radek.zaleski 10.06.10, 19:32 Wipeout na PSX. u kolegi. a potem chyba Resident Evil. kto dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sora_no_iro. Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 10.06.10, 22:21 Pitfall albo Pitstop II na c64, nie pamiętam co odpaliłem jako pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
largo Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 16:09 Od kiedy to C64 było konsola? Odpowiedz Link Zgłoś
nechrist_pl Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 10.06.10, 23:22 Street Fighter II na SNES. a potem Super Mario World, bo bylo w zestawie z konsola :] Odpowiedz Link Zgłoś
duoboy Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 11.06.10, 01:07 Pytanie bylo o konsole, wiec nie mieszajmy tego z komputerami 8-bitowymi... Dla mnie, pierwsza konsola w rekach byl Atari LYNX i gra California GAMES, w 1989 roku. Pozniej bylo Atari Jaguar i Alien vs. Predator; najlepsza gra EVER, a pozniej to juz bylo z gorki; wszystko jak lecialo. Bylo jeszcze 8-bitowe Nintendo i jakis Marian, ale to bylo tak dawno (87?) ze pewnie niektorych na Polygamii pewnie jeszcze nie bylo na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sora_no_iro. Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 11.06.10, 11:13 Mylisz się kolego, jeśli mam być dokładny, to miałem Commodore 64GS (rarytasik), który został wypuszczony jako pełnoprawna konsola! Odpowiedz Link Zgłoś
hellium Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 11.06.10, 12:16 pierwszą grą na konsole w którą grałem to Golden Axe na Sedze Mega Drive, w tamtych czasach mega droga konsola, naszczęście kumpel kumpla robił w sklepie rtv/agd i pożyczał konsolke do domu na weekend i gry, tylko wtedy mogłem zobaczyć jakimi grami żyje zachódSonic, Mortal Kombat III i wiele innych świetnych tytułow hehe (w salonie w rodzimym mieście tylko starocie były) . Odpowiedz Link Zgłoś
macieyerk Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 11.06.10, 15:40 Mario Bros na Pegazusie Odpowiedz Link Zgłoś
sonic124 Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 13.06.10, 19:57 Dig Dug na Atari 2600 u wujka, miałem wtedy chyba ze 3lata. Odpowiedz Link Zgłoś
gecko97 Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 12.06.10, 11:18 Mortal Kombat oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
lagmanic Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 12.06.10, 23:01 moją pierwszą grą jaką grałem to była legend of zelda ocarina of time na 64 w 98 r Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 13.06.10, 12:38 hmmm.... kurcze ciężka sprawa - napewno na Atari 2600... ale czy pierwszy był Pitfall czy River Raid to nie mam zielonego pojęcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
mihn Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 13.06.10, 22:20 Soul Blade na PSX :] Odpowiedz Link Zgłoś
jakec Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 14:06 Pong na domowej wersji konsoli... Jaki ja byłem durny, że sprzedałem to ustrojstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rashef Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 14.06.10, 03:09 Super Mario Bros. na NES'ie. Odpowiedz Link Zgłoś
mruck Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 15.06.10, 20:27 Crash Bandicoot na PSX. Odpowiedz Link Zgłoś
anplagd Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 16.06.10, 04:18 PSX, był to Tomb Raider 2! ot co Odpowiedz Link Zgłoś
lord_chaber Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 16.06.10, 11:03 Pierwsza Contra na NESa (Pegasusa). Odpowiedz Link Zgłoś
big_gun Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 25.06.10, 22:36 Battle Arena Toshinden na PSX chyba (chociaż kurcze nie wiem, czy to jednak nie było Blades of Steel na Pegasusie). Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemajonez Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 26.06.10, 16:08 hmmm Mario albo strzelanie do kaczek na podróbkę NESA, na PSx GT 2 o ile mnie pamięć nie myli a na ps3 Fifa 09 i Resistance 2 (świetna gra) Odpowiedz Link Zgłoś
vaderpl Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 10:44 Jeśli uznać że PONG TV to konsola to jest to pierwsza gra w jaką grałem a z bardziej oficjalnych na konsoli to "Mario" Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:28 teraz się zastanawiam, co jest konsolą, a co nie vaderpl napisał(a): > Jeśli uznać że PONG TV to konsola to jest to pierwsza gra w jaką grałem a z > bardziej oficjalnych na konsoli to "Mario" Odpowiedz Link Zgłoś
neverneve Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:02 Z uwagi na to, że jestem dosyć młody, był to bodaj Top Spin u wujka na Xboxie. Nadal kocham tę grę, jednak zagrać w nią już pewnie nie zagram. Odpowiedz Link Zgłoś
pipsreview Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:08 C64 moje, nie pamietam Pegasus moj, nie pamietam PS1 kolegi, nie pamietam Komputer kolegi, nie pamietam Komputer swoj, gta sa PSP moje, demo ridge racer 2 a pierwsza pelna to gta vcs PS3 moje, demo motorstorma a po nim demo resistance , pierwsza pelna to uncharted 1 Odpowiedz Link Zgłoś
oliie Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:11 Moja pierwsza to Skate na X360 i później GTA IV. Odpowiedz Link Zgłoś
bloodknife pierwsza gra 28.06.10, 12:16 River Raid,Pole Position na Atari 2600 International Karate,Last Ninja na C64 moje pierwsze konsole które miałem,dostałem na komunie w 88r Odpowiedz Link Zgłoś
smierdzipietek Re: pierwsza gra 28.06.10, 15:26 He to mamy bardzo podobny start u mnie dochodziło jeszcze Boulder Dash i jakaś olimpiada na której nie jednego joy-a połamałem i jakaś symulacja jazdy z miasta do miasta nie pamiętam jej nazwy wiem że było trzeba tankować , była noc i nawet mgła !! Odpowiedz Link Zgłoś
tieu Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:18 Mario na Pegazusie, z poważniejszych konsol to - Tekken 3 na PSOne u kumpla, a potem u siebie w Colin McRally. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi545 Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:20 NFS 4 Hot pursuit na PSX Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:24 ooouu, późno! rafi545 napisał(a): > NFS 4 Hot pursuit na PSX Odpowiedz Link Zgłoś
rafi545 Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:59 A no późno zasiadłem do konsol ;p , ale już do tej pory gram tylko na nich Odpowiedz Link Zgłoś
gongal Ta jes! 29.06.10, 01:05 Pitfall i jakaś dziwaczna gra w chowanego na C64. Strasznie nie podobały mi się te gry i przejrzałem na oczy dopiero w okresie panowania psx'a - Metal Gear Solid i Silent Hill zmiotły mnie z powierzchni Ziemi. Oczywiście pogrywało się wcześniej sporo na pegasusie. Doskonale pamiętam Contrę, gierkę z Tomem i Jerrym, Chip & Dale. Która pierwsza? Nie pamiętam Ale żałuje że nie miałem PC i dobrego RPG w klimatach Elders Scrolls: Arena i Wizardy :F Odpowiedz Link Zgłoś
okoo Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:26 mogę się tylko pochwalić że w młodości widziałem ponga obsługiwanego za pomocą gałek u kuzyna, a tak to nie wiem dlaczego niby miało by to kogokolwiek obchodzić . _. Odpowiedz Link Zgłoś
kryszpan Re: pierwsza gra, w którą zagrałem na konsoli to 28.06.10, 12:27 Abe's Odysse i Exodus, Genialne gry w które do dzis pogrywam!;] Były pierwsze w jakie miałem okazje grać jeszcze na PSX Odpowiedz Link Zgłoś