię, że to jest złe, nawet bardzo dobrze że jest odmiana ale szok był niesamowity. Dodam tylko, że nie miałem nigdy do czynienia z serią battlefield. Ktoś miał podobne odczucia. Wygląda na to, że mimo moich umiejętności w serii cod, tutaj będę musiał się uczyć wszystkiego od nowa.
Obserwuj wątek
    • deamon-pl Re: BC2 vs MW2 22.03.10, 10:35
      wickedowski napisał:

> Witam,
      > ostatnio zakupiłem BC2 bo lubię strzelanki fpp do tego sieciowe. Jednak po prze
      > siadce z serii COD to dla mnie kompletnie inny świat. Wszedłem na serwer DM i w
      > zasadzie każde moje wyjście na wolne pole to była kulka w łeb i do piachu, tam
      > jest kompletnie inny świat. Nie mówię, że to jest złe, nawet bardzo dobrze że
      > jest odmiana ale szok był niesamowity. Dodam tylko, że nie miałem nigdy do czyn
      > ienia z serią battlefield. Ktoś miał podobne odczucia. Wygląda na to, że mimo m
      > oich umiejętności w serii cod, tutaj będę musiał się uczyć wszystkiego od nowa.
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Dla mnie osobiście to nie były wielkie zmiany ale ogólnie gra okrutna dla
      samolubów chcą samotności nabijać fragi.
      • wickedowski mw vs bc2 22.03.10, 11:40
        Dlatego właśnie w COD-ach przestałem grać DM, bo mnie znudziły. Takie nabijanie fragów może dawać radochę tylko na początku. Ale spoko, pogram trochę to pewnie załapię o co tam biega.
    • 0l3j Re: BC2 vs MW2 29.03.10, 20:14
      tak te gry są bardzo różne i wymagają od człowieka innego stylu grania smile i
      dlatego fajnie móc grać w obie smile
    • azifafello Re: BC2 vs MW2 30.03.10, 09:32
      Hmm, przed BC2 nigdy nie grałem w żadnego Battlefielda. A w CoDa grałem tylko I
      i II. Lata temu byłem wielkim fanem FireArms (genialnego moda do HL).

Na początku w BC2 dostawałem straszne baty. Potem się przystosowałem (na
      podobnej zasadzie w multi BioShocka najpierw byłem wdeptywany w ziemię, a potem
      na lvl 6-9 łoiłem lvl 50 wink ). W BC2 trzeba się nieźle skupić na graniu
      zespołowym (to raz) i na wykonywaniu rokzazów (to dwa). Jest trzymanie punktów i
      obrona - nie biegasz po planszy z kałachem i nawalasz do każdego co się pojawi.
      Należy rozwalić cel - biegniesz i czyścisz drogę, żeby jak nie Ty, to Twoi
      kumple zza pleców dali radę rozwalić cel na Twoim trupie.

Każda klasa ma też swoje zadania, każda jest lepsza w czym innym. Nawet Recon da
      radę zaatakować cel (Mortar Strike, lub Saiga i huzia na wroga wink ).
    • bbttkk BC2! 31.03.10, 13:13
      zgadzam sie z ta opina.Tez długo gralem w serie cod a ostatnio w mw2 (tylko multi)
      gierka zajebiscie mi sie spodobala bardzo zajawkowa-umiejetnosci tez juz mialem
      wysokie - lecz po przesiadce na bc2 bylem totalnie w szoku wszystko inaczej ze hej -
      wieksze mapki spokojniejsza bardziej taktyczna gra i jeszce wieksza przyjemnosc z
      zabijania, rozwalania czolgow itp juz mozna .Tam sie czujesz jak na prawdziwej wojnie w
      mw2 tego nie ma gra mam o 360 stopni inny klimat BC2 jest bardziej wymagajacy po
      kilku godzinach odrazu mi przypadl do gustu i narazie mw 2 jest schowany do pudelka.]:-
      >
      • lord_kubasa Re: BC2! 31.03.10, 13:34
        MW2:
        - refleks, spostrzegawczość
        - dynamiczna i szybka, niezobowiązująca rozrywka na godzinkę po pracy
        - fajne pomysły, perki, odznaczenia i emblematy - "z przymrożeniem oka" tworzące
        fajny klimat
        - małe nastawione na CC mapki
        - śpiewające dziecishock
        - każdy gra pod siebie

BBC2:
        - taktyka, myślenie, team!
        - sam nie znaczysz nic! w silnym zespole - czujesz się jak jeden z jeźdźców
        apokalipsy
        - rewelacyjne klasy, każda diametralnie inna i wszystkie równie przydatne
        - megaaa klimatyczne pinsy i odznaczenia
        - burzenie budynków
        - pojazdy
        - ogromne, przepiękne mapy
        - dźwięk niszczy!!!
        - promuje granie dla drużyny i z drużyną a nie pod siebie
        - świetne wyważenie realizmu z rozrywką
        - brak "śpiewających dzieci" big_grin

tak, w skrócie, dla mnie to wygląda smile z wyżej wymienionych powodów, chociaż
        spędziłęm przy nim niemało czasu i świetnie się bawiłem - to MW2 jest już dla
        mnie od ukazanie się BBC2 już tylko wspomnieniem. co do odczuć po
        przerzuceniu... no ja tak nie miałem i raczej szybko się odnalazłem, ale
        wcześniej przed przerzuceniem się na konsole i MW2 pół życia przegrałem w
        Batefildzikai na PC-ecie - stąd w nowym BBC2 poczułem się jak ryba w wodzie -
        ale gdybym wcześniej nie grał, a miał w głwie tylko styl gry i wspomnienie z MW
        - no to tak, to raczej bym się czuł jak kot na pustyni... nie ogarniałbym tej
        kuwety ...
      • wickedowski Re: BC2! 05.04.10, 17:45
        Tak z ciekawości, po co ci płyta w napędzie z MW2 do grania seciowego?big_grin Nawet do jedynki nie była potrzebna. A co do grania w BC2, to na razie opanowywuję single'a na najwyższym poziomie, żeby wczuć się w klimat i rzeczywiście, to jest inna bajka. Jak ci ktoś walnie RPG w budynek, to ściana nic nie pomoże, leżysz i kwiczysz, to jest to co wkurzało mnie w obu MW, zwykłe kule przebijały ściany i mogłeś gościa spokojnie rozwalić ale już RPG nic nie zrobił. Frostbite roxx. Ehh, frostbite + MW1, było by dla mnie super ale na pewno multi BC2 wessie mnie na długie godziny. Niech tylko przejdę single;a i się "ogram". Ma razie latam po dżungli w Boliwii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka