Dodaj do ulubionych

BF: Bad Company 2 multi - raz jeszcze dzięki!

20.04.11, 10:55
W myśl zadania kłamu wrogiej propagandzie, twierdzącej że Polak jest pierwszy do narzekania a ostatni do dobrego słowa, chciałem raz jeszcze ślicznie podziękować za wszystkie rady, jak nie być totalnym nubem w multi.

Pierońsko przydał się ten wątek: gamecorner.pl/game_forum/02,3033,110694150,,Battlefield_Bad_Company_2_wielki_poradnik.html?v=2 ale nie chciałem odpowiadać bezpośrednio pod nim, bo to podpada pod nekro. Pomogły też porady w Na Szybko - także merci bien, szczqcz, jabbur i Sławek!

Po paru godzinach gry wczoraj aż mi się wierzyć nie chciało, jak inna ta gra się zrobiła. Pierwsze primo; Rush to zdecydowanie lepszy tryb do potrenowania - zwłaszcza przy nielimitowanym supply w obronie. Takie rzeczy jak spotowanie, czy używanie swojego oddziału do respawnu, nie były takie znowu oczywiste, za to przydatne jak diabli. Punkty, w porównaniu do weekendowego wyniku, od razu skoczyły razy pięć - i już po pierwszej grze odblokowały mi ammo supply (a stąd już prosta droga do nie bycia zupełnie bezużytecznym smile).

Sama gra jest nierealnie dobra. Klimat wojny jest gęsty. Widoki, gdy ciężka maszyneria wytacza się z bazy na początku rundy, gdy na spadochronie lądujemy w syberyjskich pejzażach przy akompaniamencie dział Ź-P i błyskach wystrzałów w dole, gdy ostrzał z naszych moździerzy niszczy gniazdo snajpera równając przy okazji ćwierć budynku z ziemią, gdy uliczkami miasta przedzieramy się do stacji M-COM starając się nie wleźć pod wieżyczkę czołgu - to jest coś, czego do tej pory w rozgrywce multi nawet sobie nie wyobrażałem. Ktoś spytał mnie parę dni temu, czy BC2 naprawdę jest takie dobre. Ano naprawdę.

Moje konto steam/ea: Pjotroos, jakby ktoś chciał kiedyś pobawić się razem. Mikrofonem i ventrillo dysponuję ale lojalnie ostrzegam, dalej jestem private (rank 1), który uczy się, którym końcem karabinu się strzela smile
Obserwuj wątek
    • slawomir.serafin Re: BF: Bad Company 2 multi - raz jeszcze dzięki! 20.04.11, 12:49
      nie za ma co smile GL & HF
    • aryman222 Re: BF: Bad Company 2 multi - raz jeszcze dzięki! 20.04.11, 13:45
      "Sama gra jest nierealnie dobra. Klimat wojny jest gęsty."

- dokładnie tak smile czasem człowiek walcząc o fraga w środku tego armagedonu nie może uwierzyć, że kiedyś grało się w fpsy bez destrukcji otoczenia. jakim cudem udawało się stworzyć ów "klimat wojny" przy sterylnym, nieśmiertelnym otoczeniu?!? to chyba była kwestia umowności i wyobraźni graczy. na szczęście dziś możemy podziwiać te cudeńka na żywo smile postęp jest dobry!
      -----------------------------------------------------------
    • kali005 Re: BF: Bad Company 2 multi - raz jeszcze dzięki! 21.04.11, 01:05
      Mozesz dodac mua smile Ja mimo 40 lvlu dalej jestem nubem smile
      • wieh85 Re: BF: Bad Company 2 multi - raz jeszcze dzięki! 21.04.11, 02:00
        ja się trochę nie zgodzę, z jednej strony racja gra wymiata ale dużo bardziej spodobały mi się dźwięki w tle dodające kupę klimatu, grafika oraz pierwszy raz kurz realnie wpływający na rozgrywkę
        Przez pierwsze 2 tygodnie było uber, ale później otrzeźwiałem i:

destrukcja wyglądała fajnie - na filmikach. Jak ruszyły serwery okazało się, że wszyscy latają z rpg albo granatnikami i jak jesteś w budynku a ktoś walnie w ścianę to jesteś trup.
        a jak ktoś walnie 3 razy w ścianę to nie am już za czym się schować
        w dodatku bronie są bezsensownie zbalansowan, a pojazdy wręcz żałośnie słabe
        ale najbardziej chyba bolą mnie mapy które są tak wąskie, ze jakiekolwiek obejście/oskrzydlenie jest w większości nie możliwy.

Liczyłem na patche, ale z każdym kolejnym jedyne co odczuwałem to spadek wydajności - jak zaczynałem na ustawieniach medium+ tak an ostatnim patchu było już ledwo minimum+ gratis bluescreny
        w związku z tym grę olałem jak mnie najdzie to czasem wejdę - mój nick luckgl
        • szczqcz Re: BF: Bad Company 2 multi - raz jeszcze dzięki! 21.04.11, 08:12
          wszyscy latają z rpg albo granatnikami i jak jesteś w budynku a ktoś walnie w
          ścianę to jesteś trup.
          --------------
          Tylko jeśli stoisz bezpośrednio przy ścianie, a koleś ma perka expl. Poza tym ściany wewnętrzne nie pękają, zazwyczaj można się schować za nimi.

w dodatku bronie są bezsensownie zbalansowane
          ------------
          bzdura, bronie są zbalansowane rewelacyjnie, były problemy z AN 94, M60 i CG, ale dostały nerfa.

pojazdy wręcz żałośnie słabe
          ------------------------
          Na rushu może, bo zazwyczaj pojazdów jest mało i każdy wzbudza zainteresowanie więc leci do niego 5 rpg. Ale jako wsparcie/rozpraszacz uwagi sprawdzaja się rewelacyjnie. Na conqueście zdarza mi się całą rundę w jednym czołgu przejeździć, jeśli się z kumplem o niego troszczymy.

mapy, które są tak wąskie, ze jakiekolwiek obejście/oskrzydlenie jest w większości nie możliwy.
          -------------
          To znowu problem (może nie problem, ale specyfika tego, jak ten tryb został zaprojektowany) rusha, bo obrońcy zazwyczaj są rozciągnięci na linii frontu i pilnują flanek. Na conqueście nie ma problemu z tym, bo drużyny są bardziej rozproszone, flagi często nie ustawione w linię.
          • wieh85 bc2 21.04.11, 12:46
            mówiłem o tym jak wyglądała gra zaraz po premierze.
            teraz jest trochę lepiej.

dostały ale jak dla mnie to absolutnie żadnej rewelacji nie ma.
            M60 dalej wymiata chociaż teraz da się z nim wygrać.
            An 94 dalej jest najmocniejszym karabinem, dobrze ograny ma wszystko na 2-3 strzały, potrafi być lepszy od VSS czy niektórych innych snajperek.
            problem jest w tym, że system odblokowania broni za exp jest syfny i o ile w Bf2 tak jeszcze nie bolał tak tu jest lipą, powinien być wprowadzony system gdzie wszystko ma wagę - lekki rkm i defibrylator lekka/ciężka kamizelka ciężki rkm tylko lekka kamizelka etc.
            exp zmieniony na kasę i za tą kasę kupujesz nowy sprzęt.

Nie tylko rusha, na innych mapach też jest problem, acz już mniejszy dobrze chociaż, że helikoptery mają teraz gdzie latać.

Pojazdy są słabe bo wprowadzili idiotyzm pod tytułem albo chcesz zoom do działa albo karabin, paść od rpg czy ładunków to nie problem. Dlatego za każdym pojazdem stoi 3-5 spawarek.
            itd itd.

Tak trochę z innej beczki - warto ruszać Play4Free?
            słyszałem, ze to tylko marna i zabukowana podróbka bf2
            • wieh85 Re: bc2 22.04.11, 18:07
              taki mały bonusik:
              www.youtube.com/user/HalfRobotHalfHuman#p/a/u/0/MaMvc6M0_TY
              naprawiali to przez 4 patche w końcu wrócili do tego co było na starcie
              z tego co wiem, to na dx 9 jak staniesz do ckma z tarczą dalej widać czarny ekran, na niektórych mapach nie da się grac czołgami bo jak na początku ruskie miały pojechaną gammę, ze nic nie było widać to teraz taki sam problem jest z USA

to samo co nożami i zabijaniem przez ściany
              to samo z podnoszeniem przez ściany, mam dalej wymieniać?
              zapytaj kogokolwiek grającego w inne części bfa (szczególnie profesjonalnie -1942 ma dalej swoją ligę i daje radę) powie ci, że bc2 to najgorsza z części i gdyby nie Frostbite byłby totalną klapą

co nie zmienia faktu, że przy wszystkich innych siekankach jest grą dobrą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka