Dodaj do ulubionych

Die2Nite - poradnik

• hurrdurr Wow 10.12.10, 15:32
      Krótkie "cool stroy bro" z gry, które - po dzisiejszym dniu - przekonało mnie absolutnie do tej gry.

Wczoraj mieliśmy w mieście sytuacje kryzysową - brakowało około 20 obrony, nikt nie miał już AP, do wybudowania Oldschool Traps brakowało 5 AP. Kiedy rutynowo zerknąłem wieczorem na forum miasta, widziałem przygotowania do rzutu monetą, który użyje EMS, który z reguły powoduje przynajmniej ranę. Z racji, że wziąłem unknown drug, który od razu mnie uzależnił, a nasze ostatnie źródło leków niedawno wyschło, i tak padłbym dzisiejszej nocy - toteż zdecydowałem się zaryzykować, przyładowałem sobie EMS, zaliczyłem ranę (w oko... tongue_out), która rzecz jasna przyczyniła się do infekcji, i dokończyłem budowę. Dzisiaj, logując się koło 13, dostałem cztery wiadomości. W każdej podziękowania i mebelki, żeby przeżyć ostatnią noc "wygodnie"...

Kuźwa, jaka ta gra jest zajebista wink
    • wujek_micz Spis obywateli Polskich 10.12.10, 17:47
      Proponuje abyś Sławku edytował swój pierwszy post i umieścił tam spis Polskich Die2nitowców.

Z poważaniem the citizen "miczmcm"
      • buczysyn Re: Spis obywateli Polskich 10.12.10, 17:58
        citizen buczysyn smile devil
        • t.kiechajas Re: Spis obywateli Polskich 10.12.10, 18:49
          MrTulip wink
          • afrolineusz Re: Spis obywateli Polskich 10.12.10, 20:18
            Citizen Afek.

buczysynu, jesteśmy w jednym mieście. : D
            • buczysyn Re: Spis obywateli Polskich 10.12.10, 22:53
              niestety już niedługo uncertain
              • known2own Re: Spis obywateli Polskich 10.12.10, 23:08
                No proszę. A ja właśnie okradłem twój namiot w Jaskini smile W torebce z resztkami jedzenia miałeś kurze skrzydełko - dzięki! ^^

ps. żeby nie było to szabrowałem w domku trupa buczysyna (na kilka minut przed atakiem żeby coś zjeść i dokończyć budowę)
                • dodder Re: Spis obywateli Polskich 11.12.10, 11:40
                  Arcane hospital
                  Citizen: kania
                  • gniewquo Re: Spis obywateli Polskich 12.12.10, 12:25
                    gniewquo smile
                    • sidian Re: Spis obywateli Polskich 14.12.10, 12:33
                      Kalantris
                      • truten_org Re: Spis obywateli Polskich 15.12.10, 23:22
                        Glazer i Glazo. Gram na 2 konta.
      • the_iber Re: Spis obywateli Polskich 11.12.10, 13:29
        Citizen iber

Proszę o jakieś podpięcie do koalicji smile bo ta gra bez ludzi z którymi da się pogadać to jednak jest kopanie się z koniem sciana
      • rybosss Re: Spis obywateli Polskich 11.12.10, 16:46
        Citizen ryboss, w mieście może z 10 osób jest aktywnych... Szkoda, że nieaktywnych nie można wystawić jako szwedzki bufet na noc...
      • n.kowal Re: Spis obywateli Polskich 11.12.10, 18:42
        Citizen enty

Muszę przyznać, że się przekonałem do takiego konceptu gry społecznościowej smile
        Denerwujące jest, że trupa można ograbić tylko z jednego itema, nonsens. Teraz ze statusem "terrified" nie mogę wyjść poza miasto i pomóc innym, a papierosów, valium, czy wibratora nie ma, żebym mógł wynormalnieć sad
      • shattero Re: Spis obywateli Polskich 12.12.10, 20:04
        shatter

@Mr Tulip, czy my nie byliśmy razem w mieście? Grał z nami koleś z Bety o nicku Shadoree.
    • buczysyn Re: Die2Nite - poradnik 11.12.10, 11:37
      Zaczynamy mieć problem z wodą - co budować żeby go rozwiazać?
      • mathiuss Re: Die2Nite - poradnik 11.12.10, 12:59
        Pompa i dodatki do niej, poglebiajace zapasy wody.

U mnie porazka, wczoraj zabilo nam 14 ludzi, wsrod nich wszyscy, jacy udzielali sie na forum. Ja zostalem wystraszony tylko wink
        W kazdym razie wisi mi juz to miasto, dzis umre i mam nadzieje ze wszyscy razem ze mna. Warsztatu do dzis brak, bo nie ma 4 desek, a hoveli 6 stoi. Budynki powstaja samopas, jakies skanery czy pompy nikomu niepotrzebne w drugi dzien, a warsztatu dalej nie ma. Moze w nastepnym miescie bedzie lepiej. Swoja droga kupic sobie herosa i potem trafic na takich badziewiastych graczy to naprawde szkoda (tej prawdziwej) kasy.
        • panpatelnia Re: Die2Nite - poradnik 11.12.10, 19:36
          Citizen MrZiz

załóżmy, że w mieście są np: WORKSHOP, PORTAL LOCK, ARMOUR PLATING, PUMP, GREAT WALL STRENGTHENING
          co budować w następnej kolejności?

czy ktoś mógłby zaproponować dobre i sprawdzone "drzewko rozwoju"?
          • kk3kk3 Re: Die2Nite - poradnik 11.12.10, 21:17
            Nie ma jednego dobrego drzewka rozwoju.
            W jednych miastach znajduja wagony nuts and bolts, w moim nie mielismy zadnego od 4 dni (wogule malo co znalezlismy, bida ze piszczy : / ) Tak samo z innymi materialami. Musicie kombinowac, isc na kompromisy albo czekac i oszczedzac materialy bo moze znajdziecie ich wiecej.

Nie mowiac juz ze wszystko zalezy tez od ilosci zombie.
            • kk3kk3 Re: Die2Nite - poradnik 11.12.10, 21:23
              A i jeszcze jedna wazna rzecz o ktorej warto wspomniec:
              po 4, a najpozniej w 6 dniu wszystkie miasta dostaja "spika" w ilosci zombie ktory moze siegnac nawet dwukrotnej liczby zombie z dnia poprzedniego (chociarz zwykle +100-150 zombie).
              Trzeba planowac ostro pod tym kontem.

Drugi taki skok wypada w okolicy 10 dnia.
              • dodder Re: Die2Nite - poradnik 12.12.10, 13:19
                My taki strzał dostaniemy po trzecim dniu z 59 zombi na 189-226 zombi sad
            • gniewquo Re: Die2Nite - poradnik 12.12.10, 12:29
              w moim mieście ktoś dał taki building strategy:

Day 1
              Build Workshop
              Convert 10 logs into 5 planks
              Convert 10 scrap metal into 5 iron
              Convert 10 planks into 5 beams
              Convert 10 iron into 5 supports
              Build watchtower
              Build factory
              Make 30 tents

Project of the day: Workshop
              Total AP Used: 137
              Defense: 5+3+(30 tents) = 38 (plus defensive items)
              Required: 18 Planks, 15 Wrought Iron, 1 Concrete block, 10 Rotten logs, 10 Scrap metal and 3 Nuts& Bolts

Day 2
              Convert 34 logs into 17 planks
              Convert 8 metal into 4 iron
              Build portal lock
              Build great wall strengthening
              Build great pit
              Build spiked pit

Project of the day: Watchtower
              Total AP Used: 227
              Defense: 38 + 109 = 147 (plus defensive items)
              Required: 8 Scrap metal, 17 Planks, 34 rotten logs, 2 wrought iron

Day 3
              Convert 30 logs to 15 planks
              Convert 12 metal to 6 iron
              Convert 20 planks to 10 beams
              Build pump
              Build water purifier
              Build vegetable plot
              Build moat

Project of the day: Pit
              Total AP Used: 247
              Defense: 147 + 45 + 13 = 205 (plus defensive items)
              Required: 2 Copper pipe, 1 wrought iron, 10 planks, 30 rotten logs, 12 scrap metal

Day 4
              Convert 28 logs to 14 planks
              Convert 14 planks to 7 beams
              Convert 26 metal to 13 iron
              Convert 8 iron to 4 supports
              Build screaming saws
              Build well-drilling rig

Project of the day: Pit
              Total AP Used: 201
              Defense: 205 + 40 + 21 = 266 (plus defensive items)
              Required: 26 scrap metal, 3 Nuts & Bolts, 3 Patches, 28 rotten logs

Day 5
              Convert 36 logs to 18 planks
              Convert 30 metal to 15 iron
              Build old school traps
              Build razor wall
              Build armour plating

Upgrade: Pit
              Total AP Used: 206
              Defense: 266 + 82 + 32 = 380 (plus defensive items)
              Required: 36 rotten logs, 30 scrap metal, 5 Nuts & bolts

Assumptions:
              At the beginning, some materials are assumed to be found intact. But after about day 3, I assume that all constructed materials are being refined from the lowest level in the workshop (with the corresponding AP cost)
              Total AP used: 1,018 (so roughly 5 days given the OP assumptions)
              Total builder water usage: 55 (15 builders for 5 days, plus 20 for moat, minus 40 for drilling rig)
              Total builder food usage: 28 (15 builders every other day for 5 days, minus 10 for the vegetable plot)

Final Defense on day 5: 380 plus defensive objects.
              • fluvio Re: Die2Nite - poradnik 12.12.10, 15:45
                Sławku, jest może jeszcze miejsce w koalicji? Uczę się dopiero, ale w grupie zawsze raźniej, ba... łatwiej smile Nick Fluvio, mhm.
              • kk3kk3 Re: Die2Nite - poradnik 12.12.10, 22:33
                gniewquo
                Ten plan jest ok ( nawet bardzo ok ) ale zaklada 2 rzeczy:
                -Ze w 5 dni znajdziecie 11 nuts and bolts (my do 9 dnia wlacznie mielismy ich ogolem 7) i ze pozniej znajdziecie ich jeszcze wiecej (a my ciagle 7 uncertain.....)
                -Ze wszyscy wspolpracuja i nie ma 1 dniowych turystow ktorych trzeba ratowac, wyjadaczy rzarcia ani pacanow-sabotarzystow budujacych pierwsza rzecz jaka sie da. ( u nas ludzie trzymaja materialy w domach bo np. jakis dekiel zaczol Explodage budowac, kiedy brakuje nam tylko 1 semtex do Eden Project)

Takie plany to na miasta 100+ Soul Points mozna robic a i tak zycie zweryfikuje.
                • gniewquo Re: Die2Nite - poradnik 13.12.10, 12:53
                  właśnie się o tym przekonałem... sad
                  ustalenia były że budujemy workshop potem watch tower, ale oczywiście znaleźli sie specjaliści którzy forum nie chcą/nie muszą/nie potrzebują (niepotrzebne skreślić tongue_out) czytać i zaczęli od budowy w.tower, ulepszenia mapy, portal lock, great wall i takim sposobem workshop powstał u nas dopiero 3 dnia...
                  teraz zostało nas w mieście około 20 przy czym około 12-13 aktywnych a i tak cały czas ktoś jest mądrzejszy niż forumowa większość i buduje co mu się podoba i na co tylko są materiały sciana
                  • kk3kk3 Re: Die2Nite - poradnik 13.12.10, 13:36
                    IMO Workshop pierwszego dnia jest lekka przesada bo konwertowanie w golym workshopie jest niesamowicie nioplacalne i lepiej juz isc szukac puki undeapleted zones sa jeszcze w miare blisko i sa bezpieczne.
                    U nas powstal 2 dnia i to pod koniec (kiedy wrocila ekspedycja z cementem), 3 dnia wybudowalismy fabryke i znalezlismy hacksaw i byl to jak dla mnie optymalny moment,.
                    • sleeper_in_the_grass Re: Die2Nite - poradnik 13.12.10, 13:48
                      Ale workshop pierwszego dnia nie jest po to, żeby konwertować, tylko po to, żeby od dnia jeden na niego głosować - bo dzięki temu pozostałe budynki są tańsze.

Poza tym, prawda jest taka, że im wcześniej ma się możliwość konwertowania, tym lepiej, bo nie ma nic gorszego, niż niezdolność wybudowania jakiegoś ważnego budynku tylko dlatego, że brakuje jednego małego surowca.
                      • kk3kk3 Re: Die2Nite - poradnik 13.12.10, 14:24
                        Racja.
                        Ale 1 dnia glosy raczej pujda na watchtower bo oszczedzi sie realnie wiecej AP kiedy nie trzeba bedzie ratowac ludzi ktozy sie wpierniczyli w horde na dalekich ekspedycjach niz da te 7% z warsztatu.
                        U nas 10 dnia (25 osob) nie ma zadnego problemu a AP na konstrukcje (przed 23 ludzie ktorzy oszczedzali AP na wieczor czasem nawet nie maja lepszej opcji niz konwerowanie w warsztacie i to mimo ze mamy kilku kretynow marnujacych ap na bzdury) Za to juz kompletnie wyczerpalismy wszystkie zony w zasiegu watchtower i musimy posilkowac sie radar beconami zeby sie nie wpierniczyc sie na horde 19 zombie w jakims budynku i nie stracic kilkuosobowej ekspedycji.
                        • sidian Re: Die2Nite - poradnik 21.12.10, 18:02
                          To macie slabizne zwiad w takim razie. My drugiego dnia mamy odsloniete 3/4 mapy. Zostaly nam moze dwie specjalne lokacje do odkrycia, za dwa dni beda to jedyne dwie, ktorych nie wyczyscilismy. Pozniej nie ma sensu podrozowac gdzies dalej smile. Zostawiasz sobie jedno pole przy meiscie dla sunday scavengers (gdzie czyscisz do dwoch zombiakow) i latasz grubymi ekspedycjami tylko tam, gdzie ostatnio sie cos zregenilo smile. W ogole mam nadaktywne miasto, sporo hero, trzeciego albo czwartego dnia na pewno postawimy ramparts, przeoun. No i mam zgrana ekipe "swoich ludzi", z ktorymi szybko nie zdechniemy smile.
    • cabaal expedycje 12.12.10, 16:20
      1. planuj expedycje - na początku 3-4 osoby, potem więcej i bardzo ważne jest rozpoznanie - dlatego wydaje mi się, że warto od razu upgradować Wachtower . można zbadać każdy teren dokładnie bez groźby otoczenia przez zombie. ratowanie osób zajmuje czas, pochłania AP i zasoby. była sytuacja, gdy poszliśmy we trzech ratować gościa - a on miał 0 Ap i zjadł i wypił już wszystko.

2. trzeba podzielić się - kto idzie na zewnątrz, kto buduje - rozdzielając AP tak by wykorzystać je jak najlepiej.

a na koniec powiem, że dziś przejdę sie po nas shock jestem ciekaw czy ktokolwiek przeżyje. ale sa inne miasta.

pozdrawiam rybossa smile
      • rybosss Re: expedycje 12.12.10, 20:03
        No proszę, trzecia osoba z Polszy w jednym mieście... I wszyscy jeszcze żyją. Choć już pewnie niedługo...
        • dodder Re: expedycje 12.12.10, 23:04
          ja też dzisiaj zginę więc może spotkamy się w jednym mieście...
      • kk3kk3 Re: expedycje 12.12.10, 23:08
        My wybudowalismy wczoraj Upgraded Map.
        Nowa jakosc w domu i zagrodzie.
        Fajnie bylo by miec cos takiego wczesniej.
        Pokazuje dokladnie liczbe zombie w odkrytych strefach.
        Mozna precyzyjnie zaplanowac ekspedycje wlacznie z iloscia broni jaka trzeba wziac zeby akurat na styk zabic zombie i wrocic z jak najwieksza iloscia lootu.
        Szkoda ze brak materialow wykancza moje miasto bo ekipa jest naprawde zgrana jak na 30 obcych osob.
      • rybosss Re: expedycje 12.12.10, 23:19
        Gratulacje, przeżyłeś smile Ja zaczynam zabawę od nowa smile
    • sleeper_in_the_grass Porzucony 13.12.10, 13:36
      Ponieważ zostałem porzucony przez współtowarzyszy z miasta i nikt nie zdecydował się przyjść mi na pomoc, zainspirowało mnie to do przerobienia znanej piosenki z zakończenia pewnej znanej gry na potrzeby Die2Nite. Jest to strasznie koślawe, trzeba to rytmicznie bardzo liberalnie potraktować, ale że mi się nudzi w pracy, to czemu miałbym tego nie wrzucić wink

This was a triumph!
      I'm making a note here: "HUGE SUCCESS!!"
      It's hard to overstate my satisfaction.

Die2nite citizens:
      We do what we must because we can.
      For the good of all of us.
      Except the ones who are dead.

But there's no sense crying over every small lapse.
      You just keep on trying till you run out of APs.
      The constructions get done and you make a water gun
      for the people who are still alive.

I'm not even angry...
      I'm being so sincere right now-
      Even though you broke my heart, and left me.

And got me torn to pieces.
      And had every piece devoured alive.
      As the zombies chewed it hurt because
      I was so happy for you!

Now, my last words made seem like a beautiful line,
      Since you’re out of water,
      You’ll be dead in no time!
      So I'm GLaD I am dead,
      Think of all the fun we had,
      with the people who are still alive.

Go ahead and leave me...
      I think I'd prefer to stay outside...
      Maybe you'll find someone else to help you?

Maybe you’ll make it?
      That was a joke! *HAHA- Fat Chance!*
      The zombies tell me I am great!
      I'm so delicious and moist!

Look at me: still talking when there are new towns to do!
      When I look out there, it makes me GLaD I'm not you.
      I've expeditions to run.
      There is research to be done.
      With the people who are still alive.

And believe me I am still alive.
      I'm building workshops and I'm still alive.
      I feel fantastic and I'm still alive.
      While you're dying I'll be still alive.
      And when you're dead I will be still alive.

Still alive.
      Still alive.
      • buczysyn Re: Porzucony 14.12.10, 00:38
        dzień piąty - skok z 120 dzisiaj do ok 320-400 jutro (a było tak pięknie. obrona na poziomie 292. czekamy na wyniki ekspedycji , może skończymy razor wall i dojdziemy do dolnego poziomu przewidywań ataku. lord have mercy on our souls sciana
        • kk3kk3 Re: Porzucony 14.12.10, 02:45
          Zawsze sa Emergency supplies a potem
          Mount Killaman-jaro (2 Iron za 35 temp def ale sporo AP)
          Baited Trap(45 temp def, malo AP ale potrzeba 3 Human flesh)
          Inne (ale te juz moga zaburzyc wam plany)

Jak wam sie poszczesci na expedycji to postarajcie sie nie budowac razor wall tylko uzyjcie boltow na ramparts + upgradable wall + vote na wall. Do tego dostajecie mozliwosc zbudowania Interior Wall ktory nie zuzywa zadkich materialow a daje 70 def.
      • slawomir.serafin Re: Porzucony 21.12.10, 00:04
        mocne smile
    • truten_org Re: Die2Nite - poradnik 15.12.10, 00:03
      Dobre miasto się zapowiadało. Po pierwszym dniu był workshop, watchtower i portal lock. Wszystko cacy, nawet debili niewielu...a gość, który o 22:30 zapewniał, że zamknie bramę, nie zrobił tego smile 13 ludzi zdechło, kilku przerażonych. A tak dobrze mogło być smile
      • buczysyn Re: Die2Nite - poradnik 15.12.10, 01:25
        u nas jest ok, 6 dzień 380 obronki i chodzący kanał irc, gdzie planowane są ekspedycje. plus 2/3 miasta żyje i gra. zero przerqżonych i zaifekowanych. niestety zaczyna się znowu problem z wodą. ale jest nieźle
    • mathiuss Re: Die2Nite - poradnik 15.12.10, 21:11
      Mam pytanie, znalazl ktos w necie pelne drzewko rozwoju, wraz z cenami budynkow?
      • mathiuss Re: Die2Nite - poradnik 15.12.10, 21:25
        Bo znalazlem cos takiego:
        die2nitewiki.com/wiki/Buildings
        translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Ftwinpedia.com%2Fhordes%2Fchantiers&act=url
        Ale jedno kiepsko przetlumaczone, a w drugim brakuje opisow i niektorych budynkow/obrazkow.
    • dodder gracie jeszcze? 18.12.10, 20:41
      Jak tam wasza koalicja?
      • shattero Re: gracie jeszcze? 20.12.10, 00:36
        hey. piszę, żeby się pochwalić , że właśnie wbiliśmy się z moim miastem (Devastated canyon of the depths) do top15 big_grin die2nite.hoah.org/town. Jesteśmy w 8 dniu, wytrzymamy co najmniej do 10 smile.

A wy? Jak wysoko zaszliście? Ile dni wytrzymaliście?
        • shattero Re: gracie jeszcze? 20.12.10, 00:37
          poprzedni link działa bez kropki na końcu. oto prawidłowa wersja: die2nite.hoah.org/town
          • mathiuss Re: gracie jeszcze? 20.12.10, 01:02
            Ja zginalem w nocy 7-8, miasto zginelo dzien pozniej. Wczoraj bylismy na 42 miejscu, dzisiaj nie ma juz miasta na liscie.
            Zaczynam sadzic ze kluczem do zwyciestwa (oprocz oczywiscie planowania i braku samowolki w budowaniu/konwertowaniu) sa ci pojedynczy gracze odpadajacy w pierwszych dniach, bo niestety potem czesto brakuje jakiegos przedmiotu (a nie ma go kto znalezc) albo pktow akcji na dokonczenie budynku.

Swoja droga za dyskusje na forum wlasnie zostalem shunned, ale niestety nie ma nigdzie opcji ukrycia plecaka ani przeszukiwania odpadkow miasta (mimo ze w helpie o tym pisza), wie ktos co z tym fantem zrobic? Czy po prostu nie zostalo to zaimplementowane? (podobnie jak szubienica, niby opis jest, ale na forach globalnych pisza ludzie ze nikt jej nie znalazl). Co do tych for to tez niezla glupota, ze na globalu odpisywac moga tylko herosi. A w ogole to by cene obnizyli, za 2-3 euro to bym nabyl bohatera (i sadze ze wielu ludzi tez, przez co by wiecej zarobili), a za 12 to niech sie ugryza.
            • shattero Re: gracie jeszcze? 20.12.10, 01:43
              exactly. 2-3 ełro.
              • mathiuss Re: gracie jeszcze? 22.12.10, 00:48
                Haha no nie moge, jednak sie przeprosilem z gosciami i chociaz jestem shunned to pomagam ile moge. Najlepsze ze jestem przerazony po wczorajszym ataku i chociaz pomagam na forum to takie glupoty mimowolnie wypisuje ze masakra. Szkoda ze nikt mi jeszcze nie dal alkoholu. Kocham ta gre wink
                • sidian Re: gracie jeszcze? 22.12.10, 14:14
                  Czlowieniu, bylem raz przerazony i na wodce, nic mi nie mow. Pierwszego dnia koles minute przed atakiem otworzyl brame. Zabil w sumie 10 osob na przestrzeni dwoch dni (czesc kaputt, czesc infected), 14 mialo status terrified, a i tak udalo nam sie dociagnac do 7 dnia smile. Pisanie na forum to byl jakis absolutny koszmar.

Z tym miastem, w ktorym jestem, jedziemy w strone top 15 na pewnym wozku. Swietna organizacja, swietni ludzie, kupa szczescia. Tego jeszcze nie widzialem.
    • sidian Re: Die2Nite - poradnik 22.12.10, 14:06
      Pytanie: Ogarniacie moze, ile jest specjalnych miejsc na mapie? My mamy na razie ogarnietych 8 i nie wiem, czy wysylac skauta dalej w dwa rejony mapy, ktorych jeszcze nie widzimy, czy juz sobie odpuscic.
    • shattero Suspicious looking plum juice - ktoś się odważył? 26.12.10, 01:17
      Znalazłem to w paczce bożonarodzeniowej w domu. Brzmi podejrzanie, ale zżera mnie ciekawość, żeby wypić wink. W necie nic nie znalazłem na ten temat. Ktoś z was próbował?

btw. w prezentbył też nie otwarty list, ale za każdym razem jak go otwieram to wywala błąd. to samo mają pozostali mieszkańcy. Wiecie coś na ten temat?

dzień 14. żywych pozostało nas 4. jest chaos cool
    • mathiuss Re: Die2Nite - poradnik 26.12.10, 10:54
      Ja mam inne pytanko- zginalem wczoraj i dostalem 3 dni bohatera last man standing smile
      Czy po dolaczeniu do kolejnego miasta od razu stane sie tym bohaterem? Czy moge grac jako rezydent, a dni bohatera zostawic sobie na kiedy indziej?
      • kk3kk3 Re: Die2Nite - poradnik 29.12.10, 16:11

11 dzien, 34 mieszkancow, 1 miejsce w rankingu i jeszcze swietlana przyszlosc przed nami (big rebuild w polowie a i bez niego mamy defence z zapasem na jutro jeszcze).

Szkoda ze nie mam teraz czasu na expedycje chodzic.

No musialem sie pochwalic... :}
    • sidian Gracie jeszcze? 10.01.11, 14:38
      Gracie jeszcze w Die2Nite? smile Mysmy sie 8 dni temu z kumplami z koalicji wbili do miasta 100+ i jedziemy wszystko, co sie rusza rowniutko. Obrona na 3 dni do przodu, spokoj na kazdym froncie, normalnie gry nie poznaje. Osme miejsce w rankingu na razie, ale mierzymy w 1 smile.
      • kk3kk3 Re: Gracie jeszcze? 11.01.11, 11:18
        No mnie jeszcze gra trzyma, bo moje miasto jakos nie chcialo umrzec. tongue_out

PoW wlasnie wyrownalo rekord servera (24 dni) a jesli sie poszczesci to jutro go pobijemy.

Troche sie zastanawiam czy warto grac dalej, bo w sumie wiecej osiagnac to sie specjalnie nie da. Przezycie dni gdzie ilosc zombie przewyzsza ilosc defenca ze wszystkich budynkow to juz czysta ruletka a nie wspolpraca. ( a mielismy o ile pamietam 135 defencive items + defencive focus na 5 ).
        • kk3kk3 Re: Gracie jeszcze? 11.01.11, 11:24
          A jeszcze mala rada:
          Jesli wasze miasta sa zgrane i widac ze ida powyzej 14dnia to olejcie upgrady do workshopa. Bez upgradow skonczylismy (w niepelnym skladzie) wszystkie mega projekty i ani razu nie mielismy problemow z AP.
          • mathiuss Re: Gracie jeszcze? 11.01.11, 19:49
            W ogole jak tak czytam wypowiedzi w grze na forum ogolnoswiatowym to upgrejdy tego calego workshopa przy zgranym teamie sa malo oplacalne. Poszla fama workshop pierwszego dnia i potem votowanie na mniejsze koszty budynkow i kazdy sie tego slepo trzyma, a w sumie lepiej sie juz sprawdzi levelowanie watch/search tower, przynajmniej nikt nie bedzie wlazil na zony z duza iloscia zombich, nie trzeba go bedzie ratowac, tracic zarcia/wody. Lepszy to pomysl niz te kilka Ap zaoszczedzonych w poczatkowej fazie.
            Workshop sie przydaje do zamiany przedmiotow (szkoda ze nutsow nie mozna w nim robic), do glosowania to bym votowal wieze.
    • hasparus Tak więc... 16.01.11, 14:12
      Przydałoby się skupić w większe koalicje ludzi z gamecornera.
      I jakbyś drogi redaktorze zrobił spis polskich graczy, to byłoby super.

hasparus z enklawy Retrograde
    • incoone Ile osób trzeba na zombiaki, by przejąć strefę? 08.02.11, 09:03
      Hej,

gdzieś tutaj na gamecorner wyczytałem, że w przypadku 2 zombie jestem zablokowany w strefie. Teraz jestem w strefie z 4 zombie, okazuje się, że wystarczą 4 punkty by odblokować strefę (2 ludzi), czyli po równo punktów. To mnie trochę zastanawia, bo wychodzi, że przy 1 osobie w strefie poradzi sobie bez problemu z dwoma zombiakami.

Może ktoś bardziej doświadczony dać odpowiedź?
      • mathiuss Re: Ile osób trzeba na zombiaki, by przejąć stref 08.02.11, 12:09
        Zeby byc zablokowanym w strefie trzeba miec MNIEJ punktow kontroli niz zombie. Jak ma sie tyle samo pkt co Zombie- strefa jest pod kontrola ludzi.
        Czyli- 1 czlowiek moze stac (i ma wtedy kontrole) na polu z 2 Z, 2 ludzi lub guardian moze stac na polu z 4Z, 12 ludzi moze stac na polu z 24Z itd.

Zablokowany w strefie z 2Z moze byc ktos, kto ma status terrified, wtedy ma on 0 control points.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka