koveina 20.06.12, 19:27 Chciałbym rozpocząć swoją przygodę ze Starcraftem. Od czego powinienem zacząć? Proszę w miarę nowoczesną pozycję. Powinienem zacząć od 2, od z dodatkami? Co powinienem kupić, żeby zacząć zabawę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larryadler Re: Starcraft 20.06.12, 20:01 Starcraft I z dodatkiem w zasadzie jest tym samym co II, tyle że z gorszą grafika, która na win 7 potrafi mieć przekłamania (aby to "naprawić", należy wyłączyć explolera windows i potem odpalić z managera grę), po za tym jest tania i ciągle dobra. Warto przejść chociażby podstawkę, by poczuć, czy się czuje te klimaty. A potem dwójka, najlepiej darmowy starterpack, a potem upgrade do pełnej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
koveina Re: Starcraft 20.06.12, 21:16 Jęśli kupie wings of liberty, na płycie jest już podstawka? Odpowiedz Link Zgłoś
finear Re: Starcraft 20.06.12, 21:22 no tak to pierwsza i jedyna póki co cześć gry Odpowiedz Link Zgłoś
koveina Re: Starcraft 20.06.12, 21:40 Oki, to kupuję. Potrzebuję czegoś jeszcze? Dodatków czy czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
gwaltownik Re: Starcraft 20.06.12, 21:44 ehhh zagraj sobie najpierw w darmowy starter sc2 w ktorym masz dostepne poczatkowe misje i mozna grac online rasa terran. Sc1 nie polecam dla poczatkujacego gdyz ta gra nie jest zbyt noob friendly Odpowiedz Link Zgłoś
finear Re: Starcraft 20.06.12, 21:46 nope, masz tylko wings of liberty do kupienia i tyle ale zagraj najpierw w starter (i nie ściągaj polskiego clienta) Odpowiedz Link Zgłoś
finear Re: Starcraft 20.06.12, 23:00 jest okropna polskie nazwy brzmią tak sztucznie że i śmieszne że zostałem wyproszony z empiku bo za głośno się śmiałem po tym jak zobaczyłem polskiego boxa :s Odpowiedz Link Zgłoś
koveina Re: Starcraft 21.06.12, 08:08 Chyba najpierw przejdę kampanie. Pomaga ona wejść dobrze w multi? Odpowiedz Link Zgłoś
yasiekk Re: Starcraft 21.06.12, 09:06 Nie pomaga wcale, co najwyżej możesz poznać parę jednostek Terran - nie wszystkie są używane w multi, a i prędkość mniejsza w kampanii. Włącz multi, rozegraj parę batalii z AI, potem kilka meczów w practice league i przejdź do normalnych rozgrywek. Odpowiedz Link Zgłoś
shokako Re: Starcraft 21.06.12, 14:55 IMO pierwsze co musisz zrobić to przejść kampanie. Przystosuje Cię ona do gry, zapozna z podstawami. Potem należy grać z AI gierki 1on1 1on2 itp. ale także trenować na mapach YABOT - są to mapy stworzone przez gracza gdzie trenuje się podstawowe taktyk na różnych mapach i różnymi rasami. Kieruje Cię za rączkę co masz wybudować w jakim czasie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
deathclaws Re: Starcraft 21.06.12, 16:19 Ile ludzi, tyle opinii. Kampania moim zdaniem najwyżej nauczy Cię kilku złych nawyków, jak chcesz to ją dla przyjemności możesz przejść bo jest całkiem ciekawa, ale nie wyniesiesz z niej zbyt wiele do multi oprócz znajomości jednostek terran (oczywiście poza tym że połowy z jednostek kampanii w multi nie ma). A multi to temat rzeka - zacznij sobie spokojnie z komputerem, potem w practice league, a najlepiej posiłkować się w między czasie poradnikami dla początkujących na youtube. Jak się wciągniesz to nawet nie zauważysz kiedy zaczniesz chłonąć starcraftową wiedzę A i warto przejść challenge !! Odpowiedz Link Zgłoś
prezes000 Re: Starcraft 22.06.12, 19:43 No właśnie a ja szukam jakiegoś poradnika do multi z opisanymi różnymi taktykami itp, głównie dla terran. Na razie jedyne co mi dobrze wychodzi do pójście w 3, 4 barracks i mieszanka marines z marauderami i medivacami. Jest dużo poradników ale nie mogę znaleźć jakiegoś np. w pdf gdzie będzie wszystko opisane. Ktoś zna? Odpowiedz Link Zgłoś
shokako Re: Starcraft 22.06.12, 21:39 2 posty wyżej. YABOT - mapy do SC2 które uczą podstawowych taktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
koveina Re: Starcraft 22.06.12, 21:42 Dołączam się do pytania, ale może ktoś poleci kanały na youtube z dobrym komentażem i poradami. Odpowiedz Link Zgłoś
grocho Re: Starcraft 24.06.12, 16:52 No to po kolei: Day [9], Husky, HD, dApollo, Artosis, PSYStarcraft. A poza kanałami YT, polecam też wejść na kanał Private Training House na battle necie (tzn w grze) - tam są ludzie zawsze chętni do pomocy świeżemu starcraftowemu narybkowi Odpowiedz Link Zgłoś