Dodaj do ulubionych

Killzone 3 pierwsza recenzja

20.01.11, 17:49
W CD action ktore dzis się ukazało znajduje się pierwsza na świecie recenzja Killzone . Gra dostałą Ocenę 9/10. Jeśli byłbym złośliwy to powiedziałbym że Halo:Reach otrzymało 9+.
"Exclusive z PS3 oferuje dobrze zbalansowaną, różnorodną kampanię i jest wymagający. Pozytywnie oceniona jest też rozgrywka na Move i Sharp Shooter. Za minusy uznane są z kolei: brak głębi w charakterystyce postaci, a także pomniejsze problemy techniczne. "
Co o tym myślicie? Acha i redaktorzy nazwali Killzone jedną z najładniejszych gier ale to było raczej wiadome już przed recenzją.
Obserwuj wątek
    • wujekstanek Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 18:00
      Jeśli tak to tylko chwalić.
      • pimpnino Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 18:20
        Można się było tego spodziewać.
        • blademaster_pl Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 18:22
          Ja juz kase mam big_grin Ale kurde jeszcze miesiąc do premiery uncertain
          • oceanic815 Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 18:28
            Jeśli tak to gra się zamienia w mojego MustHave'a. Ale to i tak kupię co najmniej miesiąc po premierze. Za dużo tytułów wychodzi wink
    • legileg Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 18:47
      To, że jakieś tam polskie CDA oceniło Killzone 3 na "tylko" 9, a Halo: Reach "aż" na 9+ o niczym nie świadczy. To tylko pojedyncza opinia. Równie dobrze można przypomnieć, że Halo: Reach na Polygami został wyceniony na 4+, a KZ2 na 5. Miarodajna będzie dopiero średnia z metacritic.

Zamiast zastanawiać się nad jakimś tam nic nie znaczącym plusikiem należy się cieszyć, że gra została tak wysoko oceniona. Oznacza to, że jest bardzo wysokiej jakości i nawet w najgorszym wypadku będzie przynajmniej dobra.
    • legileg Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 19:23
      Swoją drogą jeżeli recenzja jest już w czasopiśmie, to kod gry musieli dostać co najmniej miesiąc temu. Jak to możliwe, że dostali finalna wersje (tzw. "review") aż 2 miesiące przed premierą? Możliwości są dwie:

Albo Killlzone 3 jest już gotowy i nie został wydany w grudniu z powodu obawy przed Black Opsem. Jest bo bardzo prawdopodobne. Ciężko jednak powiedzieć dlaczego w takiej sytuacji programiści mieliby zamykać kod i tworzyć wersje review, skoro zyskali sporo czasu na szlifowanie detali i beta testy. Ciężko też wyjaśnić dlaczego japoński gigant miałby wysyłać grę z takim wyprzedzeniem właśnie do nie liczącej się Polski i nie liczącego się dla branży CDA. Polepszenie sobie relacji z chociażby takim Edge taką ekskluzywnością byłoby dużo bardziej korzystne. Trzeba pamiętać, że CDA nie jest nawet czasopismem specjalizującym się w konsolach co jeszcze bardziej obniża jej rangę w oczach Sony.

Druga opcja jest nieco smutniejsza. W okolicy deadline (czyli momentu do którego dziennikarze muszą oddać tekst) styczniowego numeru Sony wysyłał wszystkim liczącym się czasopismom kod gry w wersji "preview" (czyli taka zajawka pozwalająca na opisanie pierwszego wrażenia). Wiadomo, że papierowym czasopismom się nie wiedzie. Wortale działają dużo szybciej i całkowicie za darmo. Czasopisma robią wszystko, aby nie znikną z rynku. Czy zrecenzowanie 30 minutowej wersji preview jak pełnoprawnego kodu było jednym z takich zabiegów? Szalenie prawdopodobne.

Sprawdzić to bardzo łatwo. Trzeba dokładnie przeczytać recenzje i wycisnąć ją jak cytrynę. Jeśli jest w niej wiele faktów i szczegółów - wtedy faktycznie bazowali na kompletnym materiale. Jeśli to lanie wody - wtedy dziennikarz miną się z powołaniem. Powinien pisać książki fantasy.
      • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 19:48
        trochę przesadzasz, sklepowa wersja gry osiągnęła status gold jakieś 2 tygodnie temu. Natomiast preview code ma już ponad miesiąc. I tu uwaga, bo są 2 wersje. Można sprawdzić na yt.
        1. Zawiera wszystkie (albo większość jak w k2) etapy, obsługę move i 3D. Na yt są filmiki z menu gry, widoczna lista poziomów do wyboru, napis preview code u góry ekranu.
        2. Demo które dostała między innymi polygamia, jest wycinkiem z preview code (również odpowiedni napis na ekranie).
    • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 19:27
      www.gamezilla.pl/content/pierwsza-ocena-killzone-3-i-to-w-polskim-magazynie

werty101 widząc to pewnie skręca się w bólach tongue_out Chociaż on wyrzuciłby płytę, bo ma pc i wiele fpsów na niegotongue_out

"Trzecia odsłona przebija niemal wszystko, co w ostatnich latach pojawiło się w gatunku strzelanek z widokiem z perspektywy pierwszej osoby"

Zaskoczony oceną nie jestem. Zdziwiło mnie natomiast, gdzie pierwsza recenzja się pojawiła. cd-action to chyba bardziej pc jest.
      • gunar Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 19:41
        A aim-bot jest? Czy aim-bot jest się pytam?
        • dewon Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:00
          hehe redaktorzy nazwali " o klasę ładniejsza od wszystkich konsolowych FPS-ów" trudno się nie zgodzić. Z kolei tryb wieloosobowy to bezwzględnie najładniejszy multiplayer " i tak ma być niszczyć halo
          • dewon Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:02
            a zresztą dziwi mnie tak niska ocena bo halo dostało 9+ WTF ale mówi się trudno
            • wujekstanek Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:12
              Najładniejszy nie znaczy najlepszy ;]
            • pimpnino Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 21:49
              Grywalności grafiką nie zniszczysz.
      • werty101 Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 21:48
        @sora_no_iro

Grałem i faktycznie gra jest tak koszmarnie słaba, że skręcałem się w bólach. Moja ocena: 2/10 Pełnej recenzji nie chce mi się pisać, bo szkoda czasu na takiego crapa.
        • wysyisback Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 12:07
          werty101 napisał(a):

> @sora_no_iro
          >
          > Grałem i faktycznie gra jest tak koszmarnie słaba, że skręcałem się w bólach. M
          > oja ocena: 2/10 Pełnej recenzji nie chce mi się pisać, bo szkoda czasu na takie
          > go crapa.

Albo ja się starzeję albo poziom trollingu obniża się w sieci drastycznie.
      • wysyisback Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 12:02
        sora_no_iro. napisał(a):

[...]

> Zaskoczony oceną nie jestem. Zdziwiło mnie natomiast, gdzie pierwsza recenzja s
        > ię pojawiła. cd-action to chyba bardziej pc jest.

Mówiąc krótko - już nie.
    • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:04
      www.killzone.com/kz3/en_US/blog/features/2011-01-20_multiplayer-maps.html
      Mapki ;]
      • pawepek Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:42
        @dewon taa ktory to już jest Halo Killer?smirk Halo posiada najlepszy i najbardziej rozbudowany multiplayer w ogóle i to jest fakt.
        @legileg sam byłem bardzo zdziwiony... Jeszcze jakis wiedzmin albo Stalker ale Killzone? Może to nie jest jakiś wielki hit na skale światową ale do polsiego magazynu strictle pecetowego.........
        • pawepek Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:44
          @dewon najladniejszy ale nie najlepszy wiec nikogo nie niszczysmile
          • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:52
            Trzecia odsłona przebija niemal wszystko, co w ostatnich latach pojawiło się w gatunku strzelanek z widokiem z perspektywy pierwszej osoby - no cóż chyba jednak najlepszy big_grin
          • legileg Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 20:53
            Jak to nie wielki hit? Killzone to jedna z najlepszych i najlepiej ocenianych gier tej generacji. Do tego prawdziwe oczko w głowie Sony. Widzimy go w praktycznie dowolnej prezentacji na każdych targach.

To, że pierwsza recenzja pojawia się w Polsce jest zwyczajnie dziwne. A to, że w magazynie bardzo delikatnie związanym z konsolami całkowicie nie wiarygodne. Co dalej? Pierwsza recenzja Halo 5 w polskim Playboyu?
            • fix_poland Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 21:06
              @pawepek A grałeś w Killzone 3 że już go oceniasz wink
    • coletrain Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 21:17
      Powiem tak, po ograniu Killlzone 2 nie wiem nad czym takie spusty i cumshoty, gra ma do dupy sterowanie a fabuła jest szczątkowa. Fajnie jak K3 bedzie dobre ale że jedna z najlepszych strzelanek z perspektywy 1 osoby ? Come on
      • laxman Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 21:43
        Też nabyłem dziś specjalnie CDA dla tego materiału, ale srogo się zawiodłem. Tak, jak pisze legileg - naprawdę mogli napisać taki ogólny tekst na podstawie wersji preview. Ostatnio ich recki sa coraz słabsze. Dodatkowo ten artykuł powierzyli ich redakcyjnemu ,,hardkorowi", po to żeby ta 9/10 była bardziej wiarygodna. Moim zdaniem specjalnie dali 9, by pokazać, że mogą opisać grę jako pierwsi na świecie, a przy tym nie dać maxa. Choć sama treść ukazuje, że K3 będzie niemal ideałem i swietnei wykorzysta przeciętną ostatnią odsłonę Cod - a, by zająć obok BC 2 miejsce na tronie FPSów.
        • legileg Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:18
          9 to ocena szalenie bezpieczna. W czasach gdy 6 to crap, 7 gra przeciętna, 8 bardzo dobra, a 10 wybitna można bez przeszkód dać 9 przeciętniakowi "bo mi się spodobało i trafiło w mój gust" jednocześnie nie krzywdząc gry wybitnej "bo jest świetna, ale mi nie do końca podeszło".

Jeżeli tekst bazuje na ogólnikach to nie sądzę, aby bazowali na finalnej grze.
      • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:41
        "ale że jedna z najlepszych strzelanek z perspektywy 1 osoby ? " - przecież dwójka już nią jest wink
        • coletrain Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 11:06
          kurcze ale w jakim aspekcie ? Na prawdę nic mnie nie ciągnęło do tego żeby ją skończyć, do Black Ops albo Bad Company ta gra się nie umywa w ogóle, więc w czym jest najlepsza ?
          • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 12:01
            @coletrain - np. w tym że na całe szczęście nie przypadła ci do gustu i mogę mieć nadzieję że nie spotkam cię w multi trójki. Słuchaj synek, to ze ta gra była zbyt hardcorowym i klasycznym shooterem jak dla ciebie, naprawdę nie znaczy że gra jest słaba. Spróbuj to ogarnąć, albo pokaż mi recenzje gdzie gra dostaje słabą ocenę, bo ja wszędzie widzę wymieniane zalety jak świetny gameplay, fantastyczne multi.
            • coletrain Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 15:40
              Słuchaj "synek", hardcorowy i klasyczny shooter to jest quake albo unreal, ewentualnie counter strike, a nie gra którą próbujesz do tego zacnego grona wprowadzić poprzez jakieś oceny na metacritic i spuszczanie się nad procentami. Killzone 2 jest tak klasyczny i tak hardcorowy jak kulturalna była Twoja wypowiedź.

Tak z innej beczki... podobno miliony much nie mogą się mylić więc jedzmy gó... - to tylko zawsze w kontekscie Codów pada ? Bo jakoś nie widzę żeby w dyskusjach o sprzedaży exclusivow ktoś używał tego sformułowania, czyli jeśli chodzi o rzeszę fanów COD-a to to jest gó... i muchy, ale jak już się licytujemy nad liczbą sprzedanych dajmy na to HALO i Killzone albo konsol, to wtedy im więcej tym lepiej tak ?
    • tenma Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:00
      Ja niegdyś dostałem od Sony GoW: Chains of Olympus na 2 miesiące przed premierą w USA (chyba była szybciej niż w EU ale nie dam sobie ręki uciąć) więc fakt, że ktoś ma już K3 jakoś specjalnie mnie nie dziwi. Co do recki w CDA to nie widziałem, ale "9" oznacza grę świetną.

@coletrain
      Sterowanie kwestią gustu. Jak dla mnie było ok, a już rewelacyjne w porównaniu do np. Resistance 2 (to też kwestia gustu i przyzwyczajeńsmile

@werty101
      Jak czytam twoje wypowiedzi to naprawdę zaczyna mi się wydawać, że coś jest z Tobą nie tak. 2/10 - Pani Stasiu, kaftan proszę, byle szybko
    • dobrehehe Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:19
      dewon - błagam. to ze killzone ma lepsza grafike nie oznacza ze ma lepszy multiplayer. halo poza duza iloscia, ciekawych trybow (nie tak jak w codzie gdzie tylko snd i tdm nadaja sie do gry), jest idealnie zbalansowane (bronie,mapy) zarowno 3 i reach. po prostu, czego guirella by nie zrobiła obecnie nie jest w stanie w tym aspekcie przeskoczyc bungie. (pomijam miodnosc rozgrywki, przyjmijmy ze komus halo sie nie podoba)

halo killer? mam przypominac jak to sie skonczylo kilka lat temu? "Miarodajna będzie dopiero średnia z metacritic. " halo:ce 97 - killzone - 70. halo 3 - 94 kz2 - 91

o pudelkach nie wspominam, to nie ma znaczenia ze halo 3 sprzedało sie lepiej niz kz1,2,3 i zapewne 4 (razem wziete ofc)

moze tym razem kz3 przebije w koncu ktoras odslone halo (reach)? no dobra, wy tez wiecie ze niewink
      • tenma Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:27
        Ale powiedz mi czemu tak się spuszczasz. Halo killer? Obie produkcje idą w inną, własną stronę. Obie są świetne na swoich platformach i wynagradzają posiadanie któregokolwiek sprzętu. Takie jaranie się jak dzieciak z gimnazjum tylko podsyca konflikty, które i tak nie mają sensu.
        • dobrehehe Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:30
          to powiedz dlaczego oni pisza głupoty i takie bzdury. zaden killzone nigdy nie zabil halo i to sie raczej nie zmieni, proste
          • dewon Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:39
            uuuuu smile ja nie napisałem ze ma lepszy multiplayer tylko ze ładniejszy, k3 i hr podobne klasie wiedz wiesz nie od razu głupoty uncertain
            • pawepek Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:47
              to że najładniejszy to się wiesmile Ale czy najlepszy nie sądze wystarczy spojrzec ile ludzi pocina w starieńkie już Halo 3.
          • tenma Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:48
            dobrehehe napisał(a):

> to powiedz dlaczego oni pisza głupoty i takie bzdury.

A jeśli multi jest kwestią gustu i kilka osób woli pod tym względem Killzone 2 to uważasz ich za gamoni? Jeśli ktoś mówi, że Halo/Killzone jest "be" to niech sobie mówi. Powiedz mi po co tak się rzucasz. Skoro twierdzisz, że Halo jest super to pewnie tak jest. I mówienie przez innych, że jest inaczej chyba nie zmieni twojego przekonania, prawda? Chyba traktujesz to wszystko jakby ci ktoś kogoś bliskiego zamordował. A to tylko gry.
            • lagmanic Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:53
              Ktoś wspomniał ze grafika się nie liczy . To kur.... czemu ciągle widzę komentarze typu , grafika mi się nie podoba to badziewie .
              • pawepek Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 22:57
                @lagmanic grafika sie liczy ale ważniejsza jest grywalnoć grafiki to wisieńka na torciesmile
            • dobrehehe Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 23:59
              tenma, spokojnie. uwielbiam halo i mam zamiar go bronic, to genialna seria. sa rzeczy w multi ktorych nie mozna przypiac pod "kwestie gustu", a swiadcza o jakosci multiplayera. grałem w kz2 i mi ta gra (z tego co mi wiadomo kz3 wiele sie nie rozni) kompletnie nie lezy, jednak jak widac raczej nie pisze tutaj bzdur o killzonie. a takowe w druga strone mozna wyczytac (halo killer itp). wyluzuj
      • legileg Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 23:48
        Halo: Reach - 91%, Killzone 2 - 91%

Przepaści nie widzę... Kwestię Halo: ODST przemilczmy.
        • dobrehehe Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 20.01.11, 23:53
          nie uwazasz ze lepsze bylo by porownywanie reacha do kz3?
          • sinfulscholar Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 00:08
            w ogóle co to za jakaś mania recenzji gier 'byle jak najszybciej'? jak można zrecenzować tytuł który bazuje w większości na multi w niego nie grając? wiadomo Killzone ma bardzo dobry sp ale nie przesadzajmy, to nie wszystko.....
          • legileg Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 00:38
            Z pewnością lepiej porównywać KZ2 do Reacha niż do Halo 3. Mniejsza przepaść czasowa między nimi.

Do KZ3 porównywać jeszcze lepiej. Tyle, że narazie nie ma co, bo w sumie nic o tym Killzone 3 nie wiemy. A ja nie lubię wypowiadać się na temat produktów, o których nie mam zielonego pojęcia.
            • gamerr Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 11:36
              No ku*wa mać, gdzie się nie wejdzie to wojna tych samych kilku fanatyków. Ludzie WY zaniżacie poziom Polygamii.
              • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 12:09
                gamer - spoko, twoje błyskotliwe ku*wa mać komentarze na szczęście równoważą ten poziomtongue_out Co zrobić, jeśli gra dostaje 9 a wpada grupa hejterów, którzy wiedzą lepiej że ta gra jest słaba, trzeba ich uświadomić że swoim poziomem intelektualnym orają matkę ziemię. Niestety nie pograją, to sobie ponarzekać przynajmniej mogą.brawor
                • legileg Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 12:51
                  Jesteś taki okrutny uncertain Gardzę Tobą.
                • pimpnino Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 13:09
                  Gdzie ktoś napisał, że gra jest słaba? Imo 9 to ocena niemal rewelacyjna, toż to krok do ideału. A że info wrzucił user klocka to odbierasz to jako inwektywa. Wyluzuj bo ocena tej gazetki nie jest zbytnio miarodajna, w szczególności ze względu na przypuszczenia, które zgłosił legileg. Ja jestem pewny, że fani serii będą zadowoleni, a o to przecież chodzi nieprawda-ż? Tak jak ja jestem zadowolony z Halo:Reach pomimo jedynie dobrej+ oceny na Poly, dla mnie gra jest absolutną rewelką i przesiaduje nad nią po kilkanaście godzin tygodniowo.

• pawepek Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 13:27
                    ta zgadzams się z pimpnino nikt nie mowił że gra jest słaba każdy lubi swoje
                    • sora_no_iro. Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 14:15
                      źle dobrałem słowa, inaczej. Gra dostaje 9. Piszą o świetnej grafice - zgadzacie się, piszą że jeden z najlepszych fpsów - nie zgadzacie się. WTF?
                      "najladniejszy ale nie najlepszy" - cytując pawepek
                      "trzecia odsłona przebija niemal wszystko, co w ostatnich latach pojawiło się w gatunku strzelanek z widokiem z perspektywy pierwszej osoby" - powtarzając za recenzentem

Więc jak to jest? Z częścią recenzji się zgadzacie, ale z resztą będziecie polemizować? Tylko na jakiej podstawie?
                      • pimpnino Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 15:22
                        Wiesz, to że grafika zniszczy wszystko było pewne już po wstępnym ograniu K3 przez Pawła Winiarskiego. To, że będzie to jeden z najlepszych fpsów, też w zasadzie wiadomo, bo co zostało seria Halo, CoD- y, to z takich popularnych co się sprzedają w dobrych ilościach, reszta próbuje gonić. Ja bym z chęcią pograł w K3, ale nie stać mnie na drugą konsolę, mam Halo i muszę się nim zadowolić, co też czynie, bo dzięki tej grze kupiłem w ogóle konsole. Właśnie takie serie jak Halo i Killzone mają te moc, że zachęcą do wydania pieniędzy na hardware nawet tylko dla nich. A która z nich fajniejsza, to kwestia gustu, de qustibus non est disputantum...
                    • legileg No pewnie, nikt nawet nie pomysłał zle o Killzone 21.01.11, 14:20
                      @pawepek - No pewnie, nikt nawet nie pomysłał zle o Killzone:

werty101:
                      "Grałem i faktycznie gra jest tak koszmarnie słaba, że skręcałem się w bólach. Moja ocena: 2/10 Pełnej recenzji nie chce mi się pisać, bo szkoda czasu na takiego crapa."

pawepek:
                      "Może to nie jest jakiś wielki hit na skale światową"

coletrain:
                      Powiem tak, po ograniu Killlzone 2 nie wiem nad czym takie spusty i cumshoty, gra ma do dupy sterowanie a fabuła jest szczątkowa

Standardowo już każdy widzi drzazgę w cudzym oku, a beli we własnym już nie. Tak na zdrowy rozsądek - czyja opinia jest bardziej sensowna i uzasadniona w temacie o Killzone? Kochającego Killzone fanboja PS3, czy nienawidzącego Sony fanboja Xboxa, który PS3 nie ma i nie chce mieć z nim nic wspólnego? Odpowiedz wydaje się być oczywista, ale jak widać po tym temacie - nie dla wszystkich.

Kochanie swojej serii i bycie fanem danej marki w temacie do tego przeznaczonym nie jest moim zdaniem. Ostatecznie to bardzo pozytywne emocje. Natomiast nienawiść i chęć dowalenia drugiej stronie (lub udowodnienia im jedynego słusznego sposobu myślenia) to już zjawisko szalenie negatywne i powinno być tępione za wszelką cenę.

Ja rozumiem, że wielu jest przekonanych o wyższości Halo nad Killzonem. Sam uważam markę Halo za zdecydowanie silniejszą od KZ. Ale szerzenie takiej opinii w temacie "Killzone 3 pierwsza recenzja" to jak wejście między czarnych i krzyczenie o znakomitości Apartheidu. A potem jeszcze wielkie oburzenie, że czarni fanboje mnie pobili...
                      • legileg Re: No pewnie, nikt nawet nie pomysłał zle o Kill 21.01.11, 14:29
                        Kochanie swojej serii i bycie fanem danej marki w temacie do tego przeznaczonym nie jest moim zdaniem NICZYM ZŁYM

Ucięło mi końcówkę zdania uncertain
                        • mazzeo Re: No pewnie, nikt nawet nie pomysłał zle o Kill 21.01.11, 16:43
                          Legileg ja ci powiem tylko jedno, jesteś śmieszny w tym swoim uświadamianiu wszystkim w okół jaki to ty jesteś obiektywny i w ogóle. Nie chodzi mi konkretnie o ten temat, ale piszę na podstawie twojej działalności na tym forum. Na dodatek w prawie każdej dyskusji cię widzę - masz za dużo czasu wolnego? Lubisz dyskutować z tak mierną grupą jakim są czytelnicy polygamii? to tak jakbyś chciał prowadzić dyskurs o gospodarce z żulem spod blaszaka. Szkoda czasu.
    • soultimer Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 14:03
      Ja tam nie wiem czym się ekscytować. CDA - pismo przez wiele lat pecetowe, pewnego dnia zaczyna pisać o konsolach. Swego czasu czytałem prawie każdy numer - tak jak SS, Reset, Gambler itd. - potem dałem sobie spokój. Pamiętam też, że potem byłem mocno zdziwiony, że zaczęli jednak pisać o konsolach. Toteż IMO nie ma sensu specjalnie dyskutować o ocenie pisma, które po prostu musiało zacząć pisać o sprzętach innych niż PC, mimo że nikt specjalnie tego nie chciał - ani redaktorzy, ani czytelnicy. To tak jakby recenzję przygotował Serafin z GC tongue_out.
      • angh Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 15:33
        Pismo pisze o grach. Co do tego maja konsole czy pc? W niektore gry gram na konsoli, w inne na pc, jestem zadowolony. Czy to tylko ja mam takie wrazenie, czy istotnie wiekszosc hejterow konsol i wyznawcow jedynie slusznej wiary w PC po prostu nie ma kasy na konsole?

Na pc gram w strategie i czesc rpg. Na konsoli gram w bijatyki i gry akcji, jak uncharted czy gow. Obie platformy sa niezle, i na obu sa trudne i wymagajace gry. Nie jestem ulmny manualnie, interface w postaci pada nie jest dla mnie przeszkoda, wrecz przeciwnie, jest niezlym urzadzeniem. Redaktorzy CDA sa graczami, nie fanboyami - graja i recenzuja gry, i jak sie im podoba daja dobra ocene, jak nie - slaba. Bez znaczenia na jaka platforme dana gra wyszla.
        • mixxxi96 Re: Killzone 3 pierwsza recenzja 21.01.11, 20:53
          Fajnie, że CDA jako pierwsze zrecenzowało tą grę. Czytałem reckę i nie wydaje mi się żeby jej autor pisał ją w oparciu o jakiś mały wycinek gameplayu, tylko o całą grę. Nie wiem czemu na POly gdy jest mowa o Exclusivie X360 lub ps3 to jest takie zamieszanie. Ludzie to jest nie poważne. Po co się tak podniecać i udowadniać innym że NASZ EX JEST NAJLEPSZY ? Sama recka spodobała mi się. Autor ciekawie i w bardzo obrazowy sposób opisał grę . Zachęcił mnie do kupna . Co do zarzutu jak można recenzować glównie multiplayerową gre przed jej wyjściem. odpowiadam enki wyraźnie zaznaczył, że swoje multiplayerowe wrazenia opiera o tryb gry z botami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka