dc_gt 09.12.10, 19:08 www.youtube.com/watch?v=ZLOGh9Iixb4 Bellisimo! Brawo Sony! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arczisan Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 19:40 Jeśli już, to brawo Naughty Dog. Odpowiedz Link Zgłoś
dewon Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 19:49 spuścicie na książkę w 14 s na tytuł seven pillars of wisdom wpisałem w google i tam jakieś pustynie araby i tp i kolo z foty w 16 s tez jest w grafikach jakiś arab (chyba) szykuje się coś ciekawego może przeczytam tą ksiąszke przed zagraniem żeby narobić sobie smaczku ale nie wiem czy ta książka jest spolszczona , a i mapa wskazuje na afrykę . a te kasa to nie przypadkiem funty ??? w 10 s , paszport to tez ciekawa rzecz tylko nie z niczym mi się nie kojarzy , taki krótki filmik a ile mówi co wy na to ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tieu Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 20:09 W trzeciej odsłonie popularnej marki - Uncharted, Nathana Drake zastąpi nie kto inny jak dość głupot. Wpasuje się on idealnie do tej roli. Będzie próbować odnaleźć zaginionego graala, który zniszczy MS i da władzę SONY nad światem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihaa Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser IP: *.polskiemedia.pl 09.12.10, 20:14 Ba, ja będę bardzo zawiedziony, jeśli się okaże, że ND nie wysłało jeszcze finalnej kopii Uncharted 3 do dc_gt. Za tydzień będzie recenzja Uncharted 3 od niego. Zalety: wszystko Wady: żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
dc_gt Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 20:17 wiedziałem, ze nawet w takim temacie jak ten trolle skupią sie na mojej osobie ludzie mają jakis kompleks na moim punkcie, to chyba jakis rodzaj fascynacji tudzież uzależnienia. nie macie swojej osobowosci? zajmijcie sie sobą Odpowiedz Link Zgłoś
tieu Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 20:24 Po prostu próbujemy Cie naśladować :] Odpowiedz Link Zgłoś
fix_poland Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 21:09 Screeny wyglądają bardzo ładnie Teaser to nic wielkiego ale pokazuje jaka ta gra będzie miała wyskoki poziom graficzny Odpowiedz Link Zgłoś
dead.space Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 21:13 slabe za malo strzelania a za duzo ogladania Odpowiedz Link Zgłoś
legileg Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 21:24 Szczerze to liczyłem na coś lepszego... Ale w sumie pierwszy filmik Uncharted 2 też wiele nie pokazywał. Odpowiedz Link Zgłoś
pawepek Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 21:29 fix poland i inni nie liczcie na fenomen grafiki U2 wcyiągneło maxa z Play Statin już nawet Xbox ma większe możliwości jesli chodzi o grafę Odpowiedz Link Zgłoś
kacperlezajsk Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 21:33 i to w 3D ;d 2011 dla Sony;] ....cyba Odpowiedz Link Zgłoś
dewon Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 21:38 ^^ xbox ma większy potencjał graficzny haha jak już się ludzie wypowiadali ze u2 by nie poszło na klocku to co mówić o u3 ....... Odpowiedz Link Zgłoś
pawepek Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 21:41 dewon ile ty masz lat?A co mają powiedzieć skoro robią grę DLA SONY? Spojrz na byle jakie porownania grafiki COD:BO Bayonetta Mafia Split Second itd. W KAŻDYM grafiki na Xboxa mniej lub bardziej przewarza. Wynika to z prostego faktu że xbox ma lepszą kartę grafiki Odpowiedz Link Zgłoś
arczisan Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 22:38 Lepsza grafika na Xboxie i mniej problemów gier multiplatformowych , to nie wynik lepszej karty graficznej a fakt, że kodowanie na Xboxa jest o wiele łatwiejsze, od tego na PS3 (o czym nie raz twórcy mniej, lub więcej się wypowiadali), stąd najpierw powstaje gra na Xboxa, potem konwersja na PS3. A wszyscy wiemy, jak to z konwersjami bywa. Każda konwersja ma jakąś stratę. Zabrzmię może jak fanboy, ale powiedz mi, jaka gra wygląda lepiej na Xboxie, od Uncharted 2? Odpowiedz Link Zgłoś
legileg Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 23:33 Wcale nie trzeba łapać za Uncharted 2. Co wygląda ładniej od Killzona 2? Albo God of Wara 3? To nie mające sobie równych debeściaki, ale tytułów z wyższej półki jest dużo więcej - Heavy Rain czy nawet Ratchet & Clank. Większość Soniakowych exów wygląda świetnie i pokonuje niemal dowolnego multiplatformera. Moim zdaniem tutaj totalnie nie chodzi o moc konsol. Microsoft nie ma żadnego studia wewnętrznego, które robiłoby gry dedykowane wyłącznie Xboxowi. Taki Gears of War choć wygląda bardzo dobrze jest tworzony na silniku multiplatformowym, który nigdy nie będzie tak dobry jak coś stworzonego od podstaw od podstaw pod dany sprzet. A i to ostatnie nie jest do końca prawdą, studio musi mieć z daną maszynką trochę doświadczenia. Najlepszymi przykładami są Remedy i Rare. Jestem przekonany, że Xbox jest technicznie w stanie nie tylko dogonić, ale i przebić takiego Uncharted 2... Jeśli tylko Microsoft zamiast łożyć pól miliarda na promocje Kinecta zainwestowałby we 2-3 utalentowane studia wewnętrzne, które zajęłyby się wyłącznie stałym developingiem gier na Xboxa. Odpowiedz Link Zgłoś
seerax Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 09.12.10, 23:58 legileg masz rację. a teraz ok, może mi ktoś wyjaśnić co jest takiego niesamowitego w tym trailerze że dc_gt prawie robi pod siebie? aha wiem... to exclusive na sony. teraz na poważnie, widziałem uncharted 2 i był naprawdę świetny ale ten trailer z 3 jakoś mnie nie zachwyca.... Odpowiedz Link Zgłoś
arczisan Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 10.12.10, 01:08 Zdecydowanie zgadzam się z Tobą. Uncharted 2, Killzone 2, God of War 3 i pewnie jeszcze kilka innych tytułów pokazuje jakościowo, ile da się wycisnąć z konsoli PS3. Nie twierdzę, że Xbox by takiej grafiki nie wycisnął. Twierdzę, że nie widziałem jakościowo takiej grafiki w grach Xboxowych (Xboxa posiadam półtora roku przed PS3, widziałem więc w teorii więcej tytułów na Xboxie). Moim skromnym zdaniem na chwilę obecną najlepszą jakość wizualną pokazał Mass Effect 2 (z gier na Xboxa). Trzeba też, jak napisałeś, wspomnnieć, ile studiów posiada Sony, a ile MS. Kiedyś jeden z twórców powiedział, że tworzenie gier jest trochę jak magia. Czarują nas, ukrywają to, czego nie powinniśmy widzieć. Im dłużej pracujesz przy jednym sprzęcie, tym większe możliwości widzisz. Stąd taka różnica w grafice Uncharted i Uncharted 2. Turn 10 również pokazał, że wyciąga wnioski ze swoich wczesniejszyc tytułów (Forza 2 a Forza 3 graficznie są nieporównywalne). A Forza 3 utrzymuje zbliżoną jakość względem GT5 (dc_gt, olej proszę to zdanie, nie zaczynaj swoich filozofii). Więc bardzo możliwe, że nie wiemy, jakie jest maximum możliwośći Xboxa, ale też z powodu nie do końca przemyślanej strategii MS, możemy tego maximum nigdy nie poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
legileg Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 10.12.10, 04:31 Zgadzam się z każdym Twoim słowem i ciężko mi cokolwiek dodać... Może poza jednym detalem. Moim zdaniem najładniej wyglądającą grą na Xboxa jest obecnie Alan Wake, w ME2 kują w oczy małe lokacje i ta plastikowa sterylność, a świat przecież powinien być pełen małych detali i niedoskonałości - śmieci, pęknięć i innych pierdółek. Właśnie tak jak Uncharted 2. Alan Wake to pi razy drzwi poziom Heavy Rain (wiadomo, tu lepsze modele postaci i mimika, tam światłocień, ale całościowo to chyba podobny poziom). Obie gry były pisane na własnym silniku zoptymalizowanym pod sprzęt i oba odniosły bardzo dobre rezultaty, jednak daleko im było do ścisłej czołówki jaką są wcześniej wymienione przezemnie gry. Czego więc zabrakło? Doświadczenia i wsparcia jaką matczyna firma obdarza swoich wewnętrznych developerów. Jestem pewien, że kolejna gra od Remedy może już poważnie zagrozić liderom. Szkoda tylko, że zapatrzony w swojego Kinecta, Gears of War i Halo Microsoft w myśl słów Aarona Greenburga ("Po co nam inne gry? Na samym Halo zarabiamy 10 razy więcej niż konkurencja) nie zamierza im w tym pomagać. Niech chociaż nie przeszkadza, bo jeśli Remedy pod naciskiem MS zacznie robić pierdółki na Kinecta (na co bardzo wiele wskazuje) wszyscy normalni gracze na tym stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
arczisan Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 10.12.10, 07:36 Dla mnie pierwsze miejsce należy się ME2 głównie za niesamowitą mimikę twarzy, oraz szczegółowość. Alana Wake'a, mimo że od miesiąca posiadam, nie miałem okazji jeszcze zagrać, więc możliwe, że zdanie jeszcze zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 14.12.10, 13:16 Alan wake ma rozdzialke 960x540 - i to naprawde widac, schodkowanie na skosnych krawedziach, ogolna pikseloza i rozmycie. Ktore exy sony mialy rozdzialke ponizej 720p? (chyba tylko MGS4, ale nawet w tym przypadku nie bylo to az tak malo jak AW). Wiem, piksele to nie wszystko, ale w Alanie W. te niska rozdzialke faktycznie widac (a przynajmniej ja widze). Jak mozna mowic, ze tworcy AW wyciagneli z konsoli nowa moc i zrobili super grafike, skoro musieli az tak bardzo zejsc z rodzielczoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oceanic815 Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser IP: *.ghnet.pl 09.12.10, 23:47 "All man dream... but not equally." Co za durny tekst jak na teaser trailer. Równie głupi i pseudo-intrygujący jak ten z AC2 - "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone". Teaser mi się nie podoba, ale sam fakt, że gra będzie umiejscowiona w Arabii bardzo mnie ekscytuje i czekam na tą grę z niecierpliwością! Odpowiedz Link Zgłoś
legileg Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 10.12.10, 00:08 Faktycznie poprzedni tekst (What was that saying? Fortune favors the bold...? Tch, yeah right...Lucky me.) podobał mi się zdecydowanie bardziej przez ten typowy dla Drake cynizm... Mimo wszystko cytacik "All man dream... But not equally" wpasowuje się sprawnie w arabskie klimaty z piaskiem i dżinami, nie stawiał bym go więc z naprawdę ultra crapiastym tekstem z AC. Co do zwiastunu to jest jak mówisz , owacji na stojąco (jak słynna scena z helikopterem) raczej nie wywoła. Sam nie wiem na co liczyłem, ale na pewno nie na 30 sekundowe oglądanie stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
screwdriver81 Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 10.12.10, 00:49 kiedy recenzja? może wręcz felieton:] dostałeś juz wersję recenzencką? Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Uncharted 3 - pierwszy teaser 10.12.10, 01:58 Aua... i ta muzyka. Jeszcze dojdą klimaty Starożytnego Egiptu i rzucę dziewczynę dla tej gry... chlip chlip, dlaczego to nie na te święta Odpowiedz Link Zgłoś