Gość: Przemoooo IP: *.toya.net.pl 03.10.08, 14:40 Kurde. ;D Jakbym wiedział, że dacie do newsa moje spostrzeżenia, to bym więcej napisał i ubrał to w ładniejsze zdania. Tak czy siak, miłe zaskoczenie, że redakcja bierze pod uwagę komentarze użytkowników.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slawomir.serafin Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 03.10.08, 14:47 A dlaczego by nie miała brać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 03.10.08, 14:52 Wczoraj ściągnąłem demo, ale dopiero dzisiaj miałem czas nieco dłużej pograć. Po pierwsze co mi się od razu spodobało, to obłożenie klawiszy - podpiąłem pada od PS2 i mam to samo co na konsoli bez żadnych konfiguracji! Szczegół a cieszy, szczególnie po Fife 2009 gdzie w ogóle nie udawało mi się tego ustawić, tak, jakbym chciał. I wrażenie - czemu wszyscy są tacy "czarni"? Cristiano wygląda jakby za długo siedział na solarce, reszta też, tylko Rooney ma mniej więcej właściwe barwy. Boisko i trybuny również są jakieś "ciemne", nie wiem może to tylko moje wrażenie. Mam po prostu odczucie, że wszystko jest bardzo "ponure". Ostani dłuuugi kontakt z piłką kopaną miałem przy okazji PES 6 w wersji na PlayStation 2. Pomijając oczywiście demo Fify 09. Odpaliłem nowego PES na poziomie top player i wybrałem moje ulubione MU vs Real. Już w czwartej minucie prowadziłem 1:0... ;/. Między bajki wkładam też plotki na temat "uczące się obrony" (na pewno nie w demie). Przeprowadziłem kolejny rajd znów tą samą stroną i po podobnym zagraniu o mało co nie prowadziłbym 2:0. Kolejną bramkę strzeliłem już niedługo potem bo w mniej więcej 19 minucie... To gdzie ten poziom top player? - pomyślałem. Naczytałem się też o poprawieniu kolizji - tymczasem przy wspomnianej pierwszej bramce C. Ronaldo wyminął obrońcę, a na replayu jak byk widać, że spodenik tego pierwszego wchodzą w nogę tego ostatniego. Reeewolucja - miała być, następnym razem nagram riplej, bo to nawet nie jest śmieszne. Ostatecznie gładko wygrałem to spotkanie, a dalej następne z Barceloną. "Został" mi już tylko Liverpool. Nieco załamany niskimi wymaganiami gry odpaliłem i... przegrałem 0:2. Nie wiem czy się za bardzo rozluźniłem, czy coś, ale w każdym razie kolejne partyjki mają teraz jakiś sens . Zastanawiam się też, czemu nie ma animacji zmiany? Bodajże już w PES 4 była... Za to gameplay jest jak najbardziej dobry. Tylko, że liczyłem na jakieś znaczące zmiany, a tutaj znów rządzi "trójką" lub "trójką + L1" (dla niezorientowanych: podanie w uliczkę, rozegranie z klepki). Niesamowite też było dla mnie, że komputer praktycznie nie korzysta ze zwodów. No i co najmniej dziwne, że mogłem wbiec Rooneyem w pole karne mijając trzech obrońców... Ogólnie - jak dla mnie w starciu Fifa vs PES z datą 09 na razie jest remis. Z chęcią sprawdzę pełne wersje obu gier. Aha, no i ten filmik którego nie da się wyłączyć... Czy tylko ja tak mam, że po każdym meczu leci reklama tryby "legend", której nie da się skasować? Już szybciej jest wcisnąć alt + F4... ;/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemoooo Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.toya.net.pl 03.10.08, 15:04 jasne, że nie mam nic przeciwko. Chciałbym zauważyć jeszcze, że nadal nie poprawiono w pełni kontroli nad zawodnikami. Nie wiem, czy ktoś z was też tak ma, ale u mnie sterowanie obrońcami jest okropne, zwłaszcza przy kontrze przeciwnika, gdy idzie długie podanie do napastnika, a obrońca kryjący robi dwa kroki w przeciwnym kierunku niż leci piłka, co skutkuje tym, że najczęściej jest wtedy 1vs1 z bramkarzem.. Bądź co bądź, to tylko demówka. Wierzę, że pełna wersja pokaże w 100% na co stać nowe wydanie PESa. Co do kolegi powyżej, to trudno, żeby komputer robił jakieś skomplikowane i nietuzinkowe sztuczki techniczne zawodnikami dostępnymi w demówce. Ja grając przeciwko Barcelonie miałem trudności z powstrzymaniem Messiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezii Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 16:36 Fajnie, że przytoczyliście moją wypowiedź Btw, tutaj macie tweak do demka, można wydłużyć czas meczu i jest więcej ustawień kamer. files.filefront.com/demoTweak2009zip/;11949262;/fileinfo.html Odpowiedz Link Zgłoś
rybomar Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 03.10.08, 16:43 A nikt z was nie ma wrażenia, że kamera się trzęsie? Mi to trochę przeszkadza. Poza tym jeszcze błąd (bodaj piłkarz Barcelony) obsługiwany przez komputer na najniższym poziomie trudności (dałem małemu bratu zagrać) z prawego rogu zawsze wybija piłkę poza boisko, tj. kopie z prawej nogi podkręcając i piłka w górze ucieka za linię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmundo Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 16:50 ja jako fan serii Pro Evolution Soccer muszę przyznać że się trochę zawiodłem grając w demo najnowszej odsłony serii.Grafika w stosunku do poprzedniej części zamiast się poprawić padła na pysk. (szczególnie widać to podczas wykonywania rzutów wolnych - patrz na twarze zawodników w murze) Grywalność nieco się może poprawiła ale po tych wszystkich zachwałkach jakich nas karmiono oczekiwałem czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasteR ChieF Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 17:22 nowy PES to żenada.... może possać dla xboxowej wersji FIFY 09 którą posiadam od wczoraj! PES 2009 w tym roku dostanie wpie**ol od FIFY 09 i to są fakty, ale pewnie żaden fan PESa sie z tym nie zgodzi bo oni nie posiadają konsoli i nie wiedzą jak FIFA 09 wyglada na next-genach.... ahhhh.... żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cesc Fabregas Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.who.vectranet.pl 03.10.08, 17:33 FIFA straciła kolejnego fana. PES 2009 jest dużo lepszy. Może mi ktoś jeszcze napisac jak się symuluje faule? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 17:40 FIFA realistyczna ? Toz to arkadowka jak niegdys SWOS, choc nadal daleko jej grywalnoascia do Sensible. Tempo gry przypomina koszykowke a nie pilke nozna, nie ma nic wsoplnego z rl, poza licencjami Odpowiedz Link Zgłoś
rybomar Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 03.10.08, 17:44 @Cesc Fabregas Pokombinuj coś z klawiszami LB RT i LT, najprawdopodobniej kolejność taka jak napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 03.10.08, 18:39 Przemoooo - Ja nie mam jakiś problem z obrońcami, zazwyczaj blokuje dość prostacko trzymająć wciśnięte "podanie po ziemi" + "strzał" (czyli inaczej mówiąc X+Kwadrat), wtedy jeden z defensorów dużo agresywniej atakuje, a drugi wspomaga kolegę (podwojenie krycia). Co prawda można dostać za to kartkę, ale co tam ;]. Co mi się jeszcze nie spodobało to właśnie owa kartka - dlaczego jest taka gruba? . Poza tym, jeśli ktoś naprawdę lubi football zapewne i tak zaopatrzy się zarówno w Fifę jak i PESa, choćby do testów "co mu bardziej pasuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cesc Fabregas Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.who.vectranet.pl 03.10.08, 19:56 Wkurza mnie tylko to, że prawie każdy faul to kartka. Toż to przecież można wariacji dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszka Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 20:47 Gość: MasteR ChieF Mylisz się ja gram na ps3 i fifa wypada bladziutko. Choć jestem długoletnim fanem pes'a to męczyłem fifę 2008 i 2009 bo czytałem wiele komentarzy, że niby lepsza. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Moje jest takie. Fifa jedyna co ma lepsze to grafikę (ale tak było od zawsze), jeśli chodzi o realizm i gameplay to PES od wielu lat wyprzedza fifę i nie zmieni się to także w tym roku (jak dla mnie). Rozbraja mnie jak ktoś daje plusa za intro przecież intro ogląda się raz i na intrze się nie gra. Co do dema pes 2009 to: + gameplay (jak zwykle wrażenia są niesamowite), + poprawione podania, + poprawione animacje, + dużo nowych przypadkowych zagrań, + próbowałem 2x strzelić gola w taki sam sposób i poległem, - fatalny dźwięk kopnięcia piłki. - grafika (jak co roku) mało poprawiona ale dla mnie to mało istotny minus. Oby tylko tryb online działał ładnie i będzie pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.petrus.pl 03.10.08, 21:39 ta wasza fifa gó... lepsza jest twarze maja jak z kreskówek lub sa czarni jak smoła myślałem ze one tylko tak na pc wyglądają jednak nie! www.videogameszone.de/aid,661758/Bildergalerie/VideogamesZone/PES_2009_vs_FIFA_09_-_Die_Stars_der_Premiere_League_im_Screenshot-Vergleich/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 23:09 PES ssie. Dzięki za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasteR ChieF Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 23:13 nie powiesz mi że wiekszy realizm jest w PES 2009... i tak do ogolniej informacji to zadna z tych dwoch gier nie jest realistyczna.... a co do najblizej zblizonej to FIFA 09 [wersja next-gen] rzadzi.... ale co tu tlumaczyc fanboyom co lubia siedziec i godzinami ogladac powtorki gdzie ladniejsza twarz... gratulacje.... fanami kopanki to wy nie jestescie tylko fanboyami... btw. jak nie macie next-gena grajcie w PESa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnacki Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.16.88.* 04.10.08, 00:56 MasteR ChieF i co z tego, że lubimy sobie popatrzeć na powtórki, na wykonanie tego czy tamtego? Zauważyłem, że często w dyskusje np. xxx vs yyy wdają się szczeniacy, którzy mają np. peceta lub konsolę, a potem w ew. rozmowie na wyższości jednego na drugim oczywiście pochwalą swoje. I nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że co do wyboru sprzętu / gry nie mieli nic do gadania! Po prostu starzy kupili gó...arzowi to czy tamto i teraz jak małpa chwali, a nie widział "konkurencji" na oczy! Po tobie widzę podobne zachowanie: "może possać dla xboxowej wersji FIFY 09 którą posiadam od wczoraj!". Ciesze się, że rodzice kupili zrobili ci prezent (a niech ma), a teraz nieco się zasmuciłeś, że może warto było poprosić o nową grę nieco później. Ale daruj sobie te żenujące opinie. Na razie zachowałeś się jak (sam użyłeś tego słowa) "żenujący troll". Jakie "to są fakty"? Ja widzę, że ty masz grę, masz xbox360 (pewnie bez hd tv) i cieszysz mordę. A przedstawiłeś zero konkretów. Lepiej już tutaj nic nie pisz, bo żal to jest, ale ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galekanalek Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.e-wro.net.pl 04.10.08, 03:23 Magnacki - wzruszające te twoje wycieczki osobiste. Przez chwile krótka wzmianka o tym, że grywalność się liczy i realizm, a nie grafika, którą ma fifa, a po chwili wyskakujesz z tekstami o hdtv i o tym, że masz większego (telewizora). Co bardziej komiczne, rozmawiacie o realizmie w 'piłkarzykach', które z realizmem mają tyle wspólnego, co Race Driver:GRID czy tam Gran Turismo 5 (na razie prolog), czyli tak mało, że nawet nie orientujecie się jak. W symulatorach jest przynajmniej o tyle dobrze, że poza populistycznymi serwisami o grach, są miejsca gdzie można parę rzetelnych informacji przeczytać - bo gdzie tutaj na gamecornerze, poly, czy tam innych blogach, jak grrr.pl wzmianka o takich tytułach jak chociażby świeży iRacing? Oczywiście, też są pyskówki nastolatków (słynących z driftu), którzy kłócą się o to, czy lepszy jest LFS czy rFactor, ale przynajmniej w tych głupich kłótniach są jakieś solidne filary. Tutaj zaś potraficie się wyśmiać nawzajem i obrazić, bo morda jakiegoś piłkarza nie przypadła wam do gustu, bądź nie pasuje nasycenie barw (które można zmienić w każdym obrazie wyświetlanym na monitorze/tv wedle preferencji). Trochę dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 07:44 Czesc, sciagnolem demko i zastanawiam się czemu gierka mi się tak lekko przycina, szczególnie gdy piłka jest w środku boiska czuć takie dziwne zwolnienie. Niezależnie czy to 1024x768 czy 1280x1024 i przy Medium i High. Sprzet to Athlon 64 3800+, GF 9600 GT 512 RAM, 2 GB RAMu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezii Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.08, 10:17 Nie wiem jak na G-Forcach ale mi na radku zawsze pesy lepiej i płynniej chodzą jak mam w ustawieniach karty ustawioną najwyższą jakość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasteR ChieF Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 11:01 Magnacki <<<>>> widzisz jak glupi jestes? w zadnej czesci riposty nawet ulamka prawdy nie napisales... to ze twoi starzy wlaza ci do dupy bo sam nic nie potrafisz zrobic to nie moja wina.... konsole kupilem sobie sam [nie moi starzy] i miałem wybór ale widocznie tobie starzy kupili kompa i musisz bronic swoich racji.... a ja poprostu bralem co lepsze nie bylem niczym ograniczony... i teraz sie ciesze z dobrej kopanki ktora jest FIFA 09 na next-genach... plusy: + ladnie wygladajacy stadion + ogolnie prezentowana ladna grafika [nie przygladalem sie twarzom bo mnie g.o.wno obchodza] + swietny gameplay + dobra sztuczna inteligencja a minusem jest to że brak tylko Ligi Mistrzów ale i tak zagram w PESa tylko wlasnie dla Ligi Mistrzów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasteR ChieF Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 11:03 Magnacki <<<>>>jeszcze taki cios dla ciebie www.gry-online.pl/S014.asp?ID=206 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marfoxlv Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów IP: 195.205.186.* 04.10.08, 12:36 Pobrałem. Fajnie. Na pierwszy rzut oka trochę dziwne menu (bo w '08 było zupełnie inne, a nie mogę się przyzwyczaić). Stroje super, fajnie, że są licencje na buty adidas, pumy i reeboka. Gra płynniejsza, tylko piłka, jakby, za lekka. To jest największy minus. W poprzednich edycjach (mówię o 6, i 2008) podawałem z obrony górnym prostopadłym, napastnik tylko wybiegał i gol na 100%. Nie, nie o to mi chodzi, że jest za trudna ta gra, ale mniej realistyczna. Teraz jak używam tego samego podania to piłka leci (!) do bramkarza oponenta. Ale poza tym widać poprawy w grafice, w płynności. Jest więcej animacji. Ale jakoś nie zauważyłem tych "żywych" trybun z 2008. Poza tym grę oceniam 11/10 punktów. BĘDZIE SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
rip2008 Re: Demo Pro Evolution Soccer 2009 - opinie fanów 04.10.08, 12:47 PES 2009 - po kilku godzinach gry mozna zauwac sporo zmian w nowym PES-ie.Pierwsza rzecz to sterowanie, ktore jest zdecydowanie lepsze od tego w 2008,ulepszono takze stale fragmenty gry tj. rozne(lepsza kamera), wolne.Gra jest szybsza co sprawia ze kazdy mecz wyglada naturalnie.Poprawiono grafike(choc przy wolnych widac dziwne "czarne twarze" zawodnikow.Zawodnicy odwzorowani na 10-tke(twarze Polakow tj. Dudka i Kuszczaka wreszcie wygladaja jak powinny)Ogolnie mowiac PES 2009 > PES 2008. A jesli chodzi o Fife to chce napisac tylko jedno - Zawodnicy wycieci sa chyba z kartonu po starym telewizorze, pomalowani farbkami plakatowymi(6kolorow) i wygladaja jakby ich postawiono przy grzejniku lub na intensywnym jesiennym deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś