Dodaj do ulubionych

Pograłbym bym sobie w jRPG...

25.08.13, 18:19
Siemka, znacie może jakąś fajną, nie wymagającą dobrego komputera grę jRPG? W klimatach fantasy. Coś w tym stylu: www.kickstarter.com/projects/1465600975/echoes-of-eternia-a-modern-take-on-a-classic-desig
Obserwuj wątek
    • angh Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 25.08.13, 20:30
      A to sa jakie jrpg na pc? z tego co wiem zdaje sie mozesz pograc w last remnant i tu sie moja wiedza o wiekszych jrpg konczy. Lubie gatunek, ale to jest zdecydowanie rodzina konsolowa.
    • soultimer Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 25.08.13, 22:45
      Niewymagająca? To może Breath of Fire IV? Albo Grandia II? No i są jeszcze Finale.
      • soultimer Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 25.08.13, 22:49
        Ew. jeszcze Recettear: An Item Shop's Tale, ale w to jeszcze nie miałem okazji pograć - za to zapowiada się ciekawie. Jak sama nazwa wskazuje - prowadzimy item shop.

• angh Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 26.08.13, 02:41
          Recettear mam, i jest to niezla gra, chociaz z pewnoscia nie duza. Dobra zabawa, ale to takie troche indie - czyli fajne, ale nie bylo kasy na rozbudowe.
      • theormore Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 26.08.13, 07:49
        W FF7 kiedyś grałem w demówkę bodajże i było nawet fajnie, mam zamiar zagrać jeszcze raz. Potem sprawdzę serię Ys, szczątkowe jRPG ale jest bardzo wymagająca, w sensie skilla. BTW. mam jeszcze PSP.
        • tommy50 Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 26.08.13, 09:00
          Na PSP z czystym sercem polecam Ci Final Fantasy VII Crisis Core- chyba najlepszy jrpg na tą konsolę.
          Ponadto polecam te z PS1 jak: Suikoden 1i 2, Chrono Trigger, Chrono Cross i Final Fanstasy Origin.
          Szczerze polecam, co jak co , ale kiedyś Squaresoft robił mistrzowskie jrpg.
        • soultimer Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 26.08.13, 14:09
          Jak masz PSP to masz naprawdę dużo fajny jRPG do wyboru - może prościej wpisać sobie w Google np. ''best jrpg psp''? Bo raczej mało prawodpodobne, abyś tutaj otrzymał listę wszystkich najlepszych. A wiadomo - gust ma każdy nieco inny. Rzut okiem na gameplay potrafi rozwiać wstępnie wątpliwości.
        • matixer Re: Pograłbym bym sobie w jRPG... 27.08.13, 15:17
          co jak co ale ys polecam (chociaż to arpg ale dobra)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka