Dodaj do ulubionych

kosmiczna gra na PS3 (freespace, handel, walki)?

26.10.10, 18:25
Hej!

czy ktoś kojarzy może grę na PS3, która była by grą a'la Elite, Frontier, X2, Privateer, Eve Online - ale na PS3 właśnie?

Chodzi mi o to, by była:
- "sandboxem" w kosmosie - dużo planet / układów /stacji
- wątek handlowy (tanio kupić / drogo sprzedać)
- walki z piratami / obcymi whatever
- jakieś questy kurierskie

Nie musi być to od razu symulator FPP czy TPP, chodzi mi o ideę...
Obserwuj wątek
    • lubiemajonez Re: kosmiczna gra na PS3 (freespace, handel, walk 26.10.10, 18:30
      Czekaj na mass effecta 2, w styczniu chyba będzie.
      • michaelius Re: kosmiczna gra na PS3 (freespace, handel, walk 26.10.10, 21:04
        lubiemajonez napisał(a):

> Czekaj na mass effecta 2, w styczniu chyba będzie.

A co ME2 ma wspolnego z wymienionymi przez niego grami poza tym , ze tez jest w
        kosmosie?
    • pizystrat kosmiczna gra na PS3 (freespace, handel, walki)? 26.10.10, 19:01
      Poza Darkstarem na x-a,to raczej nic takiego na konsole nie znajdziesz.Jesli
      jeszcze nie grales i masz peceta to moge ci polecic Freelancera(niewielkie
      wymagania)
    • leakingpointer Re: kosmiczna gra na PS3 (freespace, handel, walk 26.10.10, 20:25
      Wydaje mi się że na konsolach nie ma raczej tego typu gier. Są zbyt
      skomplikowane zwykle, no i to nie ten target...
      Za to ostatnio grałem na PC i mogę polecić
      x3 Terran Conflict na PC.. rozbudowana gierka bardzo : )

Widziałem też ostatnio filmik z Darkstar One: Broken Alliance, niestety jest on
      jedynie na Xboxa.
      Polecam tę listę:
      en.wikipedia.org/wiki/List_of_space_flight_simulator_games
      • ezronymius Re: kosmiczna gra na PS3 (freespace, handel, walk 27.10.10, 12:20
        Eh szkoda uncertain

Co do skomplikowania (jak już to zostało wspomniane):
        Space Merchanta grałem i na palmie i na przeglądarce, w X2 na pececie grałem na padzie,
        więc nie widzę powodu by next-gen sobie nie poradził wink) Tym bardziej, że wspomniany
        Darkstar juz jest na x'a (choć daleki jestem jeszcze od kupowania tej konsoli...)

Realnie - ktoś grał w Star Ocean International? Jak bardzo "wąskim" rpg jest ten jRPG? Z
        tego gatunku to narazie znam masakrująco liniowe Final Fantasy XIII, a wychowałem się na
        Fallloutach, więc mnie takie podejście zabiło...

A może jest gdzieś na PSNie taka giera w klasyku PSOne?

Super ciśnienia nie mam, ot, chciałem pohandlować w kosmosie z poziomu kanapy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka