Dodaj do ulubionych

jRPG na X360

12.02.12, 15:07
Witam szukam jakiegoś ciekawego jRPG'a na X360 który urzeknie mnie światem, fabułą i postacią (czyli wszystkim co najważniejsze w tym gatunku). Co polecacie ? Jaki tytuł wam się spodobał (za co) ? Czekam na wasze posty wink.

P.S FFXIII oraz Resonance of Fate odpadają, mam te dwa tytuły.
Obserwuj wątek
    • edmundo Re: jRPG na X360 12.02.12, 17:12
      Polecam Lost Odyssey, chyba najlepszy i najdłuższy jRPG na Xboxa. Warty uwagi jest też Tales of Vesperia, śliczna grafika tam jest (niestety strasznie ciężko zdobyć ten tytuł).
    • soultimer Re: jRPG na X360 12.02.12, 19:20
      Ja bym proponował Blue Dragon. Ma już swoje lata, ale klimat też jest bardzo dobry.
      Zwłaszcza, jak ktoś lubi Akirę Toriyama smirk.

en.wikipedia.org/wiki/Blue_Dragon
      • zwirz Re: jRPG na X360 13.02.12, 10:42
        Podpisuje się pod tym co napisał Soultimer. Blue Dragon to chyba kwintesencja jRPGów ze standardem w postaci różowych kupo-wojowników!

A "kreska" Toriyamy nadaje grze dodatkowego uroku
        • hill Re: jRPG na X360 13.02.12, 10:50
          Tales of Vesperia od dawna można dostać bez problemu w zakładce Games on Demand
      • darkstar Re: jRPG na X360 15.02.12, 13:14
        To ja mam pytanie dodatkowe - w Blue Dragon nigdy nie grałem, bo odrzuciła mnie warstwa prezentacji. Czy ta gra ma jakąś poważniejszą fabułę, czy też jest to produkcja dla młodszego odbiorcy (tak jak wygląda)?
    • grocal Re: jRPG na X360 13.02.12, 11:08
      Na półce mam Lost Odyssey i Blue Dragon i obie polecam. Klasyczne jRPG. W przypadku Lost Odyssey ciekawostką są zawarte w grze klimatyczne opowiadania do przeczytania.
    • powermass Re: jRPG na X360 13.02.12, 11:25
      dark_slayer napisał(a):

> Witam szukam jakiegoś ciekawego jRPG'a na X360 który urzeknie mnie światem, fab
      > ułą i postacią (czyli wszystkim co najważniejsze w tym gatunku). Co polecacie ?
      > Jaki tytuł wam się spodobał (za co) ? Czekam na wasze posty wink.
      >
      > P.S FFXIII oraz Resonance of Fate odpadają, mam te dwa tytuły.
      Blue Dragon, Lost Odyssey
    • tesedo Re: jRPG na X360 13.02.12, 13:19
      Enchanted Arms
    • dark_slayer Re: jRPG na X360 13.02.12, 13:51
      Dzięki wszystkim za odpowiedź wink. Blue Dragon... odpada właśnie ze względu na tę "dziecinną" grafikę. Lost Odyssey wygląda na bardzo ciekawy tytuł (mam nadzieję, że fabuła stoi na bardzo wysokim poziomie). Enchanted Arms... pierwsze słyszę, obejrzałem zwiastun i wydaje się ciekawą propozycją - może ktoś coś więcej o tej grz epowiedzieć ? Takie własne wrażenia.

Znacie jeszcze jakieś tytuły ? Co sądzicie o Last Remnant oraz Star Ocean: The Last Hope ?
      • tesedo Re: jRPG na X360 14.02.12, 11:21
        Hmm ... Ja bym zagrał w Rune Factory: Tides of Destiny smile czekam na reckę w Polygami smile hehe

Co do Enchanted Arms jeśli lubisz jRPG to bierz śmiało nie kosztuje dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka