Dodaj do ulubionych

fallout las wargas

10.11.10, 19:03
otwieram kolejne piwo i już wam tłumacze, o co mi chodzi.

fallout new vegas.

szybka retrospekcja:
jedynkę ugryzłem na kilkanaście minut. dorwałem ją po tym, jak jeszcze na studiach, podczas kilkudniowego maratonu amfetaminowergo prawie udało mi się ukończyć dwójkę. anegdota: po tej sesji wychodząc na ulicę próbowałem przejść przez skrzyżowanie w systemie turowym. reasumując: jedynka po graniu w dwójkę nie miała szans mnie zainteresować, głównie przez widoczną degresję. dwójki nie ukończyłem, bo raz, zakończył się amfa, dwa, przede wszystkim, skończyła się sesja... egzaminacyjna. wiem, że te teksty brzmią jak z bloga jakiegoś dzieciaka, ale mam to gdzieś, pisze se jak chce, a przede wszystkim nie zmyślam i bóg to doceni.
trójka o ja jaka zajebista była. z amfą już dawno skończyłem i wziąłem ją na zioło. zachwyciłem się nią jak dziecko wiatraczkiem w kołysce. oczywiście stworzyłem sobie nastoletnią dziewczynkę z warkoczykami wróżki (screen się nawet zachował: lh5.ggpht.com/_sBbGR2Ccigg/SUlGmuEJeZI/AAAAAAAABws/4KqUVSbbgnY/s800/ScreenShot6.jpg) i grałem tak przez jeden, drugi, dzień, potem tydzień, aż nastąpiło zmęczenie materiału (czyt: gra się zrobiła ku...ko nudna).

idę się odpryskać i zapalić.

i teraz new vegas. dla mnie nie vegas w skrócie to jest jak dzwonek na komórkę zrobiony z radiowego hitu. zrobiono skrót wszystkiego co najlepsze z całej sagi i upchnięto to w kilku godzinach rozrywki. dodano jeszcze hardmode dla wyznawców świętego fallouta.

i co? i skrytykowanie, powiedzenie czegoś złego (z czym się spotkałem na forum gc) spotyka się z falą napaści. ja pie.... to tylko gra. krótka i schludna, ale nie jakaś genialna. ale zauważam i tak to interpretuje, że 'fanboje fallout' traktują to jak nowy relikt. bo stworzyli go kolesie z obsidian?

napisałem tę postkę bo sam jeszcze nie potrafię skonkludować tego, o co mi chodzi. może wasze komentarze mi pomogą. tylko bez trollingu proszę wink
Obserwuj wątek
    • szczqcz Re: fallout las wargas 10.11.10, 19:24
      Myślę, że masz paranoje po białym syfie.
    • ravwozniak re: 10.11.10, 22:33
      Może to to że Las Vegas trafiło w potrzebę ludzką coby pojawiło się znowu coś kultowego... A może to rzeczywiście zespół odstawienia środków psychoaktywnych?
      Tak czy siak gra mi się podoba. Mam problem, może trochę korespondujący z Twoim - czy jest to gra wybitna - głównie dlatego że nie mam czasu w nią grać, tym bardziej pod wpływem smile Kiedyś jak byłem hardkorem (i narkomanem po trochu) mogłem przez wiele godzin testować kultowość danej gierki, teraz nie mam na to przestrzeni jak mi się dzieciak drze za ścianą (i to do tego mój dzieciak), trzeba wstać i przewinąć, a jeszcze na niego zarobić. Gorzkie żale piwo. Tak czy owak gra mi się podoba.
    • slawomir.serafin Re: fallout las wargas 11.11.10, 13:59
      leaving las vegas...
      • szczqcz Re: fallout las wargas 12.11.10, 10:36
        Raczej Fear & Loathing in Las Vegas
    • bosman_plama Re: fallout las wargas 12.11.10, 09:26
      No, jak grałeś w F3 na zielu, to rzeczywiście mógł się spodobaćsuspicious. Bez ziela teraz każda gra leżysmirk.
    • known2own Re: fallout las wargas 12.11.10, 11:40
      W jednym się muszę w 100% zgodzić! Te teksty rzeczywiście brzmią jak z bloga jakiegoś niezbyt rozgarniętego dzieciaka.
    • tom_tom_1 Re: fallout las wargas 03.12.10, 15:50
      Zgadzam się z jednym: Fallout New Vegas jest przereklamowane jak cholera.

Nie zrozumcie mnie źle, gra jest oki, ...ale jak duży mod do Fallouta 3, nic więcej.
      F2 od F1 dzieliło znacznie więcej. F2 pogłębił zarówno warstę rpg jak i taktykę walki
      Vegas jest wtórne, gdyby kontrola nad towarzyszami była tak kluczowa jak w Mass Effect
      to byłoby coś... ale nie jest. indifferent
      • bosman_plama Re: fallout las wargas 03.12.10, 21:34
        Ale akurat nikła kontrola nad towarzyszami to cecha charakterystyczna serii. Po co to zmieniać?
        Fallout: NV jako duży mod do Fallout3? Niech będzie. Grunt, że jest świetnybrawo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka