Dodaj do ulubionych

PS3 aktualizacja

12.10.10, 21:51
od kilku godzin mamy ps3 i już "wisi" smile przerwaliśmy proces ściągania aktualizacji i od
tego momentu wciąż wyświetla komunikat że anuluje aktualizacje a trwa to już ok 5
godzin - w instrukcji jest napisane, że nie należy wyłączać konsoli w trakcie aktualizacji a
więc co w takiej sytuacji proponujecie zrobić? pomożecie? smile
Obserwuj wątek
    • true_mayonez Re: PS3 aktualizacja 13.10.10, 08:23
      nie jetsem pewny, czy należało przerywać aktualizowanie. jeżeli konsola jest
      nowa, możesz próbować przywrócić ustawienia fabryczne bez obawy o utratę danych.
      ale najpewniejszy sposób, to kontakt z działem technicznym sony i przedstawienie
      im problemu. moja ps3 aktualizowała się zawsze bez problemów, jeśli tylko był
      dobry transfer. ale zasadniczo polecam kontakt z technikami .
      • 13inka Re: PS3 aktualizacja 13.10.10, 08:44
        no właśnie nie wiem czy tak do końca aktualizacja w ogóle się zaczęła - dziś będziemy
        dzwonić do sony - dzięki smile
    • catra Re: PS3 aktualizacja 13.10.10, 08:25
      No tak , ale wasza konsola nie zaczęła aktualizacji, bo jeszcze jej nie ściągnęła smile
      • 13inka Re: PS3 aktualizacja 13.10.10, 08:41
        no właśnie i tu tkwi sedno właściwie na dobra sprawę jeszcze chyba aktualizacja nawet
        się nie zaczęła bo trzeba tam potwierdzić kilka rzeczy najpierw a my wybraliśmy anuluj
        no i się zamyśliła bidula smile i dlatego wahaliśmy się czy można ją wyłączyć czy nie smile na
        razie wciąż myśli hehe - po południu będziemy dzwonić na infolinię sony - zobaczymy -
        dzięki za info
        • true_mayonez Re: PS3 aktualizacja 13.10.10, 11:06
          a wykrywa internet? skonfigurowałeś połączenie sieciowe? bo może brak połączenia
          z netem i wtedy nic ci nie ściągnie. konfiguracja jest banalna. wszystko
          dokładnie opisane w instrukcji po paru minutach śmigało u mnie. ale najpierw
          skonfigurowałem połączenie.
          • 13inka Re: PS3 aktualizacja 13.10.10, 13:55
            net śmiga jak dziki, wszystko skonfigurowane, stronki w internecie przeglądaliśmy już na
            początku. Ta zawiecha wystąpiła w momencie gdy włączyliśmy aktualizacje i
            anulowaliśmy w zasadzie przed jej rozpoczęciem tak naprawdę- zresztą sam wiesz jak
            ten proces przebiega - a konsola w tym samym czasie zaczęła wczytywać dane z jednej
            z załączonych płyt która akurat była w napędzie

po powrocie z pracy zadzwonię i zobaczymy co powiedzą na infolini pewnie po prostu
            żeby wyłączyć smile dzięki jeszcze raz - z xboxem takich przebojów nie ma smile
    • true_mayonez Ps3 13.10.10, 14:20
      nie mam doświadczenia z x-em, ale uruchomienie ps3 nie sprawiło mi najmniejszego kłopotu. dosłownie 30 min. konfigurowania i szlus smile
      napisz co dalej u Was
      • 13inka Re: Ps3 13.10.10, 19:38
        uruchomienie nam też nie sprawiło problemu smile dopiero potem zaczęły się schody tongue_out
        oczywiście na infolini zalecili wcisnąć reset hehe - tego się spodziewałam
        już jest ok i śmigamy big_grin pozdrawiam
    • true_mayonez cieszę 13.10.10, 22:35
      cieszę się, mój psnid taki sam jak nick na GC. może kiedyś w co zagramy ? (Brutal Legend np) smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka