Dodaj do ulubionych

A tymczasem

03.03.25, 23:46
tajwański potentat w branży półprzewodników produkujący zaawansowane układy scalone (chipy) zainwestuje w USA. Zaklady powstana w Arizonie, Te 100 miliardow, to przez pierwsze 4 lata.
Dzieje sie, co? Gra i trabi zespol Kombi.smile Przeflancowuje sie tez Honda, Kia i Hunday
A o Apple slyszalyscie? 500 miliardow inwestycji. I niech mi ktos powie, jak to sie ma do Bidena.
Mnie szczegolnie ciesza te chipy, bo jak Chiny napadna na Taiwan, to swiat bedzie w czarnej doopie.
No i jeszcze cieszy mnie, ze czesc produkcji serwerow AI bedzie tez w Detroit, miescie, ktore zupelnie zbankrotowalo wskutek upadku produkcji samochodow amerykanskich.
Obserwuj wątek
    • tanebo0001 Re: A tymczasem 03.03.25, 23:53
      Zobaczymy jak będzie teraz. Bo rozumiem że Tajwańczyków nie weźmiecie do siebie? W takim razie na ich miejscu powiedziałbym "mam to gdzieś, po nas choćby potop skoro nie chcecie nas bronić". Poza tym w tej firmie musi ktoś pracować. A zdaje się musk już stwierdził że amerykanie są za głupi na taką pracę...
    • iwles Re: A tymczasem 04.03.25, 00:01

Czyżby Trump przywracał eksport do Chin, które będą wykorzystywać te polprzewodniki do produkcji wojskowej, żeby wspierać Putina?
    • hrasier_2 Re: A tymczasem 04.03.25, 00:11
      Narazie Tajwan dominuje. Chiny są egzystencjalnym zagrożeniem dla zachodu, i trzeba zwalczać ich wpływy. Na razie produkują w dużej części badziewie (jak swoje szczepionki na covid), ale szybko się uczą, dlatego lepiej reagować wcześniej niż później, stąd polityka amerykańska (i tak spóźniona).
      • malgosiagosia Re: A tymczasem 04.03.25, 00:14
        hrasier_2 napisał:

> Narazie Tajwan dominuje. Chiny są egzystencjalnym zagrożeniem dla zachodu, i t
        > rzeba zwalczać ich wpływy. Na razie produkują w dużej części badziewie (jak swo
        > je szczepionki na covid), ale szybko się uczą, dlatego lepiej reagować wcześnie
        > j niż później, stąd polityka amerykańska (i tak spóźniona).

Owszem, mocno spozniona, ale lepiej pozno niz wcale. Cale sczescie, ze produkcja chipow przenosci sie do USA. Swiat bedzie bezpiecznieszy.
        • hrasier_2 Re: A tymczasem 04.03.25, 00:21
          malgosiagosia napisała:

> hrasier_2 napisał:
          >
          > > Narazie Tajwan dominuje. Chiny są egzystencjalnym zagrożeniem dla zachod
          > u, i t
          > > rzeba zwalczać ich wpływy. Na razie produkują w dużej części badziewie (j
          > ak swo
          > > je szczepionki na covid), ale szybko się uczą, dlatego lepiej reagować wc
          > ześnie
          > > j niż później, stąd polityka amerykańska (i tak spóźniona).
          >
          > Owszem, mocno spozniona, ale lepiej pozno niz wcale. Cale sczescie, ze produkcj
          > a chipow przenosci sie do USA. Swiat bedzie bezpiecznieszy.
          Jest szansa bo za Bidena było nie do pomyślenia. Ponad miesiąc Trump zrobił więcej niż Biden za swojej kadencji. Nie dziwię się że jest ciągły wysyp wątków o nim. Ale karawana się toczy ciągle do przodu, a te fora nie mają najmniejszego wpływu na nic. Cieszę się że jestem w takich ciekawych czasach.
          • malgosiagosia Re: A tymczasem 04.03.25, 00:23
            hrasier_2 napisał:

Cieszę się że jestem w takich ciekawych czasach.

Tez sie ciesze, ale chcialabym, aby w Europie tez dzialy sie dobre rzeczy, a przede wszystkim w Polsce.
      • iwles Re: A tymczasem 04.03.25, 00:29

A ty myslisz tani, że te wyprodukowane podzespoły, chipy itp. gdzie później trafią? No...no... pomyśl? Gdzie składane są np. iPhony? W Chinach! Małymi rączkami małych chińskich dzieci za miskę ryżu.
        To ten proceder, ograniczany przez Bidena, chce przywrócić Trump.
        A psychole typu malgosiagosia przyklaskują! Bo bardzo lubią produkty wykonane przy "pomocy" łamania praw człowieka.

Fajnie, że mnie wygasila, to nie może zaprzeczyć 😂
        • noname2021 Re: A tymczasem 04.03.25, 01:04
          Jakbys miala troche wiedzy iwles, tobys wiedziala, ze Apple inwestuje w US 500 mld - i przenosi fabryki do US.

tylko globalne lewaki chcialby zeby wlasnie te male chinskie raczki pracowaly od rana do switu za miske ryzu...
          • tanebo0001 Re: A tymczasem 04.03.25, 01:07
            Czyli teraz amerykańskie dzieci będą składały iphony za miseczkę ryżu?
            • srubokretka Re: A tymczasem 04.03.25, 02:19
              > Czyli teraz amerykańskie dzieci będą składały iphony za miseczkę ryżu?

www.cnbc.com/video/2024/12/13/inside-tsmcs-new-chip-fab-where-apple-will-make-chips-in-the-us.html
              Darmowe ipods moje dzieci od appla dostaly juz 3lata temu. Myslisz, ze teraz tylko miske ryzu by dostaly?
              • iwles Re: A tymczasem 04.03.25, 06:13

A te ipody twoje dzieci same sobie musiały składać? Dostały podzespoły i skręcały sobie? 😄
          • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 16:20
            noname2021 napisała:

> Jakbys miala troche wiedzy iwles, tobys wiedziala, ze Apple inwestuje w US 500
            > mld - i przenosi fabryki do US.
            >
            > tylko globalne lewaki chcialby zeby wlasnie te male chinskie raczki pracowaly o
            > d rana do switu za miske ryzu...

Dzieki CHIP Act podpisanemu w 2022 roku przez Bidena
            • srubokretka Re: A tymczasem 04.03.25, 16:26
              Caly proces zaczal sie za czasow Trumpa i on byl jednym z inicjatorow.
              • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 17:53
                srubokretka napisał:

> Caly proces zaczal sie za czasow Trumpa i on byl jednym z inicjatorow.

gowno prawda!
    • hrasier_2 Re: A tymczasem 04.03.25, 00:16
      Żeby walczyć z Chinami zdaje mi się, trzeba najpierw zakończyć wojnę na Ukrainie i uporządkować zalew niekontrolowanej migracji przez granice z Meksykiem.
      Zresztą jak wieść niesie amerykańskie uniwersytety są pełne Chińczyków z Chińskiej Republiki Ludowej i otrzymują również bardzo dużo pieniędzy od chińskich sponsorów.
    • bywalec.hoteli Re: A tymczasem 04.03.25, 00:33
      reindustrializacja i reglobalizacja to nadzieja dla USA i Europy na lepszą przyszłość
      • tanebo0001 Re: A tymczasem 04.03.25, 00:36
        A ha. Dlatego odcięliście pieniądze na zbrojeniówkę?
      • malgosiagosia Re: A tymczasem 04.03.25, 00:37
        bywalec.hoteli napisał:

> reindustrializacja i reglobalizacja to nadzieja dla USA i Europy na lepszą przy
        > szłość

No wlasnie, Trump to zaczal w niesamowitym tempie. Czas na Europe.
        • noname2021 Re: A tymczasem 04.03.25, 00:49
          Europa, tak dlugo dopoki w niej bedzie rzadzil wirus woke nigdy nic nie zrobi.
          Beda walczyc o slomki, zakretki i miec gebe pelna frazesow o pomocy lol

• mava12 Re: A tymczasem 04.03.25, 10:37
            >Beda walczyc o slomki

o słomki to na razie zawalczył pomarańczowy
          • taje Re: A tymczasem 04.03.25, 21:33
            "Wirus woke" działa głównie w USA. Europa jest zdecydowanie bardziej wyważona w poglądach, to w USA poglądy odbijają się ściany do ściany.
      • mayolijka Re: A tymczasem 04.03.25, 08:32
        Reglobalizacja? Do czynienia mamy raczej z deglobalizacja.

bywalec.hoteli napisał:

> reindustrializacja i reglobalizacja to nadzieja dla USA i Europy na lepszą przy
        > szłość
        • bywalec.hoteli Re: A tymczasem 04.03.25, 11:29
          mayolijka napisała:

> Reglobalizacja? Do czynienia mamy raczej z deglobalizacja.

Racja, chodziło mi o działania przeciwne do globalizacji (lokalizacja?) a użyłem błędnego słowa. Dzięki za poprawienie.
    • alicia033 Re: A tymczasem 04.03.25, 08:16
      Aha🤣🤣🤣
      To wróć za 4 lata i opowiedz, jak wyszło, gazeciarz.
      • hrasier_2 Re: A tymczasem 04.03.25, 10:17
        alicia033 napisała:

> Aha🤣🤣🤣
        > To wróć za 4 lata i opowiedz, jak wyszło, gazeciarz.
        >
        Już musicie od zmysłów odchodzić razem z trollami po tym jak Trump obciął wszystkim lewakom we tym "silnym razem" wszystkie fundusze. A to dopiero początek.
        • tanebo0001 Re: A tymczasem 04.03.25, 10:21
          Ale wiesz że te fundusze były do wydania tylko i wyłącznie w amerykańskich fabrykach? Czy zwolnienia w zbrojeniówce już ruszyły?
          • evening.vibes Re: A tymczasem 04.03.25, 10:42
            tanebo0001 napisał:
            > Czy zwolnienia w zbrojeniówce już ruszyły?

Teraz Amerykanie będą zasuwać u Tajwańczyków big_grin
            • ta Re: A tymczasem 04.03.25, 12:00
              evening.vibes napisała:

> Teraz Amerykanie będą zasuwać u Tajwańczyków big_grin

Chiny spokojnie siedzą na brzegu rzeki i czekają , aż spłyną trupy ich wrogów ( swobodne przełożenie na polski: gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta)

Uderzą na Taiwan w dogodnym dla siebie momencie, gdy Trump dostatecznie osłabi Stany.
              Włączenie Taiwanu do Chin będzie symbolem upadku Stanów jako pierwszego mocarstwa.
              • srubokretka Re: A tymczasem 04.03.25, 14:22
                > Uderzą na Taiwan w dogodnym dla siebie momencie, gdy Trump

da im sygnal, ze fabryka gigant w AZ juz dziala.
                • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 16:17
                  srubokretka napisał:

> > Uderzą na Taiwan w dogodnym dla siebie momencie, gdy Trump
                  >
                  > da im sygnal, ze fabryka gigant w AZ juz dziala.

bo Biden podpisal CHIP Acy w 2022 roku, za ktory trampek oceny pozytywne zbiera....

ja to nawet nie mam nic przeciwko temu, niech se ego dmucha...

najlepiej by bylo, gdyby se te dekrety rozne wydawal, zmienial nazwy, wstazki przecinal i gral w golfa.

Biden zostawil mu solidna gospodarke, powinien odcinac kupony o oglaszac jak mu dobrze idzie.... wszyscy byliby zadowoleni, zwlaszcza jego wyborcy
                  • srubokretka Re: A tymczasem 04.03.25, 17:28
                    Trump wszystko zaczal w poprzedniej kadencji, tylko mu bida wlazla w miedzy czasie. Bida zlozyla tysiace podpisow NIESWIADOMIE.
                    • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 17:54
                      srubokretka napisał:

> Trump wszystko zaczal w poprzedniej kadencji, tylko mu bida wlazla w miedzy cza
                      > sie. Bida zlozyla tysiace podpisow NIESWIADOMIE.

nie zaczal.... dostal dobra ekonomie po Obamie, przyszla pandemia i ja pograzyl.... Biden musial naprawic i naprawil co Trump spieprzyl... dal mu w spadku dobra ekonomie, tez ja spieprza....

popatrz na wskazniki ekonomiczne
                  • engine8t Re: A tymczasem 05.03.25, 01:56
                    myelegans1 napisała:

>
                    > Biden zostawil mu solidna gospodarke, powinien odcinac kupony o oglaszac jak mu
                    > dobrze idzie.... wszyscy byliby zadowoleni, zwlaszcza jego wyborcy

A to dlatego Demokraci sie tak pienia na Trumpa?
                    Przeciez pomimo ze wszyscy kradli to gospdarka byla "solidna" i po jaki czort to zmieniac? Nikomu sie przeciez przez to nie poprawi a pogorszy masom i to tym intelignetnym.
                    A co z tego ze dlug narodowy roznie - przeciez drukowanie dolarow nas nic nie kosztuje - wystraczy znalezc popyt a wojny so do tego super instrumentem.
                    • evening.vibes Re: A tymczasem 05.03.25, 07:17
                      engine8t napisał:
                      > A co z tego ze dlug narodowy roznie - przeciez drukowanie dolarow nas nic nie
                      > kosztuje - wystraczy znalezc popyt a wojny so do tego super instrumentem.

Zdecyduj się dziadziu czy 'dobry Trumpik' chce wojny kończyć czy wzniecać bo w zależności od kontekstu zmieniasz front big_grin
                    • tanebo0001 Re: A tymczasem 05.03.25, 07:51
                      Istny cingis cham. Po pierwsze druk dolarów - to samobójstwo. Droga ku Wenezueli gdzie ostatnio podczas napadu na bank rabusie nie kradli pieniędzy tylko wyposażenie biura... Druk pieniądza oznacza jego dewaluację. Obecnie możecie drukować ile wlezie bo dolar jest walutą rezerwową na całym świecie. Ale to się kończy. Wraz z trumpkiem z dolara chce zrezygnować BRICKs. trumpek już im groził w związku z tym. A jeśli cały świat nie będze się zrzucał na waszą zieloną szmatę to dolar będzie walutą jak każda inna. Dodruk pustej zielonej szmaty będzie oznaczał spadek jej wartości. Czyli więcej zapłacicie za paprykę z Meksyku. I to cię zaboli.
        • alicia033 Re: A tymczasem 04.03.25, 11:03
          hrasier_2 napisał:

> Już musicie od zmysłów odchodzić razem z trollami po tym jak Trump obciął wszy
          > stkim lewakom we tym "silnym razem" wszystkie fundusze.

no, strrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrasznie! Zamawiamy właśnie kolejne dostawy popcornu.

> A to dopiero początek.

fakt, taniuchny. To początek rozwalenia USA jako światowego mocarstwa długopisem orangowego klauna. Na szczęście orangowy klaun nie jest naszym prezydentem. fiutin też nie, więc spokojnie sobie doczekamy spłynięcia ich trupów. Twojego też.
    • mava12 Re: A tymczasem 04.03.25, 10:35
      > I niech mi ktos powie, jak to sie ma do Bidena.

jasne, jasne...
      to tylko dopisz, że pomarańczowy właśnie rozwala opieke zdrowotną ( a po co nam chorzy i starzy?), edukację (a po co nam wykształcone społeczeństwo?) i zwolnił tysiące ludzi z administracji, pentagonu itd.
      A wstrzymanie pomocy dla Ukrainy to także potężny cios w przemysł zbrojeniowy USA, które na tym zarabiało.
      No ale pomarańczowy wyjedzie sobie do swojego hotelu w Gazie (albo do przyjaciela na Krym) i będzie miał to w dudzie. Elonek także. A jak będzie żyło społeczeństwo amerykańskie? a co to ich obchodzi...
      Ciekawa jestem, kiedy w końcu amerykanie, także ci, którzy głosowali na tego pomarańczowego idiotę, ruszy tyłki bo protesty juz są, w całym kraju.
      Poczytaj cos więcej niż gazetę polską
      • hrasier_2 Re: A tymczasem 04.03.25, 10:48
        mava12 napisała:

> > I niech mi ktos powie, jak to sie ma do Bidena.
        >
        > jasne, jasne...
        > to tylko dopisz, że pomarańczowy właśnie rozwala opieke zdrowotną ( a po co nam
        > chorzy i starzy?), edukację (a po co nam wykształcone społeczeństwo?) i zwolni
        > ł tysiące ludzi z administracji, pentagonu itd.
        > A wstrzymanie pomocy dla Ukrainy to także potężny cios w przemysł zbrojeniowy U
        > SA, które na tym zarabiało.
        > No ale pomarańczowy wyjedzie sobie do swojego hotelu w Gazie (albo do przyjacie
        > la na Krym) i będzie miał to w dudzie. Elonek także. A jak będzie żyło społecze
        > ństwo amerykańskie? a co to ich obchodzi...
        > Ciekawa jestem, kiedy w końcu amerykanie, także ci, którzy głosowali na tego po
        > marańczowego idiotę, ruszy tyłki bo protesty juz są, w całym kraju.
        > Poczytaj cos więcej niż gazetę polską
        Musisz więcej inwektyw wrzucić na prezydenta USA. To wszyscy uwierzą że to prawda. Świat to jednak nie tylko UE i parę państw ( Kanada, Turcja czy Australia) . Jednak większość świata ( przynajmniej jeśli chodzi o populację, np państwa BRICS) będzie jednak uważało, że USA robi dobrze. Również mieszkańcy USA będą popierać redukcje zbrojeń. Nie wiem czy coś zrozumiesz, ale mam taką nadzieję😆
        • mava12 Re: A tymczasem 04.03.25, 11:08
          >Nie wiem czy coś zrozumiesz, ale mam taką nadzieję

mam to dokładnie w dudzie, niech amerykanie użerają się ze swoim idiotą, ja tam nie mieszkam. Natomiast czytam cos więcej niż gazetę tzw. polską.
          Jedno jest jednak pewne - europejczycy w żaden sposób nie mogą liczyc na USA, w żaden! bo melania (czy tam inna ruska "panienka", melania chyba za stara juz) nie da dudy pomarańczowemu więc ten wstanie lewą nogą i zarządzi wojenkę, tam czy tu.
          USA przestało istnieć jako gwarant czegokolwiek, i jako mocarstwo. Teraz to tylko kraj (wkrótce kraik), który robi interesiki z kimkolwiek, kto da więcej. Dodam tylko że pomarańczowy kilkukrotnie bankrutował (co podważa jego zdolności biznesowe) a uratował go przyjaciel putin więc on krzywdy nie da mu zrobic.
      • hanusinamama Re: A tymczasem 04.03.25, 10:48
        On dba o siebie i innych bogatych kolegów. Oni na tym wyjdą dobrze, reszta USA tylko zbiednieje.
    • dr.amy.farrah.fowler Re: A tymczasem 04.03.25, 11:26
      >I niech mi ktos powie, jak to sie ma do Bidena.

Do Bidena ma się tak, że to skutek CHIPS and Science Act (2022), podpisanego właśnie za administracji Bidena.
    • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 15:51
      Biden CHIP Act

coz w tym nowego? Biden podpisal Chip and Science Act w 2022, Trump zniszczyl, odwrocil sie na piecie i odnowil, i oglosil zwyciestwo

[url=https://www.visualcapitalist.com/all-of-the-grants-given-by-the-u-s-chips-act/ Chip Act funding[/url]
      Chip Mc Kinley
    • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 16:09
      a tymczasem:

- panika na gieldzie notowania na gieldzie spadly wczoraj o 1.5%, redukujac osiagniecia Bidena, gdzie notowania byly najwyzsze w historii
      - Trump nalozyl taryfy na Kanade, Meksyk i Chiny, i te kraje sie odwzajemnily --> ceny pojda w gore
      - ceny zywnosci ida w gore
      - inflacja idzie w gore,
      - wyhamowanie wzrostu gospodarczego -"The Atlanta Fed GDPNow on Monday estimated that the U.S. economy will shrink at a 2.8% annualized rate in the first quarter of 2025
    • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 16:14
      Tymczasem wczoraj
      "350 miliardów magicznie dodane do kryptowalut w 5 godzin po ogłoszeniu przez Trumpa jego oszustwa z „rezerwą kryptowalutową”, a służby Muska zaczęły promować te same monety. To nie jest inwestowanie, to pranie pieniędzy w czasie rzeczywistym."

Era zlotej korupcji, wybebeszyli agencje, ktore staly na strazy przekretow, SEC (Security Exchange Commision) moga smialo popelniac przestepstwa finansowe, w bialy dzien, na oczach wszystkich. chlopaki zarobili se kilka setek miliardow w kilka godzin, wszystko ladnie skoordynowane

apnews.com/article/trump-crypto-bitcoin-digital-assets-reserve-2f4246434a657f248cd85296f14382f9
      • noname2021 Re: A tymczasem 05.03.25, 01:44
        haha - ap newssmile
        • myelegans1 Re: A tymczasem 05.03.25, 13:57
          noname2021 napisała:

> haha - ap newssmile

tylko na to cie stac? moze cos merytorycznie?
    • myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 16:53
      A tymczasem Premier Kanady w odpowiedzi na idiotyczne zagranie taryfowe trampka

Dziś wieczorem ogłaszam, że Kanada odpowie na działania handlowe USA, wprowadzając 25-procentowe cła na amerykańskie towary o wartości 155 miliardów dolarów.
      Będą to natychmiastowe cła na towary warte 30 miliardów dolarów, które wejdą w życie we wtorek, a następnie kolejne cła na amerykańskie produkty o wartości 125 miliardów dolarów, które wejdą w życie za 21 dni, aby dać kanadyjskim firmom i łańcuchom dostaw czas na poszukiwanie alternatyw.
      Nasza odpowiedź będzie szeroka i obejmie codzienne artykuły, takie jak amerykańskie piwo, wino i bourbon, owoce i soki owocowe, w tym sok pomarańczowy, a także warzywa, perfumy, odzież i obuwie. Obejmuje także główne produkty konsumpcyjne, takie jak sprzęt AGD, meble, sprzęt sportowy oraz materiały takie jak drewno i tworzywa sztuczne, a także wiele, wiele innych.

Sluze calym tekstem... dla zainteresowanych.

CENY IDA W GORE

GIELDA LECI W DOL

WZROST GOSPODARCZY WYHAMOWANY

idiota zdolal spaprac gospodarke i przewrocic porzadek swiatowy w 6 tygodni
      • noname2021 Re: A tymczasem 04.03.25, 23:17
        co za stek bzdur.

totalne klamstwa i propaganda.

Przypominam - Trump jest u wladzy dopiero 44 dni i ma do naprawienia lata nierzadow bideta.
        • paszczakowna1 Re: A tymczasem 05.03.25, 00:14
          Gdzieś ty biedaku doszukał się "totalnych kłamstw i propagandy? Giełda nie idzie w dół? Predyktor PKB USA nie idzie w dół? Ceny (zwłaszcza żywności) nie idą w górę?

Rozumiesz co znaczą 25% cła? Masz pojęcie, ile USA biorą żywności z Meksyku? Zwłaszcza stany południowe. Masz pojęcie, ile przedsiębiorstw sprowadza części z Kanady do USA i vice versa?

> Przypominam - Trump jest u wladzy dopiero 44 dni

Pacz pan, jaki przypadek.

https://www.atlantafed.org/-/media/Images/cqer/research/gdpnow/gdpnow-forecast-evolution.gif
          • myelegans Re: A tymczasem 05.03.25, 00:59
            Te twor piwniczany nie operuje faktami, wiec nie licz na merytoyczna dyskusje
            • noname2021 Re: A tymczasem 05.03.25, 01:42
              twor to ty jestes.
          • noname2021 Re: A tymczasem 05.03.25, 01:39
            gielda histerii dostala? mnie to nie ziebi ani parzy.

wiesz dlaczego - co jest powodem tego ze sa nakladane cla?

z tego co wypisujesz to nie wiesz.

Podsumowujac tutejsze histerie emateczek mozne napisac ze lewica została porwana przez bogatych globalistów, takich jak Soros i Gates, którzy mają zaplanowaną TYRANICZNĄ agendę dla wszystkich mieszkańców Zachodu. A przede wszystkim oplaca lewackie media, ktore doskonale piora mozgi podatnych emateczek (miedzy innymi)
            A ta lewacka propaganda jest w USA skasowana ponieważ ludzie swoim glosowaniem na Trumpa zaprotestowali na: otwarte granice, wysokie ceny, oszustwo histerii ekologicznej, wojna prawna, społeczne oceny kredytowe, DEI (różnorodność, równość, inkluzywność), CRT (krytyczna teoria rasy), trans-szaleństwo itp.

• paszczakowna1 Re: A tymczasem 05.03.25, 12:31
              Piłeś - nie pisz.
            • myelegans1 Re: A tymczasem 05.03.25, 14:00
              noname2021 napisała:

> gielda histerii dostala? mnie to nie ziebi ani parzy.
              >
              > wiesz dlaczego - co jest powodem tego ze sa nakladane cla?
              >
              > z tego co wypisujesz to nie wiesz.
              >
              > Podsumowujac tutejsze histerie emateczek mozne napisac ze lewica została porwan
              > a przez bogatych globalistów, takich jak Soros i Gates, którzy mają zaplanowaną
              > TYRANICZNĄ agendę dla wszystkich mieszkańców Zachodu. A przede wszystkim oplac
              > a lewackie media, ktore doskonale piora mozgi podatnych emateczek (miedzy innym
              > i)
              > A ta lewacka propaganda jest w USA skasowana ponieważ ludzie swoim glosowaniem
              > na Trumpa zaprotestowali na: otwarte granice, wysokie ceny, oszustwo histerii e
              > kologicznej, wojna prawna, społeczne oceny kredytowe, DEI (różnorodność, równoś
              > ć, inkluzywność), CRT (krytyczna teoria rasy), trans-szaleństwo itp.
              >

Zatrzymales/as sie na zeszlej epoce? updatuj sobie, teraz nie soros tylko musk.... na von shitzenpants glosowalo ok 30% populacji, jego notowania i poparcie spoleczne leca na leb
      • fogito Re: A tymczasem 05.03.25, 06:07
        Amerykańska emerytura mi się kurczy 🤔
    • anorektycznazdzira Re: A tymczasem 04.03.25, 17:04
      Ty się tak nie ciesz, bo jak Chiny napadną na Tajwan to czipy i tak pojadą do Moskwy a nie do ciebie
    • noname2021 Re: A tymczasem 04.03.25, 21:05
      Tymczasem - na kolanach z placzem do Trumpa.

• myelegans1 Re: A tymczasem 04.03.25, 22:23
        noname2021 napisała:

> Tymczasem - na kolanach z placzem do Trumpa.
        >

cieszysz sie?
        • noname2021 Re: A tymczasem 04.03.25, 23:15
          Nie.
          Patrze tylko z satysfacja.
          • myelegans Re: A tymczasem 05.03.25, 01:04
            noname2021 napisała:

> Nie.
            > Patrze tylko z satysfacja.

Tak pogra z narcyzem, powie mu ze bedzie to najlepszy deal jaki w zyciu zrobil, przyczyni sie do zakonczenia wojny, dostanie nagrode pokojowa nobla, ma najwspalnialsze cialo na swiecie, jest najmadrzejszy, I najbogatszy, i wszyscy go uwielbiaja i jest mu dozgonnie wdzueczny….
            Podpisze deal o materialach ziem rzadkich, ktorych amerylka nie zobaczy przez 10 lat…
            Zelensky gra na zwloke…..
            • noname2021 Re: A tymczasem 05.03.25, 01:24
              och jaki przebiegly ten zelesnki. Jak umie ograc.
              typowe cechy zlodziejskie prawda? szubrownik, zlodziej i klamca.

takiego go przedstawiasz jako swojego idola?
              • srubokretka Re: A tymczasem 05.03.25, 01:42
                Jak umie ograc.
                typowe cechy zlodziejskie prawda? szubrownik, zlodziej i klamca.

www.youtube.com/watch?v=-KcGAI-fHBk

Trenowal latami
                • noname2021 Re: A tymczasem 05.03.25, 01:46
                  o tak.

ma to we krwi.
                  • srubokretka Re: A tymczasem 05.03.25, 13:27
                    > ma to we krwi.

Ktory za srebrnika zrobi doslownie wszystko. Niektore ematki naogladaly sie romansow z wampirami i mysla, ze taki to bedzie kochal i tylko troche krwi upije. Banderowiec nie konczy na kilku kropelkach.
                • hrasier_2 Re: A tymczasem 05.03.25, 09:48
                  srubokretka napisał:

> Jak umie ograc.
                  > typowe cechy zlodziejskie prawda? szubrownik, zlodziej i klamca.
                  >
                  > www.youtube.com/watch?v=-KcGAI-fHBk
                  >
                  > Trenowal latami
                  Problemem Europy jest sama UE. W świecie, w którym państwa narodowe przeżywają renesans. UE staje się tworem archaicznym i niewydolnym.
                  Po prostu lewakom nie wyszła kolejna międzynarodówka. Tym razem, pod niemieckim przewodem. I tyle.
                  • tanebo0001 Re: A tymczasem 05.03.25, 10:02
                    stany to państwo narodowe? Należysz do tego samego narodu co murzyni? Czy może masz na myśli naród rpa? Czyli muska. Mylisz nacjonalizm z narodem. Fakt że plebs pokazuje swoją prawdziwą mordę jeszcze o niczym nie świadczy.
                  • srubokretka Re: A tymczasem 05.03.25, 13:31
                    > Problemem Europy jest sama UE.

Zgadzam sie. Zamast doceniac kulture, jezyk, religie odebnych narodow to zaczeli wszystko mieszac i niszczyc. Zachwycac sie tym co jest szkodliwe, wrecz destruktywne.
              • ta Re: A tymczasem 05.03.25, 10:00
                noname2021 napisała:

> och jaki przebiegly ten zelesnki. Jak umie ograc.
                > typowe cechy zlodziejskie prawda? szubrownik*, zlodziej i klamca.

Wiesz co to polityka, wiesz, co wielki biznes? Jedna wielka szulernia z zapasami w g…
                Jak się ma pomarańczowego narca maxszulera naprzeciw, to cóż…
                Napakować mu ego nietrudno, co świetnie robi Putin ( ukradli ci wybory…)
                Pomarańczowego przede wszystkim ogrywa/rozgrywa Putin i Xi.

Chce pomarańczowy szmalcownik widowiska, to dlaczego mu nie dać smile))?
      • ta Re: A tymczasem 04.03.25, 23:50
        Głaszcze ego narcyza dając mu to czego narcyz chce, by otrzymać to, czego on sam potrzebuje.
        Ograć narca nie jest trudno, wystarczy dobrze zagrać smile
        • noname2021 Re: A tymczasem 04.03.25, 23:53
          -Piątek: Zełenski wpada w szał i odmawia podpisania umowy o minerały w Białym Domu.
          -Sobota/Niedziela: Zełenski ucieka do Londynu, by błagać Europę o pieniądze, dostaje od nich niewielką kwotę i słyszy, żeby poszedł błagać Trumpa o przebaczenie.
          -Poniedziałek: Trump mówi, że jeśli Zełenski nie przyjdzie do stołu gotowy na pokój, to „nie będzie go zbyt długo”. Kilka godzin później Trump wstrzymuje wszystkie sprzedaże broni, pomoc, fundusze, zapasy itp., dopóki Zełenski nie zobowiąże się do zawieszenia broni i umowy pokojowej.
          -Dziś: Zełenski jest gotowy zobowiązać się do umowy pokojowej, od samego rana.

Właśnie byłeś świadkiem "Sztuki negocjacji" rozgrywającej się w czasie rzeczywistym.
          Trump trzyma wszystkie karty i zmusił Zełenskiego do poddania się. Zełenski próbował grać w gry i przedłużać tę wojnę, więc Trump przycisnął go do muru. Trump w zasadzie powiedział Zełenskiemu: „albo współpracujesz ze mną, żeby zatrzymać tę wojnę, albo pozwolimy Putinowi cię zabić”.

• mava12 Re: A tymczasem 05.03.25, 10:09
      tiaaa...
      a dlaczego "cieszy się", że zyskuje ameryka a nie Polska na przykład? bliżej ci do rosyjkiego trampka, niż do własnej ojczyzny?
      ps. nałożone cła, dla przykładu, udupiają także rolników polskich. Ale rozumiem, że dla ciebie to powód do radości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka