Dodaj do ulubionych

Bezpieczny zakup MSP/Live

25.07.11, 12:51
Witajcie

Takie szybkie pytanko. Czy polecacie takie sklepy jak keye czy gamecodes do kupowania msp i live? Planuję swój pierwszy zakup msp i widzę, że w zwykłych sklepach mają dość duże ceny w porównaniu do tych na gamecodes czy keye. Można w nich bezpiecznie robić zakupy bez jakiś późniejszych blokad i problemów?
Obserwuj wątek
    • turbogadkotick Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 25.07.11, 14:20
      Z tych źródeł możesz kupować spokojnie. Te sklepy sprzedają kody pre-paidowe. Lewym i potencjalnie groźnym (ban) źródłem są konta/profile z punktami, którymi handlowano na potęgę na Allegro i eBay.
      • khad Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 25.07.11, 15:02
        No dobra, ale przez te konta z tego co kojarzę nie banowali konsoli szczególnie że miałeś chyba 24h na wykorzystanie punktów i konto przestawało być aktywne. Mogę się mylić wink
        • turbogadkotick Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 25.07.11, 17:04
          Nie banowali, ale była to lewizna pełna gębą. Swoją droga to główny "diler" tych kont w naszym kraju utrzymuje, że za proceder dostał bana.
    • pimpnino Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 26.07.11, 11:58
      To ja się podłącze do pytanka. Te 4200 pkt EU to chodzą na polskich kontach? Bo różnie interpretują europejskość Polski.
      • turbogadkotick Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 26.07.11, 12:18
        Zarówno 2100 jak i 4200 punktów UE działa na polskich kontach - osobiście testowane.
    • Gość: marineo Re: Bezpieczny zakup MSP/Live IP: *.vlan153.enoch.lubman.net.pl 26.07.11, 13:47
      Nie polecam keye. Ostatnio sprzedali mi kod do Xbox Live, który został użyty 2 tygodnie wcześniej. Sprawdzone w Microsoft. Po zgłoszeniu reklamacji cisza. Otwarcie mówię, że to złodziejstwo. Może mnie ktoś za to pozwie z keye zapraszam jestem otwarty. Złodziejom mówię STOP!
      • turbogadkotick Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 26.07.11, 13:55
        Dobrze wiedzieć, nigdy z ich sklepu nie korzystałem i teraz już na pewno nie skorzystam, bo nawet jak była to zwykła pomyłka, to reklamację powinni bezzwłocznie rozpatrzyć.
    • simplex Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 26.07.11, 15:04
      Ja osobiscie staram sie omijac takie sklepy - jak ktos sprzedaje cos duuuzo taniej niz srednia rynkowa, to jest spore ryzyko (oczywiscie nie 100%) ze to jakis walek.
      • turbogadkotick Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 26.07.11, 16:34
        Ale przecież ceny kodów na takim GameCodes nie są takie znowu drastycznie mniejsze (np. 150 PLN kontra 200 z hakiem) od tych...no właśnie, jakie na kody nakłada Empik lub inny Jowisz. Zauważ, że ceny gier w sklepach internetowych również są znacznie niższe (ale nie drastycznie) od tego co oferuje Empik. Zresztą, oni tyle tego sprzedają, że jakby to była lewizna (a moim zdaniem relatywnie niska cena wynika z wycięcia pośredników i cyfrowej dystrybucji) to MS dawno już by się za nich zabrał (zresztą ActiVision-Blizzard też, bo przecież subskrypcje do WoW też sprzedają), zwłaszcza, że siedzibę mają w USA, więc tam by do sądu trafili.
        • damianuss Re: Bezpieczny zakup MSP/Live 26.07.11, 18:55
          Tylko dodam, że dosłownie przed chwilą dokonałem zakupu 4200MSP na gamecodes, płatność przez internet. Kod dostałem dosłownie w minutę na skrzynkę. Po wpisaniu wszystko działa i punkty zostały mi przydzielone. Największe obawy co do tych sklepów mam takie, że mogę dostać jakiś używany kod (najwięcej takich skarg jest na keye.pl, nie wiem jak na gamecodes) i tutaj zaczynają się schody, bo z tego co widzę reklamacja to jakaś piekielna katorga dla klienta. Niemniej pierwszy taki mój zakup, spodobało mi się więc będę częściej korzystał. Grunt to utrzymać stałego klienta, którym oczywiście jeszcze nie jestem, ale kiedyś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka