arsen.lupin 21.05.05, 21:41 Ludzie pomóżcie, bo się zastrzelę. Kupiłem oryginałek tej gry i wyskakuje mi następujący komunikat (po zainstalowaniu gry i przy próbie uruchomienia): JA: v1.0.0.0 win-x86 Jul 22 2003 Initialising zone memory ..... --- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamisio Re: Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy - POMOOOC 21.05.05, 22:47 Zacząłbym od zainstalowania najnowszych sterowników do karty graficznej, komunikat wskazuje właśnie na problem z nimi związany. Odpowiedz Link Zgłoś
dino22 Re: Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy - POMOOOC 21.05.05, 22:53 Kurcze tylko nie strzelaj do siebie. U mnie w Opolu to ostatnio moda jest na wyskakiwanie z okien bloków od 8 pietra wzwyz. najmłodszy miał 14 lat i glownie tacy skakaja gdzies do 20 pare lat. Od poczatku tego roku juz bylo kilka takich przypadkow a w Nysie (woj opolskie) juz 7 I tutaj nastepnego desperata mamy, bo gra nie dziala A tak na powaznie to proponuje zrobic to co napisal kolega wyzej bo na to to wsazuje Jak nie bedzie dzialac to napisz to wspolnie cos poradzimy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
arsen.lupin Re: Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy - POMOOOC 22.05.05, 00:33 Dzięki za te rady. Na pewno z nich skorzystam. A tak przy okazji to co to jest ten "OpenGL"? Odpowiedz Link Zgłoś
jamisio Re: Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy - POMOOOC 22.05.05, 13:10 OpenGL API przeznaczone do tworzenia komputerowej grafiki 3D. Wsparcie aplikacji wykorzystujących OpenGL zapewnia każdy Windows nie starszy niż wersja Windows 95 OSR2. Dzięki OpenGL korzystanie z trójwymiarowej grafiki jest znacznie prostsze, jednak obliczenia z nią związane obciążają procesor komputera. Jakość grafiki OpenGL można podziwiać, gdy wybierze się jeden z wygaszaczy ekranu w Windows oznaczonych jako 3W. Często aby karta graficzna poprawnie działała w trybie OpenGL, należy ściągnąć nowe sterowniki ze strony producenta. Odpowiednikiem technologii OpenGL w DirectX jest Direct3D. Ang. Open Graphics Library - otwarta biblioteka grafik. www.opengl.org Odpowiedz Link Zgłoś