Dodaj do ulubionych

Temat z propozycjami zmian na Polygamii

14.09.10, 13:32
Witam.
Zastanawiałem się ostatnio Czy istnieje tematna forum z propozycjami zmian na Polygamii? I czy jeśli istnieje, to czy jest sens coś tam pisać (czyt. Czy redakcja polygamii czyta zawartość tego tematu i odpowiada w nim?)
Sporo jest rzeczy, które mogłyby tej stronie pomóc, mimo tego, że jest już obecnie świetną stroną, osobiście moją ulubioną polską poświęconą tematyce gier.
Obserwuj wątek
    • toread Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 14:11
      Jest sens pisać. Redakcja czyta i jeżeli jest to możliwe i sensowne to wprowadza
      odpowiednie zmiany
      • arczisan Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 14:24
        Czyli w przykładowym temacie, jaki tu stworzyłem można napisać swoje propozycje?
        • yasiekk Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 16:55
          Można, bo redaktorzy czuwają! Ja proponuję możliwość usuwania własnych
          komentarzy do dajmy na to 10 minut po dodaniu, gdyż takiej możliwości się nie
          dopatrzyłem. Do tego, żeby kliknięcie w miniaturkę obrazka przenosiło nas od
          razu do tego konkretnego w galerii, zamiast wyświetlać ją od początku. I żeby
          domyślnym widokiem na forum był post pod postem, zamiast archaicznego drzewka.
          • toread Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 18:57
            Te sugestie i prośby już znamy ;>
            • yasiekk Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 20:02
              To zaimplementujcie. To wygląda jak jakieś proste fixy moim skromnym zdaniem.
              Chyba że to wasze gazetowe API na to nie pozwala lub znacząco utrudnia, to rozumiem.
        • arczisan Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 19:05
          1) Ja za to proponowałbym dodanie dla zarejestrowanych użytkowników opcję "Dodaj Newsa". Polegać to będzie na wysłaniu do redaktorów polygamii infa, ciekawostki, która może spodobać się redaktorom. Często zdarza mi się, że mam coś ciekawego (a przynajmniej tak mi się wydaje, że jest to coś ciekawego) i zawsze zastanawiam się, do kogo to wysłać i czy zostanę olany przez redaktora, do którego wyślę, czy nie. W taki sposób wpisywałoby się taki newsik, ciekawostkę do redaktorów, Ci zatwierdzaliby, lub nie i dodawali na stronę po uprzedniej korekcie.

2) Coś o czym często wspominali użytkownicy: zmiana galerii na jakąś.....lepszą. Po pierwsze z powodu jakości obrazków, które na obecne czasy są dość słabiutkie i niewielkie. Jeśli panowie Redaktorzy nie mają pomysłu, jak to wykonać, mogę podesłać linki do innych stron, które mają ciekawe rozwiązania.

3) Powiadomienia o nowych postach w danym temacie. Najlepiej na zasadzie: jeden mail (a nie za każdym razem, gdy ktoś napisze posta w temacie)do momentu wejścia na dany temat. Widziałem takie rozwiązanie na kilku forach i sprawdza się to kapitalnie. Obecnie jak śledzę komentarze, muszę je sobie zostawiać na zakładce Opery, co jest zdziebko irytujące.

Zastanawia mnie, w jaki sposób działają informatycy odpowiedzialni za polygamię, bo jeśli w Agorze działają podobnie jak w Axel-Springer (moja żona tam pracowała), to rozumiem, czemu tak żadko jest coś dodawane, poprawiane itp.
          • toread Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 19:12
            ad 1. jak na razie musi Ci wystarczyć wysłanie maila na adres kontakt@polygamia,
            czy coś podobnego się pojawi? Kto wie...

ad 2. wiemy o galeriach, jeżeli będą możliwe jakieś zmiany, to się na pewno pojawią

ad 3. też wiemy i pracujemy nad tym. To wcale nie jest aż takie proste. Wyobraź
            sobie, że rozpętuje się flejm na 1000 postów i dostajesz tyle powiadomień. A to
            tylko jeden przykład. Nie mnie jednak temat też jest nam zdany.

• leakingpointer Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 15.09.10, 21:07
              Mail czy też powiadomienia miały by sens jeśli zaimplementowany by był jakiś
              wewnętrzny system "odpowiadania/cytowania" na posty innych. W tym momencie
              powiadomienie było by wysyłane tylko wtedy kiedy ktoś odpowiedział by na mój
              post za pomocą funkcji "reply". Zastąpiło by to @nick na początku posta...
    • dc_gt Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 17:24
      Wspaniały temat. Moje propozycje

-dodac na forum osobne subforum i nazwac je recenzje graczy
      -edycja postów
      -zero tolerancji dla fanbojów i trolli
      -odblokowac mi konto zebym mogl rowniez komentowac newsy na portalu
      • toread Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 19:14
        - jest dział na recenzje i niusy czytelników na nowym forum

- edycja postów to temat wielokrotnie wałkowany i powtarzany. Jak na razie jej
        nie będzie z powodów prawno-organizacyjnych. Zresztą Polygamia/gazeta.pl nie
        jest tu jedyna. Inne portale też nie mają tej opcji, o Facebooku nie wspominając.

- nie tolerujemy trolli, piratów, prostaków itd. Zwykle są oni banowani od razu,
        jeżeli ich wychwycimy, bądź też ktoś nas powiadomi o danym delikwencie pisząc na
        adres moderacja@polygamia.
        • arczisan Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 19:33
          Czyli rozumiem, lepiej pisać newsy i ciekawostki w tym dziale z recenzjami i newsami, zamiast zasypywać was mailami?
          • toread Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 14.09.10, 19:43
            Najlepiej pisać i tu i tam. Maile prędzej zauważymy po prostu.
    • lubiemajonez Poly 14.09.10, 19:36
      Więc tak, chciałbym lepszą przeglądarkę zdjęć i większe screeny. Cudowna
      byłaby edycja postów, ale z tego co wiem nie możecie jej wprowadzić ze względu
      na jakieś komplikacje prawne, chyba, że coś się w tym temacie zmieniło.
    • bienio Re: Temat z propozycjami zmian na Polygamii 16.09.10, 01:38
      Przy odświeżaniu strony niech system nie dodaje cały czas ostatniego komentarza. Więcej niż 100 komentarzy na jednej stronie, więcej grzechów nie pamiętamdevil.
      • yasiekk Mobilna Poly 16.09.10, 07:05
        Mobilna wersja Polygamii nie wyswietla wszystkich newsow. Na chwile obecna nie ma
        pojedynku FIFA vs. PES, irecenzji Mirror's Edge czy w ogole polowy artykulow obecnie
        znajdujacych sie na glownej. Jestem wiec zmuszony przegladac pelna, niemobilna wersje
        serwisu. No i komentarze tez by sie przydaly. Moze osobna wersja strony na iPhone,
        zrobiona za pomoca iWebKitu? Jesli Poly ma RSS, to gotowy silnik strony moglby z niego
        pobierac tresc serwisu. Ale obecna wersja dla telefonow juz sie dobrze do Jablka
        dopasowuje, wiec naprawcie tylko te zaginione artykuly i bede happy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka