Dodaj do ulubionych

el clasico

21.04.11, 00:32
Real Madryt - Barcelona

Czy gracze są kibicami? Emocjonujecie się rywalizacją dwóch najlepszych drużyn piłkarskich?
Obserwuj wątek
    • soultimer Re: el clasico 21.04.11, 00:40
      Ja uwielbiam piłkę nożną, ale akurat liga hiszpańska - średnio. Mimo wszystko te mecze to zawsze wielkie widowisko, temu nie można zaprzeczyć. Choć z braku dziś czasu po prostu rzuciłem okiem na relację na gazeta.pl...
    • budda Re: el clasico 21.04.11, 01:27
      wiadomo wink
      barca do domu smile ja w zasadzie tylko angielska PL, ale taki mecz no to nie można...
      świetna prosta akcja przy bramce, real do przerwy mógł "miszczóf świata" 2-0 pojechać
      za tydzień powtórka smile
      • pawepek Re: el clasico 21.04.11, 10:10
        O ile zwykle jestem bardziej za Barcąo tyle cieszy mnie zwyciestwo Ralu. pilkarze Barcelony byli zbyt butni i pewni siebie pozatym media kreowały ich na jakichś bogów
        • lukempirus Re: el clasico 21.04.11, 10:23
          Ten mecz był nudnytongue_out Aresnal i Tottenham pokazali jak sie gra w noge anie te ich pedalskie zagrywki. Osobicie jestem za Bayernem i Totenhamem
    • syc82pl Re: el clasico 21.04.11, 11:34
      Fajny mecz był, ciesze się, że Real wygrał, ale czemu najgorszy gracz został bohateremsmile ?No i w końcu Iker zdobył to trofeum. Teraz mnie ciekawi, co obie drużyny przygotują na LM. Czy pokazały na co je stać, czy mają coś w zanadrzu?
    • kusiek Re: el clasico 27.04.11, 22:57
      utwierdziłem się dziś w przekonaniu, że kibice barcelony nawet nie umieją z godnością przyjąć wygranej, nie mówiąc nawet o porażce. Z moich obserwacji widzę że kibic realu przyzna się że dzisiaj nie wyszło i liczy na kolejny mecz a barca stwierdzi - tak to my bogowie jesteśmy tak zaje*** jak smarki messiego
      • zwirz Re: el clasico 27.04.11, 23:22
        Nic ująć, tylko dodać, że pomimo iż nie jestem fanem ani RM ani Barcy to sędzia w dzisiejszym meczu był bardzo za Barceloną co pokazał kilkukrotnie, był nieobiektywny i często niezdecydowany. Oczywiście gracze RM także nie byli święci lecz wydaje mi się, że Barcelona była faworyzowana w tym meczu.
        • budda el classico vel FC UEFA Barcelona 28.04.11, 02:45
          zastanawiałem się co dziś postawić... czerwona dla realu? ee, no bez jaj... stanęło na więcej kartek dla realu...
          to już się robi nudne, dwa lata temu chelsea odpada po fartownym strzale iniesty w doliczonym czasie (w zasadzie już po jego upływie) a chelsea nie zostają przyznane dwa karniaki z czego jeden ze 100 metrów ślepiec by zauważył, rok temu inter przyjeżdżając na rewanż z 3-1 w kieszeni w 30' dostaje czerwoną... (na szczęście nie wystarczyła) arsenal w tym roku przyjeżdżając z 2-1 i remisując 1-1 w 60' czerwona... teraz pepe za faul jakich pełno i rzadko żółta za to bywa... WTF?
          w każdym z tych czerwonych przypadków byli to kluczowi zawodnicy (as in: najważniejsi w tym momencie)
          to tak jak by w każdym meczu barcy messi dostawał czerwień z miejsca...
          ciekawe, że w lidze jakoś tak się te czerwone nie sypią... no chyba, że przeciw realowi
          zobaczymy co za rok będzie... ja już się nastawiam na grubą kaskę z grania na czerwone w meczach barcelony... dla ich przeciwników oczywiście, choć pewnie dla buków po tym roku czerwona w meczu barcy = czerwona dla ich przeciwników...
          liga mistrzów to już farsa w tym momencie, z mu kwiatków nie będzie, bo oni akurat tylko ofensywnie grać umieją (tak, dwóch najlepszych stoperów, ale boki i defensywny środek bieda) i dostaną znowu 2-0 po sportowej walce z góry skazanej na porażkę
          j***** UEFA jarmark se zrobiło z najważniejszego pucharu...
          sciana
    • kusiek Re: el clasico 28.04.11, 16:12
      dodam tylko to www.youtube.com/watch?v=G2oRXFRl6QE&feature=player_embedded#at=42
    • kusiek Re: el clasico 03.05.11, 22:52
      po raz kolejny:

po 3 meczach pełnych kontrowersji tak i teraz nieuznany gol Higuaina, co by szkodziło jeżeli real wygrałby 2:1 i tak by nie awansował, ale nie było by żadnych niedomówień. Osobiście wydaje mi się, że poziom sędziowania w tym roku w champions league (i wcześniej na mundialu) niebezpiecznie szybuje w dół.

brawa dla sędziów
      • budda Re: el clasico 03.05.11, 23:55
        kuuu...
        miałem 1-1 i higuain strzela pierwszą bramę za 5zł kurs 62.0... sciana

bramka w pełni prawidłowo zdobyta, a jeśli by chciał się uprzeć i jej nie uznać po chamsku to tylko pod warunkiem, że uznał, by faul busquetsa na ronaldo, który przez to sie wywalił na mascherano, który i tak nie miał szans dojść... więc w duchu walki gol był by uznany w 99% przypadków...
        no ale jak by faul na ronaldo to też niebezpieczna pozycja... więc tniemy po całości w żywe oczy, i tak 99% ludzi przepisów nie zna a "barca jest lepsza" więc co za różnica
        inny faul mascherano przed polem karnym na żółtą nie zauważony, kilka sytuacji niebezpiecznych dla barcy - prosta sprawa - faul gracza realu...
        i co to w ogóle było z doliczonym czasem??? od 89' piłka po boisku 5s. może krążyła bo sędzia czekał aż barca zrobi zmiany... po czym odgwizdał koniec nawet przed upływem tego pseudo doliczonego czasu... no takie jaja to w turcji ostatnio widziałem
        • budda Re: el clasico 03.05.11, 23:57
          ciekawe co na to powie obserwator colina... suspicious
          • budda Re: el clasico 03.05.11, 23:59
            a w ogóle kto wyznacza sędziego, który już raz wywalił gracza mourinho w meczu z barcą bo dał się nabrać na chamskiego "nurka"...
            i o którym mourinho otwarcie mówił, że wali se w ciula...
            ot i uefa, pokazali mu fuck you
            a przy okazji wszystkim normalnym kibicom
            • reakwon Re: el clasico 04.05.11, 13:00
              budda napisał(a):

> a w ogóle kto wyznacza sędziego, który już raz wywalił gracza mourinho w meczu
              > z barcą bo dał się nabrać na chamskiego "nurka"...
              > i o którym mourinho otwarcie mówił, że wali se w ciula...
              > ot i uefa, pokazali mu fuck you
              > a przy okazji wszystkim normalnym kibicom

Tak Busi symulował ale to i tak był faul na żółtą kartę.
              Nie uznał ten arbiter bramki Bojana który zdobył ja prawidłowo.
              W Mediolanie Milito strzelił na metrowym spalonym.Snajider wszedł nożycami w nogi Alves w Polu karnym,karny 100%.Barca nie płakała.
              Mourinho wygrał też Porto LM po tym jak nie UZNALI PRAWIŁDOWEJ BRAMKI DLA ManU.Budda widzę że z piłką nożną masz mało wspólnego..
        • kusiek Re: el clasico 04.05.11, 01:06
          z tym czasem doliczonym to faktycznie też dno, ale wydaje mi się że doliczył 2 a skonczył 92:32
          • budda Re: el clasico 04.05.11, 07:56
            tylko, że w tym czasie barca robiła dwie zmiany po 2 minuty każda big_grin
        • reakwon Re: el clasico 04.05.11, 12:56
          budda napisał(a):

> kuuu...
          > miałem 1-1 i higuain strzela pierwszą bramę za 5zł kurs 62.0... sciana
          >
          > bramka w pełni prawidłowo zdobyta, a jeśli by chciał się uprzeć i jej nie uznać
          > po chamsku to tylko pod warunkiem, że uznał, by faul busquetsa na ronaldo, któ
          > ry przez to sie wywalił na mascherano, który i tak nie miał szans dojść... więc
          > w duchu walki gol był by uznany w 99% przypadków...
          > no ale jak by faul na ronaldo to też niebezpieczna pozycja... więc tniemy po ca
          > łości w żywe oczy, i tak 99% ludzi przepisów nie zna a "barca jest lepsza" więc
          > co za różnica
          > inny faul mascherano przed polem karnym na żółtą nie zauważony, kilka sytuacji
          > niebezpiecznych dla barcy - prosta sprawa - faul gracza realu...
          > i co to w ogóle było z doliczonym czasem??? od 89' piłka po boisku 5s. może krą
          > żyła bo sędzia czekał aż barca zrobi zmiany... po czym odgwizdał koniec nawet p
          > rzed upływem tego pseudo doliczonego czasu... no takie jaja to w turcji ostatni
          > o widziałem

Stary Barca była lepsza,grała lepiej i to pokazała.
          Mascherano dobiegł by szybciej do piłki niż Pipita,pozatym to nie busi tylko Pique ciałem odepchnął krystynę tak jak Lass Messiego.Stary kilka akcji?W pierwszej połowie Real miał 0 strzałów na bramkę dopiero w drugiej coś kopali.Zremisowali dzięki pięknemu podaniu Pedro a Di Maria i Marcelo znowu pokazali że są najlepsi z całego Realu.Mecz dobrze się oglądało ale bolało mnie te 30 faulów Realu a tylko 10 Barcelony.Teraz jak każdy "Madridas" z Polski gadasz że Barca ma pomoc u arbitrów a to nie jest prawdą bramka nie została uznana bo Krystyna wytrąciła z równowagi Mascherano który miał blizej do piłki niż Pipita.Zobacz najpierw dokładnie powtórki o zobacz który zawodnik miał pierwszy stopę na trawę.Psioczycie na kibiców Barcelony że jak pzregrywamy to płaczemy a co wy robicie??Gadacie że Barca ma spisek z UEFA,że Barca ma fory u arbitrów czy tak Real zawsze przyjmował porażkę?Jestem kibicem Barcelony od 12 lat i nigdy nie było takich problemów jak teraz...Może za rok wam się uda.
          • budda Re: el clasico 04.05.11, 17:24
            "jestem kibicem barcelony"
            na tym polega problem... wszyscy są kibicami barcelony i przez to klapki im przeszkadzają
            bo ja nie jestem niczyim kibicem, po prostu oglądam mecze
            i widzę co się dzieje, gdy ktoś gra z barcą
            dla porządku przyznaję, że barca jest najlepszym zespołem jaki widziałem
            ale mecze nie po to są by wygrywał je lepszy, zwłaszcza w 12 (i prawie zawsze przeciwko 10)
            • reakwon Re: el clasico 04.05.11, 23:13
              budda napisał(a):

> "jestem kibicem barcelony"
              > na tym polega problem... wszyscy są kibicami barcelony i przez to klapki im prz
              > eszkadzają
              > bo ja nie jestem niczyim kibicem, po prostu oglądam mecze
              > i widzę co się dzieje, gdy ktoś gra z barcą
              > dla porządku przyznaję, że barca jest najlepszym zespołem jaki widziałem
              > ale mecze nie po to są by wygrywał je lepszy, zwłaszcza w 12 (i prawie zawsze p
              > rzeciwko 10)

Jakby grali przepisowo i nie faulowali to by nie było czerwonych kartek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka