Dodaj do ulubionych

NFS World - Pytania i odpowiedzi

03.06.10, 21:23
Witam!

Dostałem się do bety najnowszego NFS World (MMO). Jeżeli chcecie kupić ten
tytuł, jesteście fanami serii NFS, lub się dopiero nad zakupem zastanawiacie,
to na pewno macie jakieś pytania odnośnie samej gry, na które będę starał się
wyczerpująco (i z przyjemnością) odpowiedzieć.

Zapraszam również na mój kanał na YouTube
www.youtube.com/user/ZYCIEisSIMPLE
na którym w weekend powinny pojawić się jakieś ciekawe materiały z NFS World.
A więc zapraszam do zadawania pytań.

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • tatita.s Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 03.06.10, 23:11
      Na czym to wszystko polega? Mamy profil? Wybieramy auto? Opowiedz jak to się
      wszystko odbywa
      • zycie_is_simple Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 04.06.10, 02:03
        Tak, mamy swój profil w którym wybieramy awatara narzuconego przez twórców,
        możemy umieścić swoje motto, i w którym widać obracający się miniaturowy model
        3D naszego auta. Po spotkaniu kogoś w mieście możemy przejrzeć jego profil (w
        tym osiągi auta, zwycięstwa i porażki) klikając na samochód, zaprosić go do
        znajomych lub zgłosić go do supportu wink (Nie stwierdzono opcji "dodaj do
        znajomych na Facebooku")

Kupujemy na początku samochód, dość słaby i lichy, ale za punkty BOOST
        (mikropłatności w grze) możemy wykupić o niebo lepszy samochód na dzień, lub
        tydzień w zależności od upodobania.

Niema niestety możliwości modyfikowania osiągów samochodów poprzez ulepszanie
        silnika itd. sad Osiągi auta zależą bardziej od koloru, który wybierzemy podczas
        zakupu u dilera (WTF?!) (kolor można później zmienić, a osiągi oczywiście
        pozostaną). Nie ma również takich bajerów jak możliwość zamontowania wlotów
        powietrza czy chociażby regulowania i zmieniania spoilerów.

Podsumowując: jedyne co możemy w naszych autach zmienić to kolor (osobno drzwi,
        zderzaków, maski, oraz przednich i tylnych kół), a największe pole do popisu
        przy odpicowaniu naszych samochodzików zdaje się nam dawać tworzenie winyli (ta
        opcja wydaje się być naprawdę rozbudowana).

windows7themes.net/need-for-speed-world-online-car-list.html
        Na tej stronie możemy przejrzeć listę samochodów licencjonowanych z NFS World.
        (Uważam, że aut jest stanowczo za mało w porównaniu do poprzednich części serii,
        a to przecież jest gra MMO, więc aut powinno być teoretycznie więcej, żeby
        gracze nie mijali się ciągle w mieście tymi samymi autami).
    • tatita.s Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 04.06.10, 19:42
      Więc wygląda to nie najgorzej a czy jest jakaś wbudowana waluta za którą kupujemy auta
      czy wszystko robi się mikropłatnościami?
      • zycie_is_simple Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 04.06.10, 23:03
        Oczywiście oprócz mikropłatności są jeszcze dolary, które zarabiamy na ściganiu
        się z innymi graczami, oraz w pościgach policyjnych.

Za pieniądze kupujemy ulepszenia wizualne do naszych samochodów, a za
        mikropłatności dokupujemy różnorodne bonusy, takie jak odepchnięcie, strzał,
        powłoka ochronna, czy nawet możliwość dodania jednego okrążenia. Tych możliwości
        nie da się kupić za dolary, jednak można je wylosować po każdym wyścigu (trwa
        to o wiele dłużej).

Samochody można kupić zarówno za dolary jak i za punkty boost, jednak w tym
        drugim przypadku samochód jest tak jakby wypożyczany przez nas na określony czas.

Osiągi samochodów poprawiamy przez zdobywanie kolejnych leveli, wtedy też
        dostajemy punkty umiejętności (po jednym na lvl), które możemy wydać albo na
        ulepszenie bonusów, albo na wspomniane wcześniej osiągi auta (zwiększona
        przyczepność itd).

Nitro w grze tym razem traktowane jest jako umiejętność (tak samo jak
        odepchnięcie, czy tarcza), więc nie możemy już go używać wedle uznania jak to
        było w poprzednich częściach serii NFS.
    • tatita.s Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 05.06.10, 00:50
      Wygląda fajnie. Dzięki za takie obszerne odpowiedzi smile A napisz jeszcze tak obiektywnie
      czy to fajne czy nie do końca.
      • tatita.s Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 05.06.10, 00:51
        W sensie gra... Zrobiłem skrót myślowy a nie można edytować. Czyli jeszcze raz: Napisz
        obiektywnie czy warto pograć czy nie.
        • dj_sasek . 07.06.10, 11:33
          Kolega mnie utwierdził w tym, że nie warto grać i wydawać na to pieniędzy. To
          wygląda na bardziej okrojony NFS;MW
          • zycie_is_simple Re: . 07.06.10, 12:02
            Nie chciałem tego właśnie pisać że jest bardzo okrojona, bo to jest tylko beta,
            ale nie zanosi się na to, żeby dodali opcję nieskończonych możliwości tuningu
            swoich samochodów, coś za co wszyscy pokochali serię NFS.

Mapa NFS World, oczywiście nie wbiłem wysokiego lvla żeby mieć
            odblokowaną całą mapkę, ale rozpoznałem cały teren gry z NFS Most Wanted. Wieść
            innych chomików doświadczalnych niesie, że dalsze tereny są też przerzucone z
            innych części serii NFS.

Może ktoś rozpozna :

https://img704.imageshack.us/img704/7361/mapanfsworld.jpg
    • wickedowski :( 07.06.10, 12:34
      A ja jestem w becie i jeszcze ani razu nie zagrałemsad.
    • drakkar84 Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 07.06.10, 13:38
      Eeeee... Yyyyy... a ja myślałem, że ta gra ma być darmowa.
      Czyli nie zagram smile czekam na darmowe Company of Heroes Online w takim razie wink
      • rajkonkret grałem 07.06.10, 14:03
        grałem godzinke ale w sumie to taki nfs gdzie zamiast kompa ludziesmile narazie
        jest tak ze pelno samochodów to chyba jakies widma typu pojawiam się i
        znikam.... moze pełna wersja i więcej graczy urozmaici gre.... choc chwilowo
        pojawiaja się lagi na łączu 5mbsmile
      • zycie_is_simple Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 07.06.10, 14:45
        Nic nie słyszałem na razie o pudełkowej wersji, więc jeżeli będą same
        mikropłatności w grze a sama gra będzie za darmo do pobrania, to warto zagrać.

Po każdym wyścigu jak i pościgu, zarówno wygranym jak i przegranym
        odsłaniamy jedną z pięciu kart pod którą znajdują się doładowania typu nitro,
        osłona, odepchnięcie, czy naprawienie opon po napotkaniu kolczatki na drodze.

Więc mikropłatności nie zmuszają tak ordynarnie do korzystania z nich. Świetnie
        się ściga właśnie bez nich i nieraz ukończyłem wyścig na pierwszym miejscu, bez
        ani jednego "dopalacza" podczas, gdy wszyscy naokoło mnie walili czym tylko
        popadnie.
    • zycie_is_simple Re: NFS World - Pytania i odpowiedzi 08.06.10, 00:43
      EA Store głosi, że NFS World ma kosztować 49zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka