Dodaj do ulubionych

Valve Apple?

16.04.12, 00:05
Nie wiem czy słyszeliście, ale Tim Cook (szef Apple), był ostatnio widziany w siedzibie Valve. Wiele się mówi że Apple chce wejść w segment tv, gier i konsol - podobnie jak Valve. Domyślam się więc że chodzi o zaprojektowanie przez Apple puszki którą Valve będzie musiał wypełnić. Jeśli jest to prawda i na rynku ma pojawić się nowy 5 gracz to powiem wam szczerze że boje się tego i mam nadzieję że ten projekt okaże się fiaskiem. Boje się tego co mamy już teraz - czyli jeśli chcesz zagrać w najciekawsze gry, mieć lepsze wsparcie lub specjalne dodatki, to musisz posiadać każdą z konsol. Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że gracz na tym zyskuje bo rynek się zagęszcza. Jakie są wasze przemyślenia w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • zwirz Re: Valve Apple? 16.04.12, 15:38
      5? Poczekaj - Microsoft, Nintendo, Sony... OnLive i w przyszłości Valve-Apple?
      Byłoby ciekawie, nie mówię, że nie.
      Poza tym skąd od razu twierdzenie, że chodzi o wspólne pudełko do grania? Może Cook chce aby więcej gier ze Steam`u chodziło na OS X? (głupie, ale też prawdopodobne).

A konsola od Valve krąży od jakiegoś czasu w świecie plotkarek branżowych
      • wujekstanek Re: Valve Apple? 16.04.12, 17:55
        PS3, X360, Wii, Onlive, możemy dodać do tego też PC. Więc na obecną chwilę mamy 5 w pełni tętniących życiem platform do gier. Powiem Ci że wątpię aby takie detale dogadywali bo w kwestii wydawania gier na OSX nie decyduje Valve, a producent. Nikt w Valve nie przepisze Ci kodu Call of Duty - muszą to zrobić w Acti. Ja osobiście nie chcę nowego gracza na rynku. Nie widzę w tym plusów bo jakie niby są?
    • maks1337 polecam 17.04.12, 10:42
      www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/1678.html wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka