Dodaj do ulubionych

Telewizor pod gry

16.08.14, 14:31
Witam.
Poszukuję obecnie dobrego telewizora głównie do gier. Za bardzo nie zależy mi na bajerach typu Smart TV, czy 3D. Na oku mam obecnie model Sony KDL-42W656, lecz może znajdzie się coś innego? Budżet to ok. 2 tys. Wielkość 42" bądź większy. Może być trudno, ale liczę na was.
Obserwuj wątek
    • waldemarkiepski Re: Telewizor pod gry 16.08.14, 16:52
      Taki byłby fajny wink<br />
      www.mediaexpert.pl/telewizory-led/telewizor-lg-42lb650v,id-224376?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=784799&utm_campaign=2014-08
      • gamer88 Re: Telewizor pod gry 16.08.14, 22:11
        Niby wszystko fajnie, ale input lag. Nie mogę nigdzie znaleźć ile on wynosi, a pisząc pod gry miałem właśnie to na myśli.
        • bid Re: Telewizor pod gry 16.08.14, 23:11
          Sprawdz to i szukaj. Może Ci się przyda.
          www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
          www.displaylag.com/display-database/
    • waldemarkiepski Re: Telewizor pod gry 16.08.14, 23:22
      Skoro szukasz typowo pod gry to być może monitor z HDMI byłby lepszym rozwiązaniem <br />
      http://allegro.pl/lg-29-29eb73-2560x1080-mhl-ips-hdmi-21-9-24h-i4485713328.html<br />
      Bo jak czytałem to ceny takich telewizorów zaczynają sie od ponad 2000.
      • maciek_it Re: Telewizor pod gry 24.08.14, 21:09
        Szlag mnie trafia, gdy czytam, że monitor do konsoli był by lepszy od TV. K****a ludzie zacznijcie myśleć ! Włączcie sobie grę na nawet 42 calowym TV i spójrzcie na grafikę, a włączcie na monitorze nawet 22 cale... Mimo, że telewizor większy, to grafika i tak jest znacznie lepsza, TV ma inne ułożenie pikseli od monitora. W skrócie TV maskuje wszelkie niedoskonałości w grafice, monitor je wręcz uwypukla, monitor tylko do komputera się nadaje, szczególnie, jak masz wszystko na ultra, to patrzysz, jak w lustro smile Na TV nawet ( co mnie zdziwiło ) da się poprawić lekko płynność np. GTA V !!! - Niezbyt znacząco, ale jednak smile
    • koveina Re: Telewizor pod gry 17.08.14, 02:47
      Z plazma panasonica nie możesz zle wyjsc
      • gamer88 Re: Telewizor pod gry 17.08.14, 10:32
        Z tych wszystkich modeli, które przejrzałem najlepszy jest jednak ten Soniak z pierwszego postu.
      • maxan Re: Telewizor pod gry 17.08.14, 13:48
        oczywiście że może po pierwsze input lag niektórych modeli woła o pomste do nieba , kolejna wada to technologia- plazma matryca szklana w dzien nie nadaje sie do gry w shootery na multi- tu trzeba pelnego skupienia!
        • stawski Re: Telewizor pod gry 17.08.14, 16:34
          Pleciesz waść bzdury... Mam plazmę Panasa i gram i w dzień i w nocy. poprzedni to też plazma Panasoni, tyle że mniejsza i hd-ready, ale też dawała radę. Każdy badziewny lcdek nawet od sony się chowa... Wiem, bo brat ma Soniaka full-hd, i przy grach, filmach blu-ray nie ma startu.
          • maxan Re: Telewizor pod gry 20.08.14, 16:32
            gó... prawda mam w domu plazme i LCD i na lcd w dzien gra sie o niebo lepiej
    • mos_def Re: Telewizor pod gry 17.08.14, 14:49
      Ja po dluuugich poszukiwaniach, testowaniu w sklepach, u znajomych etc postawilem na tego Philipsa: http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/83378-philips-42pfl-4007h-12-test-otwarty-philips-uwaga-wracamy-do-gry.html<br />
      <br />
      Nie wiem czy go jeszcze gdzies da upolowac, juz rok temu jak go kupowalem musieli mi go sprowadzac z innego sklepu rtv euro. Ale warto bylo, najlepszy telewizor z jakim mialem do czynienia. Jedyny minus to troszke zbyt dlugi "system start". <br />
      <br />
      Jeszcze niedawno widzialem w ktoryms sklepie na wyprzedazy tez Philipsa model 47pfl4007 ktory tez w testach 0ms osiagal.<br />
      <br />
      Podsumowujac: zainteresuj sie Philipsami bo nie wiem czemu nie jest o nich glosno a to na prawde swietne TV sa pod granie, moze jest teraz jakis model ktory osiaga podobnie niskie opoznienie jak seria 4007?<br />
    • froget67 Re: Telewizor pod gry 17.08.14, 19:37
      Sony KDL do gier są bardzo dobre wiadomo input-lag jest bardzo dobry, a w niektórych TV może być z tym różnie u siebie mam TV z input-lagiem 20ms wartośc całkowita gtg i jest dobrze, za to mogą się trafić TV co będą mieć ponad 50ms a nawet ponad 80ms co całkowicie dyskwalifikuje do grania.
    • xxpogoxx Re: Telewizor pod gry 21.08.14, 20:29
      Warto poszukac TV, ktore maja specjalny tryb do gry. Wtedy jest znikomy input lag. Ja mam tak w Sharpie moim. Sprawuje sie swietnie.
      • gamer88 Re: Telewizor pod gry 21.08.14, 22:07
        To podacie konkretne modele? Szukać mi się już odechciało tongue_out
        • mos_def Re: Telewizor pod gry 22.08.14, 10:05
          Jeśli wsztrymasz się jeszcze kilka dni to możesz zainwestować w PSX E wrześniowego bo będzie tam artykuł poświęcony porównaniu telewizorów do grania: www.ppe.pl/upload/editor/images/perez/PE/205/tv(1).jpg
          • gamer88 Re: Telewizor pod gry 22.08.14, 12:34
            To będę musiał zakupić. Dzięki za informację.
      • maxan Re: Telewizor pod gry 23.08.14, 22:48
        wiekszośc tv ma taki tryb.. co nie oznacza iż nadaja sie one do grania
        • waldemarkiepski Re: Telewizor pod gry 23.08.14, 23:14
          Tak jak pisałem wcześniej. Powinieneś kupić monitor z HDMI. Taki ma najmniejszy input lag
    • maciek_it Re: Telewizor pod gry 24.08.14, 21:20
      Nie bierz Panasonic ! Ma jeden z najgorszych input lag, najmniejszy mają telewizory Sony - Lepszego, od Sony KDL42W705B nie znajdziesz ! Input Lag to tylko 6ms, takie Panasonic, mają nawet powyżej 30 ! Ale pamiętaj - Nie wszystkie TV Sony mają dobry Input Lag np. ten Sony KDL-40NX723 ma aż ponad 30, czyli jest na poziomie Panasonic... Mam nadzieję, że rozjaśniłem troszkę sprawę. I nie kupuj monitora, monitor uwypukla wszelkie niedoskonałości obrazu, mówię serio, grałem trochę na monitorze z konsolą PS3, to uwierz mi, że wiem, co mówię, jeśli włączyłem ją do mojego Samsung'a poczułem się, jak w raju, a przez chwilę stwierdziłem, że gry PCtowe nie mają startu smile Serio. Szczególnie, gdy siedzisz z większej odległości.
      • gamer88 Re: Telewizor pod gry 27.08.14, 12:49
        Jestem totalnie skołowany. Zakupiłem PE. Wypatrzyłem model (TX-42AS600), napisali, że ma 29 ms input laga. OK. Wszedłem w angielską recenzję modelu i jest tam napisane , że ma aż 48 ms! Drugi model to Sony KDL-40W605B, trzeci Samsung UE40H6400. Może ktoś z was posiada któryś z tych modeli? Co polecacie?
        • mos_def Re: Telewizor pod gry 27.08.14, 13:55
          Tu masz dosyc bogaty test tego telewizora:
          www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/108905-panasonic-42as-600-test-nie-ma-juz-plazm-nie-szkodzi-nowa-seria-lcd-led-panasonic-powinna-zastapic-twoja-stara-plazme.html
          Input lag im wyszedl 31,5 wiec calkiem niezle. Podejrzewam ze rozne wartosci w testach zaleza od tego jakie funkcje dodatkowe mieli wlaczone w momencie testu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka